Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Таймс": Путин може да разчита на нова порода полезни идиоти

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Марк Уолъс, "Таймс", http://www.mediapool.bg

 

 

"Кремъл винаги е имал апологети във Великобритания. Десетилетия наред са се намирали хора, готови да обвинят провокативната западна демокрация за актовете на руска агресия, да настояват за едностранно разоръжаване и да замазват всевъзможни зверства и катастрофи. От глада в Украйна до клането в Катин – никога не е имало толкова чудовищно събитие, за да бъде оправдано". Така започва коментара си Марк Уолъс в британския в."Таймс", посветен на британски опозиционни партии и политици, които по думите му са апологети на Кремъл.

"Съветската политика измисли термин за такива хора – полезни идиоти", припомня авторът. "Някои от тях са били лековерни, безнравствени или заслепени от идеология, но мнозина от защитниците на СССР на Запад бяха щедро финансирани по един или друг начин".

Но на Путин всичко му се дава лесно: Коалиция "Спрете войната"(Stop the War Coalition, неправителствена организация във Великобритания -бел.ред.), Зелената партия и Партия за независимостта на Обединеното кралство (UKIP) – всички те днес го оправдават безплатно.

"Спрете войната" са готови да намерят оправдание за който и да е тиранин, изправил се срещу Америка – в това няма нищо ново, продължава авторът, според когото Зелените са наследници на опасно наивната традиция за едностранно разоръжаване.

Още по-удивително е застъпничеството от страна на UKIP: Тази партия нееднократно е заявявала, че историческата роля на Великобритания като опора на борците срещу тираните е източник на нейната гордост. И в същото време, когато става дума за Путин, тя е готова да се жертва за него всецяло. Казано накратко, лидерът на UKIP Найджъл Фараж и неговите последователи дотолкова не обичат Брюксел, че са готови да поддържат Москва. Смешното е, че в крайна сметка те имат две тези – във вътрешната политика ЕС е катастрофално некомпетентен, а във външната той води безпощадна война срещу бедния Путин...Щеше да е смешно, ако не беше толкова сериозно, пише Уолъс, според когото UKIP би трябвало да разбере, че може да не харесваш Европейския съюз без да си мажоретка на Путин.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional