Свободата днес и тук 25 Април 2017  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Вървете си в мир, г-н премиер!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

Открито писмо до министър-председателя на България г-н Пламен Орешарски

 

Копия:

До Президента на България Росен Плевнелиев

До посланиците на страните от ЕС

До медиите

 

 Г-н премиер,

 Вече дванадесети ден хиляди българи искат Вашата оставка, а Вие се правите, че не чувате гласовете им под прозорците на кабинета си, че не разбирате техните искания и не долавяте тяхната категоричност. Говорите за това как подаването на оставка е безотговорно действие – и за това какви ужасни неща ще се случат, ако Вашето правителство падне. Само че ужасните неща вече се случиха – защото няма нищо по-ужасно от това една държава да бъде управлявана по непрозрачен начин – и да обслужва неясни олигархически интереси, ръководейки се от сключени потайно политически сделки; да култивира подмяна и лъжа – и да поражда единствено омерзение у своите обитатели.

 Такава държава е България днес – и не друг, а Вие и подкрепящите Ви партии сте нейните строители. “Грешката” с назначението на Делян Пеевски разголи арогантността – Вашата и на Вашите попечители, допълнена от Вашия персонален  анонс за рестартиране на антибългарския проект “Белене”; от поредната реабилитация на Държавна сигурност, изразена от Вашия външен министър Кристиан Вигенин; от назначението на Волен Сидеров за председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика; от лансирането на бивш служител на СИК за заместник министър на МВР.

 И днес, след всичко това, умолявате да Ви бъде даден поне шест месеца срок, за да свършите всички необходими дейности, включени във Вашия “план Орешарски”. Обещавате с щедра ръка някакви мизерни социални бонуси – сякаш ще извадите средствата за тях от собствения си джоб, а не от държавата хазна, която се пълни с парите на българските данъкоплатци – същите, които днес Ви искат оставката.

 Не е вярно, че не разбирате за какво става дума, г-н премиер. Много добре разбирате, но шикалкавите и бавите топката, снишен зад своите хипотетични обещания – та дано ви отмине бурята и додрапате някак до август, когато – вярвате Вие – гражданският гняв ще стихне и протестите ще потънат в отпускарското безвремие. Само че това, което демонстрирате пред цяла България, не е достойно поведение – това е бягство – бягство от човешкото достойнство, бягство от човешката солидарност, бягство от свободата, бягство от самия себе си.

 Това е малодушно изпълнение на марионетен танц – защото едва ли някой вярва, че Вашата персона има нещо общо с избора на който и да било за каквото и да било. Изборът на Делян Пеевски Ви демаскира – показа Ви като сламен човек, който е поставен чисто формално на държавното кормило, докато други определят Вашите назначения, делят властови Вашите ресурси и разпределят “порциона” на държавата.

Преди Вас имаше друг един такъв сламен човек – проф. Любен Беров, при чието правителство Мултигруп управляваше България, мафията натрупа мускули, нароиха се кухи банки и кредитни милионери, подготви се почвата за поредното ограбване на страната ни и поредната национална катастрофа, която настъпи в края на 1996 г.

 Можете ли да се огледате в това минало? Същият сте. Същият – като проф. Беров. Съгласието с подобна функция унижава – и можете да бъдете сигурен, че няма да Ви запомнят с добро, г-н премиер.

 Хората, които крещят “Оставка!” под Вашите прозорци, не искат енергийните Ви помощи или мизерните грошове, с които се каните да индексирате пенсиите. Бъркате ги с други едни протестиращи – тези от февруари, които обслужваната от Вас БСП яхна, за да се докопа до властта.

 Те искат просто да се махнете – и Вие, и Вашето правителство, и новата тройна коалиция, която го подкрепя. Те изпитват отвращение към всичко онова, което им предлагате като днешна политическа реалност – и отказват да Ви търпят повече, отказват да живеят в лъжа.

 И именно поради това техния протест е знаменателен – той съдържа в себе си повече, неизмеримо повече от това да бъдат пометени поредните отрепки  от политическата сцена на България. Този протест казва едно: така повече не може. Отказваме да търпим подмяната, отказваме да живеем по безпринципностите на фасадната демокрация, отказваме да бъдем само поданици и да следваме единствено стратегиите си за лично оцеляване.

 Тези хора вече знаят, че има нещо по-висшо от чорбата, която се каните да им предложите – че има свобода, има дух, има достойнство и морал. Тези хора не искат само Вашата оставка – искат с Вас да си тръгнат и разните Ви тайни и явни попечители, искат да си отиде Вашия мърляв и мизерен свят, подменил и обрекъл общото българско бъдеще. Те искат качество на живот, който вашите властови стратегии на подмяната не могат да им предложат; искат да не се срамуват, че са българи, искат пътят към човешкото достойнство и просперитет да не минава вече през Терминал 2.

 Те искат – и имат право да искат всичко това. В тези часове чрез тях се ражда гражданска България – и Вие нямате нито правото, нито силата да възпрете това рождание. Имате един единствен начин да излезете относително достойно от ситуацията, в която сте попаднали – като внесете своята оставка. Вървете си в мир, г-н премиер, вървете си, докато още има мир в България – защото от един момент нататък може да бъде късно.

 За съжаление Ви познавам достатъчно добре и знам, че няма да го направите. Наемниците не правят така. Ще се опитвате да оцелеете – с всички сили и с всички средства – както се опитват да оцелеят партийните Ви попечители, както се опитва да оцелее Вашият свят на подмяната и на лъжата.

 Срещу подобни усилия, градени върху волята да смажат и обезсърчат достойнството на една прогледнала вече България, са позволени всякакви средства, г-н премиер. И гражданското неподчинение, с което несъмнено ще Ви се наложи да се сблъскате, и индивидуалните акции като тази, която обявявам от днес, чрез това открито писмо. Започвам гладна стачка и няма да я прекратя, докато Вие и Вашето правителство не напуснете политическата сцена.

 Мога да предвидя Вашите реакции, мога да предвидя и реакциите на силите, които стоят зад Вас, мога да предвидя равнодушието, охулването, хоровото скандиране против този граждански акт, позоваването на брадатите лъжи за целия апикалипсис, който щял да настъпи в страната, ако Вие паднете от власт. Но знайте и Вие – участвате в една недостойна, подла игра – срещу българските национални интереси и бъдещето на страната ни. Подобна подлост се заплаща, г-н премиер – заплаща се рано или късно. И дори да успеете, ще знаете до гроб, че тази подлост е платена с цената на поне един живот – моят.

 Трудно се живее с такава памет. И още по-трудно се забравя, че – както казваше дон Кихот – свободата е най-висшето човешко благо, че тя трябва да бъде отстоявана ежедневно и ежечасно, с цената на всичко, понякога и с цената на човешкия живот.

 26.06.2013                                                                                                                                 Без уважение:

Едвин Сугарев 

 

 

 


Изразете вашето мнение »
Вашите мнения и коментари
Автор: Петър 26 Юни 2013 07:38:15
Поздравления за патоса и смислените думи и преклонение пред висшата проява на достойнство и патриотизъм чрез саможертва!Уважение и за навременността на акта!Но!Дали е е оправдана саможертвата като цена срещу жалките нищожества,които в услуга на руски интереси плячкосват и обезлюдяват Родината ни?То вече и в руската преса не го крият и ни го натрапват назидателно:..."Като ще се отдалечавате и няма да ни се покорявате безропотно-ще ви докараме до просешка тояга и ще ви разпилеем като народ.",цитирам по смисъл.Правят го чрез жалките подобия на хора,за жалост от български произход,чрез православната ни жалка църква,с методите на корупцията/откровените подкупи,раздаване на постове и държавни служби/,чрез стимулиране на контрабанда и организирана престъпност и т.н.Защо тези т.н. българи правят всичко това,меко казано-национално предателство?Моето мнение е,че го правят от ниска интелигентност,от липса на въъзпитание,от липса на обазование/не вярвам на нито една мантра за професионализъм у нито един от тях!/,от наличие в характера им на най-укорими недостатъци и не на последно място-на тежки зависимости от техни минали дела,които ме карат да настръхвам!Заслужава ли си заради такива подобия на хора Вашата саможертва?Поздрави!С Вас сме!
Автор: Стефан Стоев 26 Юни 2013 07:59:37
+1
Не може да се изисква достойнство от човек, който на въпрос "Кой ви посочи кандидатурата на Пеевски?" почва да шикалкави, че били заедно със Станишев и Местан...
Това директно води до 2 извода:
1. Назначенията в кабинета не са прозрачни каквато беше предизборната обява на Орешарски
2. Орешарски е кукла на конци на когото му се спускат заповеди и назначения, каква сигурност имаме с такъв премиер? Кой всъщност ни управлява след като той е само едно разпределително депо между видимите действия на правителството и интересите на задкулисните му оператори, нека поне каже кои са те, за да знаем кои са премиерите в сянка.
3. Орешарски няма доблестта да застане зад "своите решения" като се опитва да прехвърли вината, това показва колко слаб и зависим е. Човека е идеален за слуга, не за премиер, който да носи отговорност за действията си!
Автор: Антонова 26 Юни 2013 08:02:56
Господин Сугарев,
Нито един от адресатите на протеста Ви няма да се смути от Вашата жертва. Смутените ще бъдем ние, които Ви уважаваме дълбоко, които Ви четем!
Ако бях сигурна, че на "гьонсуратите" в правителството ни им "пука", че нещо ще се промени в нашата обречена държавица, щях да седна до Вас и да Ви подкрепя! Не съм сигурна! Обратното! Нашата памет изтри спомена за президента Желев, но едва ли ставащото днес ще се забрави! Те дълбаят умовете ни, циреят на тялото българско боли! Децата, които са с родителите си на улицата, за да протестират, няма да забравят! От това ги е страх, а не от Вашето обричане на гладна смърт! Моля, прекратете стачката си! Аз и моите приятели имаме нужда от словото... и от живота Ви!
Автор: Христова 26 Юни 2013 08:05:06
Г-н Сугарев, имате подкрепата на честните и креативни хора, които не се умориха през годините да воят своите малки битки срещу статуквото, опитвайки се да се преборят с инерцията и манталитета на онези, които никога не са излизали от властта. Ако това правителство остане и не си отиде незабавно и сега, това би означавало гражданите на България да приемат съдбата си да живеят като клошари, които чакат социалните подаяния на управляващите, които й да са. Това правителство е учебникарски пример на олигархично правителство. Българската олигархия нагло легитимира желанието си не просто да използва лобитата във властта, а сама да заеме позиции в най-висшите й ешалони. Показателен е примерът с Пеевски - капката, която преля чашата на търпението. Най-опасното за заплашената българска демокрация е факта,че повечето медии лазят по колене и отразяват едностранно и необективно събитията. Много са протегнатите ръце за локализиране на протестите във времето, но и към неутрализране на ценностната им платформа.Въпреки това, гласът на публични личности като вас, трябва да се чува повече през тези дни.
Автор: Васил Антонов 26 Юни 2013 08:23:27
Еди, стискам ти палци!
Едва ли тези капути заслужават поне част от надеждите на свестни хора като теб.
Автор: катя 26 Юни 2013 08:51:52
Раздвоена съм - тия подлеци заслужават ли да жертвате здравето си? Те са ГЬОНСУРАТИ!
Автор: Павел 26 Юни 2013 09:01:04
В предпоследния азбац, второто изречение, е написано "охлуването" (техническа грешка). Поправете го на "охулването". Успехи!
Автор: д-р Попов 26 Юни 2013 09:08:29
Поздравления за смелостта!
Дано да успеем да ги съборим, без това да струва вашия живот.
Автор: Нормален българин 26 Юни 2013 09:09:56
Е, всеки луд си има номер. Вашият, г-н Сугарев явно са гладните стачки. Игнорант като Вас не би пропуснал подобен шанс да се заговори за него. Искрено се надявам Премиерът да прояви мъжество и патроитизъм и да изпълнява отговорно задълженията си без да се подава на емоции. Мисля, че по-голямата част от народа ни мисли трезво и не би допуснал окончателен срив на държавата. След управлението на ГЕРБ няма да издържим още едни избори ( при това с неясен изход и мнооого спорен нов парламент ). Все пак, от чисто човешка гледна точка, Ви желая кураж и добро здраве.
Автор: Спас 26 Юни 2013 09:16:14
Уважаеми г-н Сугарев,
мисля, че Вие и г-н Евгений Михайловв сте единствените политически адекватни в този момент в "тази" страна.

Бихте могли да бъдете много по ценен, ако сте активен, ако не сте "жертвен агнец".

Не ви подкрепям в един акт на саможертва.

С уважение.
Автор: Борис 26 Юни 2013 09:17:00
Спомням си за първата гладна стачка на г-н Сугарев и реакциите от страна на комунистите. Преди малко посетих един сайт и сякаш ме върнаха 20 години назад. "Отзивите" за постъпката на Сугарев са почти 1:1 като тези от едно време. От 13 поста, нито един не е в полза на стачката. Сайта е ПИК.бг и ще ви подейства като машина на времето.
Автор: КРЪСТЮ ПАСТУХОВ 26 Юни 2013 09:19:06
Единко, Москва на сълзи не вярва. Тези рубладжии не могат да се откажат от статуквото си. Покаянишето е проформа за тях.На тях самите очите са им пресъхнали. Трябва да им изкараме сълзите, забравени от детството, когато си жулеха коленете.
|И да им затръшнем вратата, като я заключим отвътре. Проклети да са. Аз съм с тебе.
Автор: Аниор1 26 Юни 2013 09:22:47
За съжаление си мисля, че тази власт не с глад, а единствено с бой може да падне. Иначе, шапка Ви свалям г-н Сугарев
Автор: Милен Радев 26 Юни 2013 09:34:22
Едвин започва гладна стачка - крайното средство, с което разполага един смел, миролюбив и познаващ законите на духовния свят човек.

Отвореното му писмо към премиера, настанил се на власт след безпримерен за годините на режисирана демокрация в България "мек преврат", след инсценирани улични протести през февруари и масирано скандализиране и манипулиране на публиката, след опорочени от "столетницата" и куклите й избори трябва да се чете и разпространява!

На Едвин пожелавам кураж и упование в смисъла на Цялото. Въпреки всичко!

Очаквам без интерес реакциите на ирационално мразещите Едвин отляво, отдясно и по диагонал.
Автор: Здравко Неделчев 26 Юни 2013 09:39:24
Само едно мога да кажа: РЕСПЕКТ!
Ако имаше честни и почтени политици като Вас, и ако бяхме избирали ТЯХ, сега нямаше да сме на този хал!
Автор: Петър 26 Юни 2013 09:40:05
Подкрепяме Ви г-н Сугарев!!!!!
Възхищавам се на Вашата съпротива и саможертва,срещу всичко случващо се тук в България.Може би не трябваше тази крайна мярка.
Явно ще се стигне до физическо насилие,за да бъде изметена тази сган от управлението на страната ни.
Жалко.
Автор: Leni 26 Юни 2013 09:49:29
С дълбоко уважение и подкрепа към Вашата смелост и съвест! Моля поправете една грешка в първия абзац - думата "категоричност". Ако Вие сте го писали, а не някой ваш сътрудник, вероятно е поради силното вълнение. Успех, с Вас съм!
Автор: Попов 26 Юни 2013 09:50:24
И аз споделям мнението, че компанията Станишев, Местан, Сидеров и Орешарски са изпълнители, при това на главната роля в ставащото тези и поради характера на поръчката, даже и се страхуват да не я изпълнят.
Затова и поради техния гьонсуратлък, и за да принесем и някаква полза за здравето на г-н Сугарев - познаваме го достатъчно добре, за да се опитваме да го разубеждаваме - трябва ние, хората които искаме оставките на тройната коалиция, да увеличим активността, присъствието и твърдостта на протестите. Нищо друго няма да е продуктивно, освен твърдост и увеличаване на натиска, все пак не сме ( надявам се) Турция или (не дай Боже) Сирия.
Автор: Любо 26 Юни 2013 09:54:12
Уважаеми г-н Сугарев,
На "другарите" ще им стане драго да гладувате до смърт. Не го правете! Ще навредите единствено на себе си. Те разбират само от едно- бой до като клекнат. Сами няма да се откажат, на са това за което се представят. Останете жив, България има нужда от Вас!
Автор: Мони 26 Юни 2013 09:59:13
Г-н Сугарев, задавали ли сте си въпроса, кой ще дойде след тези. Дали няма да са пипалата на някое още по-уродливо създание?! Защо точно Вие ще ставате жертва на това, че два клана се ритат по кокалчетата?!
Автор: Koko 26 Юни 2013 10:01:25
Господин Сугарев,
Приятелю!
Жертвата, която сте готов да направите ще тежи повече на съвестта на всеки един от нас,
защото проспахме прехода и позволихме да се стигне до тук.
Онези нямат съвест. Онези са безчувствени.
Помислете за нас, които сега се събуждаме от 23 годишния си сън.
Ние имаме нужда от вас. Искаме да сте жив и да водим битката заедно.
Затова Ви призовавам от мое име, а надявам се и от името на хилядите честни българи да прекратите гладната стачка.
Моля Ви!
Молим Ви!
Автор: Стела 26 Юни 2013 10:13:28
Господин Сугарев, ние имаме нужда от Вас.......
Автор: Стефан Нонов 26 Юни 2013 10:20:48
Г-н Сугарев, прекланям се пред смелостта Ви. Сигурен съм, че това ваше дело ще даде още по-големи сили на всички онези, които през последните дни търсеха водач в борбата за една по-добра България.
Автор: Реалист 26 Юни 2013 10:26:12
Онези зад Корпоративна търговска банка /банда/ ще се трогнат ли? Ще се стреснат ли? Едва ли. Зад нея са отвратителните режими на Ердоган и Путин. Как постъпиха в Турция и Русия с протестиращите се видя и се вижда.Някак си жестът /саможертвата/ на Сугарев се вписва и в борбата на гражданите на Русия и на Турция с въпросните режими. Що се отнася до България, Олигарски, Местан, Сидеров и Станишев няма да получат разрешение за оттегляне. Дори да ги изритат от парламента.
Автор: Христо Лаков 26 Юни 2013 10:35:38
Уважаеми г-н Сугарев, прекланям се пред смелостта ви и дълбокото си чувство за спреведливост, което носите в душата си! Искам да се обърна към читателите на вашия блок към тези които вече 12-ти ден са по площадите Не позволявайте Човека с главно "Ч" Едвин да падне в жертва на Болшевиките! Живота на този Човек сега е в нашите ръце и носим пряка отговорност за него, по никакъв повод не трябва да напускаме площадите докато не отвоюваме Свободата си! Това, което става днес е титаничен сблъсък на ценностни системи Вярно е, че Мижитурките числено ни превъзхождат, но ние притежаваме едно качество - Достойнство, което нито се продава нито могат да ни го вземат ПОБЕДА!
Автор: :) 26 Юни 2013 10:40:40
По времето на бившия комунист и член на организираната престъпност Бойко Борисов няколко души се самозапалиха.
Автор: joda 26 Юни 2013 10:46:46
Чест и почитания г-н Сугарев! Ако имаше повече хора като Вас, България щеше да бъде друга! Силата със Вас да бъде
Автор: Росица 26 Юни 2013 10:57:59
Г-н Сугарев, имаме нужда от Вас! Вие сте нашият СВЕТИЛНИК, не можем без Вас! Моля Ви, останете тук, с нас, очакват ни все по-трудни времена, червените боклуци няма току-така да подвият опашка, Русия няма да им го позволи, а не разполагаме с много светилници.
Нека Бог Ви пази!
Автор: ЙП 26 Юни 2013 11:01:12
Г-н Сугарев, вие имате дълбокото ми уважение и подкрепа! Но мисля, че ще допринесете повече за всичко случващо се, ако не рискувате здравето и живота си по този начин! Вие сте безценен за българското общество и ние се нуждаем от вас! Писмото ви е историческо и изключително точно, вярно и силно! Моля ви, не наказвайте себе си за грешките на други! Борете се срещу тях!
Автор: Sin 26 Юни 2013 11:03:04
Бях се отказал от Сугарев заради неговата позиция за Цв.Цветанов, ББ и Герб. Но последните дни промениха напълно настроението ми към него.
Подкрепям изцяло позицията му, но го моля да не започва гладна стачка ! Аз бях от онези, които натякваха, че са необходими жертви. Жертви, от грамотни и морални общественици имах предвид, не пишещи, поети или всички други хора на изкуството, културата или младежи-ангели. Пламен Горанов е най-светлият ни символ досега, обаче повече саможертви такива не искаме !
Автор: Az 26 Юни 2013 11:07:58
Поздравления г-н Сугарев за смелото решение. Без съмнение вие сте един от най-достойните и най-честните българи. Ако в България имаше поне още 10 човека като вас с комунизма в България отдавна щеше да е свършено. Да се надяваме след няколко дни мафиота Орешарски да подаде оставка. Но и ние трябва да помогнем за това с мирни, а и не толкова мирни протести. Нищо чудно ако Орешарски, Станишев и Местан упорстват да последват съдбата на един друг упорит диктатор - Кадафи.
Автор: Станимир Бонев 26 Юни 2013 11:29:04
Напълно споделям Вашите идеи и благородни намерения, но тези, които трябва да бъдат пожертвани, са в парламента и се правят все едно че нищо не се случва. Това е повече от възмутително! Било грешка... Какви грешки могат да бъдат съвсем систематични назначения, промени в законодателството с цел облагодетелстване на отделни групи и кръгове? Сега се говори и за създаването на нова мегакомисия към парламента, за чието председателстване отново се спряга името на Делян Пеевски. Докога ще ги търпим тези пионки? Защо трябва да се жертваме ние, а де не пожертваме тях. Ако г-н Орешарски беше честен човек, щеше да излезе пред обществеността и да декларира, че ще напусне политическото поприще веднага след като се гласуват належащите промени в избирателния кодекс. Съгласен съм с проф. Константинов, че изработването на нов избирателен кодекс само ще ни забави, трябва спешно да се коригират някои положения в този и след като се конституира парламент, който да отговаря на обществените настроения (а не да представлява само около 20% от избирателите) да се премине към изработване на нов такъв и проект за нова конституция. Това правителство ни върна 20 години назад и загуби за България ценни месеци. Всяка минута, през която е на власт, може да доведе до още по-големи поражения. Тези хора не се свенят пред нищо! Трябва завинаги да зопмним лицата им и да ги прогоним от политиката.
Автор: deja vu 26 Юни 2013 11:34:51
След 20 години "преход" и "демокрация" стигнахме пак на площадите с викове "червени боклуци", "кой не скача е ченге", "оставка"... И преди бях там, и сега.
Съжелявам г-н Сугарев че трябва да стигате до гладна стачка, но ви разбирам. Инструментите на гражданския протест са ограничени. Ще се борим и няма да спрем.
Чест и почитания!
Автор: Sin 26 Юни 2013 11:36:34
Величава постъпка ! Каквато беше и тогава срещу оня картоф Ж.Желев. Без съмнение Народът има нужда от такива постъпки ! Обаче още повече има нужда от Трибуни !
Да махаме мафиотските изчадия от Правителство и НС !
Автор: Надежда Искрова 26 Юни 2013 11:40:18
Еди, БЛАГОДАРИМ ТИ! Семейството, приятелите, колегите! С ТЕБ СМЕ! Нека не забравяме как бе отменен член 1 ("първи") от Българската конституция. Днес, във ФБ, свещеник ме попита: "Е, и какво?" -Отговорих му: Ами Е-то е, че с теб си говорим без това да ни отведе в някой зандан.

БЛАГОДАРЯ ТИ!
Автор: лъчезар захариев 26 Юни 2013 11:51:53
Слушам от сутринта реакцията по ефирните медии и не намирам,каквото и до е отразяване на вашия протест.
На журналистите им е много по-интересна позицията на Мая Галева за липсата на кворум пред протестния акт на един достоен човек. Ако не ми се беше обадил сутринта един приятел,може би щях да разбера само от Вашия сайт,че часовника е пуснат и времето изтича.Надявам се най-после да прогледнат и да започнат да задават правилните въпроси първо на себе си.Кураж.Ние сме с Вас и няма да допуснем да се жертва един достоен човек за кефа на банда престъпници.D
Автор: Виктор Манолов 26 Юни 2013 12:10:48
Съгласен с Вас г–н Сугарев!Всичко сте написал много точно и ясно!Но само едно не разбрах.....След като евентуално сегашният ни премиер напусне поста си,какво ни очаква?Нови Беровци,Жан Виденовци,Костовци,Муравеевци,Догановци,Симеоновци,Бойковци,Станишевци ли?Та ние ги знаем...Нима пак ще се връщат те,или техните слуги е все едно.....Защо толкова много бързате Вие и всички онези 10–15000 протестиращи от близо 7 милионна България?Защо не изчакате наистина няколко месеца за да видим дали НАИСТИНА ще се вземат мерките,които всички искаме и какви ще са те?!?Орешарски си отива утре стреснат от гладната Ви стачка и протестите на 2% от гласувалите вчера и....какво?!?Стар избирателен закон ,нови избори и пак същите муцуни на гореизброените разбойници....Наистина не разбирам...Обяснете ми Вие ,ако можете!Ще Ви бъда благодарен!И...НЕ ГЛАДУВАЙТЕ!Предполагам,че сте разбрали от предната Ви гладна стачка,че е била буря в чаша вода!Но...моля Ви обяснете ми това,което не разбирам!
Автор: Ощавен маркиз 26 Юни 2013 12:16:05
Г-н Сугарев,
Вие сте мъдър мъж - с едно от най-чистите граждански сърца, които пулсират в България ! Не сте се оплескали, от толкова дълги години активност и духовен хъс, в нашенското политическо калище. Стърчите от блатото, един от шепата непродали душите си. Росица хубаво го е казала – светите ! Вижте свестните как Ви поддържат…Но не им се жертвайте на тая четинеста паплач ! Те за сърбеж на задника ходят до бившата Правителствена, Токуда, скалъпиха и собствени болнички, че и в чужбина си правят профилактиките. Грижат се здравето си в името на хилядолетен олигархо-комунистически райх, техен и на пра-на ента внуците им…
Този път зад Вас има много солидно и прогледнало множество българи. В крайна сметка, Партията на свободата, почтената и непродажна българска интернет-сила привиждат водача си единствено във Вас. Трябвате ни здрав, неизтощен!!! Макар да съм сигурен, че ще понесете и това гладуване, ако го продължите до първите реални отстъпления на шайките нагли хрантутници. Бог с Вас ! Но знайте – с Вас са и много, много хиляди, готови за трудно, умно и истинско Демократично Прерождение. Подменената и наложена ни азиатстваща демокрация да си я вземат и носят към красния Североизток. В Европа, Швейцария, о-в Ман и прочие да се връщат само по банкови сверки и обязаности. Ако, разбира се, не дойде ден и там да станат персони нон грата, с непознатата си в исторически и земно-географски план, вселенски неутолима, тъпанарска алчност, средновековна червено-школска „образованост“ и пълно незачитане на ближния.
Поклон пред куража Ви, уважаеми Едвин ! Дано тази камбана проглуши свинските уши!
Автор: Мария Робертович 26 Юни 2013 12:17:39
Разбирам Ви, г-н Сугарев. Това действие е последна фаза за изразявани на "мирен" и неагресивен протест. Според мен от него би имало, може би(!), някакъв смисъл ако Ви последва по-голяма група от хора. Да кажем 40-50 човека. Иначе ефектът ще е като от пуснато в чаша с гореща вода кубче лед. Не е необходимо да ставате жертва по този начин защото мирните протести не дават резултат при тези твари. С тях трябва да се действа много твърдо - както с вредителите. Ще се изразя много точно - както с хлебарките (моите уважения към Кафка). Те само по този начин биха могли да бъдат неутрализирани и вредителската им дейност прекратена: чрез смачкване. Никакви мирни средства не могат да ни измъкнат от това положение. Или ще си продължим мирното отвротително съжителство с тях или ще бъдем щастливи и ще живеем в чиста и здравословна среда. Докато ние си играем на "чудесни" мирни протести те си оплитат кошницата с договори, сделки и машинацийки, от чиито последствия след два-три месеца и за период от десетки години ще се чудим как да се отървем. България е вече превзета от чужди "владетели" и ако не се действа бързо и ефективно вече няма да можем да се освободим. Страната ще бъде поделена между руснаци, турци и араби и експлоатирана по най-безжалостен начин. Цветан Цветанов и Бойко Борисов настъпиха именно тези "инвеститори" и бизнеспартньори", на които новата "тройна коалиция" служи. Това именно хвърли същата в убийствения за България авантюристичен фарс, разиграван от февруари месец насам. Но с овчи народ -съдба на овце. Това казвам аз.Не гладувайте, освен ако не го правите по здравословни причини. Сам няма да постигнете целта.
Автор: Надежда Искрова 26 Юни 2013 12:22:28
Аз ще ви го обясня, г-н Манолов. С цитат от една друга дискусия пак породена от позицията на Едвин Сугарев. "Не забравяйте, че от 9 юли до края на август няма Европейски парламент, нито нищо. Цяла Европа почива. А август е бил винаги предпочитаният месец за болшевишките преврати!" - Даниела Горчева.
И ще ме извините, но напускам пренията, зашото някак на България сега й са нужни дела, а не думи. По делата ще ги познаете. И простете, но звучи цинично това ваше "буря в чаша вода'. Защото действията на кабинета Орешарски ни върнаха не десетилетия назад - запратиха ни в калта, ама от лепкавата, дето не се измива, освен с оставка.
Автор: Юрия Сматракалева 26 Юни 2013 12:29:17
Всичко, което мисля и чувствам, е написано най-точно в това писмо.
Разбирам саможертвата Ви, но стига вече свестните у нас хора да се погубват. С Вашия талант и непрестанна гражданска активност сте необходим на България жив и здрав!
Автор: Красимир Кацаров 26 Юни 2013 12:38:45
Подкрепям, кураж!
Автор: Sin 26 Юни 2013 12:45:20
"ПОЛИЦИЯТА ЕВАКУИРА ДЕПУТАТИТЕ", http://offnews.bg/index.php/211778/politsiyata-evakuira-deputatite

"Около 11:45 ч полицаите започнаха да товарят депутатите в служебни коли, които потеглят с висока скорост.
Една от тях, в която бе народният представител от БСП Димчо Михалевски, бе улучена от яйце. ...
Около 12:16 ч полицаи евакуираха Йордан Цонев от ДПС. Той бе силно освиркан от хората навън. Викове “Уууу” и “Долу ДПС” се чуват от протестиращите, които тичат след него, хвърчат бутилки. "

Започвам да се гордея, че съм българин !
Автор: Антон 26 Юни 2013 12:55:41
Не може да се очаква нищо друго освен лъжи и подменени обещания от партия / ръководство и членове/ , която за една вечер подмени името , символите ,политическите си цели и послания.
Родените в лъжа не могат да бъдат други освен лъжци и измамници!
Искрено вярвам господин Сугарев , че ще мога да Ви поздравя за Вашата гражданска позиция след поредното и последно сваляне на комунистите от власт в България !
Автор: стир 26 Юни 2013 12:56:16
Господ да Ви помогне, да ни помогне, да помогне на България!
Автор: Аспарух Илиев 26 Юни 2013 12:57:16
Всеки път, когато чета и следя Ваши инициативи, се вълнувам! С цялото си сърце Ви подкрепям, като лекар знам, че гладната стачка крие рискове и затова още повече Ви се възхищавам! Знам, че най-близкият Ви човек е лекар и ще се грижи за Вас денонощно. Най-горещи поздрави!
Автор: Аспарух Илиев 26 Юни 2013 12:57:37
Всеки път, когато чета и следя Ваши инициативи, се вълнувам! С цялото си сърце Ви подкрепям, като лекар знам, че гладната стачка крие рискове и затова още повече Ви се възхищавам! Знам, че най-близкият Ви човек е лекар и ще се грижи за Вас денонощно. Най-горещи поздрави!
Автор: Аспарух Илиев 26 Юни 2013 12:58:26
Всеки път, когато чета и следя Ваши инициативи, се вълнувам! С цялото си сърце Ви подкрепям, като лекар знам, че гладната стачка крие рискове и затова още повече Ви се възхищавам! Знам, че най-близкият Ви човек е лекар и ще се грижи за Вас денонощно. Най-горещи поздрави!
Автор: Аспарух Илиев 26 Юни 2013 12:58:43
Всеки път, когато чета и следя Ваши инициативи, се вълнувам! С цялото си сърце Ви подкрепям, като лекар знам, че гладната стачка крие рискове и затова още повече Ви се възхищавам! Знам, че най-близкият Ви човек е лекар и ще се грижи за Вас денонощно. Най-горещи поздрави!
Автор: Mariqn Zahari 26 Юни 2013 13:00:01
Започна се.
Днешният ден потвърди - само ако бъдат окупирани(сгащени), ще бъдат приканени към истински диалог за реалните и належащи...Нещата кристализират, ескалират и се виждат ясни.
Съвет:
Започнете, малко по малко, да оглеждате места за индивидуалните за групата Ви биваци, за времето в което ще пребивавате в окупирана София. Вероятно ще сме със семействата си, приятелите, съмишлениците. ... Естествено, този своеобразен град на истината, в какъвто ще се превърне София - ще се балансира, взаимосвърже, организира и т.н. Но за да няма хаос и напрежение, за да окупираме позитивно и за да осигурим достатъчно пространство за вдъхновението, креативността и изкуството в нас - които напират да удавят като цунами ''лошите''.... ще е нужно от рано да се огледаме. Всеки да помисли на какво отстояние от ''центъра на събитията'' ще предпочете да окупира заедно с групата си - все пак деца пред МС и Парламента не е добре да има. Та, паркови пространства в този град има достатъчно, дори и цяла България да се съберем тук. Просто е важно да сме организирани, цивилизовани и толерантни. Всяка друга ''зона'' ще се случи спонтанно: местата където децата да се събират и играят, за да не попречим на детството им. Местата където ще има музика, художници, театрали и други улични и паркови прояви. Местата където в "революционните комитети" ще се дискутират събитията и предстоящите действия... Всичко ще се подреди - самo трябва да сме си заедно.
Но това наесен. Когато цветовете на които се делим станат едно цяло. Когато ще има нужда да сме повече от ''платените'' провокаторите. Когато ще сме готови като един да изкрещим на ''тях'': ''ДОВИЖДАНЕ!!!'', а по между си усмихнато да се поздравим с Добро утро
Съветът ми е - огледайте се за бивак. Не го оставяйте за в последния момент;)
https://www.facebook.com/groups/130949873780446/
Автор: избирател 26 Юни 2013 13:00:46
Г-н Сугарев, гордея се, че все още моята Родина ражда такива хора. След половин век червена чума, изтребила дори физически, освен с терор и репресии цвета й. След още четвърт век перфидно ограбване и изнасилване на нацията пак от същата червена вещица. Разбирам какво правите, разбирам вашия жест на саможертва и свалям шапка пред вас. Този краен жест разбирам и като сигнал за нас-останалите да се мобилизираме максимално, да не разрешим плановете на червените да успеят, да ги прогоним завинаги. Патетиката е неизбежна в такъв съдбовен момент. Всички на улицата, да ги изметем!!!
Автор: Даниела Горчева 26 Юни 2013 13:05:32
Нямаме време. Започват летните месеци и всичко в Европа замира и включва на автопилот. Хората ще тръгнат по вече предварително платените си почивки, екскурзии, ще излязат в отпуск. София ще опустее. Точно това чакат от БСП (ДПС, Атака) - да замрат протестите и да няма кой да им обръща внимание. Август е бил винаги любимият месец за преврати на болшевиките, независимо как се наричат. Едвин Сугарев предприе най-разумното, макар и в ущърб на собственото си здраве: обяви гладна стачка. Но той рискува живота си, защото се изправя срещу дебелокожието на руската пета колона у нас (БСП, ДПС, Атака и придружаващата я олигархия). Предлагам да подкрепим Едвин, вкл. и със щафетна гладна стачка.
Автор: Николай Ангелов 26 Юни 2013 13:15:13
Не помня кога за последен път съм плакал, но четейки това не сдържам сълзите си. Има надежда докато има и един човек знаещ, че има нещо по "висше от чорбата" .Вие и хората по улиците ме карате да изпитам гордост, че съм Българин и Ваш съвременник.Поклон.
Автор: георгиев 26 Юни 2013 13:20:14
Напълно ви подкрепям Г-н Сугарев!!!

Бсп е партия , в която липсват морални ресурси , всеизвестна с това ,че е кралица на задкулисните интриги , тя разрушава нашия духовен олтар - България- свещената земя , очертала браздите на родовата памет.
За огромно съжаление ние, българите, не се разпознаваме като 'братя' ,позволихме демоничната власт да 'пропука' купола на братското символично небе .
Ние , българите не заслужаваме сигурност , ако изберем преходната сигурност в лицето на Партията- ръководителка.
Автор: родолюбец 26 Юни 2013 13:24:00
Да спасим живота на Г-н Сугарев! Час по-скоро да бутнем от власт и кабинета и НС. До кога ще ги чакаме тези наглеци, които въобще не ги е грижа за мнението на стотици хиляди българи! Довечера да си вземем домати, яйца и други неща, за да изразим любовта си към централата на комунистите! Сега или никога! Да извоюваме свободата и независимостта си от комунистите!
Автор: Ники 26 Юни 2013 13:28:53
Здравейте г-н Сугарев,

Аз също ви подкрепям напълно и се гордея с това, че в България има хора като Вас - готови да жертват всичко в името на свободата и достойнството! Желая Ви здраве и успех!
Автор: Виолета Радева 26 Юни 2013 13:39:47
"С теб сме, Еди!" По памет възстановявам заглавие във в. "Демокрация" от времето, когато Едвин обяви гладна стачка в знак на протест срещу лъжата на Ж.Желев. Сълзи има в очите ми, че отново Едвин Сугарев показва на всички честни и почтени българи пример за достойнство и отстояване на Истината.Че отново с този самоотвержен акт отрича живеенето в лъжа! Знам, че духом с него днес са хиляди, хиляди българи! Нека да го подкрепим морално. И искам да припомня за още един много достоен човек, който преди 20 години подкрепи Еди - за Биньо Иванов - поет, чиста душа, безсребърник. Ако беше жив, вярвам, че и той днес би застанал до Едвин!
Автор: Милен Русев 26 Юни 2013 13:53:09
Едвин Сугарев измива срама на интелектуалците с този си акт. Защото тъжната истина е, че още няколко човека като него в публичното пространство и България днес щеше да е друга. Но вместо това си имаме един куп клакьори като Дайновците и Инджовците и ето го резултата.
Автор: “Оставка!”-НЕМЕДЛЕННО! 26 Юни 2013 14:01:50
Г-н Сугарев е ДОСТОЕН БЪЛГАРИН!
Автор: Bodi 26 Юни 2013 14:03:02
Еди, ела и ни поведи, имаме нужда от теб, и то ЖИВ.
Автор: Живко Накев 26 Юни 2013 14:12:12
Уважаеми г-н Сугарев,
няма морална ценност, която да накара проядената от корупция политическа власт сама да сдаде властта.
Чета коментарите под Вашето писмо и си мисля: заслужава ли си човек да заложи живота си заради тези продажници. И сам си отговарям - Вашата саможертва не е заради тях, а заради всички нас, които допуснахме те отново да дойдат на власт и да се гаврят с целия български народ, да залагат на карта с лека ръка бъдещето на нацията, на нашите деца.
Ако бях малко по-силен духом, щях да застана до Вас. Но не съм. Затова ще подължавам да правя това, на което съм способен - да подкрепям и участвам активно в протестите до свалянето на това корумпирано правителство.
Искрено се надявам след 1-2 дни да ме поканите на топла закуска и чаша кафе. Ще бъда безкрайно щастлив. А дотогава ще пия кафе пред парламента.
Искрено Ваш

Автор: Хр.Парашкевов 26 Юни 2013 14:12:26
Както се казва: "Дойде време разделно"! Трябва да се действа... времето на приказките свърши с писмото на Едвин... в него всичко е казано!!!
Автор: ССмокар 26 Юни 2013 14:34:51
Поздравления за смелостта !!! А тия 240 да ги заключат вътре до приемане на промените в Изборния закон и след това да отплуват.
Автор: Васил Рокоманов 26 Юни 2013 14:48:08
Поете!!!
Народе!!!
Автор: инж.Генова 26 Юни 2013 14:57:47
Уважаеми г-н Сугарев,
Поздравления за смелостта! За мен Вие и г-н Евгений Михайлов сте единствените политически адекватни в този момент. Сега нашата роля е да ги съборим, без това да струва вашия живот.
С Вас сме!
Автор: Ceca Chushewa 26 Юни 2013 15:45:05
Господин Сугарев помня вашата Бяла книга Помня как пьрвото деиствие на правителството на Костов беше да ви изпратят в далечна Монголия Помня как тогава ми стана безпощадно ясно че истинска демокрация в Бьлгария те/комунистите и всички техни подразделения/ няма да допуснат Вашето назначение за посланик в Далечния изток доказваше политическата сделка на Костов с БСП и недоволните от вашата Бяла книга Костов стана палача на комунистите които уби синята идея Никога няма да му простя това убииство ине само аз
Автор: Михаил Иванов - GB 26 Юни 2013 15:47:17
Г-н Сугарев, не мога да не изразя възхищението си от вашето решение! Има много нещо от духа на Априлскотоп възстание в него. Постъпка, която да разбуди заспалата Европа. Постъпка, която да напомни за нашата Българска нация, че не е робска и презряна и засужава повече внимание и подкрепа отколкото досега. А и като четете коментарите тук ще видите много други аналогии с Априлското възстание. Ето Ви го и "Нормалния българин" - Бай Ганю, ето Ви го и Киряк Стевчов (Виктор Манолов). Не пропуснаха да се обадят и напомнят за себе си. Съгласен съм, че сам човек с вашето положение и известност (Вие сте Посланик на България и в тази титла няма бивш)това може да направи. Дано това вдъхнови и даде сила на протестиоте да продължат с неутихваща енергия до победата. Оставка и толкова. После ще мислим за след това. Все пак рискът е голям и зтаова ви пожелавам сили да издържите. Проклети да сме ако допуснем гладната Ви смърт! Хайде всички на протеста с удвоени сили ии енергия!
Автор: Илия 26 Юни 2013 15:52:53
Този пак ли ще гладува от 0600 до 2100 и после на софрата.
Автор: Д-р Николай Михайлов 26 Юни 2013 15:59:24
Гладът е сложно психосоматично състояние, а не банален телесен дискомфорт, стомашна мъка. Гладува човекът, а не неговият стомах. Гладът е унижение, понесена несправедливост, срам и гордост в сложна пропорция. Гладът може да бъде понесен като изпитание и предложен като жертва, но не може да бъде понесен като гавра на силния над слабия, като издевателство на овластена себичност. Един знаменит руски философ казва: "Гладът за мен е материален въпрос, гладът на другия - духовен въпрос." Гладът на другия тревожи съвестта и солидаризира.
Автор: Таню Димитров 26 Юни 2013 16:01:13
Гражданската позиция също трябва да се отстоява. Поздравявам ви за това че го правите. Нека духовната сила която демонстрирате да не ви напуска.
Автор: Миланова 26 Юни 2013 16:04:08
Хора,вие сериозно ли пишете всичката тази боза?
Автор: Анелия 26 Юни 2013 16:09:30
Г-н Сугарев, Вие сте един от малкото останали в България достойни хора, пред които се прекланям. Ако всички бяха като Вас, България щеше да е друга. Надявам се като човек, който има подкрепата на много разумни и интелигентни хора в България, да съумеете да поведе хората сед себе си по някакъв начин, така че в управлението на страната да могат да участват именно такива хора - с морал, достойнство и устрем за бъдещето на България. Подкрепям Ви!
Автор: Ceca Chushewa 26 Юни 2013 16:36:39
Страхувам се че вашата жертва ще бьде напразна Те са безскрупулни Всички честни демократично мислещи хора в Бьлгария трябва да се обединят Нужен сте ни жив Трябва да има широко гражданско движение за истинска демокрация Трябват ни хора като вас като Георги Марков истински убедени демократи Трябва да се разкрие цялата истина за прехода
Автор: Иван Ибришимов 26 Юни 2013 16:58:06
Приятели, излишно е да убеждаваме Еди да се откаже - няма да го направи. По-добре ще му помогнем като изметем боклуците овреме - преди да е станало късно. Еди, дръж се, приятелю!
Автор: Аделина Кошова 26 Юни 2013 18:13:53
Имате моето уважение и моята подкрепа, г-н Сугарев.

Поздравявам Ви за куража, с който се нагърбихте да защитите достойнството на всеки един от нас, макар и на превисока цена.

Успех и нека Бог да е с Вас!
Автор: arhar 26 Юни 2013 19:16:21
Станишко и Олигарски до петък / 28.06.2013 г. / да си подават оставките , за да докажат, че са хора с достойнство и морал, които милеят за държавата !
Ако Станишко си подаде оставката , от мен ще има трактор, параход и влак като подаръци - разбира се , говорим за играчки .
Хайде , Станишко, поемай отговорност и си подавай оставката ! Това е мъжка постъпка, достойна за уважение !
На всички вече е ясно, че Станишко е марионетка на лицата от кръга ' монтерей ' - Л. Гоцев, В. Вълков и Бр. Аспарухов .
Играта свърши, другари ! Идете си с мир !

Хората искат Станишко да бъде подведен под наказателна отговорност за аферата ' Хохегер ' и източването на ' Кремиковци ' с 700 млн лв през 2005 - 2009 г. ...
Хората в БГ и в ЕП се питат как се става шеф на ПЕС, дали не е срещу 116 млн евро ?
Автор: лъчезар захариев 26 Юни 2013 19:39:53
Към ощавения маркиз и още много други достойни съмишленици на Едвин Сугарев:
Дайте идея,как да го подкрепим.
В крайна сметка,доколкото долавям,имаме еднакви ценности и виждаме нещата по подобен начин.
Склонни ли сме на съвместни действия?
Автор: Ощавен маркиз 26 Юни 2013 20:07:40
Като гледам тая вечер репортажите от сутринното демократично кафепиене в столицата, за утре, да вземе министърът ни на войната да осигури на възлюбленото си острие Мая танк, маскировъчна иниформица. И поне един взвод автоматчици. За Данчо Ментата пък ще са нужни бронетранспортьор - от София през с. Карапелит, да помаха за сбогом на съселяните си, ако си го спомнят, и оттам, край Каварна да го чака някаква що-годе подводница. Курс Севастопол, закритите съветски пристани. Ако реши може и да се пробва в Одеса, ама при тамошната мръсна мафия, не знам дали ще му се отвори парашутът, да захлеби с чейндж и пица ново мултимилионерско начало. Ръгали с чикии, режели гръкляни и душали с връвки, още като при великата Октомрийска. Изостанали малоумници?! Не е като при нас – крадваш, подполничиш с тъмни другарчета, разнасяш касиерски куфарчета, и изведнъж, хоп, слагат те да „твориш” национални икономически политики и бюджетно-финансово равновесие, да сочиш с назидателно пръстче, кое е демокрация и кое не става…
Стига!!! Равнището си на компетентност го бяхте надскочили още в мътилката на първите от 90-те години на м. в. За равнище на каква да е хуманистична културност, възпитаност и морал – изобщо не става дума. Такава „трева” хищниците не ядат ! Бягайте в тайгата, в тундрата, яжте живо месо. Но не плътта на България!!!
Автор: МВ 26 Юни 2013 20:23:06
Изключително скъпо (чисто финансово) струва властта и особено "подкрепата" на Сидеров за БСП. ако ги чакаме да сдадат властта-няма да стане... Комуниста идва с кръв.. и с кръв си тръгва!
Автор: Шумаров 26 Юни 2013 20:27:39
До Автор: лъчезар захариев

Идеята на Даниела Горчева за солидарност с щафетна гладна стачка ми се струва подходяща подкрепа.
Прекланям се пред силната воля на г-н Сугарев! Моят респект към доблестната му гражданска позиция.
За голямо съжаление не мога да помогна с нищо, защото съм извън България, но призовавам всички посетители на блога да помогнат протестите с присъствието си! За съжаление аз не съм благороден, като г-н Сугарев и смятам, че терористи по мирен път не се побеждават, затова съм привърженик на идеята за гражданско неподчинение.
Автор: бай Атанас 26 Юни 2013 20:29:31
Уважаеми г-н Сугарев,

Никога не съм преставал да Ви уважавам, дори и когато бях озадачен и объркан от Вашата упорита защита за правителството на Б.Б. Знаех обаче и вярвах, че го правите поради убеденост в правотата си.

Уважавам и сега силната Ви гражданска позиция, но Ви моля: не го правете. Не се жертвайте. Комунистическите лидери не се впечатляват от жертви. Те се отказват от властта само след бой. Нужен сте ни, на всички българи, които искат България да бъде нормална държава. Нужен сте ни със словото си, така както Ботев беше за времето си.
Но той умря с пушка в ръка, не с перо, не на легло. Сега е време да се обяви гржданско неподчинение, обща стачка, съботиране работата на дупетатите. Време е, вече и добрите да размахат юмруци.

Господи, подкрепи българите в борбата им да си върнат държавата заграбена от политическата мафия управлявана от Русия!
Автор: Маришка 26 Юни 2013 20:36:58
Г-н Сугарев се разконцентриара,не е проблем нито този,нито следващия министър-председател,проблем са самите комунисти,те ще назначават толкова министър-председатели,колкото си искат,кадрите им са неизчерпаеми.Борба е нужна единствено срещу комунистическата измет,нищо друго.
Автор: stir 26 Юни 2013 20:48:58
"Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората."
Автор: Пламен Борисов 26 Юни 2013 20:53:47
Уважаеми г-н Сугарев, прекланям се пред Вашата морална сила, но моля Ви, не стигайте до крайност. Обществото има нужда от Вас. Борбата едва сега започва. Без Вас ще загубим ориентир.
Автор: ЦАНКО 26 Юни 2013 21:19:35
РЕСПЕКТ!!! С Вас сме г-н Сугарев!
Автор: Ощавен маркиз 26 Юни 2013 21:47:59
Уважаеми г-н Захариев,
И аз радвам от задочното си запознанство с толкова много смислени, честни и куражлии хора тук !
Имам чувството, че вече правим нещичко. Светлият поетичен гражданин Едвин, според мен, знае накъде ни е повел. Аз съм редови гражданин в предпенсионна възраст, с малък рекламен бизнес и бивш журналист /съжалявам за конспиративното си все още явяване/. Намирам за по-дълга и трудна за омаломощаване идеята за голяма Партия на свободата – хора от всички възрасти, включително и пенсионери, надничащи в мрежата, но най-вече учещите, образовани и работещи, самосправящи се в трудното българско битие млади. Онези, които не разчитат на връзките /или пачките/ на мама и тате. Кадърните и смелите Българи на Честта! В никакъв случай - мафиотската или партийно-организационната – тя е тясно и, както се убедихме, долно, хранещо „посветен” брой гърла явление!
Сигурен съм, че сме с „екстремния” наш Едвин и ще бдим за близките и по-нататъшни съдбини на идеята му. Заедно с него – здрав и уверен в нашата нарастваща интернет общност-партия! Приветствам хилядите свободни и умни хора на площада, твърдо застанали пред нагло ухилените, корумпирани скелети от парламентаризъм, държавност и институционалност! В ония първи години ми беше някак терсене и непълно да викам „Времето е наше!”, но сега ми се вижда, да не сме тъй девствено наивни, че да не отвоюваме своето действително човешко време. Или поне онова му измерение, което ни се струва по-прилично – за нас, децата и внуците ни. Които пожелават, да си останат в пределите на сегашната „демократичност”, но да си я ползват във фамилиите, лъскавите губернии извън закона и марксистките манастири. От господаря – до коняря.
Считам за целесъобразно, през широк обмен на мейли, адреси на подбрани от нас блогове, сайтове и лична кореспонденция да пристъпим към активно хоризонтално разширяване на „обръчите” на нашата свободна „идеология” и гражданска зоркост. Не съм специалист, но младите са. Стига да ги спечелим. Моята крилатка, докато бях по-младичък, беше „Няма невъзможни неща”. И се справях, бъхтах. За жалост, наивно вярващ в нашенското „свободно предприемачество”. То ме сломи и изстиска. Но за „един удар сила имам йощ”. Та да не оставим честните и кадърни млади българи да се блъскат по същите безотрадни пътеки.
Засега това. Удължих и осълзих коментарчето, но ми поолекна откъм тягостната анонимност.
Автор: Тони 26 Юни 2013 22:30:45
Поздравления, г-н Сугарев!
Народът вика ОСТАВКА, а Орешарски се държи така, сякаш чува ОСАННА.
Автор: лъчезар захариев 26 Юни 2013 22:34:11
Моят mail е:drzahariev@gmail.com
Такъв е щот съм доктор-ортопед.Аз продължавам да си работя,но тия измекяри по някакъв ужасен начин ме засегнаха със своята арогантност,която е особено характерна за Доган,който никога не е прикривал презрението към раята.Мисля обаче,че ни се е появил шанс да ги натикаме в кучи гъз и затова съм постоянно на протестите,а иначе чета чудесните публикации в този сайт.На ваше разположение съм за всякъкви инициативи(без срещи с Мая Манолова)
Стискам палци на Едвин
Автор: Галина Благоева 26 Юни 2013 22:36:44
Господин Сугарев,
Преди два дена Ви видях на протестите и спонтанно Ви попитах какво ще правим, ако правителството не си даде оставка? Вие простичко ми отговорихте " Не зная " .Сега виждам, че сте готов да отидете до края. Възхищавам се на силата Ви , но Ви моля -не го правете.Комунистите няма да се трогнат от подобен жест, а България ще загуби още един достоен човек.Трябва да продължите да ги разобличавате.
Автор: Камен Бранков 26 Юни 2013 23:22:10
Г-н Сугарев, в неделя така се случи, че имах честта да вървя на крачка от Вас по пътя от МС към НС. Не ми беше удобно да Ви обезпокоя дори с поздравления за позициите, които отстоявате в сайта си – не ми се е случвало досега моите виждания да съвпадат толкова пълно с вижданията на друг човек. Тогава не Ви заговорих, но сега не мога да замълча.
Г-н Сугарев, Вие сте ценен не само за съмишлениците си, а и за България преди всичко с интелекта да прозрете истината, със смелостта и морала да я отстоявате, както и с огромния талант да я формулирате и аргументирате по най-убедителния начин. Пазете здравето, енергията и активността си, за да се борите с олигархията ефективно – т.е. с думите; така, както само Вие можете. Червените кърлежи няма да се уплашат от Вашата гладна стачка – напротив, те ще злорадстват, представяйки си как гладът постепенно ще отнема силите ви да им се противопоставяте.
България, и протестът в частност, имат нужда от ярки и честни гласове – като Вашия, на Евгени Михайлов, Славея Балдева и др. Иначе и протестът, и България много скоро отново ще бъдат упоени, приспани и върнати в безвремието на прехода от словесните фойерверки на демагози, представяни от 20 години за цвета на българската интелигенция и за моралните стожери на обществото (визирам, разбира се, подписалите Харта 2013, с малки изключения - Екимджиев и още 4-5 човека, неизвестно как попаднали сред странната компания).
Така че, г-н Сугарев, моля Ви още веднъж да обмислите гладната стачка. Никой не се съмнява в морала и силата Ви да отстоявате своите каузи, но все още разполагате със средства, далеч по-ефективни от глада.
С уважение !
Камен Бранков
Автор: USA 26 Юни 2013 23:37:13
Надявам се този акт на г-х Сугарев да предизвика международен скандал. Възмутен съм от оглушителната тишина от страна на Запада. За първи път в България има протести, които не са организирани от определена политическа сила и всички се чудят какво да правят. Само руснаците и техните подлоги държат фронта. Плахо обаждане в последните дни от т.нар. Българска десница, която също е пропита оф КГБ - елементи. Силно се надявам това решение на г-н Сугарев да провокира сериозен дебат от нашите т.нар. партньори от НАТО и ЕС. Крайно време е да имат позиция. Само с тяхна подкрепа България може да се отърве от руското иго, за съжаление.
Автор: Христо Венков 26 Юни 2013 23:54:52
Еди, безсмислено е да те увещавам да не рискуваш здравето си- все пак възрастта има значение. Но знам, че ти си решил, че това е единствения начин да подпомогнеш хората, които искат да сложат веднъж завинаги край на червената напаст. Всичко натрупано в душите ни за тези дълги "преходни" години си го изложил тук най-кратко и ясно. Затова ти се възхищавам, каквото и да пишат за това недоброжелателите. Наистина достойна постъпка! Дано Бог ти помогне да спечелиш поредната битка с ДС-ламята. Мислено съм с теб!
Автор: Надежда Искрова 27 Юни 2013 00:07:51
И пак, моето семейство благодарим на Едвин, добавяйки няколкото думи от Георги Марков, които случайно прочетох току що. Но нали няма нищо случайно. Те са от писмото на Георги Марков до Димитър Бочев от 18-22. 02.1977г. Сякаш е писано тук. Сега. А Митко Бочев беше на площад "Незвисимост" днес. Докато слушах новата песен на Васко Кръпката, за която исках да му благодаря, някой ме потупа по рамото - Митко Бочев с българското знаме в ръка. Прибирам се и вкъщи ми дават да чета това писмо, а думите на Георги Марков до Митко Бочев ОТЕКВАТ ЖИВИ, сякаш писани днес, до нас... Дано ги чуем, приятели! Дано утре бъдем ЕДИННИ:

"Драги Митко,
.... Все по-силно съм убеден, че светът съвсем не се дели на добри и лоши хора, на леви или десни, на вярващи или невярващи, а главното деление, което има значение за нас, е на хора, които могат, и на хора, които не могат. С други думи – на творци и на паразити. Има различни видове творчества, както има и различни видове паразити. Селянинът, който сее на нивата, е творец, жената, която ражда и отглежда деца, е творец точно толкова, колкото Айнщайн, Бетовен и Достоевски са творци. Този, който прави обувки, е творец, клоунът на сцената е творец, бръснарят на ъгъла е творец и т. н.. Но оттук започва най-голямата драма на хората. Творците и особено талантливите от тях никога не се съюзяват. Първият белег на един талант или на един гений е неговото несъгласие с другите. Много пъти съм казвал, талантът е независимост. И затова всички истински творци поради вътрешната си сигурност, поради устройството си винаги са в пълно разногласие по всички големи въпроси. В замяна на това паразитите или ако щеш посредствениците се обединяват, подреждат се в стройни редици и създават могъщата армия на администрацията и бюрокрацията. Тъй като те нямат творческата сигурност и смелост, тъй като по даденост са страхливи и несигурни, те намират подкрепа в своето общество, в своята администрация, която трагично им дава власт над творците. Администраторите най-много ненавиждат през живота си творците и творчеството, защото всяко нещо, създадено на този свят, им казва, че те не могат да създават, че те са просто паразити. Никой не е изливал повече злоба и завист спрямо творческата част на света от тия осакатени нещастници, които са си присвоили правото да управляват другите. Те се боят от творците, защото творецът не се подчинява лесно, той не е добър служител, той не е примерен чиновник, който казва сладникаво усмихнат „да, сър!” И затова на тебе ти е ясно например защо всяка дребна редакторска маймунка, колкото и бездарна да е, която почука на вашата врата (или на тукашната), има огромни предимства пред такива като мене. Защото те не се интересуват какво всъщност предават за България, не се интересуват да вникнат дълбоко в нуждите на ония, които слушат оттатък, да отговорят най-пълно на техните очаквания... а просто да си изслужат времето за пенсия и след това да имат приятни старини в някое крайморско топло заливче.
Сърдечно твой Жоро"

18-22. 02.1977 г.
Лондон
Автор: Спас 27 Юни 2013 00:56:41
Това заявено намерение силно ме безпокои.
Към мотото на този сайт, изказано от литературен герой:
"Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага"
ще добавя още едно:
"Live Free or Die".
Официалното мото на щата от Обединените Щати Ню Хемшир, прието от щата през 1945.
(The official motto of the U.S. state of New Hampshire, adopted by the state in 1945.)
Мога да приема като алтрнатива на "живей свободен" смъртта. Да живееш несвободен означава да нямаш избор.
Имате избор г-н Сугарев.
Можете да изберете борба, за да живеете свободен. И ако направите този избор, ще получите достатъчна подкрепа, за живеете свободен.
Автор: АЗ 27 Юни 2013 01:22:52
Г-н Сугарев, искахте да направите интернет партия - направете протестът си интернет - няма ли някаква възможност да сложите една камера онлайн, където хората да следят как протича гладната стачка и едновременно с това постоянно да си комуникирате с тях. Ефектът ще е стократно по-силен.
Автор: Никола Вълков 27 Юни 2013 02:27:05
Г-н Сугарев,
Да се разчита на съвест в продажни наемници е утопия.
Аз се надявам Вашия жест да катализира протестите.
Автор: светлосин 27 Юни 2013 05:14:56

Уважаеми Г-н Сугарев,

Прекланям се пред готовността Ви за саможертва. Аз лично виждам вашата постъпка като резултат от безизходицата в политическия живот на България. Когато човек не вижда светлинка в края на тунела, когато не може да се измъкне от цинизма на една ситуация, идва му да се обърне към на крайни решения...

Помните ли някога по времето на първата Ви гладна стачка великата Райна Кабаиванска беше казала политиката не за поети а за цинични хора с нечист морал и съвест...

Цинизма по отношение на вашите действия вече "цъфна" в медиите. Не само червените с тяхната омраза, ненавист и цинизъм към всичко нормално и човешко. Тъмносините също се изплашиха че ще получите подкрепа с действията си от улицата, тази за която те се борят със зъби и нокти. Такова чувство че сте прекалено самичък този път ... а и какво можете да постигнете.

Знаете като падне Орешарски, ще дойдат Бойко, снахата на Пръмов, костоваците ... Тези които можеха да направят много за да не се стигне до днешното положение но не го направиха... Ще кажете по-добре е от Орешарски, и сигурно ще бъдете прав, но ... наистина дали тези "плондери" заслужават саможертвата Ви, с която да се искачат отново във властта? А за Вас ще направят всичко възможно да Ви оплюят и в най-добрият случай да Ви забравят както се стараят да заличат подвига на Пламен от Варна.

Идват вълнуващи мигове за България. Аз не виждам нито една политическа сила да може да отговори на исканията на улицата за нормално политическо управление. Всеки който се изкачи на властта ще бъде "опърлен" от този огън. Духът излезе от бутилката и едва ли някой от тези плондери е способен да го върне обратно. Наслаждавайте се на този огън и го подклаждайте. Виждате Костов / Бойко изгоряха в него, сега е време на Сергей. Колкото е по-бавен огънят, толкова повече той ще опърли отвътре и столетницата и хилядите и клонирани политически образования...

може би не се получава добре с интернет партията. Според мен това е защото е малко рано. "Улицата" не е готова да влезе в политиката. може би е добре да не се бърза, както набързо беше създадено СДС през 1989. "улицата" има нужда малко да "порасне" ... а междувременно наслаждавайте се на бавния огън на който се "пържат" политиците. Не знам дали мога да Ви убедя да се откажете от това крайно действие - но нима Ви се иска да пропуснете да видете как ще се сгромолясат един след друг тези колоси на цинизма и престъпници срещу народа си.
Автор: Михаил Иванов - GB 27 Юни 2013 09:57:31
Благодаря на Надежда Искрова, че е постнала едно велико писмо на Геоеги Марков. Отдавна беше, когато тук в този блог споделих една своя мисъл, че всъщност тоталитаризмът е диктатура на (осъзнатата, организиранбата и воинстваща в борбата си за оцеляване) посредственост. Този протест в края на краищата, макар и неосъзнато засега е ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПОСРЕДСТВЕНОСТТА!
Успех Едвин!
Автор: Антонова 27 Юни 2013 10:17:58
Г-н Сугарев,
Когато Ви писах вчера, бях убедена, че правителството ще падне тези дни. Днес не съм толкова сигурна. "Черноризецът" получи своето и днес ще ни обижда с присъствието си на най-високата трибуна. Личното ми мнение е, че протестът трябва да се промени, за да не се стигне до планираното от "мозъка ДС" насилие. Тези хора не могат да бъдат унижени с подигравки, песни, танци и присъствието на децата по площадите. Може би грешката е на народа, който не каза "тежката си дума" там, където трябваше да бъде казана - на изборите. Допуснахме чрез бездействие (ходене "за гъби")и разпиляване на гласовете за партийки-файтони (вкл. за т.н. Светльо - протеже на кукловода Бриго Аспарухов), днес сами да посегнем да отваряме към полунощ "ковчега" на вампира. Допуснаха го всички, които не забелязаха пълзящия преврат - трагикомедия под почетната режисура на Доган, в която главни действащи лица са "главни" прокурори. Допуснахме безмълвно ГЕРБ да бъде "смазван", а лидерите му заплашвани и унизявани... Допуснахме ги със законни средства! С нашите камъни по нашата глава - сега ни плашат със същите закони... и са прави! Ние можем да им се противопоставим само и единствено на избори! Още веднъж Ви призовавам, прекратете Вашия протест! Протестът днес на всички, убедени че НС трябва да се разпусне незабавно, трябва да бъде протест на "умните и можещите", а не на "отчаяните"! Протестът на УМА срещу агресията на вампирите! От Вашия ум имаме нужда точно сега!
Автор: Ощавен маркиз 27 Юни 2013 12:16:05
В ново потвърждение за пълното медийно затъмнение и преиначаване на действителните, пишещи новата история на БГ, събития ще ви нахвърля конспектно новия брой на делянпеевския бургаски областен всекидневник. Четиринадесети ден – нищо за „гъзарските“ столични митинги и тези из страната. В Бургас пък такова „животно“ никоя напета журналистка или гаден папарак не са засекли да е избягало от ситата и весела зоологическа градина?! За сметка на това Румънеца и Енчев се пускали със смели хайдушки сърца по дългите водни пързалки в Сънито, научили се и да карат бъги без ръце. Някъде из райските вип- предели на Марина /Братя/ Диневи…Предстояло и откриване на детски градини. Впрочем започнати и платени още при „зловещия тандем“ Борисов-Цветанов. Не е написано само, че щастливо талантливо ромче, вдъхновено от последната изборна разстановка, е нарисувало в ЦДГ № 5 дръвче с врабче. А, има една многоредова, ударно-заплашителна уводна кореспонденция как, /явно, но пак неупоменато, заради нагнетяваната от образованите „безхаберни лумпени“ криза на червено-олигархичната „държавност и институционалност“/ всички общини в областта ще фалират едва ли не в близките, да кажем, 168 часа. Боже прости, че те си бяха фалирали още при административно-териториалното социалистическо „съживяване“ в края на 70-те и нач. на 80-те години на 20.век. Аз познавам и помня картинката от тогава. Тя не се никак, освен към все по-зле, промени в изтеклите изтеклите 35 години на социалистически и постсоциалистически „градеж и демократично самоуправление“.
…Понеже колегата Маришка много „рови“ с антикомунистическата си безпардонност, ми се искаше да драсна нещо по този въпрос, но по-насетне. Засега ще кажа само, че българският антикомунизъм, особено в периода на прехода ни, е много сложно политическо „плетиво“. Върли „антикомунисти“ бяха едрият фехтовчик с китара Жорж /виден нявгашен спестовник в ченгеджийската Добруджанска банка, лапната преди години за лев от ТИМ/, „металургът-социалдемократ-селекционер“ Сашо Томов, самият син трибун с догановско фесче Данчо Ментата… И кой ли не ?! В тази ни мълчалива, изстрадала и улисана в сизифовско усилие за дневния къшей бедна ни, бедна Българийка. Тъй че, недолюбвам твърде истеричните нотки на антикомунистическата речовитост /макар и аз самият да й се поддавам/, полазват ме тръпките на съмнението и страха от подмяна на адресата.
Не че не съм убеден, че между европейския и Путино-китайския или Кастро-а ла Венецуела социализма има разлика, колкото между класическия картоф и неговата генно-модифицирана кръстоска с шаран. Забележете, картофът е спасителен дар от инките за милиони гладни гърла в Стария свят. От също разбунената не само „за картоф“ днес „интернет-лумпен“ и по-образована Южна Америка.
Не унивайте! Дано развеселим малко и Едвин в мъченическата му стачка.
Автор: Ulian 27 Юни 2013 12:16:48
Da biahme poveche Bulgari kato G-n Sugarev, sega stranata niamshe da e na tova deredzhe.

G-n Sugarev, poklon pred muzhestvoto da govorite istinata, da otstoiavate principite na grazhdanskoto obshtestvo, dori togava kogato samoto obshtestvo vse oshte dreme pod siankata na vsichki onezi rusko-suvetski kreaturi koito dnes sa zaeli mestata v parlamenta.
Автор: протестиращ 27 Юни 2013 12:23:33
Не зная защо, но забравяме за една възможност политическата криза в България да се реши бързо и решително чрез КАСИРАНЕ на изборите.В Конституционния съд са внесени три жалби за нарушаване на конституцията и законите за изборния процес с искане за касиране на изборите.Предстои решение на КС,което все още не е взето и което необосновано дълго се бави.Според мен протестиращите и всички, които сме против правителството на Орешарски и против това, комунистическата мафия пряко да управлява страната, трябва да съсредоточим вниманието си не до искания за оставката на Орешарски. Комунистите са гьонсурати и те няма да се трогнат от протестите.Напротив, те обявиха протестиращите за лумпени, продължават трескаво да назначават на ключови постове представители на олигархията, а не експерти, в името на които дойдоха на власт.Ето защо надеждите ни и исканията ни трябва да бъдат до конституционните съдии. Протестиращите трябва да искат КС час по бързо да се произнесе положително по казуса за редовността на проведените избори.Защото всички бяхме свидетели на грубото погазване на изборните правила от партии и медии и особено опорочаването на изборния процес в деня на размисъл, когато политическите партии по недопустим начин правиха политически изявления и пресконференции.Възможно е сега конституционните съдии да са подложени на натиск и въздействия от най-различен характер, но основанията за касиране на изборите са категорични и ние трябва да насърчим конституционните съдии да вземат своето правилно решение по-бързо.
Автор: Гошо 27 Юни 2013 13:41:02
Това за протестите пред Конституционния съд е най-правилното! Да решават за да знаме и на тях ли, освен на всички други, включително Цацаров не може да се разчита да представляват обикновените граждани на тази страна.
Автор: Елисавета 27 Юни 2013 13:53:35
Поздравления Господин Сугарев за откритата Ви и ясна позиция относно случващото се в момента. Поздравления и за саможертвата, която правите в личен план. Вие сте един истински честен и открит човек и затова толкова хора Ви вярват и Ви четат. За нас, хората, които Ви имат доверие е крайно неприятно, че се подлагате на такава жертва, защото смятаме, че с нищо няма да трогнете хората, към които тя е адресирана. За нас е по полезно, чрез словото си да ни вдъхвате кураж и да ни показвате, че има смисъл човек да е граждански активен. Искрено се надявам Вашата гладна стачка да има ефект и да подбуди повече хора да бъдат активни и да придобият самочувствието на истински свободни хора.
Автор: Антонова 28 Юни 2013 14:35:49
Г-н Сугарев, напълно съм съгласна с последната Ви статия за "шпиц - командите" на Сидеров. Четох всички Ваши статии, които разобличиха Филчев. Сега е времето да вземете отношение по безобразията на т.н. "Главна прокуратура"(която не е предвидена по конституция!) и кукла-та, която я оглавява сега. Този човек участва в преврата като главно действащо лице. Единственият начин да се махне е собствената му оставка. Трябва да бъде принуден да се откаже да представлява Закона, иначе не ни чака нищо по-добро от сътвореното от Филчев.
Автор: Българин 30 Юни 2013 04:30:46
Не е добре група от хора с все по-различими политически и икономически интереси да заявява, че България твърдо трябва да се придържа към четвъртвековния курс към разграждане и унищожение. Явно всяка крачка встрани от този курс, даваща глътка въздух на българския народ, разваля сметките на тези охолно живеещи хора.Сугарев, Коен и компания "аниматори" на българското общество са хората изземващи правото на българина да решава сам съдбата си, съдействащи и прокарващи политики на подтискане на българина, на разграбване на страната му, на унижение надостойнството му, на отричане и подмяна на историята му. Под лицемерната маска на загриженост днес,тези хора не ги чухме да протестират при мракобесното 4 годишно предишно управление. Народът бе доведен до просешка тояга, но техните интереси бяха добре защитени. И сега изпълзяват и започват да сипят заплахи срещу плахите опити на това правителство да нормализира законността и да подобри положението на българите. Едва ли има българин, който изцяло да застава зад това правителство. През тези 25 години българинът избираше по-малкото зло, което показва че в България не биват допускани да управляват почтени хора.
Смешните и жалки опити на един от участниците в унищожаването на България да скрие истинските си деконструктивни действия от времето на костов под маската на граждански протест вече са твърде разпознаваеми и безмислени за всеки здравомислещ българин.Номерът е изтъркан и този път няма да мине!
Автор: Милен Радев 30 Юни 2013 11:23:39
Докато Едвин гладува "един Българин" (над моя коментар) се занимава с пропаганда както си знае.

Българино!!! Клишетата ти те издават:

"политики на подтискане на българина, на разграбване на страната му"

"под лицемерната маска на загриженост"

"смешните и жалки опити"

"мракобесното 4 годишно предишно управление"

Оля се.
Автор: Надежда Искрова - 5 -ти ДЕН ОТ ГЛАДНАТА СТАЧКА НА ЕДВИН СУГАРЕВ 30 Юни 2013 13:21:32
Както казва Бердяев - "Личността е единствената цялост".

(Дали личността, като субект и познание, и себепознание на и за живеене или като още 10 тълкувания, които бихме могли да дадем и тук и сега, и ей тъй някак надвременно), но ЛИЧНОСТТА.

Едвин Сугарев тук и сега рискува живота си. ДЕН ПЕТИ! Никога не е "безсмислено" да защитиш честта на България. При толкова келипирджии, които продадоха и се отрекоха от Отечеството си неведнъж, нееднократно, при такава рядка кал и безчестие, което лепнаха на челата на народа си, при такава алчност, безгръбначност и самозабрава, не се учудвам, че сега искат да отнемат и малкото, което ни остана - честта да живеем. ЕДВИН, НЕ ГО ПОЗВОЛЯВАЙ!

АЗ, СЪПРУГЪТ МИ, ЦЯЛОТО НИ СЕМЕЙСТВО, СТОТИЦИ КОЛЕГИ, ТЕ МОЛИМ, ДА СПРЕШ ТОЗИ АД! МОЛИМ ТЕ ДА ЖИВЕЕШ! ТИ СИ НУЖЕН НА БЛИЗКИТЕ СИ ХОРА, НА ЖЕНА СИ И НА ДЕЦАТА СИ, НА БЪЛГАРИЯ!
Автор: Радосвета 30 Юни 2013 18:46:18
Бог да е с Вас Едвин! Бъдете жив и здрав! Възхищавам се на мъжеството Ви и Ви подкрепям с благодарност...за саможертвата пред олтара на демокрацията,макар че ако зависеше от мен ,бих сторила всичко ,за да Ви спра.Защото страната ни има остър дефицит на почтени ,интелигентни ,будни и борбени люде като Вас.Нужен сте й жив. Желая Ви Успех,колкото може по-скоро и здраве.
Автор: Емил Даскалов 2 Юли 2013 07:20:26
Уважаеми г-н Сугарев!
Искрено се прекланям пред смелия Ви акт и благодаря на Господ, че са останали хора като Вас! Разбира се, уважавам личното Ви решение, но все пак бих Ви призовал да не правите такава саможертва за хора, които не я заслужават и за които човешкият живот не означава нищо! Не мога и не искам да си представя да Ви няма - Вас и Вашия остър език, който не се страхува да изрече на глас това, което искат да кажат и мнозина други, но се страхуват или се чувстват притеснени. Останете с нас и при нас! С най-дълбоко уважение...
Автор: Luis 2 Юли 2013 07:41:58
You can always tell an expert! Thanks for conbiitutrng.
Автор: Цеца Чушева 2 Юли 2013 12:35:24
Правителството на Орешарски е правителство на аморалността на зловещата наглост на злобната безумна посредственост която иска на всяка цена да е на власт За мен това правителство е и антибьлгарско в смисьл че иска да унищожи всичко демократично свободомислещо в Бьлгария Не трябва да го допуснем!
Автор: легионера 2 Юли 2013 18:28:16
Поклон пред силата на Духа и пред смелостта!Призовавам всички братя и сестри от "партията на силните Духове" да ви подкрепят. И нека Бог да укрепва вашите сили до крайната попебеда.ЗА БЪЛГАРИЯ!
Автор: Carmen 2 Юли 2013 19:43:59
Hats off to wheevor wrote this up and posted it.
Автор: Min 3 Юли 2013 17:34:28
<a href="http://xdyrnut.com">Unevbileable</a> how well-written and informative this was.
Автор: Valter 4 Юли 2013 00:18:44
Awesome you should think of soemthing like that http://dqlitzgy.com [url=http://nsybitgojej.com]nsybitgojej[/url] [link=http://zuuxxrkbril.com]zuuxxrkbril[/link]
Автор: Laiz 5 Юли 2013 01:23:00
Got it! Thanks a lot again for hepling me out! http://alkxqois.com [url=http://nruoovfw.com]nruoovfw[/url] [link=http://udsuooiee.com]udsuooiee[/link]
Автор: Надежда Искрова 6 Юли 2013 16:01:20
По молба на баща ми, изпращам и споделям следващите негови изричания:

"Трудно се изчерпва с думи, отношението ни към Жеста на Едвин Сугарев. И без този негов Жест, ние разпознавахме отдавна, заковани в поетичните и есеистичните му текстове - Човекът, и Мъжът, и Мислителят, записани все с големи български букви. От памтивека, малцина са измежду нази, които без капка показност, а както дишат - имат правото да подпечатват своите високи страсти, дори с това, което ни е дадено от Бога и от клетите ни майки. Прекланям се... "
26. 06. София
Автор: Galina 7 Юли 2013 04:12:27
Articles like these put the consumer in the driver seat-very <a href="http://dgchtxopb.com">imrontapt.</a>
Автор: Ujang 8 Юли 2013 00:55:42
Please keep thriwong these posts up they help tons. http://xpmsegpp.com [url=http://zntrdfneky.com]zntrdfneky[/url] [link=http://klblcmfj.com]klblcmfj[/link]
Автор: Антонета Борисова 14 Юли 2013 13:38:57
Скъпи Едвин,
Прекланям се пред достойната проява на гражданска позиция! Следя този акт на патриотизъм, социална и национална чувствителност от самия първи момент с надежда, но и с голяма тревога! Тревога заради липсата на чувствителност у тези, към които се обръщаш. Заради качеството на тяхната кожа, която няма нищо общо с „Кожата на водата“ (http://www.svobodata.com/page.php?pid=5827&rid=5827), а по-скоро се мислят за богове, който могат да рушат безнаказно човешкия живот и сътвореното от ръцете и труда на другите.
Едвин, моля те чуй апела на Милен Радев! Имаме нужда от някой с твоята чувствителност, който да ни води и да ни е катализатор! Ти си мъдър мъж - не разбираш ли, че те нямат уши за твоята камбана? Имаме нужда тя да ни ечи дълго, докато ги проглуши!
Моля те, не се давай на котките нахалост!
Прегръщам те! Тони
 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional