Свободата днес и тук 30 Март 2017  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Плевнелиев: Русия е агресивна, Путин води политика от ХIХ век

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://offnews.bg

 

 

Българският президент Росен Плевнелиев разкритикува остро Русия, наричайки я националистическа и агресивна държава в интервю за вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung. Интервюто ще бъде публикувано в събота - в навечерието на парламентарните избори в България, съобщава AFP.

Русия е една националистическа и агресивна държава, казва Плевнелиев пред Frankfurter Allgemeine Zeitung. Откъси от интервюто бяха разпространени в петък.

Русия трябва да се научи да има партньори, а не васали и поданици, заявява Плевнелиев.

Българският държавен глава е на мнение, че Владимир Путин води политика от ХIХ век, визирайки конфликта в Украйна и опитите на Москва да упражнява политическо и и икономическо влияние върху България.

Руският президент смята, че падането на Берлинската стена и изчезването на СССР е катастрофа, и "от това произтича една интерпретация на историята, която противоречи на Европа и на нейните ценности", казва Плевнелиев.

В света на президента Путин нещата са все още като в ХIХ век, когато е имало големи сили и периферия, която е трябвало да се подчинява, допълва българският държавен глава.

 


Изразете вашето мнение »
Вашите мнения и коментари
Автор: ! 3 Октомври 2014 22:22:05
Русия воюва и гради своя държава на територията на България.
По голямата част от българите си нямат хал хабер от реалноста.
Една малка част знаят, но не искат да си признаят.
Още по-малко знаят и слугуват на Кпемъл.
Най-малка е групата на тези дето крещят истината, но трудно може да ги чуе някой.


Автор: Маришка 3 Октомври 2014 22:35:28
Страшна глупост е такава пропаднала държава като България да дава оценки на такива могъщи държави като Русия. Самата Русия е действително агресивна и болшевишка държава, но нима България не е комунистическа.
Откъде Държавния глава на възможно най-нещастаната и безкултурна държава в Европа вади сили за подобни изказвания след като не взе отношение по повод 70 годишнината от обявяването на войната срещу България от страна на Съветския Съюз. Русия днес била агресивна, а Съветския Съюз не бил, така ли?
И не вижда и не иска да види нашето президентче с какво ляга и с какво става неговия народ и неговата държава- с паметниците на агресията на същите руснаци.
Ако това не е демагогия, здраве му кажи.
Автор: до маришка 3 Октомври 2014 22:42:56
Нали знаеш че си долен боклук?!!
Автор: Diana M Dian 3 Октомври 2014 22:47:41
I vote for this President! I am proud with this President!
THANK YOU MR.PRESIDENT!!!!
Благодаря на Бога, че България най-сетне от 24 години насам има ДОСТОЕН БЪЛГАРОФИЛ И ЕВРОПЕЕЦ ЗА ПРЕЗИДЕНТ!Благодаря ВИ, г-н Президент!
Автор: Зоолог 3 Октомври 2014 23:16:09
С нескрита гордост отбелязваме, че за пръв път и България случи на президент. Очаквано всяка негова смела проява кара легиони хлебарки (Blatta orientalis) да изпъплят като шумкари от бърлогите си и да замърсяват околната среда. RAID му е майката!
Автор: Aз 3 Октомври 2014 23:55:22
БРАВО Г-Н ПРЕЗИДЕНТ! ДЕ И ББ ДА БЕШЕ СМЕЛ В ОЦЕНКИТЕ СИ ЗА ПУТИН, КАТО ТЕБ! ДА, АМА НЕ!
Автор: Васил Антонов 4 Октомври 2014 00:17:41
Този президент започва да ми харесва все повече и повече.
Автор: Павел Тинков 4 Октомври 2014 07:59:07
ДЪЛБОК ПОКЛОН, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ!
ГОРДЕЯ СЕ С ВАС!
Автор: Кесо 4 Октомври 2014 08:10:46
Поздравления на президента Плевнелиев за смелата и категорична оценка на днешна нацистка Русия и кремълския войноподпалвач Путин.
Това е предизвикателство не само за позорно снишилите се български политици, но и за много от водещите световни лидери от демократичния свят, които си правят оглушки и чакат да видят накъде ще задуха вятърът. А докато чакат току виж осъмнали един ден с компания от "зелени човечета" в гостната си.
Автор: Маришка 4 Октомври 2014 08:55:25
Явно повечето хора нито знаят,нито искат да знаят какво направиха руснаците с нас през 1944г.

Без абсолютно никакъв повод и причина,те ни напднаха и окупираха за половин век.Унищожиха цялата държава,извадиха душата на народа ей така за нищо...
А какво биха направили сега,ако някой ги подразни от нашите безстрашни момчета,тези,които не могат да съборят паметниците на същите тези руски чекисти,които днес съсипват беззащитна Украйна.

Ние само трябва да мълчим,защото ако руснаците решат пак да се занимават с нас,ще ни отнесат като бръмбар сламка.


С руснаците има само два анчина на отношения-или никакви отношения,или никой да не им пречи каквпто и и да правят.Тези изроди са способни да избият целия свят без да им мигне окото.И Плевенлиев има смелостта да ги упреква,трай си бе човек,че сме им в кърпа вързани.Ще ни издухат като взривна вълна,впрочем по-добре,защо ли да ни има нас на този свят,като не ставаме за крив чеп.
Автор: Anton 4 Октомври 2014 08:55:58
В прочутата реч на Хрушчов от 8 януари 1962 година, той казва, че Съветският съюз е толкова изостанал в надпреварата си със Запада, че на Москва не й остава нищо друго, освен да води агресивна политика
Автор: Angelina 4 Октомври 2014 09:09:49
И все пак не е преведено цялото интервю, а само определени части.
Поздравявм г-н Президента!
Автор: мим 4 Октомври 2014 09:56:54
Чест и почитания, г-н Президент !
Автор: От маркиза 4 Октомври 2014 16:07:55
Имаме немастит /откъм „площадна аура”, телесност и мускулатура/, но за сметка на това, високоинтелигентен, елегантно-прагматичен и отворен за евро-демократично българско взаимодействие, ПРЕЗИДЕНТ! Точен човек - на точното място и в точното бг-време! Той прави и самото президентско място – все по-точно за България. Обсадата-преса срещу него не само не се отхлабва, а и тепърва ще бъде натягана…
ДА ПАЗИМ ПРЕЗИДЕНТА СИ, за да има и той силата да ни предпазва, ЛЕГИТИМЕН И ОБИЧАН, от агентур-евразийските козни!
Автор: Никола Вълков 4 Октомври 2014 19:39:17
Руснаците требва да дигнат паметник на цар Борис III на Мамаев курган.
И да пишат Цар-Спаситель.
Да бе пратил половин-милионна армия при Сталинград, както се е очаквало от съюзник на Райха и сега на Мърлишка не биха треперели кюлотите от нормалото изказване на българския президент.
И съм сигурен, че немски щеше да шпреха, а не да кудкудяка на руски.
Автор: Петров 4 Октомври 2014 20:23:32
Плевнелиев е един от най добрите български политици. Умен, находчив, способен. Факт, който се потвърждава от бесния вой на агитпарцалите. Колкото по явни истини казва, толкова повече вият дресираните кучета. Сега сигурно ще се изредят с всякакви епитети и кал, както е обичайното им изпълнение. Какво по голямо доказателство, че трябва да ценим хора като него. Тъжното е, че имаме малко хора като него, и имаме една огромна тълпа от наети викачи да вият навсякъде и да заглушават истините. Тъжното е, че хилядите, които знаят, виждат и разбират плоските лъжи и тъпи номера, предпочитат да мълчат.
Автор: Walking Tall 4 Октомври 2014 20:27:08
Лесен е българина, лесен!!
Замажи му очите с едно изказване, и ще се скъса да се покланя!!!
Верно че Плевнелиев е различният президент, верно е че изказването му е радостно за повечето от нас, защото най-после имаме президент КОЙТО СИ ЗАСЛУЖАВА ЗАПЛАТАТА КОЯТО НИЕ МУ ДАВАМЕ!!!!!
Но чак да му се поклоня защото си е свършил работата????
Нека си държим главите по високо, за да не ги стига сабята!!!!
Автор: Маришка 5 Октомври 2014 02:36:09
За Цар Борис-Трети си напълно прав.Но самите българи не го ценят,какво означава за другите страни.

Да,страх ме ,как да не ме е старх,баба ми и дядо ми са останали без реколта през есента на на 1944.Всичко са унищожили и окрали болшевиките.А нали би се досетил ти,драги колега какво е да гледаш 4 деца без храна през зимата и пролетта.Най-много ни е било страх точно от тези зверове. А следващата година чичо ми и дядо ми ги вкараха в лагерите.И ти искаш да не се страхувам от тези изроди.
Автор: plamen 11 Октомври 2014 14:22:46
Тва не е президент, а американа-английско робче! Това нещо си е баш кариеристче и ккомсомолче и членче на БКП, което за ената лична полза си плю на лицето и стана натовче. Следвахме заедно и знаем какъв "катерач" и лизач на червените беше. Такъв като бащао му! От предател на своите нищо не става. Жена му достатъчно го презира пред обществото. ИЗКАЗВАНЕТО МУ ЗА ПУТИН И РУСИЯ СИ Е ЧИСТА ПРОБА КОМПЕНСАТОРНА ПРОЯВА НА БИВШ СЪВЕТСКИ СЛУГА, КОЙТО БЪРЗА ДА СЕ ПОКЛОНИ НА НОВИТЕ СИ ГОСПОДАРИ! РЕЗИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ ТОЗ ЧОВЕК НИ ПРЕДСТАВЯ ПО СВЕТА!
Автор: Един хуморист 22 Април 2016 11:33:15
Голям майтап с този прецедент Роско.
Сега правя сбор от неговите росковизми!
Автор: , 17 Юли 2016 14:47:23
Плевнелиев е едно голямо рядко лайно. : ) Много сте зле всички. Плюете по комунизма, без да знаете защо, някой Ви е казал, че е лошо било и вие се хващате, идиоти! Жалка история! Путин е най-черния на света, нали ? А, защо никой не говори за фашизма? За Хитлер, защо непрекъснато плюете върху истината и не си отворите очите веднъж ? Тия които воюват от наша територия са любимите ви американци :)
Лижете задниците им още, докато те ни използват, давайте. Не преиначавайте истината, само защото е политическо изгодно да се каже обратното!
Автор: Павел Тинков 23 Януари 2017 17:59:59
До МАРИШКА:
БИ ЛИ ПОСОЧИЛ ЕДИН САМО ПОКАЗАТЕЛ, КОЙТО ТИ САВА ОСНОВАНИЕ ДА ОПРЕДЕЛЯШ ДНЕШНА РУСИЯ КАТО "МОГЪЩА ДЪРЖАВА"?
 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional