Свободата днес и тук 22 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

КОЛКО ОЩЕ ПОД БОТУША НА АЛЬОША?!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Сухиванов

Първият довод на червените в защита на техния паметник е, че той бил: “част от Историята”. Коя история обаче? Може би тази на БКП / БСП. Същата започва на 9-ти септември 44-та, когато  червената номенклатура получава даром властта след нахлуването на сталиновата армия?! Подир това българската войска е изпратена с кремълски приказ на хиляди километри извън страната, да мре в безсмислената ”отечествена война”, оставяйки на спокойствие в тила “победилите” партизани-екпроприатори да се саморазправят чрез “народния съд” с инакомислещите.

Но да се върнем на паметника: какво символизира /защото всеки паметник право точно това, излъчва памет/? Първо той няма историческа стойност, понеже никакви боеве за “освобождаването” на Бургас не са водени. Верно има някакви “загинали” червеноармейци, но… след злоупотреба с метилов алкохол. Тоест дебелата комунистическата лъжа започва още оттук, но това било “историята”, според червените. В такъв случай годзилата с шмайзера / т.нар. Альоша /  логически и остава единствено - да е знак на окупацията. И на зловещия и перфиден червен терор. Точно това продължава да символизира и до днес каменякът забит в агората на Бургас.

Защо червените бабички искат да запазят комунистическото минаре с чуждоземния войн връз него, като култово оброчище, е ясно. Но не е ясно защо хора с уж европейско мислене, им се връзват на акъла, че и вземат насериозно “европейските им доводи”?! Нека припомним, че дори в родния град на др. Джугашвили бутнаха паметника му. Но у нас инсинуациите винаги надделяват над здравия разум. И няма как да не е така след половинвековното азиатско управление на комунистическите фамилии, довело до сегашното плачевно състояние на страната.

Коя е най-съществената инсинуация, с която червените хвърлят в заблуждение хората? Ами това е подлата аналогия между русите, загинали през 1878г. и съветските окупатори,  наложили кървавия  комунистически режим над България. Нека припомним на господа “русофилите” / напоследък славяноправославни скотове/, че зверската сталинска диктатура е убила повече руснаци, от всички исторически врагове на Русия взети заедно.

Друг довод за запазването на “Альоша”-та е, че той имал естетическа стойност! Е, от това по-голяма глупост трудно може да се намери! Вижте бронзовите барелефи в основата на гранитното купище, затлачващо “Александровска”: партизани се целуват уста в уста със загорели червеноармейци / т.нар. “гей сцени/; вдясно е изобразено отстъплението германска армия: като уроди с изкривени лица и пречупени кръстове, преследвани от тия с петолъчките… Къде е тук естетиката и красотата?!  Да не питам какво е моралното послание, щото то е ясно: смърт на враговете. /нека припомним, че тези “врагове” все пак ни върнаха заграбената от Румъния Южна Добруджа без капка кръв, за разлика от другите, с петолъчките, които харизваха Македония на Югославия, но това не е част от “историята”, поне не тази, която ни пробутват  червените агитатори…/;

Какви са перспективи пред комунистическия паметник? Няколко – но всички минават през политическа воля на местните управляващи. Първо: да се премести паметника, в “кът за тоталитарното минало”, което е много ценно, нали... Това обаче струва пари, при това хвърлени на вятъра. Второ: съвсем наблизо е четвъртвековната дупка на непостроения  ГУМ, мисля че съвсем лесно гранитната част на Альошата може да легне и да бъде вграден като Струна невяста… Барелефът може да се претопи и да се излее паметник на някой от националните ни герои, например Ботев. Пропуснах да кажа, че освен всичко друго, този “паметник на комунистическата лъжа”, унижава националното ни достойнство  ежечасно / но това червената чутура, тъпкана с интернационалистки догмати, не може да го проумее/; /има вариант Альоша да бъде разпродаден на парчета, с цел идолопоклонство, нека  всеки п/лявомислещ бузлуджия си го сложи в дома си…/ .

Впрочем едно е безпощадно ясно – никой няма нужда от тази вкаменелост в центъра на града ни. Освен “прогресивните сили”, които надявам се, трудно ще напълнят няколко автобуса. И ще захриптят бодро   паркинсоновия марш: “Партизан се за бой стяга…”

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional