Свободата днес и тук 30 Март 2017  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ами сега?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Eдвин Сугарев

Европейският съюз настоява за "най-високите стандарти за ядрена безопасност", заяви председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой след срещата на лидерите на ЕС. Всички те – единодушно – са се съгласили да бъдат проведени подробни тестове за безопасността и риска в техните атомни централи.

Мярката е договорена след естествения извод, че ЕС трябва да си извлече поука от събитията в Япония. Германският канцлер Ангела Меркел е подчертала, че няма как ЕС просто да продължи напред, като че ли нищо не се е случило. В някакъв смисъл дори – въпреки личното й пристрастие към ядрената енергетика – тъкмо нейната държава е пионер в прилагането на нови критерии за сигурност – още преди тази среща германското правителство временно затвори седемте най-стари АЕЦ в Германия. Нейният пример очевидно ще бъде последван от “най-ядрената” държава в ЕС – Франция. Френският президент Никола Саркози недвусмислено обеща, че ще затвори атомните електроцентрали във Франция, които не издържат тестовете за устойчивост.

Нещо повече: председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу изрично подчерта, че че ядрената безопасност ще бъдат основния приоритет и във външната политика на съюза – пред неговите международните партньори. По тази причина той ще настоява стрес тестове да бъдат проведени и в съседните на ЕС страни, като Русия и Украйна. Аргументира се с думите: “Уважаваме суверенните права на нашите съседи, но ядрената енергетика не се събира в националните граници”.

Европейските лидери не отминаха и въпроса кой и как ще провежда стрес тестовете. Херман ван Ромпой обеща, че методиката на тестовете за безопасност на АЕЦ ще бъде представена на Еврокомисията и на Европейския съвет до края на годината. Взето е решение те да бъдат провеждени от независими национални организации, като  резултатите ще бъдат представени на Еврокомисията и ще бъдат публикувани.

Дори само това обстоятелство няма как да не хвърли в тъча ядреното лоби в България и неговите политически покровители. АЕЦ “Козлодуй” беше предприела тактиката на избързване – като обяви, че сама ще проведе стрес теста си и след това ще предостави методиката му на ЕС, та да се поучат евроекспертите от нашия челен опит. Искането тези тестове да се проведат по предварително одобрена методика – и особено искането да бъдат проведени от независими национални организации – което означава – под граждански контрол, разбива на пух и прах плановете ядрената ни енергетика да мине метър и между капките.

Нещо по-лошо – благодарение на далавераджийската стръв, с която подмолно и наполно незаконно беше допуснато АЕЦ “Козлодуй” да работи с рециклирано руско ядрено гориво, което не е предвидено при проектирането и експлоатацията на централата, е напълно възможно при тези тестове централата да се окаже извън играта. Нейните шефове, а и самият Бойко Борисов вече излъгаха, че това била “най-проверяваната централа в ЕС” – и говореха за 25-30 проверки. Проверките се оказаха само пет – и към тях със сигурност не спада проверка на горивото, с което работи (или е работила) централата. Това може да се окаже фатално – тъй като именно за да бъде прикрит този факт, АЕЦ “Козлодуй” няма Техническа обосновка за безопасността, което е нещо като сертефикат за годност, необходим за работата на всяка ядрена централа в света. Ето какво посочва ядрения физик Георги Котев, който от години се бори с тази порочна практика – включително и чрез гладна стачка в Брюксел, пред централата на ЕС:

“За да се назове съответната скала и степен на сеизмична устойчивост трябва всеки, който го прави, да се позове на конкретен официален документ, където това е посочено. Този документ се нарича Техническа обосновка на безопасноста (ТОБ) и се явява нещо като паспорт за всяка една АЕЦ по света. Да, но нашите бараби не смеят да се позоват на него,  защото той не съществува!!!!!! Да, АЕЦ „Козлодуй“ не разполага с ТОБ, в който документ следва да бъдат описани и характеристиките на използваното ядрено гориво. Но понеже, защото, обаче те си правят експеримент с рециклирано гориво, поради тази причина и няма как да имат редовен и легален ТОБ, т.е. паспорт.”

Има и още един въпрос, който няма как да не си зададем. Решението на ЕС за въвеждане на нови критерии за сигурност в ядрената енергетика е взето с участието на лидерите на всички европейски страни. От българска страна е присъствал – и следователно потвърдил това решение – българският премиер Бойко Борисов.

Той обяснил ли е на своите лидери – че точно по това време, в разгара на ядрената криза в Япония, той е взел еднолично решение България да строи нова ядрена централа – чиято площадка е разположена в сеизмично опасен район, която няма икономическа обосновка и която нито една европейска финансова институция не иска да финансира,  чиито строители имат в историята си един много сериозен сертификат за качество – като строители на централата в Чернобил?

Обяснил ли е мотивите си този проект да бъде реализиран “колкото и да струва” –  въпреки че сме най-бедната страна в Евросъюза, въпреки че този проект поставя страната ни в пълна енергийна зависимост от Русия – и въпреки че се намира в разрез с европейската енергийна стратегия, която изисква европейските страни да диверсифицират своите енергийни източници и да гарантират своята евергийна независимост?

Обяснил ли е и на своите партньори от ЕНП, че в момента неговата енергийна политика се намира в пълен унисон с тази на политическите му противници – и разрешава в тяхна полза – и в полза на Владимир Путин – основният не само политически, но и икономически проблем на българската външна политика?

Нищо не е обяснил, разбира се. Трае си и се надява, че европейските лидери също страдат от амнезия – както и този нещастен народ, който имаше неблагополучието да го избере за “лидер”. Вярва, че ядрената криза ще отшуми, ще се забрави – и ще свари тихомълком да “насади” още едни реактори край Дунава – за радост на българските комунисти, руските им товарищи и Владимир Путин.

Само че – уви – дори и тези сметки май ще излязат криви. Ядрената криза в Япония само изглежда приключила, но всъщност не е. Тъкмо в дена след срещата на европейските лидери се оказа, че корпусът на трети реактор в АЕЦ "Фукушима-1" може да е повреден, и че най-вероятно това е причината за високото равнище на радиация в централата.

Работите по ремонт на енергоблоковете бяха преустановени, а работниците – евакуирани, след като бе установено, че радиацията е достигнала нива, заплашващи непосредствено живота им. Установи се, че в четвъртък трима от служителите, които работят в централата, са били изложени на висока радиация – 173-180 милисиверта. Двама са били хоспитализирани с изгаряния на краката в резултат на директно облъчване с бета-лъчи. Японските медии цитираха източник от TEPCO, компанията – оператор на ядрената централа, според който това е показателно, че корпусът на реактора е повреден и от него изтичат радиоактивни материали.

Ако това предположение се окаже вярно, ни очаква нова и по-тежка ядрена криза. Очаква ни – накратко казано – нещо като втори Чернобил. А такива неща не се забравят лесно – и никой не би допуснал някой оттук нататък да си прави експерименти на гърба на европейската сигурност. Дори и този някой да се казва Бойко Борисов.

 


Изразете вашето мнение »
Вашите мнения и коментари
Автор: Golem Smeh 26 Март 2011 08:34:59
Taka narechenata "Politicheska" borba v BG e susredotochena vurhu edin prostichuk element - koi da pribere komisionnite rubli ot stroezha na centralata - Borisov ili Purvanov.
Автор: НАД-Референдум 26 Март 2011 08:48:55
НЕ, НЕ, НЕ и пак НЕ на всякакви енергийни зависимости от бандитизма на маскираната съветска империя!!!НЕ и на аец!!!Ерата на консуматорското сектантство приключва, и скоро от такива "мощности" все по-малко хора ще се нуждаят!!?
Автор: Стоян 26 Март 2011 09:09:28
Обнадежден съм, че все пак, АЕЦ "Белене" няма да я бъде.
Автор: Kardinal Richellieu 26 Март 2011 09:34:02
No way in any case, also after wrong
and negative results of latest talk show.
Автор: Дъртанян 26 Март 2011 09:38:28
Фуцк Ричелеу!
Автор: FREE ME 26 Март 2011 10:00:35
http://www.forumat-bg.com/politika/1170-shte-uznaete-istinata-i-istinata-shte-vi-napravi-svobodni#comments
Автор: Малък смех 26 Март 2011 10:02:39
Дърт..аняне,не бъди глупаво дърто магаре.Така и така ще ти платят надницата,говедо недно.Ако имаш нещо
да казваш по труда но автора,отваряй си устата,но млъкни и не мърси блога!
Автор: Шумаров 26 Март 2011 10:38:04
Това, че от ЕС могат да забранят на БГ да използва ядрена енергия е хубава новина. Дано да успеят да повлияят и на други страни да затворят своите АЕЦ, защото вредите от ядрената енергетика не могат да бъдат ограничени от разпространение.
Лошата новина е, че трябва(като в "добрите стари времена") пак някой съюз да диктува какво да правим. Съветския съюз ни диктува да им построим АЕЦ, европейския съюз ни съветва да не я строим. Управляващите нямат достатъчно умствен капацитет за да преценят сами. Или се страхуват да не разсърдят Путин! Защото предполагам, че офертата на братушките е била:"получи парите от комисионни, или получаваш куршум"! И затова тези внезапни промени в становището за АЕЦ и това бързане да се подпишат договорите.
А да си наясно с вредите от ядрената енергетика и да поставяш на риск живота на съгражданите си е всичко друго, но не мъжество!
Никакъв мачо не е ББ!
Евтина руска блядка!
Автор: Малинов 26 Март 2011 10:55:36
Пет мита за АЕЦ „Белене“
2 Декември 2010
« назад коментари

Иван Котев и Ян Ондрих

Под това заглавие и с подзаглавие блогът на в. „Капитал“ е публикувал анализа на Иван Котев и Ян Ондрих от Candole Partners за това, че България трябва да се откаже от пагубния проект за строеж на АЕЦ „Белене“. Публикувам този текст, тъй като го смятам за изключително важен за все още неоформения публичен дебат за този руски проект и за цената, която страната ни ще заплати заради късогледството и продажността на българските управници.

Е.С.

Въведение

България страда от липса на информиран обществен дебат за строежа на АЕЦ Белене. Дискусиите се ограничават до декларативни изказвания за енергийна сигурност, докато важните решения се взимат непрозрачно и набързо. Притеснително е, че проект на стойност една четвърт от българския БВП пренебрегва дори елементарна икономическа логика.

С тази статия целим да разсеем пет мита за АЕЦ Белене, които често чуваме от политиците. Твърденията са, че централата ще произвежда евтино електричество; ще задоволи растящите енергийни нужди на България; ще увеличи износа на електричество; ще гарантира енергийната сигурност на страната; и може би най-слабият аргумент от всички, че понеже вече са похарчени поне 1.2млрд. лева, проектът не трябва да се прекратява.

Мит 1: АЕЦ Белене ще произвежда евтино електричество

В момента АЕЦ Козлодуй и други стари централи наистина произвеждат евтин ток, но това е само защото огромните първоначални разходи по строежа не са включени в цената. Стойността на един мегават час включва само оперативни разходи, разходи за гориво и обработка на отпадъците. Основният фиксиран разход отсъства от цената.

АЕЦ Белене обаче няма как да произвежда евтин ток. Според Международната Енергийна Агенция изравнените разходи (LCOE) в Чехия, Словакия и Унгария варира между €51 и €80 за мегават час (International Energy Agency, 2010). Ако приемем сходни изравнени разходи за България, то тогава Белене ще трябва да продава тока си на цена между променливите (€21) и пълните си разходи (€51 – €80). Това е между 3 и 10 пъти повече, отколкото в момента АЕЦ Козлодуй продава тока си на регулирания пазар, където централата продава 59% от реализираната си електроенергия (АЕЦ Козлодуй, 2010).

Осреднена цена на 1МВтч ядрена енергия (LCOE)

Страна от ОИСР
Фиксирани разходи
Променливи разходи
Общо

Инвестиции *
Оперативни, поддръжка
Гориво, обработка на отпадъци

При 5% дискаунт

Чехия
€ 32.86
€ 10.60
€ 6.71
€ 50.17

Унгария
€ 31.00
€ 21.43
€ 6.31
€ 58.74

Словакия
€ 24.40
€ 13.92
€ 6.71
€ 45.03

Средно
€ 29.42
€ 15.32
€ 6.58
€ 51.31

При 10% дискаунт

Чехия
€ 65.46
€ 10.60
€ 6.71
€ 82.78

Унгария
€ 59.43
€ 21.47
€ 6.60
€ 87.50

Словакия
€ 51.58
€ 12.15
€ 6.71
€ 70.45

Средно
€ 58.82
€ 14.74
€ 6.68
€ 80.24

* Инвестициите включват разходи за извеждане от експлоатация. Източник: Projected Costs of Generating Electricity, 2010 edition, by International Energy Agency. Цените в долари в оригиналния доклад са превърнати в евро при курс $1.39 за €1

Мит 2: АЕЦ Белене ще задоволи растящите енергийни нужди на страната и ще замести много мощности пред спиране

Да строиш 2 гигавата ядрена централа, за да разрешиш фиктивни енергийни проблеми, е лошо планиране.

Първо, не се очаква съществен ръст на потреблението на електричество. Според НЕК потреблението в страната няма да расте с повече от 1.2% годишно до 2020 (НЕК ЕАД, 2010). Вместо нови мощности, вниманието трябва да се насочи върху подобряване на енергийната ефективност на страната, която е близо 6 пъти по-лоша от средната за Европейския Съюз (Eurostat, 2010). Ако българската икономика работеше на средните нива за ЕС, то годишните спестявания от енергия щяха да са равни на произведеното от 16 централи като АЕЦ Белене2.

Второ, държавата вече е предвидила 2.4ГВт допълнителни мощности, които ще заместят централите пред спиране. В един от обсъжданите варианти на новия закон за енергията от възобновяеми източници (Министерство на икономиката и енергетиката, 23 септември 2010) се предвижда таван на инсталираните мощности от някои източници до 2020: 600МВт от слънце и 1800МВт от вятър, при заявен интерес за 9,000-12,000МВт (Atlantic Council, Centre for Study of Democracy, 2010). Следователно държавата очаква частния сектор бързо да добави 2.4ГВт към мрежата (една от причините за тези тавани). Далеч по-лесно е стотици малки фирми да търсят финансиране за собствените си ВЕИ проекти, отколкото бедна държава с посредствен кредитен рейтинг да намери до €9 милиарда за два атомни реактора.

Трето, възможността страната ни да внася ток ако проектът АЕЦ Белене не се осъществи, ненужно се представя като нещо срамно. В момента България си осигурява 70% от общото енергийно потребление чрез внос (Министерство на икономиката и енергетиката, юни 2010). През 2009-а девет държави от ЕС са консумирали повече ток отколкото са произвели, средно с около 11% дефицит (ENTSO-E, 2010). Ако приемем, че България не построи АЕЦ Белене и вместо това поддържа сходен дефицит при 1.2% годишен ръст на потреблението, то инвестицията от €6.4 -€9 милиарда ще стигне да покрие дефицита на електричество за следващите 27 – 36 години3. Ако я няма АЕЦ Белене, тогава държавата няма да се обременява с огромни и ненужни инвестиции, а потребителите ще имат личен интерес да подобрят енергийната си ефективност.

Мит 3: АЕЦ Белене ще изнася електричество

Никой не може да предскаже какво ще е търсенето на електричество когато АЕЦ Белене е готова. Централата е прекалено голяма за нуждите на местния пазар, затова трябва да се разчита на износ. Но докато съседните държави бързо покачват мощностите си е неразумно да очакваме България да продължи да изнася ток със сегашното или нарастващо темпо. На Балканите има големи проекти в строеж за над 8,500 МВт (Бойко Димитрачков, E.ON България, 2009). Ако добавим и Турция, която преди няколко месеца подписа с Атомстройекспорт за строежа на 4,800МВт на Средиземно море, то след 10 години е малко вероятно някой да има нужда да внася ток от България.

Правителството очаква недостиг на електричество без втора атомна централа. Според нас далеч по-удачно ще е България да се откаже от АЕЦ Белене и всички съпътстващи рискове, като вместо се фокусира върху други варианти като удължаване на живота на 6 и 7 блок на АЕЦ Козлодуй или участие в проектите на други страни. Много по-евтино и гъвкаво би било за България да участва в румънското разширяване на АЕЦ Чернавода, или в турската атомна експанзия, срещу изкупуване на електричество на фиксирана цена.

Мит 4: АЕЦ Белене ще гарантира енергийната сигурност на България

Ако дефинираме „енергийна сигурност” като диверсификация на трасетата и доставчиците на енергия, то АЕЦ Белене не изпълнява задачата. Привидно за да се дистанцираме от повторна руска газова криза, държавата сключва договор с руски подизпълнител, който ще строи централа по руска технология, която ще се захранва с руско гориво.

Ако дефинираме „енергийна сигурност” като намаляване на зависимостта от внос на енергийни ресурси с „нестабилни и неуправляеми цени” (Министерство на икономиката и енергетиката, юни 2010), то АЕЦ Белене отново не изпълнява задачата. Цената на урана през 2006-а е $40, през 2007 стига върха си от $138, за да падне отново до около $50 днес (UX Consulting Company). Стабилни цени няма.

В последния проект на енергийна стратегия четем, че „енергийната сигурност е елемент на националната сигурност и предпоставка за икономическа стабилност” (Министерство на икономиката и енергетиката, юни 2010). Не е ясно обаче как АЕЦ Белене ще допринесе за икономическата стабилност на страната. Икономистът Георги Ангелов отдавна предупреди за истинската опасност от една държавна гаранция (Ангелов, 2009). Държавна гаранция ще означава за инвеститорите, че България на практика е взела този заем, което ще нанесе сериозен удар върху кредитния рейтинг на страната, държавните облигации, а оттам непреките разходи по централата са трудни да се изчислят. Единствената добра новина е, че министърът на финансите отказва да даде такава гаранция (Дневник, 2010).

Автор: Самун Самунов 26 Март 2011 12:22:11
...най-слабият аргумент от всички, че понеже вече са похарчени поне 1.2 млрд. лева, проектът не трябва да се прекратява.
..............

Ще повярвате ли, че Австрия разполага с напълно нов, построен и готов за експлоатация реактор в , който служи за туристическа атракция, защото гражданите на Австрия гласуваха на референдум през 1978 с 50,47 %"Против"?

Колко му беше да фалшифицират недостигащия процент, би намигнал нашият Андрешко...

По-добре ли ще е години наред някой да получава чист и евтин ток (продаден му от олигарсите), а за нас да остават облъчването и радиоактивните отпадъци?

УТОЧНЕНИЕ:

Реакторът WWER-1200 има 60 години живот и сметките се правят по него, но в Белене е предвидено да бъдат построени два реактора WWER-1000/466, които имат 40 години живот.

За сравнение - в Козлодуй са спрени реакторите WWER-440/230 (за които ЕС сметна, че нямат необходимото ниво на сигурност), а работят пети и шести, които са от типа WWER-1000/320.
Автор: Самун Самунов 26 Март 2011 12:23:47
изпуснал съм:

"в Цвентендорф"
Автор: гого 26 Март 2011 13:14:36
Бойко рече, че Бургас-Александруполис е неизгоден за България проект. Защото за 30-40 млн. лева не си заслужава да разкопаем Странджа. Питам, защото не знам отговора - "Какъв ще е годишният приход в хазната от руската АЕЦ на българска територия?" Според мен това е основният довод, за да се престане да се говори за този налудничав проект.
Автор: Ралф 26 Март 2011 14:29:26
След като сме в ръцете на далавераджии е време страната да бъде отвоювана от ЕС за бъдещето на хората в нея. Партийната система тук показа, че служи за основа на келепира.
Автор: "НE на ATOMНАТА БОМБА БЕЛЕНЕ". 26 Март 2011 14:36:04
В сряда (30 март) от 18:30 ч. между Министерски съвет и Президентството ще се проведе синьо-зелен протест

"НE на ATOMНАТА БОМБА БЕЛЕНЕ".

Организаторите от Синята коалиция и ПП "Зелените" призовават всички граждани и организации да подкрепят с присъствието си протеста. Нека покажем, че сме против нов Чернобил и Фукушима на нашата територия!
---------------
Днес във всички големи германски градове се провеждат масови протести против АЕЦ.
Да последваме примера им!
Автор: АЕЦ 26 Март 2011 15:14:16
Другарчета и другарки,

Аз не съм важна. Аз съм просто поредния хуй, който ще ви бъде забит, последван от много други по "прозрачен" начин.
Автор: Дефиниция на "прозрачност" 26 Март 2011 15:15:20
Това което не си вижда.
Автор: АЕЦ 26 Март 2011 15:18:41
Като съм безплатна - постройте ми в Русия.
Автор: Пенсионер 26 Март 2011 15:22:19
Оставете АЕЦ-ката на мен. Постройте себе си.
Автор: До FREE ME 26 Март 2011 15:24:07
Ей сега, с шут в гъза.
Автор: w 26 Март 2011 15:36:51
Ебати кашата.
Автор: Самун Самунов 26 Март 2011 15:38:59
Автор: гого 26 Март 2011 13:14:36
........
Питам, защото не знам отговора - "Какъв ще е годишният приход в хазната от руската АЕЦ на българска територия?"

Отговор:

По всяка вероятност - никакъв.
Има неща, които не се казват, но могат да бъдат прокарани и като закони в Народното събрание, ако трябва. Те ще ни заробят...
Автор: Sin 26 Март 2011 17:02:09
"
синьо-зелен протест

"НЕ на АТОМНАТА БОМБА БЕЛЕНЕ".

Организаторите от Синята коалиция и ПП "Зелените" призовават всички граждани и организации да подкрепят с присъствието си протеста.
".

Боже, дано е истина ! Истински протести !!! Синята коалиция и ПП "Зелените" трябва да са заедно !!!
Автор: светлосин 26 Март 2011 17:58:46
Ами сега?:

"Името на кризата е ГЕРБ," заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред хилядите събрали се на митинга на социалистите "Червен картон за управляващите"."По данни на БСП, 18 500 души са на площад „Батенберг".

http://news.ibox.bg/news/id_722551954

Някой беше казал тук че няма протести в България. Аз бях отговорил единствено способна да предизвика тези протести е коалицията БСП - ДС(Б). Сценарият е прост. Сините правят безмислени всеки протест със съюза който подписаха с мафията, със страха си да оглавят този протест и предпочитанията си за задкулисни игри. Червените "вадят" червените бабички по площадите.

Аз мисля че и форум като този също изигра своята роля в помощ на червено-синята коалиция. Разбирате ли приятели - Сугарев, Марешка, НАД-Референдум и сие. Отклонявайки дискусиите от злободневните тема на България вие негласно се присъединявате към синьо-червената коалиция ДС(Б)-БСП.

- Сугарев - темата за Белене е важна, но не бива да се политизира. Разбира се Русия търси поитически дивиденти тук. Но според мен спорът на политиците които са предварително предрешени в своите предпочитания, измести на заден план експертите - енергийните и икономическите. Спорът започва да прилича на този за яйцето и кокошката - политическите и икононмическите интереси определят аргументите за стабилност и ефективност и обратно аргументите за стабилност и ефективност силно се политизират. И все пак трябва да разберете че днес хората се вълнуват не толкова от Белене - а от онова което Вие на времето формулирахте така: дали ще имат "пълна паница и самун хляб" да сложат на масата на децата си.

- Маришка, харесва ми Вашият младежки ентусиазъм и неукротимост. Само че в своят "безкраен антикомунизъм" Вие започвате малко да ми приличате на истински Ленинец. Спомнете си Ленин на времето обясняваше всичко с вредата от капитализма и частната собственност - всичко като се започне от икономиката и се свърши до културата и бита. Това според мен е безмислено. Както е и безмислено вашият опит да "проектирате" всички проблеми върху един единствен корен/причина - комунизма. Животът е много по-многообразен. Вместо да се опитаме да обясним нека се опитаме да го раберем първо.

- Витгенщайн - вашите гениални конспиративни теории, извинявайте но в много случаи приличат малко на мисли на болен мозък. Вие, например, с голям ентусиазъм цитирате бивши имигранти от СССР на запада. Аз лично смятам че това е голяма грешка. Познавам много такива хора - покрай недоволството към системата в СССР те имат доста сериозни недостатъци - един вкоренен от детство руски шовинизъм смесен много често психологическа изкривеност, следствие от многогодишните варварски гонения, липса на информация за реалните неща в системата която беше доста закрита и способност да "допълват" тази информация с безумната си понякога фантазия. Много често казвате че за съжаление на запада техните теории са останали нечути. Простичко казано западняците знаят с кого си имат работа.

- НАД-Реферндум - най-трудно ми е да пиша за Вас. Вашите постинги се отличават с пълна липса на логика, нормален разум или даже нормална чисто човешка етика по отношение на другите. Понякога просто на човек не му се иска нито да прочете нито недай боже да отговаря на лудориите които пишете тук. Ако има смисъл да пиша за тях, то е защото примерът Ви е много заразителен и вредем. Блоговете се пълнят с безмислици и понякога аргоантни и пошли изхвърляния... В България за съжаление този "чалгаджийски" стил е много добре развит и тук има стотици които могат да Ви подражават.

Разбирате ли приятели, можете да пълните блогове с безмислици. Да теоретизирате (както казват американците "да въртите педалите напразно") и да давате израз на емоционалната си и психологическа енергия. Единственният проблем е че "засипвайки дискусии с такава плява" не оставяте място за дискусии по най-важните проблеми, онези които могат да обединят хората: "как да се излезе от икономическото блато", "как да се преборят престъпността и корупцията", "как да се спре един път завинаги срастването на партиите с мафията - люстрация на политическия ни живот и политиците и техните игри"... можете да продължите тук. България има нужда от тази дискусия. От нея се страхува червено-синята коалиция и Вие пречейки на такава дискусия заставате на нейна страна.
Автор: Корбалаев 26 Март 2011 18:50:49
До Автор: светлосин 26 Март 2011 17:58:46

Ало, бозавия, какво беше това? Генералната линия, манифест? Защо съскаш през зъби, когато казваш "приятели", обаче?

Както си ги изброил тука, така ли ще ги весиш на бесилото?
Автор: светлосин 26 Март 2011 18:53:21
Който плаща данъците на тази държава, извършва престъпление, защото държавата е заграбена от мутрите и той им става съучастник. Който участва в изборите в тази държава, извършва престъпление, защото „изборите” легитимират властта на мутрите и той им става съучастник. Който съблюдава законите на тази държава, извършва престъпление, защото законите толерират властта на мутрите и той им става съучастник. Който гледа медиите в тази държава, извършва престъпение (спрямо себе си), защото се оставя да бъде манипулиран. Който се учи в тази държава, извършва престъпление(спрямо себе си), защото се оставя да бъде зомбиран. Който си плаща здравните осигуровки в тази държава, извършва престъпление(спрямо себе си), защото се оставя да бъде заблуден, че няма да плаща допълнително. Който си плаща социалните осигуровки в тази държава, извършва престъпление(спрямо себе си), защото се оставя да бъде унизително зависим от уродливата власт. КОЙТО ЖИВЕЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА, ИЗВЪРШВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ЗАЩОТО НЯМА ДРУГ НАЧИН ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ, освен да бъде съучастник. Народе, в теб е Съвестта, Доблестта и Отговорността да промениш тази действителност! Властта няма да го направи, защото те са тези, които са те довели до този хал! Всяка нова инициатива на властта е поредния хап илюзия, с който цели да закрепи статуквото.
Автор: светлосин 26 Март 2011 19:21:17
До: Автор: Корбалаев 26 Март 2011 18:50:49

> Ало, бозавия, какво беше това? Генералната линия, манифест? Защо съскаш през зъби, когато казваш "приятели", обаче?
> Както си ги изброил тука, така ли ще ги весиш на бесилото?

Мисля си че речника който използвам е много по-приятелски от Вашият. Ако не смятах хората в този сайт за приятели, нямаше защо да пиша в него. Ако стараейки се да ми опонирате, това е единственното което можете да ми отговорите, мисля че Вие просто нямате какво да кажете в отговор.

До: Автор: светлосин 26 Март 2011 18:53:21

Приятелю ако това не Ви затруднява, не изпозвайте ника ми. Аз не мисля че не плащането на данъци средство за борба с олитическата мафия. Неплащането на данъци е точно толкова полезно както и ограбването на банка или отвличането на хора.
Автор: Самун Самунов 26 Март 2011 19:23:28
Автор: светлосин 26 Март 2011 18:53:21

:::::::::

Разбирам Ви, г-н Светлосин!
Разбирам и гнева и идеята Ви. Аз по същия начин си казвам, че с изброените от Вас дейности, човек става част от статуквото, започва да приглася в хора на пиеската, която разиграва задкулисието.

О.К., но
какво може да направи редовият гражданин без да нарушава законите?

Това, което внушавате е близо до анархистичните идеи, отхвърлени от историята, а на практика ми прилича на живота и бита на ромите, синти или така наречените цигани.

Те не участват - не плащат, а саботират, крадат, опустошават...
Това ли трябва да правим?
Автор: светлосин 26 Март 2011 19:38:14
светлосин

До: Автор: Самун Самунов 26 Март 2011 19:23:28

> Това, което внушавате е близо до анархистичните идеи, отхвърлени от историята, а на практика ми прилича на живота и бита на ромите, синти или така наречените цигани.
> Те не участват - не плащат, а саботират, крадат, опустошават...
> Това ли трябва да правим?

Напълно съм съгласен с Вас. Ето още един пример как някой се опитва да отклони дискусията в абсолютно "празна" посока. И на всичкото отгоре използвайки ника ми...

А сега да дискутираме дали е нужно да плащаме данъци или не ... а в същото време БСП вади хиляди на площадите. Още един малъК пример как ДС(Б) работи за червените ...

Приятели, може да изпълните докрай заповедите спуснати Ви от сините вождове, да блокирате всяка дискусия, да спрете хората да дискутират това което е важно за тази страна. Не разбирате ли че от това губите, губи България. Печелят купчина компрометирали си сини вождове, които се стремят да запазаят статутквото си на "официална опозиция" на червената партия ...
Автор: Борислав Дичев 26 Март 2011 19:38:47
Срещу националното предателство, наречено АЕЦ "Белене" трябва да се организира широк национален граждански протест. Писал съм го и друг път - това е начинът Европа и целият свят да видят кой кой е в мръсната игра с продаването на българските национални интереси и нахлузването на поредното робство на България.Мълчанието и бездействието са съучастие в подготвяното поредно предателство, вършено от българи срещу собствената си страна!
Автор: До Кин-Войло 26 Март 2011 19:41:32
Ако обичаш обясни на празните кофи какво е анархистичната демокрация - като обратното на самостабилизираща си аргархия. Някои теоретизират тук някъде че последната "била путинизация". Връщам се след малко - отивам да си вържа коня.
Автор: Самун Самунов 26 Март 2011 20:01:13
Автор: До Кин-Войло 26 Март 2011 19:41:32
...............

Знаеш ли какво е казал Бъфало Бил?
Ако ще казваш истината - хубаво е да имаш под ръка бързи коне.

Та, внимавай какво ще говориш като се върнеш и как си вързал коня...
Автор: До Самун Самунов 26 Март 2011 20:04:29
Коня ми е арабски. Но забравих че вече не го връзвам - той е свободен.
Автор: светлосин 26 Март 2011 20:13:52
До: Автор: Борислав Дичев 26 Март 2011 19:38:47

> Срещу националното предателство, наречено АЕЦ "Белене" трябва да се организира широк национален граждански протест. Писал съм го и друг път - това е начинът Европа и целият свят

Страхотна идея. Има само две ... само че:

(1) Европа много добре знае какво е АЕЦ Белене, Всеки един подобен проект се гледа под лупа там от експери. Съмнявам се ще можете да кажете нещо ново там ...

(2) искате да организирате широк национален протест. Ами организирайте го. Та ДС(Б) не може да изкара и една десета от броя на червените бабички по площадите.

Загубила всяка връзка с хората, затънала във връзки с мафията и задкулисни борби, страхуваща се от хората и тяхното мнение - СК е в по-мизерно положение от всякога. Лозунги като "долу паметника на съветската армия", "долу полицейщината на Цветанов", "АЕЦ-Белене национално предателство" за хората днес не са нешо повече от клишета, като провалили се "синя идея" и тн.

Нужен е диалог между хората отвратени от днешното положение на България. Хората да кажат какво смятат за сбъркано в тази държава а не "изсъхнали" от страната на нови идеи сини вождове. Разбирате ли с бяната си борба да спре тази дискусия сините вождове са вредни за България.
Автор: в.богданов 26 Март 2011 20:19:50
аз пък не виждам поводи за особена радост,за разлика от сугарев.ако правилно съм разбрал,става дума за методика за изпитания на вече съществуващи,изградени мощности.какво излиза-да построим белене и после да я тестваме ли?трябва да има обществен натиск техн.-иконом.,сеизмични,екологични и пр.експертизи да се извършат от наши и зап.европеиски специалисти,като всичко това да е под шапката на специална комисия,включваща поравно представители на изпълн.,законод. власт и на обществото,тоест трябва акт на нар.събрание за сформиране на такава комисия.за излъчване на представители от обществото,може да се отвори кутия за предложения към нар.събрание,като кандидатите да представят списък на гражданите които го подкрепят,над някакъв необходим минимум.накрая всички кандидати отиват на избори.колкото до аец козлодуи и отработеното гориво---всеки обикн.българин би трябвало да се вълнува от темата.та и аз също.запитах господин котев в саита на иво инджев--защо след като сте абс.сигурен в незак.използване на рецикл.ядрено гориво в козлодуи и имате съответните доказателства,не заведете дело в страстбург.тои ми отговори---"за целта трябва първо да съм минал през съдебн.инстанции в бг,но органите на следствието и прокуратурата ме саботират"...добре ,питам аз,какъв е проблема да заведете дело по гражд.процес.кодекс,за целта не ви е нужно следствие и прокуратура,а само някои и друг адвокат/и малко пари/.отворете си банк.сметка с открит достъп и ние обикн.българи ще ви помогнем с пари.на това господин котев не отговори.това ми изглежда странно,меко казано.да ходиш да гладуваш насам,натам,пък да не направиш елементарното и логичното-едно съдебно дело на частно лице срещу фирмата оператор на козлодуи,е доста нелогично
Автор: светлосин 26 Март 2011 21:00:29
До: Автор: в.богданов 26 Март 2011 20:19:50

Има една фраза в статията на Сугарев:

> момента неговата енергийна политика се намира в пълен унисон с тази на политическите му противници – и разрешава в тяхна полза – и в полза на Владимир Путин – основният не само политически, но и икономически проблем на българската външна политика.

Това което се вижда и за слепия че тук не става въпрос нито за цената на Белене, нито за нейната сигурност. Тука става въпрос за политизиране на въпроса. Никой от СК не се изказва за Белене, никой от БСП не се изкава против. "Градусът" на политическата дискусия се вдига толкова високо че никой не иска да слуша експерти. Всеки предварително знае каква е истината. Всеки си подбира и манипулира факти както му е интересно.

Най-печалното е че всички знаят с какво ще свърши това "въртене на педалите" напусто. След като минат изборите, Бойко просто ще реши сам какво да направи. Ако се съди по логиката му досега, той като че ли за най-важните решения "хвърля ези - тура". Иначе трудно е да се обясни честите смени на решенията му като на малък политически пумпал.

Тук обаче е големият проблем. В България няма партия която да поеме отговорност и да изнесе на обществото решения по въпроси от национална важност.

- Не е достатъчно за Костов да излезе и каже искаме референдум за Белене. Мога да го кажа аз или всеки други. Това което се иска от Костов да осигури обществената подръжка на такова решение. Да има легитимност като човек зад който стой голяма обществена група. Той го няма това. не може да го има след като обърна гръб на партията и избирателите които го издигнаха като политик. Не може да е лигитимен политик след като лъснаха пред всички връзките му с мафията. Тогава какво значение имат думите му...

- БСП е още по-дълбоко затънала в мафиотско - русофилски игри. Там е пълен мрак.

- Бойко, политическото пумпалче на България, така хубави се "пуснал по течението" че едва ли може да се очаква нещо от него което да е смислено.

В тази връзка всички тези дискусии за и против АЕЦ Белене нямат абсолютно никаква стойност. Нужна е промяна на системата. Нужна е нова партия, която е отговорна към хората и страната си. Само така ще може важните проблеми да се решават с участието на мислещите хора.
Автор: Корбалаев 26 Март 2011 22:10:33
До Автор: светлосин 26 Март 2011 19:21:17

Мой човек, аз поне съм искрен. Ти си подгизнал от злоба, но ме наричаш "приятел". Това се нарича лицемерие.

Колкото до Белене - нещата никак не са ти ясни. Всъщност нищо не ти е ясно, не само Белене. Пишейки тук просто афишираш фрапиращата си некомпетентност по който и да е въпрос. Но като искаш да се излагаш - давай.

Това последното беше "приятелски" съвет.
Автор: Спас 26 Март 2011 23:13:11
"Колкото до Белене - нещата" са повече от ясни.
Те са очевадни.

Това е политически проблем и всякакви други приказки са казани, за да го маскират.

Въпросът е много прост:
С Русия или без Русия.
Нищо друго няма значение.

Може и по друг начин:
С Европейския съюз или извън него.

За неразбиращите:
С Русия значи извън Европейския съюз.

С Европейския съюз значи без Русия.
Автор: светлосин 26 Март 2011 23:16:56
До: Автор: Корбалаев 26 Март 2011 22:10:33

> Мой човек, аз поне съм искрен. Ти си подгизнал от злоба, но ме наричаш "приятел". Това се нарича лицемерие.

"Подгизнал от злоба"? А как ще определите думите си от предишния си постинг:

> Ало, бозавия, какво беше това? Генералната линия, манифест? Защо съскаш през зъби, когато казваш "приятели", обаче?
> Както си ги изброил тука, така ли ще ги весиш на бесилото?

Позна, Г-н Корбалаев подгизнал от злоба че няма какво да каже в отговор. Казах Ви злобата Ви просто означава че няма какво да кажете в отговор.

> Колкото до Белене - нещата никак не са ти ясни. Всъщност нищо не ти е ясно, не само Белене. Пишейки тук просто афишираш фрапиращата си некомпетентност по който и да е въпрос.

Разбира се а ти си компетентния и са ти ясни нещата. Нещо много станахте "компетентните" по атомна енергетика които налагат политически решения и се мъжат да запушат устата на всеки. Това е късогледата политика на Костов и компания - "запушването" на усти е самоубийствена политика, която отдалечава хората от синята болшевишка партия. Това е само "приятелски" съвет.
Автор: Корбалаев 26 Март 2011 23:31:57
До Автор: светлосин 26 Март 2011 23:16:56

Чао! Сбогом! Hasta la vista! Hasta manana!
Автор: светлосин 26 Март 2011 23:39:50


До: Автор: Корбалаев 26 Март 2011 23:31:57

Ciao! Buona notte! Ce vediamo domani!
Автор: Becky S. 27 Март 2011 00:07:17
Uvajaemi sugrajdani,

Mnogo e seriozen vuprosut s iadrenite elektrotsentrali. Ima danni che i na svetovno nivo glasovete sreshtu tiah sa bili zaglushavani zashtoto iadrenite korporatsii plashtat navsiakude.

NIAMA DRUGA ALTERNATIVA ZA BULGARIA OSVEN NORODEN PROTEST VUSTANIE ILI REVOLUTSIA PO CHEHLI S TSVETIA (DOKATO GI IMA!)
NARODEN PROTEST S ABSOLUTNI ISKANIA :
1) ZA ZATVARIANE NA KOZLUDUI,

2) ZA ABSOLUTNO I BEZOPASNO POD NABLUDENIETO NA EVROPA PREMESTVANE NA VSIAKAKVI REAKTORI I ELEMENTI ZA AETS BELENE OT BULGARSKA TERITORIA!

TOVA E OSNOVNIAT MOMENT.
ZA VSEKI VECHE E IASNO CHE BOIKO BORISOV IZBRA PARITE PRED NARODA, S TEZI PRIOROTETI TOI MOJE DA OSTANE LIDER SAMO NA SHEPA SAMOUBIITSI.

NIAMA NUJDA DA BUDE ZAPISVAN- NEGOVITE SOBSTVENI ZAIAVLENIA SA DOSTATUCHNI.

VREME E DA SE OBEDINIM I ORGANIZIRAME ZA OPAZVANE NA JIVOTA I PRIRODATA NA BULGARIA. VSEKI KOITO OBICHA BULGARIA BI TRIABVALO DA SE PRISUEDINI.
TSVETOVETE NA NASHATA PRIRODA SA MNOGO I RAZLICHNI, kakto sa razlichni i bulgarite. VUPROSUT E NAD POLITICHESKI, NAD PARTIEN, VSICHKI KOITO VIARVAT V PRAVOTO DA DISHAT CHIST VUZDUH V EVROPA I V SVETA TRIABVA DA SE OBEDINIAT.


NE SE SUMNIAVAITE V SILATA NARODNA.
BULGARIA PRINASDLEJI NA HORATA,
ne na shepa prodajni banditi!


S pozdrav,

Becky S.
Автор: светлосин 27 Март 2011 01:03:45
До: Автор: Becky S. 27 Март 2011 00:07:17

Анти Becky:

Уважаеми съграждани

Много е сериозен въпросът за сигурността на ядрените електростанции. Винаги е бил и преди 10 и преди 20 и преди 30 години. Интересно Защо Костов и сините които бяха против затварянето на Козлодуй преди влизането ни в ЕС, сега изведнъж станаха такива експерти по сигурност на АЕЦ.

След цунамито в Япония, Германия спря всички електростанции за проверка. Но в същото време Япония обяви че няма да затвори програмата си за сторителство на атомни електроцентрали. В ерата на глобалното затопляне, атомната енергия е главна алтернатива на топлинните електроцентрали. Нужно е обаче тези станции да бъдат абсолютно обезопасени. Тук имаме нужда не е от Сугаревци и Костовци, които се стремят към печелене на лесни дивиденти. Тук имаме нужда от експерти - икономически и ядрени.

> NIAMA DRUGA ALTERNATIVA ZA BULGARIA OSVEN NORODEN PROTEST VUSTANIE ILI REVOLUTSIA PO CHEHLI S TSVETIA (DOKATO GI IMA!)
> NARODEN PROTEST S ABSOLUTNI ISKANIA :
> 1) ZA ZATVARIANE NA KOZLUDUI,
> 2) ZA ABSOLUTNO I BEZOPASNO POD NABLUDENIETO NA EVROPA PREMESTVANE NA VSIAKAKVI REAKTORI I ELEMENTI ZA AETS BELENE OT BULGARSKA TERITORIA!

Няма друга алтернатива освен ПОЛИТИЧЕСКИТЕ МОТИВИРАНИТЕ АТАКИ В ПОЛЗА/СРЕЩУ БЕЛЕНЕ ДА БъДАТ СПРЕНИ НЕЗАБАВНО. Да не разрешаваме на некадърни политици да трупат политически девиденти за сметка на един въпрос по който нищо не разбират. Нека да си размърдат задниците и да изчистят мръсните си задници от всички връзки с мафията и да се обърнат с лице към проблемите на хората в замяна.

ПРОБЛЕМъТ С АТОМНИТЕ ЕЛЕКТРОСТАНЦИИ ТРЯБВА ДА БъДЕ ОСТАВЕН В РъЦЕТЕ САМО НА ЕКСПЕРТИ - АТОМНИ И ИКОНОМИЧЕСКИ!

> TOVA E OSNOVNIAT MOMENT.
> ZA VSEKI VECHE E IASNO CHE BOIKO BORISOV IZBRA PARITE PRED NARODA, S TEZI PRIOROTETI TOI MOJE DA OSTANE LIDER SAMO NA SHEPA
> SAMOUBIITSI.

ТОВА Е ОСНОВНИЯТ МОМЕНТ. Проблемът е много важен и трябва да се спре натискът който политиците оказват в интерес на една или друга енергийна мафия една или друга чужда държава върху правителството на малцинството. Това което и защитниците и противницте на Белене правят сега е равностойна на ПРЕДАТЕЛСТВО КъМ БъЛГАРИЯ!

> NIAMA NUJDA DA BUDE ZAPISVAN- NEGOVITE SOBSTVENI ZAIAVLENIA SA DOSTATUCHNI.
> VREME E DA SE OBEDINIM I ORGANIZIRAME ZA OPAZVANE NA JIVOTA I PRIRODATA NA BULGARIA. VSEKI KOITO OBICHA BULGARIA BI TRIABVALO DA SE PRISUEDINI.
TSVETOVETE NA NASHATA PRIRODA SA MNOGO I RAZLICHNI, kakto sa razlichni i bulgarite. VUPROSUT E NAD POLITICHESKI, NAD PARTIEN, VSICHKI KOITO VIARVAT V PRAVOTO DA DISHAT CHIST VUZDUH V EVROPA I V SVETA TRIABVA DA SE OBEDINIAT.

НУЖНА Е НЕЗАВИСИМА ЕКСПЕРТНА ОЦЕНКА НА АЕЦ БЕЛЕНЕ! С ПОМОЩТА НА ЕКСПЕРТИ НА ЕС! ВРЕМЕ Е ДА СЕ СПРЕ ДА СЕ СЛУШАТ ПОЛИТИЦИТЕ КОИТО ДОКАЗАХА ЧЕ СА СЕ ПРОДАЛИ НА ЕНЕРГИЙНИТЕ МАФИИ!

Ясно е че Бойко Борисов няма ясно решение за Белене. Но това което ОТВРъЩАВА В ПОЗИЦИЯТА НЕ БЕКИ/СУГАРЕВ е че тя е В ПОЛЗА НА БЕЛЕНЕ. Белене се използва като повод да се предизвикат протести, отслабване на правителството на ГЕРБ, евентуално падане на ГЕРБ. Какво идва след това - тройната коалиция на власт. Какво мислите ще реши тя за Белене! Познахте в края на краищата протестите ала Беки/Сугарев ще са в полза на Белене.

> NE SE SUMNIAVAITE V SILATA NARODNA.
> BULGARIA PRINASDLEJI NA HORATA,
> ne na shepa prodajni banditi!

Не се съмнявам в мъдростта на народа. Онзи който беше наричан от сините некадърници - Андрешко, "група хора искаща само хляб и пълна паница", ... можете да продължите тук. Решението за Белене трябва да бъде направено от хората не под натиск на подкупени политици а на основата на независими оценки на експерти. Решението не бива да бъде на продажни политици нито в синьо нито в червено.

С поздрав

светлосин

Автор: Becky S. 27 Март 2011 06:13:46


Ne vi razbiram Gospodine Svetlosin
Mai sme na edna i sushta pozitsia no vie reshavate che triabva da prepishete PO SVOE USMOTRENIE koeto veche napisah. Horata ne sa slepi , mogat sami da chetat.
Po princip mislia che horata sa s nai dobri namerenia, no poniakoga gresha v doverieto mu kum tiahnata dobra volia. Zatova niama da vi obvinia v sabotiorstvo, no v Gospodin Borisov sum razocharovana, nezavisimo ot GOspodin Sugarev, koito mai nikoga ne mu e viarval.

Iskam da vi kaja che v niakoi sluchai EDINICHNI formi na protest mogat da imat efekt. Tuk variantite sa tolkova mnogo , no temata e protest sreshtu Belene, zatova se spiram samo na tova.

Prosto mislia che Edin premier e v pozitsia i ima zaduljenia da vzema reshenia koito sa v ZASHTITA NA SIGURNOSTTA NA HORATA.

Kogato negovoto povedenie dokaje che toi izpulniava tezu zaduljenia, otnoshenieto kum nego bi moglo i da se promeni. Shte se radvam v men da e greshkata no toi BB kaza: "Shte stroim Belene, kak inache". Mislia che tazi pozitsia ne e v interes na horata i te imat sila da ia promeniat. Tova e.

Az imam pravo na pozitsia kakto i vie, no ne tursete vragove tam kudeto vi podavat ruke.

S Pozdrav,

Becky S.

Za v budeshte ne me tsitiraite bez moe pismeno razreshenie che narushavate intelektualnite mi prava. Pishete vashite si misli, po nachin che da se razbere za kakvo govorite. V moite dumi dvusmislenost niama. Te sa iasni i NIAMAT NUJDA OT IZOPACHENIE.

Sus zdrave,

Becky S.
Автор: Becky S. 27 Март 2011 06:27:54


Spodeliam vasheto mnenie che e nujna nova partia, zatova s vas mislia niamame politicheski spor.

Prouchwete vuprosa s podpochvenite vodi- SAMO TOZI FAKT koito e dokazan e absolutno protivopokazan zastroej na atomna elektrotsentrala. Proverete sam, no shte vidite kolko fatalho i riskovano e tova. Kolkoto za nauchnostta imam nauchna stepen ot edin ot nai prestijnite Universiteti v sveta i metodite na sravnitelniat analiz sa mi mnogo dobre poznati. Kakto i da e.
Kakto spomenah ako tozi forum ne dovede do deistvia shte deistvuvam chrez drugi organizatsii, no AETS BELENE v BULGARIA NIAMA DA IMA- pomnete dumite mi.


S pozdrav,

Becky S.
Автор: Маришка 27 Март 2011 07:29:50
Г-н Светлосин,Вашия преглед на тезите на няколко пишещи е показателен.Така всеки може да бъде коригиран и да се самокоригира. Да,моят антикомунизъм е стар,неподправен,изтъркан,ако щете.Но какво да правя като съм консервативна и радикална,на фона на дълбока подробност(детайлност). Няколко колеги обърнаха внимание в добрия смисъл на думата,че задавам прости въпроси,да, абсолютно са прави,защото точно простотата на въпросите е предусловие за ясни отговори. Ето още един пример. Навремето сганта твърдеше,че БКП има "ръководна роля" в живота на народа. Аз не съм съгласна тази бандитска организация да ни ръководи. Как да променя мнението си,не искам и не искам,не ми харесва тази партия и смятам,че тя не ръководи,а унищожава. При това,не е мое твърдението ,че БКП изпъллнява ръководна роля. Самите комунисти го казаха. И никога не са се отказвали от това твърдение.Кой може да посочи документ,че комунистическата сган е отменила своята ръководна роля. Особено когато прекрати комунистическата диктатура,спря строителството на комунизма и се ориентира към капитализма. И след тези "мероприятия",комунистите пак не отмениха ръководната си роля,както и досега.Както по-рано припомних,те не са се отказали от твърденеито си,че НАТО е империалистическа организация,която изпълнява волята на най-реакционната част от западната и американската буржоазия. Досега никъде комунистите не са се отказали от тези думи-печатни органи,форуми,речи,статии и др. Трето,комунистическата сган твърдеше,че е авангард на българските работници,наричайки ги с обидната дума "пролетариат". Досега сганта все още не е променила и това твърдение. Аз имам обаче мое,което го отстоявам. Българските работници са изключително достойни хора,те никога не са се занимавали с жестокости,не са правили преврати,бунтове,метежи,вдигане на цръкви във въздуха,масови убийства,кражби,затвори,лагери. Да пукна ,ако не е така. Може ли някой да каже ,кой български работник е вършил такива изстъпления срещу своя народ.Това е най-голямата обида,най-голямото издевателство към такава голяма част от българския народ.И никой не протестира,дори самите работници. Питах също,защо никой не пита сганта защо не построиха комунизма. Никой,абсолютно никой комунист не дава никакъв отговор. Но никой не пита,защо ръководната партия избра капитализма,след като се "бореше" срещу него от 1919г. Нали не е малък този период на борба( и съсипия).Сганта все още упорито твърди,че Царство България е било с "нацистка" (фашистка) структура и политика. Все още не са променили и това твърдение. Аз съм убедена,че България никога в своята история не е била нацистка или фашистка държава. Какво да направя,не мога да ги забравя тези неща,те не са разрешени до днес,не мога да се примиря с тези "постулати" на БКП-БСП.Забравих,съпротивата,която българските власти и българския народ водеха срещу комунистическите диверсии и терор,тези мерзавци я приписват на себе си. Тези,които започнаха терора имат наглостта да казват,че са започнали съпротива. А те са нападащата страна,те започнаха терора,определен като такъв дори в някои секретни техни документи.Ами не съм съгласна с тези дивотии. Все още не са признали геноцида към част от нашия народ,опитвайки се да го денационализират,само защото живее в определна географска област. Българската комунистическа банда изби стотици нашщи държавници,напълно мирни и достойни хора,което поставя страната на ПЪРВО място в света. Нито болшевиките в Русия,нито араби,нито индокитайци,нито китайци са убили толкова много държавни и полтически ръководители. До ден-днешен сганат не се е покаяла. Да не задавам въпроси от рода,защо не ни позволяваха да пътуваме свободно в други страни,защо ни караха да чакаме по 15 години за коли и ред други.
Автор: Mishkin 27 Март 2011 07:48:57


Marishka, uspokoite se, znae se che biahte prokurorka po vremeto na "razvitia sotsializum".
Haide sama si kajete imeto i taka da se zapochne s istinite za komunizma. Stiga luji, hitruvane.
Znam che mechtaehte da stanete izvestna, no v aktiorstvoto hich ne vi biva. Goliamo prestaravane e vasheto. I Gospodin Korbaelaev ne e ot vchera, s goliamo turpenie, naistina. Ivanov vse pak izleze chovek. Samo sus surtseto ne znam kak e, dano da e dobre.

A Beki, tia e niakakuv nezemen Prorok, ne e iasno ot kakuv vid.

Skoro shte vi donesa prizovkata,
koiato vi obeshtah. Ne piite poveche Marishka, stiga, vse pak prokurorka ste bila. Ili suvsem zabravihte minaloto si?
Автор: Стамен Стоичков 27 Март 2011 08:08:31
Стопанинът на блога и истински посланик,подсказва в т.ч. и на премиера,че по европейските и евроатлантически ценности,няма мърдане,но мнозина от вас или шикалкавят или не се държат като български родолюбци, скимтейки около хаванчета в т.ч. и с жалка изобретателност на неокомунизма,
дори сега когато президента Картър и съпруга,ще уважат покана на г-н Раул Кастро държавен глава ан Куба,преди да посетят и КНДР.
Къде си ти др.кадровик?
Автор: НАД-Референдум 27 Март 2011 09:25:48
Да видиш ти?!?Другарчето ми Бозавия се вихрил яко анализи да прави!?!

Другарьо преятел, абе ти бил ли си и комсомолски секретар?!?Или пък командир по бригадите?!?Как е възможна такава наглост, да плещиш толкова натрапващо "приятели"?!?!?Това е точно емблематично за бкпстанската урудливост, защото звучи като "напред другари смело, да пазим нашто....шкембе дебело"....и вдигнете н'ам кви си знамена!?!?!У, че гадно, Бозаа??!Как не те беше срам с патетичния си анализ да ме връщаш в годините на хлъзгавата гнус, и с обръщението "приятели"?!?!?На такъв фалш самата червена чума е способна само!?!?!Така да се използва, такова лицемерие е една от националните ни просташки комуноидни черти вече!?!?!Това го могат само уруди комуняги, безверници, безродници....как е възможно?!?

Приятел да наречеш някого е Святост, Светая Светих, защото е точно Божата Работа!!?И само бкпстански и съветски зомбита могат да се гаврят светотатски говорейки така!?!?!

И Малките Големи Простите Въпроси, когато са зададени от Смели Малки Големи Човеци ИЗИСКВАТ и Смели Прями Отговори!!!?Затова такива като Маришка са Сила!!!И отдавна литературната витиеватост и интелигентчене НЕ СА НУЖНИ!!!?Даже е и по-лошо - защото вие дърдорковците, с непрестанното си дудняне и амбиции за тежки анализи, ВИЕ ДОКАРАХТЕ ДАЖЕ И ЧАЛГАТА!!!?Да, дотам я докарахте, точно с тънковатото си умуване, че и на без това изоглавената пасмина съвсем й писна, и отеба да става и разумен, хармонично живеещ народ!?!?!Точно защото ПРЕЦАКАХТЕ ПУБЛИКАТА с приЯЯЯтелски лигави многодумия!!??

Ето, типичен е примера по умуването ви за аецовете - тикви, недоказали се в разумно обществено живеене,а тръгнали да хитреят по ползата от "мирния атом" и стабилните технологии, произведени от прочути по целия свят съветски лакоми олигофрени!?!?!Лигавене на квадрат е това, бозава шизофрения....затова сме на този хал, защото така решавате и за вождовете си....прияяяяяяяяяяяяятели....когато в тази кочина такива приятели сте, че нито досиета, нито архиви излезнаха както трябва, да се видят що за приятелства, що за всеНАААРОДНИ ПРЕДАТЕЛСТВА са се вършили, вършат се и сега....ама нааай-прияяятелски се вършат?!?!?И все в името на келепира, което пак се прикрива прияяятелски, че било вид оцеляване!?!?!

Анализаторите в бкпстан сте вид гнъсави зомбита, защото много ви се ще "животът не е само черно и бяло", точно за да извивате смисъла така на ситуациите, че да поднесете една чистопробна помия за вид реномиран полуфабрикат!?!?!

И няма и няма да можете, и ще губите все повече и ако я имате, способността да преценявате важните за вас хора!?!?!И семействата ви даже затова ще са прецакани, защото така търсите приятели или последователи, а не знаете какво трябва да са те!?!?!Защото сте тъпи консуматори и на приятели, компании, партии, електорат, даже на роднини....всъщност КОНСУМАТОРИ НА КЕЛЕПИР(национален характер) - ПО-ЛИЧ-БА!!!?
Автор: НАД-Референдум 27 Март 2011 09:35:10
Беки, не те чета внимателно, защото латиницата дразни в този й вид!?!
Само мернах едно-две неща и ми харесаха!!?Концентрирай тезата си моля??!

Моята е РЕФЕРЕНДУМНА ДЪРЖАВНОСТ, и като единствено спасение от партийната мимикрия на дс-кгб в нравствено ошмулен криминогенен бкпстан!!!Директно преследване на НАЙ-ВИСОКАТА ЦЕЛ - НАЙ-ДОБРОТО ОБЩЕСТВЕНО ДЪРЖАВНО УСТРОЙСТВО, което съществува!?!?!Без никакви типично ганьовски "подобрения"!?!И твърдя, че БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛЕСНОДОСТЪПНАТА ТЕХНИКА, И ТОВА ВЕЧЕ Е ВЪЗМОЖНО за бедните Българи!!!?
Автор: НАД-Референдум 27 Март 2011 09:40:58
Ето, примерно ако Маришка е наистина юрист, представям си я до проф.Янко Янков на върха на Прокуратурата в РЕФЕРЕНДУМНА БЪЛГАРИЯ!!!?И това наистина би било реално само ако се преборим за НОВА КОНТИТУЦИОНАЛНОСТ със съвсем НОВА РЕФЕРЕНДУМНА НЕЗАВИСИМА ОТ ПАРТИИ ПОДРЕДЕНОСТ - е нека тогава да се видим кой кой е, когато ПОСТОЯННАТА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КОРЕКЦИИ Е НАЛИЦЕ????!
Автор: До Kardinal Richellieu 27 Март 2011 09:47:52
С тебе имаме един и същи проблем - Гугъл не ни разбира. Колкото до първокласниците - те с букварите ще си останат.
Автор: Самун Самунов 27 Март 2011 09:55:32
И Малките Големи Простите Въпроси, когато са зададени от Смели Малки Големи Човеци ИЗИСКВАТ и Смели Прями Отговори!!!?Затова такива като Маришка са Сила!!!И отдавна литературната витиеватост и интелигентчене НЕ СА НУЖНИ!!!?

НАД-Референдум 27 Март 2011 09:25:48

..................
Добре си го казал, швейцарецо!

Иначе има много словоохотливи и красиво говорят, имат фенове безброй - проф. д-р Евгений Дайнов, д-р Николай Михайлов, д-р Харалан Александров.

Харесва ми да ги чета, един вид л'ар пур л'ар, имат страхотна проницателност и езикови попадения и какво от това?
Пенсията си остава 120 лева, а парното - 140...
Автор: To Becky 27 Март 2011 09:57:46
Becky, the rubble has to be cleared before anything is built.
Автор: Louis 27 Март 2011 10:02:14
Ella sing for me. Bend your branches down and cover me.
Автор: Louis 27 Март 2011 10:09:06
Ella sing for me. Bend your branches down along the ground and cover me.
Автор: НАД-Референдум 27 Март 2011 12:03:39
Самуне, тези които си ми ги изредил за пример, също са ми симпатични, но не много!?!?!Обаче понеже са все мъжe, накара ме да се замисля, защо отдавна съм на "шерше ла фам", що се отнася до Ползата за България?!?!?И само споменавам за сега, че харесвам много сетивността на Българките, които няма да изброявам, за да не пропусна някоя!!? НО за моите Луди Идеи май съм като кадафито - разчитам на Жената Общественик в пъти повече за Сигурността ми на Гражданин!!??Виж, помисли върху това - Усещането, Усещането се налага да е водещо, защото стана така, че и Разума е компрометиран сериозно!??!

И Самуне, подозирам те, че си или Сугарев, или Жена до него?!?Ама нищо де, това е Надежда?!?!?Надежда е, че така както се пее по 24 май "просветата, таз сила нова", вероятно ще се случи все пак и Любовта(таз Сила Божия), да победи всичката натрупана гнус по Земята....ама Жените ще трябва по-малко да се връзват на тъпи прости тъпанари, които ги лъжат с геройствата на еманципацията!?!?!Даже и чалгата може да бъде победена само от Жени, и това скоро ще става, защото имаме налице съществена биологична пренастройка!?!?!Това също е достояние и процес вървящ при Обществата с Референдумна Организираност!!!?

Колко пъти ви бутах да ходите да "крадете", ама като сте рендета, разчитащи само на книжки и дъвкането им в кратунките ви, кво да правя, как да ви го кажа....че и ЕВОЛЮЦИЯТА Е РЕВОЛЮЦИЯ И ЛЮБОВТА Е ЧИСТАТА Й КРЪВ?!?

Като съм се отплеснал да мисля за Жени, сетих се да ви препоръчам филма, който мина по НВО "Цената на Свободата"!?!Та там една Хубава Еврейка оцеля даже сред баш отвинтените талмудаджии, и е пример затова как трябва да се отстояват Собствени Интереси, даже в такава тежка среда!?!А и от равините има какво да се поучим в едни кратки реакции във филма!?!Цялата история обаче е много показателна за нужното "ОРЪЖИЕ" във войната за Свобода!!!?
Автор: Самун Самунов 27 Март 2011 13:50:54
Европейският съюз настоява за "най-високите стандарти за ядрена безопасност", заяви председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

Европейският съюз настоява за "най-високите стандарти за човешка и социална безопасност", а те не предполагат участие на офицери от Държавна сигурност (крепителка на комунистическата диктатура)във всички най-важни и обществено-чувствителни области на държавата.

Комунисти няма. Никого не можеш да намериш, за да му зададеш например въпроса "Защо според БСП ченгетата сред българските дипломати са тези, които работели за влизането на България в ЕС и НАТО!"

Дали пък това не е точно по проекта "Троянски кон"?
Автор: НАД-Референдум 27 Март 2011 14:27:03
Ааа, Самуне, има, има комунисти, и те са всичките до един, които са членували в бекапето?!?!?Точно и затова повтарям, че точно България вече е отсяла така "зърното от плявата", че е готова за нещото като Нюрнбергския Процес в търсенето на комунягите?!?!?Исторически шанс е това, защото тези поискараха и мангизите, и вече могат да ми се вземат накуп!?!?!

ХААА ХА ХА ХАААА....Затова ли се плашите от РЕФЕРЕНДУМНА ДЪРЖАВНОСТ, защото ще изгрее и така напече Видовден, че ще се пържи бая криминална политмутра, и то най вече червена политмутра!?!?!

И не шпрехай толкова за дипломати, защото бкпстанските такива, до един ако не са организирани бандити, служещи за мангизи и на дявола ако им ги предложи, то тази пасмина е подчинена на селяндурски келепирджилък!!??Даже мършата и вагони книги да е чела, и даже и да срича купешката, щом произлиза от червената кал, леш е!?!?!

И стига с тези аец - СЪПРОТИВА ЗА ЗАБРАНА и толкова!!!Няма само енергия да се губи в умувания по тези хорски урудливости, а при нас даже съветски такива!?!?!
Автор: Шумаров 27 Март 2011 14:43:07
Ехааа!
Розово-бозаво-пембяния се разбеснял, "кат турчин над бащино ми огнище"! Почерка ужасно много ми прилича на Измекяров, а менталните мастурбации, които е издраскал са потвърждение за измекярина!
В постинга си от 26 Март 2011 17:58:46 започва с плаха учтивост, като прави оценка на Маришка, Витгенщайн, швейцареца. Прави я със завидно самочувствие и снизхождение на експерт и заблуждаващо ги нарича "приятели".
За строежа на АЕЦ казва, че въпроса трябва да бъде решен от експерти и да не се политизира. И го казва със заплшително размахване на пръста пред Г-н Сугарев, сякаш той е прибрал парите от руснаците, а не Румен Овчаров & sie! И, като споменах името на ядрения cowboy Овчаров се питам-такива експерти ли трябва да се произнесат и да решат дали да бъде построена АЕЦ??? Нали той минава за експерт??? А и какво още да ги чакаме, те се произнесоха много отдавна. И на края на същия си постинг ни учи как да провеждаме дискусии! Да не пишеме по темата, която е за АЕЦ, защото:

"Единственният проблем е че "засипвайки дискусии с такава плява" не оставяте място за дискусии по най-важните проблеми, онези които могат да обединят хората: "как да се излезе от икономическото блато", "как да се преборят престъпността и корупцията", "как да се спре един път завинаги срастването на партиите с мафията - люстрация на политическия ни живот и политиците и техните игри"... можете да продължите тук."

Разбирате ли уважаеми съфорумници???
АЕЦ не е проблем, само трябва да ни го потвърди някой "експерт" от тези, които не могат да си вдигнат панталона от кефа, който им доставя Путин! А за какво да си "плевиме" ни е указал измекярина! Така ни даваха едно време указания от партийното ръководство на селкоопите!
Автор: НАД-Референдум 27 Март 2011 15:09:18
Шумаров, може и да съм гадняр, когато си ми падал като Шушумигов, обаче сега срещу Бозавия те подкрепям напълно!?!?!Приятел съм му бил....да видиш ти?!?!?
Автор: Корбалаев 27 Март 2011 15:21:25
До Автор: Шумаров 27 Март 2011 14:43:07

Нямам думи! Страхотно! Подкрепям всяка ваша дума!
Автор: Избирател 27 Март 2011 17:46:43
Шум(к)аров, не знам кой стой зад ника "Светлосин", но е напълно прав, кат' казва, че у нас засмърдя от червено-синята БСП/ДС(Б),26NLL мъгла. Надминаха култовата двойка, Болен/Меди...
Автор: светлосин 27 Март 2011 18:17:20
Do: Автор: Шумаров 27 Март 2011 14:43:07

Шумаров, някога бях писал че Сугарев пише под този псевдоним, може да не съм прав, но логиката Ви удивително прилича на неговата. Манипулациите са типично в неговият стил.

> прави оценка на Маришка, Витгенщайн, швейцареца.Прави я със
> завидно самочувствие и снизхождение на експерт и
> заблуждаващо ги нарича "приятели".

Това което пиша на тези хора не е оценка, снизходителна или каквата и да е друга. Идеята е много проста - приятели България има големи проблеми с новата синьо - червена коалиция, която смени тройната коалиция. "Въртенето на педали на празно" не е просто безполезно но и запълва дискусиите с ненужни спорове - затова е и вредно.


И още нещо драги ми Шумаров. Сравнете моят тон с вашият:

> Розово-бозаво-пембяния се разбеснял, "кат турчин над бащино
> ми огнище"! Почерка ужасно много ми прилича на Измекяров, а
> менталните мастурбации, които е издраскал са потвърждение за
> измекярина!

Новата цел на синьо-червената коалиция е да се свали Бойко Борисов. Не е важно какъв е поводът - скандала с посдлушването, АЕЦ, икономиката и недоволството на червените бабички. Не искам да влизам тук в функциите на давокат на Борисов. Мисля че той не е идеалният премиер. И все пак това което отвращава в подхода на червено-синята коалиция е че те си "играят" с проблеми на националната сигурност които имат нужда от независима и експертна задълбочена оценка. Има много начини това да се направи - чрез Ядреният Институт на БАН или пък чре ЕвроАтом институция на ЕС създадена да решава точно такива проблеми. Намесата на Сугарев в качеството му на експерт по ядрена енергетика преди експерти да са си казали мнението е безполезна но и смешна.


Тук пак се опитвате да ми припишете нещо което не съм казал:

> За строежа на АЕЦ казва, че въпроса трябва да бъде решен от
> експерти и да не се политизира. И го казва със заплшително
> размахване на пръста пред Г-н Сугарев, сякаш той е прибрал
> парите от руснаците,

Не съм казал че Г-н Сугарев е прибрал парите от руснаците. Проблемът АЕЦ е политически доколкото трябва да се реши с политически средства, но преди това трябва да се разбере какъв е проблемът. Първо трябва да се изкажат експертите и тогава политиците. Тук както винаги става в България първо се изказват политиците - те нито са и експерти по ядрена енергетика, по ядрена сигурност или икономика. Те са "експерти" с определен цвят - син и червен. Удивително ли е че "знанията им по ядрена енергетика" са също "сини и червени".

> онези които могат да обединят хората: "как да се излезе от
> икономическото блато", "как да се преборят престъпността и
> корупцията", "как да се спре един път завинаги срастването на
> партиите с мафията - люстрация на политическия ни живот и
> политиците и техните игри"... можете да продължите тук."
>Разбирате ли уважаеми съфорумници???
> АЕЦ не е проблем, само трябва да ни го потвърди някой "експерт" от
> тези, които не могат да си вдигнат панталона от кефа, който
> им доставя Путин! А за какво да си "плевиме" ни е указал
> измекярина! Така ни даваха едно време указания от партийното
> ръководство на селкоопите!

Разбира се на Г-дата Сугарев/Костов не им се говори за икономическото блато, престъпност и корупция. Говори им се за АЕЦ - ами првилно защо трябва да "вадят горещи картофи от огън с голи ръце" и да си развалят добрите отношения с мафията. Прави са АЕЦ е важна, има политическа окраска може да консолидарира синият електорат. Важното е да започнем "по правилния" начин, да политизираме до дупка от началото този проблем, да го сведем до нищо не разрешаваща дискусия, да "вкараме нашите хора" в правилния път. А в края на краищата това бие срещу правителството на Борисов и Алексей Петров може даже и да ни потупа по рамото. Така хората ще забравят и за това колко са "накакани" гащичките от лъсналите връзките на СК с мафията.

Колко много заека с един истрел? Но разбирате ли Г-н Сугарев че такава манипулация граничи с националното предателство - да се играе с един важен за страната проблем за да се печелят лесни политически дивиденти, да се проектират всички проблеми включително и тези от значение за националната сигурност върху борбата с правителството и укрепване на мафията и връзките на СК с нея.
Автор: НАД-Референдум 27 Март 2011 18:25:31
ДА, за това е прав, и за други работи е много прав, НО номера му е комуняшко маскараден - ефекта на водопада от истини, за да тресне една огромна лъжа!?!?!Плюс това е характерно за червената уруд да се лигави, уж консолидирайки публиката, един вид с подигравателното за просташки бкпстан мучене, като наричаш лековато хората приятели!?!?!Как може, това е самата чума, и няма нищо общо с идеята, с необходимата душевност, култура, усет за едно Национално Приятелско Братство!?!?!Ние не сме имали възможност, не са ни позволили даже, да изядем поне и килото сол заедно....и то в кочината, където на парлама-ментата са изтипосали, че съединението правело силата?!?!?

Не се ли виждате, че даже и за ЗАБРАНА на аец не можем да се обединим, а сте тръгнали приятели да ставате!?!?!
Автор: НАД-Референдум 27 Март 2011 18:32:51
Бозичка, изпреварил си ме с последните писания!?!За теб обяснавах на Избирателя!!?Че си кофти манипулатор преятельо!?!

Я вместо да бълбукаш бозата си, вземи и предложи конкретни неща, точно както аз го правя!??!Избери си две-три злободневни точки и напиши откровенно вижданията си за практически решения?!?!?
Автор: Шумаров 27 Март 2011 19:16:59
Измекяров,
Ти наистина ли ни имаш за малоумни, или ти си малоумен???

"Идеята е много проста - приятели България има големи проблеми с новата синьо - червена коалиция, която смени тройната коалиция. "Въртенето на педали на празно" не е просто безполезно но и запълва дискусиите с ненужни спорове - затова е и вредно."

Хайде да ни дефинираш кое е по-вредно???! Да се протестира против строежа на АЕЦ в момент, в който бодигарда изразява готовност да подпише за строежа???
Или да се дискутират услужливо(направо гнусливо измекярски) поднесените ни от тебе теми, а през това време комунягите тихо и подмолно си подпишат сделката за големия член???
Степенувай по важност нещата, а ако срещаш затруднения, нека да ти бъда в помощ с този линк:
http://www.youtube.com/watch?v=BS2_RL_CzQc&feature=feedrec_grec_index

За мене не важно от какъв цвят на политическия спектър е един разумен човек! Тука става дума за най-опасната енергетика. Не търся користни намерения в Г-н Костов, или в Г-н Сугарев, или в който и да е, когато се обяви против ядрената енергетика. Не бих ги потърсил и в нищожество, като тебе, дори и да ги имаш. Защото, какъвто и келепир да изкараш, ако успеем да попречим на строежа на АЕЦ ще бъде постижение. Постижение не само в борбата за независимост от Кремъл, а постижение за чистотата на планетата.
Автор: Bedcky S. 27 Март 2011 19:57:24Gospodin Shumarov,

Sustavete molia vi spisuka na tezi koito sa iasno ZA PROTEST SRESHTU BELENE nezavisimo ot politicheska prinadlejnost: protesta koito nie predlagame chrez tozi forum e sreshtu AETS Belene i e otvoren za vsichki bulgari v stranata i v chujbina.

Veche otpravih pokana kum uchastnitsite vuv foruma, neka se obedinim s Vas i Gospodin Iliev i Samunov i da gi pokanim zaedno OTNOVO ZA sedmi put (ako se broiat i ostanalite predishni pokani, v komentara po statiata AETS BELENE I KARTOFI).

GOSPOJI I GOSPODA MOLIM OTGOVORETE EDINSTVENO NA VUPROSA SHTE UCHASTVUVATE LI I GOTOVI LI STE DA BUDETE ORGANIZATOR NA PROTESTA, za da pristupim kum KONKRETEN PLAN.

Gospoda Shumarov, Iliev, Samunov , Nad referendum, veche sme pwetima organizatori. Ima li drugi, ne iskam da propusnem nikoi koito ima dobra volia i jelanie za deistvie.

(Znaite che Gospodin Shumarov e prav- dokato tuk se besedva, rubladjiite podpisvat i dogovariat BELENE).
VREME ZA VZEMANE NA IASNI RESHENIE I OBIAVIAVANE DATATA NA PROTESTA.

S Pozdrav,

Becky S.
Автор: becky S. 27 Март 2011 20:07:32
Bravo Gospodine "Nad Referendum"

SUPROTIVA ZA ZABRANA NA AETS BELENE! Tova e kratko i iasno.
Poddurjam tazi pozitsia.

S pozdrav,

Becky S.
Автор: Шумаров 27 Март 2011 20:13:17
Уважаема Becky S,
Поласкан съм от вниманието Ви, но се боя, че аз не притежавам нито организаторски, нито ораторски качества. Освен тези мои недостатъци, аз живея извън България и е физически невъзможно постоянното ми присъствие, каквото биха изисквали евентуални протестни действия.
Автор: Б. 27 Март 2011 20:20:38
Беки, ако държиш да пишеш на латиница ето ти сайт, който можеш и сам да конфигурираш, за да се получи кирилица:
http://2cyr.com/

Господин Шумаров,

Суставете молиа ви списука на тези които са иасно ЗА ПРОТЕСТ СРЕЩУ БЕЛЕНЕ независимо от политическа принадлежност: протеста които ние предлагаме чрез този форум е срещу АЕТС Белене и е отворен за всички булгари в страната и в чужбина.

Вече отправих покана кум участнитсите вув форума, нека се обединим с Вас и Господин Илиев и Самунов и да ги поканим заедно ОТНОВО ЗА седми пут (ако се броиат и останалите предишни покани, в коментара по статиата АЕТС БЕЛЕНЕ И КАРТОФИ).

ГОСПОЖИ И ГОСПОДА МОЛИМ ОТГОВОРЕТЕ ЕДИНСТВЕНО НА ВУПРОСА ЩЕ УЧАСТВУВАТЕ ЛИ И ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА БУДЕТЕ ОРГАНИЗАТОР НА ПРОТЕСТА, за да приступим кум КОНКРЕТЕН ПЛАН.

Господа Шумаров, Илиев, Самунов , Над референдум, вече сме пъетима организатори. Има ли други, не искам да пропуснем никои които има добра волиа и желание за деиствие.

(Знаите че Господин Шумаров е прав- докато тук се беседва, рубладжиите подписват и договариат БЕЛЕНЕ).
ВРЕМЕ ЗА ВЗЕМАНЕ НА ИАСНИ РЕШЕНИЕ И ОБИАВИАВАНЕ ДАТАТА НА ПРОТЕСТА.

С Поздрав,

Бецкй С.
Автор: Б. 27 Март 2011 20:22:17
Ето, сега прочетох...И аз се включвам.
Автор: НАД-Референдум 27 Март 2011 20:37:57
http://www.greenpeace.org/international/en/news/features/will-bulgaria-embrace-a-clean/

http://www.greenpeace.org/international/en/news/features/will-bulgaria-embrace-a-clean/

http://www.facebook.com/group.php?gid=146818062026571&v=photos

Беки, благодаря за поканата, но вече отдавна съм на тази линия по други подобни покани!!?Почти двадесет години вече!?!

Ето ти една задача - виж защо Грийнпийс все така нямат никакво доверие на българи!!?И виж защо се представя само фейсгрупа тук!?!Аз съм убеден, че става дума за война, и то доста гореща!?!?!За която информация много липсва?!!

И Беки, ако можеш да си го позволиш, тръгвай, наблюдавай, преценявай бързо, и със Сърце преди Разума!?!?!И воювай....и ще се намерим....ако оцелеем!!??
Автор: Маришка 27 Март 2011 20:39:46
Уважаеми Г-н Мишкин,без малко щях да изпусна поста Ви. Приятно съм изненадана,че ме оприличавате с друга жена,която е била прокурорка. Значи намирате в моето писане правни категории и стил. Но Вашето предположение,впрочем,убеждение не отговаря на истината. Не само,че не съм завършила право,но нямам и висше образование. Много четях навремето,много помнех,но сега съм съм доста поугаснала. Пенсионерка съм,не работя нищо и не се занимавам с непочтени неща. Да,повечето информация я намира съпруга ми,рови се постояно в нашите и руските сайтове,но ние сме напълно обикновени хора,никога не сме били някакъв фактор където работехме,той беше учител. Но все пак,вашите думи са определено ласкави,благодаря Ви,че сте обърнал внимание на някои мои писания.Аз също Ви чета,за много неща сте напълно прав,до скоро!
Автор: НАД-Референдум 27 Март 2011 20:50:26
http://www.desebg.com/

Това е нещо ново!?!И май го бива?!!
Автор: Хипопотам 27 Март 2011 20:52:12
И аз не мога да дойда. А пък не искам и да протестирам вече. Протестирах докато от мене изстискваха Костов и каква е файдата?

Със сигурност не искам Белене.
Видях един свободен кон, на който вече му е скучно с Бил. Защо някой не го яхне?
Автор: Кон 27 Март 2011 21:01:48
Не ми е скучно с Бил.
Автор: До Кон 27 Март 2011 21:03:14
Добре. Елате и двамата.
Автор: Becky S. 27 Март 2011 21:34:33


Ne ste mi antipatichen, Gospodin Korbalaev, prosto znam che ochite vi sa sivi, no tova naistina ne e tolkova vajno.

Za Levski niakoga biaha kazali: "Ochi sivi, pochti sini, mustatsi chervenikavi" - nikoi ne smiata che tova opisanie e obidno.

Poveche vuprosi kum vas niamam, tui kato otkloniavatwe razgovora tvurde mnogo.

S nai dobri pojelania:

Becky S.
Автор: Самун Самунов 27 Март 2011 22:20:42
Светлосин:
"Шумаров, някога бях писал че Сугарев пише под този псевдоним, може да не съм прав, но логиката Ви удивително прилича на неговата."

Светлосин, ти ще се окажеш келеша Слугарев, така ли е?
Автор: Самун Самунов 27 Март 2011 22:30:16
Беки, с теб сме!
Направи си един неперсонализиран имейл адрес, където всеки от нас може да ти прати писмо със свой такъв (ако участниците държат на анонимността си), за да имаме връзка помежду си
и го публикувай тук.

Как го пиеш този зелен чай? Знам, че е много полезен, но не ми е вкусен, като не е ферментирал. Също като зелените маслини.

Корбалаев, като костовист, може да стане касиер на дружеството - те, костовите хора обичат финансите, подобно на патрона си...
Автор: Маришка 27 Март 2011 22:41:04
Беки,осигурявам още 7 участника,но само ако се опитте да ползвате българската азбука.
Автор: светлосин 27 Март 2011 22:44:11


До: Автор: Шумаров 27 Март 2011 19:16:59

> Хайде да ни дефинираш кое е по-вредно???! Да се протестира против строежа на АЕЦ в момент, в който бодигарда изразява готовност да подпише за строежа???

Ееех Г-н Шумаров, Вие сте прав напразно се опитвах да Ви обясня нещо. За да има една кампания успех тя трябва да има обществена подкрепа. А за да има такава хората трябва и да вырават че тя не опит за печелене на лесни политически дивиденти. Не ви смятам за малумни, напротив на всички вас господа (ако не сте един и същ човек)

> Господа Шумаров, Илиев, Самунов , Над референдум, вече сме петима организатори.

ви желая искрено успех. Само малък коментар към Вас Г-не. Не мисля че Ви познавам и мисля че не съм заслужил думите: "нищожество, като тебе" "келеша" и тн.
Автор: Шумаров 27 Март 2011 23:01:55
Идеята на Г-н Самунов ми се струва добра! Аз съм готов да се включа със скромна финансова помощ за организацията(щом Г-н Корбалаев ще е касиер на дружеството :) , и ако датата на протеста не ми нарушава сериозно графика, може да си прескоча до България и да се включа с присъствие! Разбира се съм говорил с мои приятели от България, които декларираха готовност за протест! Остава само да се заеме някой сериозно с организацията. Заставам зад идеята за протест и за откриване на неперсонализиран имейл, в който всеки да декларира готовност за участие в протеста. Призовавам всички участници във форума да се освободим от политически пристрастия и да осъзнаем, че това е протест срещу отравянето на България! Призовавам всички гости, които не участват активно със статии и мнения във форума, но споделят мнението, че ядрената енергетика е вредна и опасна да се присъединят към нас! Призовавам и политици, които посещават форума на Г-н Сугарев да се присъединят, без страх, че могат да бъдат упрекнати в користно използване на протеста! И не на последно място призовавам и Светлосин да присъства, ако се е извисил морално и е преценил, че ядрената енергетика е вредна!
Надявам се уважаемата Becky да се съгласи с предложеното от Г-н Самунов и да се заеме с организацията на протеста! Има моята подкрепа!
Автор: Корбалаев 27 Март 2011 23:31:08
До Автор: Самун Самунов 27 Март 2011 22:30:16

Добре, ще се включа, но няма да подминавам подмятания от рода на "те, костовите хора обичат финансите, подобно на патрона си...". То е оскърбително и за мене и за Костов. Цял живот съм се старал да бъда почтен човек.

Не ставам за касиер. Мога да участвам с малка финансова помощ, но нямам време за друго.

Колкото до пряко участие в протеста, не мисля, че ще ми е възможно да пътувам 400 км. до София. Освен ако на същата дата няма подходящ метъл концерт. Последното е шега, разбира се.
Автор: Самун Самунов 28 Март 2011 02:42:36
Аз пък вярвам само на Корбалаев!
Той е честен и неприкрит човек!
А намека за финансите беше по повод на министерстването на Костов в едно реакционно правителство - нищо повече. Преди това се кълнеше, че ще сложи ръка върху парите на Компартията. Колкото аз си купих Бентли - толкова той ги взе. Е, верно Масларова се вози на подобно МПС, ама не знае какво е това Бентли...
Автор: светлосин 28 Март 2011 05:19:08
Еееех приятели от братството на Косьо Кацата, пак се уредихте. Единият председател другият касиер. Да ви са честити новите длъжности.

Ама как Корбалев ще ръководи финансите от 400км, той разбира се пошегува - пошегува се с нулите, та той живее само на 4 км от центъра на София. Ама как така Самунов ще вярва на съвсем непознат Корбалев. Пак шега бе. Ами да как да са непознати - толкова бира са изпили в кръчмата на Косьо Кацата.

Не разбрах само къде оставихте НАД-Реферндум. Той толкова се стара човечеца! Дайте му поне нещичко, една трохичка да не се почувства игнориран човечеца.

Еееех Еди, ето че мечтата ти се сбъдна. Имаш си организация и само от предани хора, как ги наричаше ти истински рицари на демокрацията. Остана сега някой и да се хване ...
Автор: Mishkin 28 Март 2011 05:25:23


Beki!
Zapishete me za uchastie.
Imam organizatsionni zadachi vuv vruzka sus Strasburg i sudut nad komunistite no shte pomagam kakto moga.

Автор: светлосин 28 Март 2011 05:59:03
Автор: Маришка 27 Март 2011 07:29:50

Уважаема Г-жо Маришка,

Не бих спорил с Вас по отношение на историята. От личен опит знам че няма смисъл. У нас всеки чете по свой начин историята и я третира по свой начин. Това поражда безкрайни спорове които никога не свършват със съгласие. Според мен това е само в полза на комунистите, защото им помага да поляризират електората си и да го циментират.

Моят коментар към Вас беше простичък: вместо да се "зариваме" в историята защо не се обърнем към настоящето. Нека оставим историята на историците. Написах коментарите си за Вас, НАД-Реферндум и Сугарев не за да Ви обиждам а да посоча на неща които смятам че доста симптоматични за българите - вместо да се борят за днешния ден, те са се хванали за шията и се карата заради миналото.

Това беше вчера, днес прочетах едни думи на Екарт Тол, които ме убедиха че не съм бил прав вчера като написах този постинг. Думите са:

"Помнете: точно така както не можете да се борите с вечерната тъмнината, така не можете да се борите и със заблудата. Ако се опитате все пак да го направите само ще предизвикате по-силни поляризация, съпротива и ненавист от страна на заблудата". Та каква е формулата на Екарт Тол? - тя е много простичка:

- Вие казвате "Да,моят антикомунизъм е стар,неподправен,изтъркан,ако щете." Ами много добре останете си такава докато вярвате и докато си го изживеете, докато внучетата Ви започнат да Ви питат - "бабо какво е това комунизъм" и Вие разберете че него отдавна го няма по това колко трудно е да им обясните какво е комунизъм.

- Да е жив и здрав НАД-Реферндум да напише още много постинги. Надявам се че поне той си ги чете и разбира и им се радва.

- Сугарев не можах да го убедя че създаване на организации на основата на клишета: "Синя идея", "Долу БКП", "Долу АЕЦ" е също толкова безмислено колкото да строиш блок с пясъчни основи. СДС и всяка една организация създадена по този начин няма бъдеще защото няма обратна връзка с хората. Като започнах да пишя в този сайт, мислех си това е от което има нужда България - диалог, дискусия по наболелите проблеми. Като си помисли човек сините и Сугарев ако се вярва на техните думи трябва най-много да са заинтерисовани от такава открита дискусия. Тя би създала липсващата обратна връзка между сините и хората. Онази която сините загубиха по времето на Костов. И пак не съм прав ...

Формулата на Екарт Тол е: Сугарев и сините са единствените които могат да разберат защо са изпаднали в такава изолация ... като изпаднат в още по-голяма. Е да ама тогава ще дойде тройната коалиция. Ами явно няма друго решение ...
Автор: Becky S. 28 Март 2011 06:07:59


Blagodaria na vseki koito OBICHA RODINATA i SVOBODATA i poe angajiment da uchastvuva DOBROVOLNO ili organizira predstoiashtoto narodno DVIJENIE:
Predlagam da go nareshem ZA CHISTA I SVIATA REPUBLIKA (za da budem vduhnoveni ot nai svetlia obraz v Bulgarskata istoria, obraza na Apostola na SVOBODATA

Nie se borim za chista i svobodna ot iadrena energia DEMOKRATICHNA Bulgaria
BLAGODARIA NA Gospodata i gospojite
1) Samunov i
2) Shumarev ( blagodaria vi za podkrepata i doverieto), na
3)Marishka (po vuprosa za azbukata i chistotata na ezika vi obeshtavam tsiala beseda, no posle)
4)"Nad referendum",
5) Ilian Iliev
6) Korbalaev (blagodarim za shtedroto reshenie da uchastvuvate s materialna podkrepa)
7) Borislav Dichev
8) Do Becky
9) Mishkin
10) Gospodin Ivanov (kude ste, potvurjdavate li uchastie?)
11) Teodora, kude ste? , shte uchastvuvate li
POKANENI SA VSICHKI, NO TOVA E POSLEDEN PRIZIV KOITO OTPRAVIAM ZAEDNO S GOSPODATA SHUMAREV I SAMUNOV.
Ako sum propusnala niakoi molia da suobshite vednaga,

PREDI DA ZAPOCHNA S MOLITVA ZA VSEKI KOITO VZE RESHENIE DA UCHASTVUVA V PROTESTA. NUJNO E VSEKI UCHASTNIK DA SE ZAPISHE SAMO S EDNO IME ZA ZAPAZIM DEMOKRATICHNIA PRINTSIP EDIN CHOVEK EDIN GLAS.
TAKA SUSHTO VSEKI MUJ E DOBRE DA E S MUJKO IME, A VSIAKA JENA - s JENSKO
Vseki koito se vkluchva, se vkluchva dobrovolno i se suglasiava da spazva dobriat ton.
Anonimnost moje da se zapazi samo s tsel bezopasnost no ne i s tsel luji. SABOTAJI NIAMA DA SE DOPUSKAT

Izchakvam posledno AKO SUM PROPUSNALA NIAKOI, MOLIA OBIAVETE SE, ZA DA BUDETE VKLUCHEN/a v MOLITVATA.

V ochakvane na poveche RODOLUBTSI,
Posledna pokana kum vsichki i
Gospodin Sugarev, Kude ste?

Becky S.
Автор: Маришка 28 Март 2011 06:47:21
Светлосин,не става,не мога да променя моите убеждения,убедена съм,че нужната на всеки нормален българин декомунизация не е направена. По предварително изготвен план. За съжаление,тези,на които вярвахме ни излъгаха,но какво да обяснявам,Г-н Самунов беше лаконичен-всучко е било театър,добре режисиран,с добре подбрани актьори и пр. Затова,когато СДС пое властта един от малкото автентични антикомунисти бе ипзратен на "отговорна работа" в Монголия.неслучайно,нали.В "борбата" сртещу сганта не бе привлечен нито един политически емигрант. Сегашната ситуация не е внесена от друга страна,тя е твърдо свързна с оня период,който Вие порепоръчвате да го забравим. Е,аз не мога и не искам,който иска ,да го забрави.Да збравим и турското владичество,става,нали.
Автор: Маришка 28 Март 2011 06:54:09
Беки,ако имате време,отворете нет-мрежата и потърсете лекарство против наивност,не може да няма. Време за отваряне на линка,който любезно Ви предоставен от колегата няма да намерите,не си губете времето,но хапчетата трябва да намерите. С всеки изминат коментар,нивото на наивността Ви стремително расте,бъдте много внимателна,повярвайте ми,вземете мерки,статуса Ви е застрашителен. Българската послушност се трнасформира в тежка форма на наивност. Кога хората ще разберат,че силните неща се правят от силни и богати хора. Но в никакъв случай с наивност.
Автор: Becky S. 28 Март 2011 07:54:55
Do Marishka,

Priema se jelanieto vi da ne se vkluchvate v protesta tui kato me smiatate za naivna. S tova obijdate ne samo men no i gospodata koito rabotiha za da stignem do RESHENIE ZA DEISTVIE.
Az niamam vreme za sporove, gospojo.
Tova e dobrovolna deinost, a vremeto na delovite hora e tsennio Na dobur chas. Razdavaite tabletki na koito iskate, ne me zanimavaite s kaprizi.

Ako niakoi drug jelae da se otkaje i da posledva Marishka, sega e vremeto. Vseki e svoboden da se otpishe sega, predi da zapochna molitvata, s KOIATO SHTE POISKAM BOG DA BLAGOSLOVI UCHASTNITSITE.


Becky S.
Автор: Корбалаев 28 Март 2011 08:20:51
До Автор: Самун Самунов 28 Март 2011 02:42:36

Благодаря за оценката. Не бързам да й се радвам, защото може и да е бъзик.

Колкото до финансите на комунистите дето щял да ги вземе Костов, още когато го каза знаех, че е вятър и мъгла. Не защото не го иска, а защото беше невъзможно. По стечение на обстоятелствата по него време се занимавах и със счетоводстово и ми беше пределно ясно каква джунгла е комунистическата отчетност.
Автор: Mishkin 28 Март 2011 08:36:04


Do Gospojata Marishka:
Az sum za priemane otstavkata na Marishka, sega za da niama razmiritsi v dvijenieto po-kusno.
Zabeliazah kak tia edinstvena ne uvaji pametta na zaginalite v Polsha detsa.
Komunizmut gospojo zagina zaradi tsinizma, kak ne znaete tozi prost fakt?
V Strasburg, obeshtavam vi, niama da ima nishto naivno. Shte se tursi otgovornost ot komunistite , Tam obvinenia shte moje da kaje i chue vsichko pod kletva.
A latinitsata shte vi bude polezna.
Автор: Becky S. 28 Март 2011 08:50:16

Tui kato tova dvijenie vkluchva i bulgari koito sa v chujbina molia tezi kato men koito oshte ne sa uspeli da prevkluchat na kirilitsa da budat izvineni.

V Strasburg li ste, gospodin Mishkin?
Ne plashete Marishka, tia sama se ottegli, tova e neino pravo, koeto uvajih vednaga.

Izchakvam da ne zabravim niakogo, i razmisliam po predlojenieto na Gospodata Shumarov i Samunov, tui kato moiata idea beshe da ubedim Gospodin Sugarev da vuzglavi protesta.

S pozdrav,

Becky S.
Автор: НАД-Референдум 28 Март 2011 09:19:48
Давай Беки, давай!!!
Автор: Б. 28 Март 2011 09:57:58
Интересно защо ли Беки не ме е включил в списъка за участие, въпреки предложението ми. Сигурно се е обидил/ла, че давам препоръка как може да се пише на латиница, а да се публикува на кирилица.

ПП. Впрочем, въпреки че не това е най-важното, но не прави добро впечатление, когато един организатор не полага и най-малко усилие да превключи на официалното ни писмо. Нали се борим за стандарти, което ще рече малко ред в тази нашата неразбория.
Автор: Б. 28 Март 2011 09:59:34
Още веднъж сайта за "превод" от латиница на кирилица:

http://2cyr.com/
Автор: Б. 28 Март 2011 10:12:43

Европа спира парите за пътища
Правят класация на страните от ЕС според икономически показатели
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-03-28&article=362256


България сериозно може да се противопостави на намерението да се намалят субсидиите за инфраструктура. Това беше едно от предимствата, заради които влязохме в Съюза. Срещу това затворихме 2 ядрени реактора, а заради това затваряне сега се "налага" да "спорим" необходима централа ли е Белене.


В случай на предоговаряне относно инфраструктурата България ще има право да предоговаря и въпроса с реакторите.
Автор: Becky S. 28 Март 2011 11:34:16
OBIAVIAVAM RESHENIE ZA VSENARODNO MIRNO VUSTANIE ZA CHISTA I SVIATA REPUBLIKA I PODGOTOVKA NA EDINEN
MIREN PROTEST SRESHTU AETS BELENE - NE NA IADRENATA ENERGIA

Dobre, gospoda i gospoji, vremeto doide, putiat e samo napred, zaedno!

V IZPULNENIE NA VOLIATA NA FORUMTSI V SVOBODATA.COM
priemam da vodia organizatsiata na narodnoto mirno vustanie za CHISTA I SVIATA REPUBLIKA, s vasha pomosht, koiato istinski tsenia.

Otgovornostta koiato priemame i osuznavame zaedno: sudbinite na rodinata sa v rutsete na vsichki bulgari KOITO SA GOTOVI DA BUDAT SVOBODNI, me pravi okrilena, no i smirena.

AZ SLIZAM OT KONIA ZA DA TSELUNA ZEMIATA NI, SVESHTENATA NASHA ZEMIA, DA OTPIA VODA OT IZVORA NA BULGARSKIA DUH I DA KOLENICHA PRED OLTARA NA NASHIAT GOSPOD BOG I SPASITEL: ISUS HRISTOS
KOLENICHA SAMO PRED TEB GOSPODI, DRUGI GOSPODARI NIAMAM:

Gospodi, molia te chui molitvata koiato idva ot surtseto mi:

PROSTI GRESHNITE V BULGARIA GOSPODI, IZCHISTI GRADOVETE I SELATA NI OT VSIAKO ZLO, PROSTI NA NEVERNITSITE I TEZI KOITO NE SPAZVAT ZAPOVEDITE TI,
TE SHTE SE SUBUDIAT I SHTE DOIDAT DA SE POKAIAT, VREMETO IDVA.

BLAGODARIA TI, GOSPODI, ZA VSICHKI UCHASTNITSI VUV FORUMA I SAITA, ZA smelia glas na Edvin Sugarev. DAI SILI NA VSEKI DA PRODULJI DO NOVI SRESHTI.

BLAGOSLOVI, GOSPODI, SVOITE DOSTOINI SINOVE I DUSHTERI, KOITO SEGA TRUGVAT DA ZASHTITIAT RODINATA, JIVOTA I DETSATA NA BULGARIA, NASHITE PREKRASNI REKI EZERA, PLANINI, DOLINI, I GRADINI.
OPAZI GOSPODI TSIALATA BULGARSKA HUBOST I VSICHKI JIVI SUSHTESTVA.

VDUHNI, GOSPODI, ISUSE HRISTE,
kuraj i sila na slabite, oblekchi bolnite, obnovi SMELOSTTA I OBICHTA V SURTSATA NA TEZI KOITO SEGA TRUGVAME ZAEDNO , ZAKRILIAI I PAZI VSEKI EDIN OT NAS OT SHEMITE NA VRAGA, ZA DA MOJEM, GOSPODI, DA IZPULNIM SVOIA NATSIONALEN DULG I OPAZIM BULGARIA - CHISTA OT IADRENA ENERGIA.

BLAGOSLOVI GOSPODI I PAZI svoite chada:
Shumarov, Samunov, Nad Referendum, Korbalaev, Ilian Iliev, Borislav Dichev, Mishkin, Do Becky, B., Teodora, Todorov, Vera Mihailova, Becky S., Edvin Sugarev.
Blagodaria ti gospodi za vseki edin ot tiah.

Pomagai ni gospodi da se izslushvame , razbirame i vinagi da reshavame v polza na horata.

Da jivee Bulgaria! Da jivee svobodata!

V imeto na Hrista, i sina i svetia duh, Amin

Becky S.


Автор: Becky S. 28 Март 2011 11:52:16
ORGANIZATSIONNO ADMINISTRATIVNA BELEJKA kum vsichki Uchastnitsi i Organizatori:
Po predlojenie na Gospodin Samunov sum gotova s lichen e-mail, koito shte bude predostaven lichno na vseki koito otklikna na pokanata i izvesti svoiat e-mail adres v tozi sait. Gospodin B.
rabotia po vuprosa, blagodaria.


Do skoro,
Becky S.
Автор: Б. 28 Март 2011 12:05:18
evka_lipt@yahoo.de
Автор: Teodora 28 Март 2011 12:06:47
Draga Becky S., razbira se che podkrepjam initsiativata vi za protest srestu stroeja na Belene. Samo che az sam v chujbina i njama kak fizicheski da prisastvam. Inache kato se opredeli data ste kaja na moite blizki v Bulgaria da uchastvat. Mejduvprochem taka ste napravja i po otnoshenie na objavenija tuk protest na Sinjata koalitsija i Zelenite za tazi srjada, tuk vaji pogovorkata 'jeljazoto se kove, dokato e goresto' i imame pone edna parlamentarno predstavena partija, kojato zaema grajdanska pozitsija po vaprosa.

S pozdrav,

Teodora

P.S. Do Б. - mersi, ste pogledna tozi site za kirilitsata, kogato imam vreme.
Автор: Б. 28 Март 2011 12:24:19
нека тук припомним и нещо от Паисий:

"Българите никога не били сговорни едни с други, докато не привлекли върху себе си Божия гняв...
Паисий Хилендарски"

ПП. Понякога ми се струва, че много по-важно от който и да е протест e тъкмо НЕЩО направено ЗАДРУЖНО.
Автор: Б. 28 Март 2011 12:27:59
Сайтът за кирилизиране е изключитално прост, само копираш латинския текста, натискаш OK и се получава кирилския. Копираш го тук. Там, където има разминаване можеш да го настроиш. Но и така е по-четливо. Напримар:

Драга Бецкй С., разбира се че подкрепжам инитсиативата ви за протест сресту строежа на Белене. Само че аз сам в чужбина и нжама как физически да присаствам. Иначе като се определи дата сте кажа на моите близки в Булгариа да участват. Междувпрочем така сте направжа и по отношение на обжавенижа тук протест на Синжата коалитсижа и Зелените за тази сржада, тук важи поговорката 'желжазото се кове, докато е горесто' и имаме поне една парламентарно представена партижа, кожато заема гражданска позитсижа по вапроса.

С поздрав,

Теодора
Автор: Б. 28 Март 2011 12:29:43
Тези, които са в чужбина, могат да изпратят на беки мнението си по темата и фактически да участват в подписка. Тази подписка може да се прати официално но правителството, Народното събрание и Председателя на ЕК.
Автор: Самун Самунов 28 Март 2011 12:35:31
Уважаема г-жа Беки, молитвата беше много хубава, но си мисля, че ако беше изписана на кирилица ефектът й щеше да бъде двойно по-голям. Върху участниците - не върху онзи, към когото е отправена...

Оповестете имейла, на който всеки участник може да изпрати свое писмо за установяване за връзка.
Контакт с д-р Михайлова едва ли е необходим, ако ще държи реч. На речи сме се наслушали. Тя може да бъде по-полезна като координатор на проекта, за който ще съобщя в сряда, когато бъде напълно готов.
Автор: до Маришка 27 Март 2011 07:29:50 28 Март 2011 14:21:54
Уважаема, в целия този свой пост, а и във всички ваши постове, ако вместо комунисти, напишете просто рубладжии, или руски агенти, или руски подлоги, или руски еничари, или слугите на руските окупатори, всичко ще ви стане веднага от ясно по-ясно. Ако продължите да наивничите по форума, ще стане ясно, че сте поредната обикновена руска подлога-провокатор.
Защото Истината е една - Комунизма в България е Руската нагайка, която смени Турския ятаган! И докато говорят срещу Комунизма, но се кланят на Руския завоевател, няма да бъдем Свободен Народ! Защото Комунизма е Руското робство, заменило Турското робство! И това Руско робство продължава, поддържано дори от платени сайтове като този! Целта е да бъдат разкривани и изтребвани българите, които все още не са съгласни с Руското робство и все още мечтаят за Българската Свобода!
В България никога не е имало Комунизъм - с това име руските еничари наричаха Руското робство, на което бяха подложени българите! И с думата Комунизъм тези руски еничари искат да скрият все още действащото върху българите Руско робство! Затова България остава без българи - Руското робство продължи геноцида над българите, който беше започнал още по време на Турското робство! И това продължава и днес - за съжаление под благосклонния за руските робовладелци и под безразличния за подложените на геноцид български роби погледи на Барак Обама и върхушката на САЩ и Брюкселските бюрократи! И то въпреки многословните им тиради за демокрация, свобода и хуманизъм! Затова и българите оцеляват и се спасяват кой както може поединично!
Автор: Иванов 28 Март 2011 15:39:26
Българите оцеляват и се спасяват кой както може поединично, защото им пробутват
ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ПОСТИНГИ!
Автор: To Becky 28 Март 2011 16:53:34
Becky, there is no backing down. I am with you all the way - my way.
Автор: Маришка 28 Март 2011 17:04:00
Господа,които учтиво молите Г-жа Беки да се опита да ползва българската азбука,откажете се,моля ви се ,не й досаждайте,ината е една от най-характерните черти на българчетата. Нали виждате,че тя ползва фрази,изказани от един революционер,който перфектно е владеел официалния език в турската империя,но е писал на български език. Тя,горката решила да се бори за чиста и свята република,но първата реформа,която ще проведе ,ще бъде смяната на българската азбука с латинската,в това бъдете абсолютно сигурни. Иска душичката такива големи неща да постигне,а тук й се молим да направи нещо елементарно,тя го отхвърля категорично. Пълна простотия. Всичко е обречено на фиаско. А плакатите на латиница ли ще бъдат,в никакъв случай на кирилица,тя не е "полезна".Впрочем,може би е права,нали виждате,че самия г-н Сугарев пише вече на други езици,българския език е приомесен с ненужни чуждици.
Автор: Маришка 28 Март 2011 17:17:09
До колегата с дългия ник.
Съгласна съм с анализа Ви,определено приемам,че комунистическата диктатура в България,наложена от съветските болшевики може да се счете за робство. Но аз се придържам към историческата терминология. Самите комунисти се обявяват за такива,после за социалисти,е,аз просто не им вярвам,нарчам си ги както са се нарекли много отдавна. Ползването на думи като "рубладжии" и др. е непримливо според мен,защото хем е неточно,хем е жаргонно. Да се оприличава някой с парична единица е пълна наивност. У нас не се прави разлика,меджу руски комунист и обикновен руснак,руски език,руска рубла,руска водка,руско злато,руски нефт,руска литература,руски антикомунист и др. Всичко в кюпа,както правеха комунистите.Но ако искате да кажете,че няма вече български и руски комунисти,дълбоко се лъжете. Една от целите на комунистическата пропаганда е да се говори каквото и да е,цинизми,жаргони и всякакви дивотии,само да не се говори за комунизъм. Ето,вземете техните вестници,никъде не пишат комунист и комунизъм. Вие тяхната ли пропаганда подържате,или се правите на антикомунист. От стратегическа гледна точка,напълно сте прав,дали ще е Руска Империя,СССР,или РФедерация,целите им са все едни и същи.
Автор: Б. 28 Март 2011 17:43:55
http://frognews.bg/news_33725/Eksperti_Vnos_na_toka_-_po-evtino_ot_proekta/

Муш!
Автор: НАД-Референдум 28 Март 2011 17:49:55
Маришке, дръжте се!?!Ядосахте ги яко?!!Дали още можете??!

Все така на страната на Силата ви съм!?!ДА, май и Дао и Дзен, и какво ли още Простичко и Ясно ще е нужно, НО никакво отстъпление!!!?!!!Чест и Почитания!!!
Автор: тъмночервен към "светлосин" 28 Март 2011 18:05:42
Не ни казвай "приятели", кажи си направо "мили хора" че да те разберем...Личи си че си учен другар и бдиш на наблюдателния си/картечен пост! На пълен работен ден ли си назначен тук? Добре плаща партията, нали?
Браво, другарю! Как си се сетил само "светлосин" -ашколсун, демек се правиш на умерен демократ, а лошите капиталисти са тъмно сини!

Браво, таваришч! Молодец!
Автор: Mishkin 28 Март 2011 18:12:15


GOSPOJO MARISHKA,
Ne samo che vie ste inata za koito govorite no ste i nai loshia provokator na tozi sait.

I az, i Teodora ,i Do Becky,i Becky S. pishat na kirilitsa poradi technicheski prichini.
Mislia che vseki razbira, takiva sa komputrite koito polzuvame.
Az lichno ne sum siguren che sgreshen bulgarski ezik s avtomatichnioto prehvurliane e po
dobra idea.

Az lichno imam i vtora prichina- da ne pozvolia na provokatori kato vas da se predstaviat za men i da pishat ot moe ime.

Zashto vie ne obiasnite kakvo pravite na ruskata versia na tozi sait pisheshta po ruski s imeto Marishka Veresh? Kolko puti pishete razlichni gadosti posle pishete che ne ste bila vie.
Komunistko! Drugite mojesh da lujesh i da hitruvash, no men ne.
Znam kak da te nameria i da ti vrucha prizovkata.

NIAMA OPRAVDANIE ZA PROVOKATORITE KOMUNISTI! STIGA SME GI SLUSHALI!
Автор: НАД-Референдум 28 Март 2011 18:20:33
http://www.youtube.com/watch?v=vVvstlQIQNc

Вие ли сте тези специалисти или бащите ви?!?!?
Автор: Шветка 28 Март 2011 18:39:42
http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2004&id=8727&p=poetbg&title=%C2%C8%C5+%D1%D2%C5+%C8%C7%C3%CE%CD%C5%CD%2C+%C7%C0%D9%CE%D2%CE+%CD%C5+%D1%C5+%CD%C0%C4%D3%CF%C8%D5%D2%C5+%21
Автор: Teodora 28 Март 2011 18:45:16
Mnogo dobre ste go kazal Mishkin.
Автор: Самун Самунов 28 Март 2011 19:48:44
Г-т Мишкин (Mishkin, Teodora, фалшивата Маришка) е провокатор, който си позволява да обижда участниците във форума:

Az lichno imam i vtora prichina- da ne pozvolia na provokatori kato vas da se predstaviat za men i da pishat ot moe ime.

Както е казано и многократно потвърдено от живота, крадецът вика:"Дръжте крадеца!"
Автор: Teodora 28 Март 2011 20:11:37
G-n Самун Самунов, a zasto vie pravite provokatsii, kato pishete che az i Mishkin, a i 'falshivata Marishka' sme edno i sasto litse! Nisto podobno, az se podpisvam samo s moeto ime. Inache Mishkin e prav da se pritesnjava, che njakoi drug moje da se predstavja za nego - na men samata tova mi se sluchi predi vreme i dobre, che vednaga go vidjah, no ottogava izpisvam samo malkoto si ime.
Автор: Маришка 28 Март 2011 21:04:03
Теодора,разбрахте ли сега,колко сте наивни,комунистическата мърша ползва поне 4-5 наши ника,ползва нарочно латиница,а Вие не можете да го усетите. Затова молех много пъти Г-н Сугарев да внесе ред в своя блог,той не иска,гледа как се превиваме под подигравките на този идиот и ни се смее. Най-добре е да се оттеглим,ще излязат май прави тези,които казваха,че Г-н Сугарев има непочтени цели. Я си спомнете кога е взел участие в дебатите за последен път. Но да обвинявате Г-н Самунов е признак на ниска бдителност. А двамата мерзавци потриват ръце,искат да се откажем от участие.
Автор: Шумаров 28 Март 2011 21:15:31
Автор: светлосин 27 Март 2011 22:44:11

Само малък коментар към Вас Г-не. Не мисля че Ви познавам и мисля че не съм заслужил думите: "нищожество, като тебе" "келеша" и тн.

Не мисля,че би трябвало да ти отговарям, но така писано от тебе, излиза, че аз съм гадния, а ти си готиния и точния. Значи никога не съм използвал думата "келеш" по твой адрес, а "нищожество, като тебе". Трябва ли да ти обяснявам защо??
Трябва??? О.К., ето защо:
Защото виждам във всяка написана от тебе "истина" тенденциозен опит за бягане от темата,или прехвърляне на вината за нещо винаги върху Г-н Сугарев! Защото пишеш с хиляди ника. Предполагам по твоята ценностна система многличието е нещо хубаво, но по моята ценнсотна система многоличието води до безличие! Разбира се бих могъл да подмина всяко твое писание, както се прескача кучешки екскремент по улицата, но ето тази "вырават" печатна грешка в постинга ти от 27 Март 2011 22:44:11, ме кара да свързвам аналитичния и циничния поток от мисли и да предположа, че докладваш някому на руски език! И смятам, че се изразявам сравнително деликатно, наричайки те нищожество.
Понял???
Автор: Шумаров 28 Март 2011 21:20:54
Какво стана с протеста?
Има ли някакво развитие??
Уважаемата Becky все още ли не е обявила имейл за заявки за участие??
Автор: Самун Самунов 28 Март 2011 21:38:34
И смятам, че се изразявам сравнително деликатно, наричайки те нищожество.

Шумаров

Добре, сте го нарекли, г-н Шумаров. Той смята, че сме едно и също лице и заедно с това самия г-н Сугарев, затова Ви приписва, че сте го нарекли и "келеш", което си остава само моя заслуга :)

Що се отнася до организацията на протеста - моите уважения към г-жа Беки, но тя по всяка вероятност пише от Щатите и има разминаване в часовете на постингите, което пречи на синхрона.
Досега тя трябваше да даде имейл адрес за кореспонденция, но подобен досега имаме само от участника Б.
Ако както той, така и всички останали са съгласни той да координира организацията, нека споделят това тук.
Автор: Шумаров 28 Март 2011 21:45:08
Ха! От САЩ??? И как ще стане тогава организацията?? Странно защо не е намерила за необходимо да ни информира?!
Автор: Шумаров 28 Март 2011 21:53:45
evka_lipt@yahoo.de


Това ли е мейла, предоставен от Б.?
Аз лично нямам предпочитания кой да бъде организатора, защото не познавам в ралността никого. Та в тази връзка, не възразявам и Б. да бъде огранизатора, но етиката изисква да получим мнението на уважаемата Becky. Също така да получим съгласието на Б.
Автор: Самун Самунов 28 Март 2011 22:01:55
Точно така, г-н Шумаров.
Дано мораториумът да е в сила, че да ни стигне времето...
Автор: Шумаров 28 Март 2011 22:16:21
Аз наистина съжалявам, че не съм си в България в този момент(а и не само в този), но ситуацията с това въртиопашковско поведение на ББ наистина е тревожна. И трябва да се започнат протести колкото се може по-бързо. Прочетох статията на Ст.н.с. д-р Вера Михайлова и ми хареса нейната аттитуд. Струва ми се непредубедена, експерт е в областта и прави един много разумен анализ. Ако Г-жа Вера Михайлова чете форума, се обръщам към нея с молбата да се включи в протеста със своето експертно мнение, което да бъде разпространено, както предлага Б. дори и до европейски институции.
Боже, само аз ли виждам заплахата от това ядрено чудовище???!
Автор: MIshkin 28 Март 2011 22:36:11Beki, ne obiaviavaite publichno mestonahojdenieto si, Vie ste tsenna za dvijenieto.
Eto predi vreme kazahte podpochvenite vodi sa ot goliamo znachenie kato riskov faktor, eto che ot dnes navsiakude v sveta suobshtiha v novinite za radiatsia vuv vodite okolo Fukushima.

Eto az sum zad granitsa, niakoga zaminah zaradi takiva kato Marishka, koito durpat vseki i vsichko nadolu.
Gospoda, vidiah che Beki e pokanila vsichki spomenati v molitvata da obiaviat svoite e-maili. Jelaete li da napravite
tova? Dosega samo B e napisal e-maila si.
Teodora, v koia strana ste?
Автор: Самун Самунов 28 Март 2011 22:41:49
От Русия без коментар:


Под вопросом снова и проект АЭС «Белене», которую Россия строит в Болгарии. По мнению болгарских чиновников, он должен быть пересмотрен.

«Для АЭС «Белене» на данный момент нет европейского инвестора, только Россия проявляет интерес к ее строительству. Но после того, что случилось в Японии, этот проект, как и все другие, включая и строящиеся атомные электростанции, должны быть подвергнуты новому анализу в отношении их безопасности», – заявили во вторник в Еврокомиссии.

Но источник, близкий к «Росатому», говорит, что информация о пересмотре параметров строительства АЭС «Белене» не соответствует действительности. «Меры безопасности сопряжены с МАГАТЭ. Если организация пересмотрит требования, то мы тогда тоже можем их пересмотреть. Последний раз мы пересматривали нормы после аварии на Чернобыле. После этого у нас 110 бекеррелей на литр считается индексом радиационных отходов. В Норвегии 330 бекеррелей является нормой. Мы ужесточили меры и тем самым создали себе проблемы, так как это требует дополнительных затрат», – убежден источник.

А директор Центра информационно-выставочной деятельности «Росатома» Николай Шингарев сейчас в Софии, и, по его словам, «информация о пересмотре параметров строительства АЭС «Белене», скорее всего, не соответствует действительности». Шингарев говорит, что до 31 марта российские и болгарские специалисты должны подписать дополнение к соглашению с «Атомстройэспортом». «Если подпишут, то, соответственно, расторжения не последует. На политическом уровне это сейчас обсуждается. Если соглашение подписано не будет, то Россия будет требовать выплаты компенсации с Болгарии», – заметил он.

Возможный пересмотр параметров строительства Белене не предусматривает ужесточения мер безопасности, говорит Шингарев: 16 марта состоится оценочный форум по этому вопросу, на котором будут приведены соответствующие показатели.

Читать полностью: http://www.gazeta.ru/business/2011/03/15/3555505.shtml
Автор: Шумаров 28 Март 2011 22:50:38
Има някакво недоразумение! Аз останаха с впечатление, че Becky ще направи един неперсонализиран имейл и ще го обяви тука, за да изпрати всеки заявка за участие в протеста! И така ми се струва най-разумно.
Автор: Mishkin 28 Март 2011 23:06:01
Do Shumarov, Samunov, Teodora, B.

Eto moi e-mail na koito vsichki izbroeni v obiavenoto ot Beki mirno vustanie mojete da izpratite svoite e-maili.
Beki, nai dobre e da ne obiaviavate vashiat e-mail v saita na tselia forum, che ne se znae koi kak shte go polzuva.

Ako go obiavite publichno shte se nameriat takiva koito shte navrediat. Az sum strelian, rabotia sus silni advokati, niama da mogat da napraviat nishto na emaila mi ili na men.

Mishkintuk@ymail.com
Автор: Самун Самунов 28 Март 2011 23:19:32
Автор: Шумаров 28 Март 2011 22:50:38
Има някакво недоразумение! Аз останаха с впечатление, че Becky ще направи един неперсонализиран имейл и ще го обяви тука, за да изпрати всеки заявка за участие в протеста!

Точно това й предложих, г-н Шумаров.
Ето тук:

Автор: Самун Самунов 27 Март 2011 22:30:16
Беки, с теб сме!
Направи си един неперсонализиран имейл адрес, където всеки от нас може да ти прати писмо със свой такъв (ако участниците държат на анонимността си), за да имаме връзка помежду си
и го публикувай тук.

....................

След това БЕКИ НАПИСА:

Becky S. 28 Март 2011 11:52:16
ORGANIZATSIONNO ADMINISTRATIVNA BELEJKA kum vsichki Uchastnitsi i Organizatori:
Po predlojenie na Gospodin Samunov sum gotova s lichen e-mail, koito shte bude predostaven lichno na vseki koito otklikna na pokanata i izvesti svoiat e-mail adres v tozi sait. Gospodin B.
rabotia po vuprosa, blagodaria.

Do skoro,
Becky S.

От което излиза, че всеки трябва да обяви имейла си тук, вместо по-лесното - Беки да даде своя и останалите да се свържат с нея.
Г-н Б. даде имейла си,

Автор: Б. 28 Март 2011 12:05:18
evka_lipt@yahoo.de

но резултат няма.

Писах на Беки втори път:

Автор: Самун Самунов 28 Март 2011 12:35:31
Уважаема г-жа Беки, молитвата беше много хубава, но си мисля, че ако беше изписана на кирилица ефектът й щеше да бъде двойно по-голям. Върху участниците - не върху онзи, към когото е отправена...

Оповестете имейла, на който всеки участник може да изпрати свое писмо за установяване за връзка.
Контакт с д-р Михайлова едва ли е необходим, ако ще държи реч. На речи сме се наслушали. Тя може да бъде по-полезна като координатор на проекта, за който ще съобщя в сряда, когато бъде напълно готов.

НАКРАЯ ПРЕДЛОЖИХ:

Автор: Самун Самунов 28 Март 2011 21:38:34
Що се отнася до организацията на протеста - моите уважения към г-жа Беки, но тя по всяка вероятност пише от Щатите и има разминаване в часовете на постингите, което пречи на синхрона.
Досега тя трябваше да даде имейл адрес за кореспонденция, но подобен досега имаме само от участника Б.
Ако както той, така и всички останали са съгласни той да координира организацията, нека споделят това тук.


Няма го г-н Б., за да даде съгласието си да изпратим на него имейлите. Нито сме чули нещо от Беки...

Какво Ви безпокои, г-н Шумаров?
Автор: Самун Самунов 28 Март 2011 23:24:35
мОЛЯ, УЧАСТНИЦИТЕ ДА НЕ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ НА ПРОВОКАЦИИТЕ НА УЧАСТНИКА С НИК MISHKIN.

Трябва да се внимава и в подателите на съобщения - дали са истинските, защото провокаторите пишат и с чужда самоличност.
Автор: Шумаров 28 Март 2011 23:29:44
Нищо не ме безпокои, Г-н Самунов, Г-н Мишкин ни прикани да си публикуваме тука и-мейлите, а в последствие той обяви своя и-мейл с покана всички желаещи да му пишат! И аз вече го направих-писах!
Автор: Шумаров 28 Март 2011 23:31:41
Ха! И таз добра! Какви ги свърших???
Автор: Самун Самунов 28 Март 2011 23:43:08
Мишкин се подиграваше отначало, но Беки го включи в списъка и той реши да подхване друга роля. Той е светлосин, Разколников, Слугарев, Хинков и още много никове...
Автор: Becky S. 28 Март 2011 23:44:09


Chakam e-mailite vi, za da zapochnem organiziraneto. Ne vseki v tozi sait e dobronameren, no viarvam che vseki na koito imeto e vklucheno v OBIAVENOTO OT MEN RESHENIE i molitvata bi mogul da doprinese v organiziraneto i planiraneto. Za da ustanovim red. molia chetete:

Belejkata ot po rano otnovo, za tezi koito sa ia propuisnali:

ORGANIZATSIONNO ADMINISTRATIVNA BELEJKA kum vsichki Uchastnitsi i Organizatori:
Po predlojenie na Gospodin Samunov sum gotova s lichen e-mail, koito shte bude predostaven lichno na vseki koito otklikna na pokanata i izvesti svoiat e-mail adres v tozi sait.
Gospodin B., rabotia po vuprosa za kirilitsata, blagodaria.


Do skoro,
Becky S
Автор: Шумаров 28 Март 2011 23:54:26
Уважаема Becky,
Предложението на Г-н Самунов беше да си регистрирате и-мейл без Ваши персонални данни и да го обявите тука, за да изпрати всеки своята зявка за участие в протеста. Както се видя от предния ми постинг, не е разумно да се дават лични данни. Аз се надявах вече да има някаква свършена дейност, а ние все още не можем да регистрираме един тъжен и-мейл! Ако изпитвате затруднения в областта на информатиката(в което няма нищо срамно), обърнете се за помощ към някой специалист. А ако смятате, че организацията не е по силите Ви, обявете го, за да предприемем други мерки!
Автор: Самун Самунов 28 Март 2011 23:56:54
В МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НЕЩАТА СТОЯХА ДРУГОЯЧЕ.
КОЙТО ИСКА МОЖЕ ДА ИЗПРАЩА ИМЕЙЛИ НА КОГОТО ИСКА -

АЗ СЕ ВЪЗДЪРЖАМ

И ПРИЗОВАВАМ И ОСТАНАЛИТЕ КЪМ ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ, ОСОБЕНО АКО СЕ СТИГНЕ ДО ИЗПРАЩАНЕ НА ПАРИ.

Автор: Самун Самунов 29 Март 2011 00:06:57
И още нещо:

от един мейл като

rtu65e@gmail.com

не може да се изкопчи ЛИЧНА информация, но на адреса може да бъде изпратен вирус.

Така че препоръчвам унищожаване на мейлове в отговор на Ваши, изпратени напр. до Мишкин.

В никакъв случай не трябва да се отварят и приложенията.

gMAIL; YAHOO; Hotmail са снабдени с антивирусни програми, които сканират мейловете и приложенията, затова е добре да си направите адреси там.
И все опак сигурното си е сигурно - унищожавайте, без да отваряте мейли от непознати!
Автор: Becky S. 29 Март 2011 00:21:32
Uvajaemi Gospodin Shumarov,

Kakto veche suobshtih napravih takuv e-mail bez personalni danni veche i sum gotova da go izpratia
samo na horata izbroeni v molitvata. ZASEGA.
Molia suzdaite vash takuv nepersonalen e-mail i go publikuvaite v tozi sait.

Eto Gospodin Samunov veche e gotov da se otsepi, a az mu imah pulno doverie i chakam e-maila mu, za da mu pratia moia i da chuem vsichki negovite konkretni predlojenia.

Triabva da sme razumno predpazlivi, no NEKA TOVA KOETO NE MOJEM DA NAPRAVIM DA NE PRECHI NA TOVA KOETO MOJEM DA NAPRAVIM.


Tova e dobrovolno dvijenie, no bez red shte zaprilicha na vsichko ostanalo.

Gospodin Samunov,ako imate kolebania i jelaete da se otteglite, triabvashe da go napravite predi molitvata.
Moje i SEGA, ako ste nedovolen.

Po printsip az zapazvam sedlo za Gospodin Sugarev kogato se poiavi i pojelae da zaeme glavnata rukovodna rolia. I ot nego chakam e-mail. Neobhodimo e da se raboti po nov nachin za da se postignat novi rezultati.
Автор: Mishkin 29 Март 2011 00:32:59
Samunov, koi ima vreme za vsichko tova. Znachi izliza, ugovariate Damata Beki da stane glaven koordinator sled tova NASTOIAVATE
TIA da publikuva nepersonalen e-mail, koito sam vie kazvate che moje da mu se izpratiat virusi, toest da bude unishtojeno POSTIGNATOTO.
Izliza prav sum bil che neiniat e-mail triabva da se predostavi samo na tezi koito veche zaiaviha uchastie. Da ne bi vie i Marishka neshto, a?Автор: Teodora 29 Март 2011 00:43:19
Spored men e riskovano da si dam emaila v saita, vsjakakvi gi ima, plju tova kakvoto imame da si kajem mojem da go napravim v bloga, kakto dosega. Koito iska, razbira se, da si komunikira i po drugi nachini, no tova si e lichen izbor. Dokolkoto razbiram stava duma za organizirane na protest, koeto moje da se obsajda i v saita, a i nali se ochakva masovo uchastie, tai che trjabva da dostigne da horata, koito sa v stranata.
Автор: Самун Самунов 29 Март 2011 01:00:22
Мишкин е чист и добър.
Именно поради тази доброта и чистота всички го наричат "идиот".

.................

Не съм тикал никого наникъде.
Беки сама се провъзгласи за организатор и след това
започна да се изплъзва като мокра връв, за да не даде имейл.
По този начин тя кара десетина души да й дадат своя. Това решително не ми харесва. Най-вече факта, че не го каза направо, ами си прави оглушки.
А Мишкин, Мишкин е добър до идиотщина, да... така казва поне Достоевски :)
Автор: Becky S. 29 Март 2011 01:29:55
Samunov,

Kakvo vi e? Vzehme vajno reshenie a vie pochnahte otnovo: Nasam natam
Mishkin beshe losh, sega se okaza nai dobria.
Mishkin izglejda delovi chovek.
Imam molba kum nego da ostavi razgovora za Strasburg zasega zashtoto hora iavno se plashat.

Zashto vie, Samunov, ne pochnete s malko gimnastika,redovno mislia e polezno za vseki. Preporuchvam pet ili sedem puti v sedmitsata, v zavisimost ot tova v kakva forma ste. Imate nujda ot poveche bodrost, zatova se molih za Vas.

Kakuv Opulchenets ste vie? Triabva trenirovka, podgotovka.

Znaete li kolko rabota imam?

Shte izpratia e-maila si na Gospodin Mishkin, koito jelae da go poiska i poluchi ot nego.

Viarvam che Kniazut e dostoina lichnost.

Teodora, tolkova vi se radvam che se poiavihte. Vsichkite vi predlojenia sa prekrasni. Bihte mogla zaedno s gospodin Shumarov, Do Becky i Mishkin da zapochnete s organizirane na bulgarite v chujbina.

S pozdrav,

Becky S.
Автор: Маришка 29 Март 2011 03:55:09
Е,Г-н Самунов,какво говерех досега,какво говоря и сега,пълен наивитет,примесен с комсомолски устрем. Засега ,по всичко изглежда,че само Вие сте усетил измамата. Доброта,до наивност,бих перифразирала Достоевски. Наивността и глупостта са теснопрофилирани у нас,само и само да не се говори истината. нали виждате как свама упорито ме убеждават,че няма комунисти. Жал ме е за Беки,тя не знае къде е,дано се успокои,че психиката й не е много солидна.
Автор: Любо 29 Март 2011 04:04:04
ето ви го резултатът от 'прехода'-пълна лудница на интелектуалци,които префектно знаят как да стават и станат нещата в Чалгария,за да сте НАЙ-БЕДНАТА,ПРОСЕЩА територия в Европа...писали...писали...умници!!!молодци-и не забравяйте девиза- Если жил ты как свинья, то умрешь свиньёю!!!Грухтете на свобода-в кочината мнооооого място се отвори
Автор: Mishkin 29 Март 2011 04:39:50


Da Gospodin Lubo- i vie kato men , chak takava prostotia i az ne ochakvah. Ne latinitsata e problema a svinshtinata, no kakto i da e.

Gospoja (ili gospojitsa) Beki poiska dobur ton. Tova bilo naivnost. Tia ima seriozna tsennostna sistema. No tsinizmut kato che li veche e pusnal koreni v Bulgaria.

Az sum lesen, moga nikoga da ne se vurna, no shte gi osudia komuniagite v Strasbur, tova vi obeshtavam. Ako chuia oshte edna duma ot taka narichashtata se Marishka, neka da znae che shte napisha tochnoto i ime, za da razbere che ne se sheguvam.
Ne mi e do smiah, kato gledam kakvi sa shansovete na svestnite
bulgari.

Becky izpulni obeshtanieto si i veche izprati svoia e-mail do men taka che koito potviurdi reshenieto da uchstvuva shte bude vuv vruzka s tezi koito mi pisaha veche.

Mislia tuk poveche rabota zasega niamame. Prav ste Lubo.

Sega razbiram zashto Gospodin Sugarev se vuzdurja. Zashtoto im e vidial veche seira. Az dosta sum vidial po sveta i moga da vi kaja: Takiva kato Beki se rajdat na sto godini - Tia naistina e Joan D'Ark
kakto niakoi veche pisa, ne znam dali ia zaslujavame.

Автор: Маришка 29 Март 2011 08:03:57
Мишкин,нещо става с Вас,или някой ползва ника Ви,или претърпявате сериозна метаморфоза,определно положителна. Но нали знаете,че два пъти Ви излових,ясен сте вече на всички. каква дума още Ви е нужна,че да напишете името ми,ако искате,ще го публикувам тук и ще видите,че няма нищо страшно. А за съда се успокойте,никой не Ви вярва,това са наивни химери. какъв Страсбург,ама докога ще ни разсмивате,обиколихте Света няколко пъти,сега Страсбугр Ви зове,а не сте мърдал от България.Както и да е,имате моята подкрепа.
Автор: НАД-Референдум 29 Март 2011 09:01:11
Вече имам опит от такива контакти, като този който организирате!!?
Първия беше още преди повече от десет години, когато се видя, че и СДС ще бъде прецакан отвътре!?!?!Събрахме се уж бунтовници, и пак бях първия който ги излови, че почти всичките бяха ченгета или платени "външни наблюдатели"!?!?!

И сега нищо няма да стане, ако нямате много Силен Икономически Независим Организатор, който и да е много Луд и с Лудо Семейство, да застанат открито на барикадата!?!?!Нямате ли такива Луди, които са далеч от партийте, ще се провалите!?!?!Има доказали се такива, но вие все ги отхвърляхте?!?!?Защо, остава си робска тайна?!?!?

Давал съм си имейл, и от АфераБГ ми пратиха шпионче!?!А Сугарев пък ме нападна вероятно с цел да ме разкара от сайта си!?!Даже явно ме заплаши, че щял да ми публикува отговора, и то с някаква убеденост, че на мен трябва да ми пука от това!?!?!Намирам, че е повече от странно и все така се отнасям със СИЛНО ПОДОЗРЕНИЕ към такива реакции, произтичащи от място наречено СВОБОДАТА!!!?

Затова и няма никога да се махна, а ще наблюдавам и ще опитвам влияние както мога и си знам, защото и като моя опит никой от вас тук няма и едва ли ще има!?!?!Вие все още не сте и чавдарчета, пак за голямо съжаление?!!

Подозирам също, че зад множество от никове седи цял литературен екип от тъпи отвинтени полит-мърльовци, които най-малкото са дотолкова себични, че да се въргалят в тщестлавието на някакъв организиран "контрол", в името вероятно на някакъв вид нарко-наслада от литературните си познания!?!?!Познания обаче, които все така не успяват да реализират в реален бунт??!И това ги прави гадно жестоки към Истинките Бунтари!?!?!Така всъщност и Силата на Словото в просташки бкпстан е осакатявана по подобен начин, както чалгата мъти музиката, и се прави със същата зловеща деструктивна амбиция!?!?!Затова и Маришка пак е права, колкото и да й се дразните, вие сте тези ненамиращите Дар Слово за изчистване на Диалога, а не тя!?!?!

НО от друга страна Маришке, ще си позволя пак да ви питам - лъжете ли съществено, или само малко, и то с убеденост за Националната Полза?!?!?Защото пределно ясно е, че и вие може би сте внимателно изграден образ-ник?!?И колкото и голяма Сила да сте сега, с някои умения като нищо ще се обърнете на необходимото някому голямо зло?!?!?Дано да сте Истинска, защото иначе много ще ме разочаровате?!?И вече давате странни индикации на провокациите ми....т.е.внимателно според мен пропуснахте някои мои малки питания?!?!?
Автор: Antinuclear 29 Март 2011 14:23:41
Много конспирация, много подозрителност, много параноя!
А е толкова просто: включваш се, или не се включваш в протеста! Г-жа Becky не намери за необходимо да ни уведоми дали се намира в България! И странно, как ще ръководи протеста, ако не се намира в България. Разбираемо е да се пази, но естеството на начинанието изисква да не бъде анонимен организатрора. Това е мое мнение и смятам, че съм прав. Ако един човек се страхува да публикува един жалък емейл, как се предполага, че ще ръководи протест???
Автор: Корбалаев 29 Март 2011 15:53:22
До Автор: Mishkin 29 Март 2011 04:39:50

Г-н Мишкин,

Виждам, че сте нов на сайта, та реших малко да ви светна.

На този сайт нещата са като в живата - хора всякакви. Имате работа с много от тях, на някои обръщате внимание, на други - не. Добри или лоши, хората са си хора и ако и ние сме хора, добре би било да сме толерантни, така както сме толерантни и в живота. Има и досадници има и интересни хора. На досадниците казваме добра дума, добър ден и т.н. С интересните си хортуваме на дълго и широко.

Надявам се да съм бил ясен, макар, че писането се удава на малко хора.

Автор: Корбалаев 29 Март 2011 15:55:39
До Автор: Mishkin 29 Март 2011 04:39:50

(PS)

А хората, с които контактуваме в повечето случаи си изливат болката. Можем да ги изслушаме или не. Не съм сигурен, че трябва да сме груби с тях.
Автор: Mishkin 29 Март 2011 18:56:46

Gospoda! Za vseki e iasno che ako iska da pishe na Becky ili na koito i bilo drug, moje da pishe na tozi sait.

Lichno predlojih tia da ne publikuva e-maila si tuk za da moje da se vurshi rabota delovo bez raztukavane. S hora gotovi da deistvuvat i organizirat.
Ako organizatora ili koordinator na protesta e izlojen na tvurde goliam risk, kakvi sa shansovete na dvijenieto.

Iavno niakoi se razkolebaha. Dali zashtoto Beki e jena? Az lichno sum vijdal niakolko smeli jeni i hich ne sum pritesnen.

Chetoh kolko puti Beki ni pokani da se organizirame. Ili da se otteglim ili da se vkluchim - po nai demokratichen nachin.

Opitaite da pishete na Maichael Moore. Niakoga beshe mnogo populiaren- suzdade tsialo dvijenie chrez interneta za promiana sreshtu George Bush.
Kakvo mislite stana s negovia e-mail?

Az vzeh neshtata na seriozno i pomislih kak organizatora na dvijenieto da ne bude izlojen na tvurde goliam risk. Pomislete: Dostupa do tozi sait e na milioni hora. Kak shte moje Beki da planira s organizatorite ako poluchava niakolko hiliadi e-maila na den? Ot takiva kato Marishka naprimer.

Vseki niakoga niakude se e opurlil v Bulgaria- zatova Gospodin Samunov e prav. Togava kakvo, nishto da ne se napravi? Da ostavim iadrenata energia da ni opurli? Kakto reshite Gospoda.
Putuval sum mnogo i moga da vi kaja che bulgarinut ne razbira ot duma. Beki e kude po turpeliva.
Az ne sum.

Vsichko dobro. Mishkin


Blagodaria na Gospodin Korbalaev za suveta, naitina dobur suvet.
Автор: ADVOKATKA 29 Март 2011 19:09:00

Antinuclear- zashto ne publikuvate vashiat e-mail i ne oglavite vie protesta? Imate li poniatie kak se pecheliat voini sreshtu bilionni kompanii i banditski interesi?

Az sum jena, advokatka sum i preporuchvam na Beki da ne razkriva samolichnostta si i
da ne kazva i na Mishkin kude e.

Koito iska tia da ostane nachelo
- da se nauchi purvo da ia uvajava.
Автор: Шумаров 29 Март 2011 22:06:48
Аз мисля, че Antinuclear е прав! Нещата добиха много....предпазлив характер! Прекалено предпазлив характер. Не виждам причина от толкова превенция против евентуални провокатори, или саботьори.
Не виждам причина, защото организацията на протеста не е нищо незаконно. Правото на протест е гарантирано от българските закони, колкото и неперфектни да са те! Та, не виждам нужда от толкова загадъчност! Вярно е, че протеста е срещу интереса на индивиди, които имат по-вече пари от самия дядо Господ, но какво от това???
А тази препоръка уважаемата Becky да не разкрива самоличността си е много...странна! Ами нали прие да бъде организатор на протеста??? И защо да бъдем анонимни? Анонимността и нелегалността не са ли прийоми на едни терористи, които в последствие наложиха комунистическия ботуш върху ни??? А и как изобщо ще се протестира, като сме анонимни? Получава се, като нелегалността на покойния Янко-те не го издирвали, но той за всеки случай се криел!
Не е сериозно! Не се отказвам от протеста, но тези загадъчни, полумерки, полуорганизации са несериозни! Що се отнася до уважението, разбира се, че уважавам Becky! Но такава отговорност, преди да се поеме е нормално да се обмисли дали е по силите на човек! Аз си признах, че нямам организаторски качества! Признах си, че не съм и в България! Повтарям готовността си да помагам с каквото мога! Сигурно има и други хора, които споделят моята готовност. Сигурно има и много хора, които не се страхуват да обявят открито самоличността си! Не виждам и причина да се страхува някой да обяви самоличността си-няма да правиме атентати! Просто декларираме мирен протест!
Автор: Маришка 29 Март 2011 22:56:56
Драги Референдум,напълно разумно подлагаш всичко на съмнение,включително и мен,така трябва. Защото кой у нас не е лъган,дайте да видим кой е толкова принципен и ерудиран,че не се е подал на българската демагогия. Аз се лъгах два пъти,трети път няма да дам шанс на никого. Що се касае за моя ник,личност и идентичност,всичко,което съм написала(написали със съпруга ми) е автентично,с лъжи и манипулации не се занимавам и държа,че няма някой около мен,който да е пострадал от мои думи ,поведение и действия. Обикновени хора сме,изпатили малко ,или много от сганта и такива ще си останем,непримирими сме в нашите убеджения. Да,понякога греша,но нали знате,че възрастта си казва своето. Ето и тук е налице една болшевизация и недменост,подлост,изкуственост,неадекватност и царяща наивност. Четете думите на Беки и ще се убедите ,тя горката не зане къде е. В България силни неща се правят от силни хора. Ако мислиш,че 10-20 човека от един блог,които не се познават и никога не са се виждали ,може да повлияят на нещо,сериозно се заблуждаваш. Без сила,истина,коректност и организираност нищо не може да се направи. Само разочарования,бъди абсолютно сигурен. Както съм ти казвала много пъти,ти имаш много правилна оценка към миналото и настоящето,но предложенията ти са съвсем неадекватни към ситуацията у нас. Никакви референдуми не са възможни,ито допитвания,нито нови хора,нови идеи,нищо ново не може да промени нищо старо. Единствено може да се очкава нещо,ако се отстранят бандитско-мафиотските структури,което е непосилно за такъв слаб и увяхнал народ като нашия. Нали виждаш само на един блог какви неща се пишат,а собственика му ни се хили,а ние се хващаме за косите и пр. Което не става,не става. Няколко човека молим тези,които ползват латиница да проявявт малко воля и да се научат да ползват българската азбука,не,не,не и пак НЕ,не искат и да чуят. А ти искаш да правим референдуми,ами няма да стане драги Референдум. Казвам ти лично на теб следното и когато забележиш,че моята прогноза става невалидна,веднага се обади- България се управлява и унищожава от комунистическата сган,която е създала свои организации навсякъде,дори под всевъзможни прилвекателни названия. Политически партии у нас няма,политически живот съшо,политически избори съвсем. Всичко се свежда до няколко касти,които са подчинение на комунистите. Истината се крие ,интересите на държавата и народа са на заден план. Всеки ,който влезе в структурите на властта става подвластен на корупиция и демагогия. Изключенията са само няколко. Спирам.
Автор: НАД-Референдум 29 Март 2011 23:08:19
И така да е, нямаме друг изход, даже и за достойна гибел!?!?!Ще продължаваме въпреки всичко!!!

Ще предлагам винаги максималното, белким стане нещото близо до средното поне!??!Затова и моля всички, които даже и да разбират, че е Лудост за нашите условия, НО да повтарят това - РЕФЕРЕНДУМНА ДЪРЖАВНОСТ, защото каквото и да става, нищо не губим в следването на този Идеал!!!?И разбира се ТОТАЛНА РЕВИЗИЯ НА НОВАТА НИ ИСТОРИЯ И ИКОНОМИЧЕСКИ ЗАВИСИМОСТИ, ПЛЮС АРХИВИ И ДОСИЕТА ВСИЧКИТЕ НА СВЕТЛО!!!!!!!
Автор: Корбалаев 29 Март 2011 23:31:15
Сряда, 29.03.2011, между сградите на президентството и Министерски съвет, от 18:30 часа, ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРОТЕСТ СРЕЩУ СТРОЕЖА НА АЕЦ БЕЛЕНЕ!
Умолявам всеки, който може, да присъства и да протестира! Да го направи и заради мене - аз живея на 400км от София.
Автор: Тодор Янакиев 30 Март 2011 02:58:20
Синята коалиция, ДСБ, СДС, Командири, зам. командири и пр. подкрепяха управлението на ГЕРБ /а на ББ бекграундът, пък и фейсграундът, са ясни като бял ден от 10-ина години насам/. Злополучният Ботйов имитатор от края на 20 век и началото на 21 век също го подкрепяше - и то с апломб. Те пак ни учеха на политика, на политическа и социална стратегия. Да, всички те /барабар с поддръжниците и феновете им/ са част от тотално амортизираното и провалено близко минало и настояще, което трябва да бъде загърбено, за да има ЕВЕНТУАЛЕН ШАНС за промяна. Иначе ужасяващо бездарното злополучно и агонизиращо българско лутане продължава. То не може все "грешки" да правиш и все да си прав и все пръв да се буташ, актуален да се представяш. Впрочем, в БГ-то наистина това е актуалността. Затова е и крайно неактуално извън себе си.
Автор: Becky S. 30 Март 2011 03:55:25

GREENPEACE INITSIATIVA
s PREDLOJENIE ZA GLASUVANE
Kum vsichki uchastnitsi vuv Foruma Svobodata.com

Dragi Sunarodnitsi,

Predlagam na vnimanieto vi predlojenie da se oburnem kum svetovnata organizatsia GREENPEACE
za da vkluchi Bulgaria v svoia programa za likvidirane na iadrenata energia v stranata ni.

Dnes nash organizator provede predvaritelna sreshta i ustanovi che takava programa se provejda ot GREENPEACE s Ispania uspeshno.

Koito e suglasen s tazi initsiativa, molia da glasuva s DA ili NE, do kraia na rabotnia den,
30ti mart 18 h. bulgarsko vreme.

Ako suberem poveche ot 33 glasa shte bude provedena sreshta s predstaviteli na organizatsiata i shte vi suobshtia s kakvo i kak sa gotovi da pomognat na usiliata ni da sprem stroeja na AETS Belene.

Gospodin Sugarebv,
Molia izrazete vasheto mnenie i dali imame vasheto razreshenie da se oburnem kum Greenpeace ot imeto na Svobodata .com - vashiat sait.
Blagodaria vi za vnimanieto.

S pozdrav kum vsichki
i bodur duh,

Becky S.
Автор: Шумаров 30 Март 2011 16:15:14
Съгласен съм с инициативата!
Сигурен съм, че много хора ще бъдат съгласни!
Не знам само каква стойност имат нашите декларации тука във форума. Не е ли по-добре се открие виртуална подписка във някоя социална мрежа??? Или, ако става тука(в което не виждам нищо лошо), не е ли по-добре да се открие специална тема за анкета, подписка, или друг тип допитване, което да бъде със стойност на официален документ??? Тука имам вече над 20 сънародници, които са готови да изразят протеста си официално, без страх от КГБ с личните си данни! С още толкова мои близки от България мога да се свържа и съм сигурен, че също ще се включат! Поздравления за Becky, че е успяла да се свърже с Green Peace!
Автор: Корбалаев 30 Март 2011 18:04:32
До Автор: Шумаров 30 Март 2011 16:15:14

Лични данни по интернет - не мисля, че е много разумно. могат да бъдат прихванати от недобросъвестни хора и с тях да бъде злоупотребено. А валидността на документите - в частност на подписите - по интернет за сега се удостоверява само с електронен подпис. Не мисля, че подписка по интернет ще има правна сила. Затова нека днес, след 20 минути повече хора да участват в протеста на живо. Да видим резултатите от него и после да ги обсъдим тук.
Автор: Шумаров 30 Март 2011 19:50:32
Пожелавам успех на протестиращите! Декларирам своята солидарност с тях! А що се отнася до публикуването на лични данни, не го казах, като препоръка, или задължение, а като демонстрация на смелостта на хората, които не се страхуват да заявят своето несъгласие с ядрената енергетика! Що се отнася до опасността от спекулации с лични данни съм съгласен и уважавам решението на онези, които предпочитат да останат анонимни!
Автор: Becky S. 30 Март 2011 20:56:14
S Blagodarnost

Do Gospodin Shumarev za prinosa mu
kum Initsiativata Greenpeace i

Do Gospodin Korbalaev
za predlojenieto mu uchastnitsi v protesta da glasuvat vuv foruma za Initsiativata.

Mislia e dobra ideia da budat izchakane protestirashtite dnes da zaiaviat po printsip dali podkrepiat INITSIATIVATA GREENPEACE.

Podgotvianeto na teksta na dokumenta shte bude sledvashtata stupka sled kato obsudim vsichki postupili predlojenia i prebroim glasuvalite.

S pozdrav,

Becky S.

Gospodin Korbalaev- Za li ste?

Автор: Корбалаев 30 Март 2011 21:03:36
До Автор: Шумаров 30 Март 2011 19:50:32

Не става въпрос за страх от изразяване на мнение. Имах пред вид, че може да се събудиш някой ден като собственик на фалирала фирма с няколко милиона дълг към даржавата от ДДС.

А митинга е бил жалък - едва 300 души. Половинато то коментиращите в "Дневник" са недоволни от присъствието на "Зелените"!?
Автор: Шумаров 30 Март 2011 22:14:48
Съжалявам за малочислеността на митинга! Трябва да има начин да се събуди здравия размисъл на хората! Не може да сме толкова апатични към настоящите и предстоящите ядрени проекти! Малочислеността на митинга не е удар по егото на който и да е политик, а е скок в бездната на ядрената преизподня.
Автор: Маришка 31 Март 2011 01:11:33
Сега убедихте ли се,че трябва сила,без сила нищо не става. А сила няма,няма и да има. Народа е слаб бе колеги,много слаботетесен народ сме. Ако ще 100 Бекита да се появят,пак същото. Не може нищо да стане у нас,как не ги рабирате тези неща. Не може,няма кой ,няма как. НЕ СТАВА!!!!
Автор: слаботестисен народ 31 Март 2011 01:24:59
Не е вярно!
Автор: Imenni 31 Март 2011 08:03:35
NE VIARVAITE NA RAKOVOTO OBRAZOVANIE MARISHA! OPERIRAM VADIA - ZLOKACHESTVENIA TUMOR!
SVURSHENO E - I FREE YOU! NOW!
Автор: Dawson McCarthy 5 Август 2016 23:37:11
Добър ден

Аз съм финансист Аз съм готов да отпускат заеми заеми с лихва
от 3% и с в размер на $ 10,000 до $ 500 милиона като офертата може да бъде, аз
Предлагаме кредит за всички категории хора, предприятия, фирми, всички видове
бизнес организации, частни лица и агенции за недвижими имоти инвеститори,
I дават заеми при много евтини и умерени темпове.

Аз съм сертифициран, регистрирани и легитимни заемодателя. Можете да се свържете с мен
Днес, ако се интересувате от този заем, се свържете с мен за повече
информация за процеса на заем, процес, като условията на заема и
условия и как заема ще бъдат прехвърлени към вас. Имам нужда от вашата
спешен отговор, ако се интересувате. Вие сте да се свържете с мен с този
имейл: dawsonmccarthyloanfirm@gmail.com
Благодаря.
 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional