Свободата днес и тук 30 Март 2017  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Няма такава държава

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Eдвин Сугарев

До днес си представяхме българското правителство така: то е оглавено от един съвсем очевидно неадекватен човек, който обаче се е оказал машина за печелене на гласове и поради това е необходим и търпян – въпреки грамадата от гафове, които успя да натрупа досега. Има обаче неколцина читави министри, които се опитват да решават нещата въпреки нетърпимия му диктат и глупостите, които прави – и благодарение на тях нещата все пак вървят, а държавата още не се е сринала безвъзвратно.

Днес се налага да коригираме тази си хипотеза. Оказа се, че глупостта е прилепчива, а щамът на гафовете е високо заразен. Тъкмо тези на пръв поглед читави министри: министрите на спорта (Свилен Нейков), на икономиката (Трайчо Трайков) и на регионалното развитие (Росен Плевнелиев), успяха да създадат не просто гаф, който ще мине и замине, а изключително опасен прецедент с непредвидими последици. По-точно казано: в качеството си на български министри решиха да подкрепят законодателно нарушението на закона.

Нарушителят е добре известен – това е концесионерът на ски зона Банско "Юлен" АД. Нарушението му е доказано: тази компания е превишила площта на зоната, залегнала в договора с държавата, с 64.7 хектара – и това е официалното становище на екоминистерството, потвърждаващо мнението и на екологичните организации, и – забележете – на Европейската комисия, която именно заради еконарушенията в Пирин стартира наказателна процедура срещу България. Казано в прав текст – и по думите на Нона Караджова: “Ние извършихме проверка на тези твърдения и възложихме на специализирана фирма за извършване на геодезично заснемане, а в последствие възложихме и контролно замерване и се оказа, че твърденията на неправителствените организации за верни.”

И като са верни – какво следва от това? Следва – според решението на споменатата троица – че за да се защити интереса на акционера, трябва да се промени закона, като се узаконят заграбените от него площи от националния парк Пирин, в които той е изсекъл горите, за да строи писти и лифтове!

И това впрочем се прави, защото – ако се спази законът, тези съоръжения би трябвало да се съборят, а пистите да бъдат затворени – което според българските министри било “безумно” начинание. Ерго – в България спазването на законите е безумна работа.

Оправданието за тази наистина малоумна формула за заобикаляне на българското законодателство чрез решение на българския Министерски съвет обаче бе изразена не от нейните автори, а от министъра на екологията Нона Караджова – по следният екзотичен начин: “Заради това решихме да се предложат текстове в Закона за концесиите, с който ще се даде възможност да се правят промени в концесионните договори. Животът е пъстър и е абсурдно при нужда да не се дава възможност да се правят промени в концесиите, когато това е в интерес на обществото.

Забележете: стореното беззаконие било направено в интерес на обществото. Не в полза на “Юлен” и Цеко Минев – в полза на обществото.

Интересно: ако министрите наистина искаха да спазят обществения интерес, те биха могли да изменят закона в друга посока, без да се налага да рутят лифтове и да затварят писти. Биха могли например да ревизират договора така, че незаконно построеното да бъде одържавено, а заграбените площи да отпаднат от концесията, като бъде проведен нов конкурс за ползването им. Биха могли – ако не друго, то поне да наложат на нарушителя една солена, запомняща се финансова санкция. Но не: в случая обществения интерес някак си странно съвпада с частния такъв. Колко струва на държавата това съвпадане?

Според екологичните организации щетите за бюджета от споменатия обществен интерес са от 100 000 до 500 000 лв. годишно. Това обаче е нищожна сума в сравнение с моралните щети, които ще понесе българското общество от този малоумен жест. Първо – защото той доказва, че всеки закон може да бъде пренебрегнат “по целесъобразност” – и то с решение на тези, които са призвани да спазват и да изпълняват законите – а именно Министерския съвет на Република България. След като те не изпълняват тази си основна функция, държавата просто е изпаднала в морален фалит – няма я, не съществува. И наистина няма такава държава – точно по същите причини, поради които не съществува и Сомалия; реално между българските министри и сомалийските пирати няма съществени разлики.

И второ – защото става дума за прецедент, който ще бъде използван при всеки сроден случай. Утре примерно на някой голф-олигарх могат да му потрябват стотите хектара в повече – и той да ги усвои “в интерес на обществото”, като се позове на прецедента с “Юлен”.

Или утре прехвалената хвърковата чета на Роэсен Плевнелиев може да засече поредното незаконно селище в чашата на поредния язовир – но вече няма да има събаряния на незаконни постройки – няма и как да има, след като българското правителство толерира тяхната незаконност.

И най-сетне – но на първо място по важност – този акт е сигнал до всички заинтересовани, че законът в България е врата в полето, че той може да бъде прегазван и изопачаван “в интерес на обществото” и в полза на ограбването на държавата, че беззаконието е официална държавна политика и никакви природни дадености или морални принципи не чинят пред шумоленето на банкнотите в дланите на българските олигарси.

Както се казва: това е положението. Няма такава държава - и ние си нямаме България. Единственото, което още можем да се запитаме, е следното: и това безобразие ли ще премълчим, пак ли ще се свиваме като плъхове в дупките си на жалката територия, която остана от нашата някогашна родина?


Изразете вашето мнение »
Вашите мнения и коментари
Автор: НАД-Референдум 1 Юли 2011 08:23:53
Дубруютрюю!?!?!Как така ще премълчавате?!?Я как се стряскат от вас, трибуните народни?!?Партия набацайте, другари, и вдигнете гордо знамена!?!
Автор: manastar 1 Юли 2011 08:43:19
Браво, г-н Сугарев! Диагнозата Ви е правилна, присъдата Ви справедлива.

Известно време цялото правителство вдигаше гири и всеки ден "геройски" вадеше кирливите ризи на тройната коалиция. Някак трудно беше да устои човек на това чутовно родолюбие огласено на прост селски език от сами премиера ни Бойко Борисов. Но види се народната мъдрост е вярна - вълкът кожата си мени, нрава никога. Същото и с комуниста - вари го, печи го, все тая.

Чудя се дали да се зарадвам, че с поведението си кабинетът на Борисов само потвърждава грозната си комунистическа същност, та поне една опашата лъжа да остане развенчана. Или пък да ми стане мъчно за поредното безобразие в България.

Избирам да се радвам! Тия хора в МС не са България! България е десетките природозащитни организации, които не мълчат, България е протестът на г-н Сугарев! Поздравления за статията, г-н Сугарев! Комунизмът има свтоите оръжия - измамата и мръсните пари. Вие владеете словото - громете ги без милост!
Автор: Кардинал Ришельо 1 Юли 2011 09:00:12
Референдуме,най-напред поздрави Едвин Сугарев,както аз сега правя с теб,има повод да ти кажа,че дойде вече и твоето време на фона на "конското" което много,ама много яко и назидателно чете "Ню Иорк Таймс" на една Европа без лидери.
Целият масраф на Америка ще излезе на 75% от военните разходи и затова ти казвам,че й дойде времето и на България да си стгне ташаците сама ако и стиска да стави кьорава зелена тревчка на децата си идните столетия!
Иначе пак си ме псувай и мисли,че "плашильоото" ...или как беше!!!
...не мисли и не вижда!
Кой гласоподавател изтощен от войни,ще иска ново бреме?
Автор: НАД-Референдум 1 Юли 2011 09:03:36
Боже, Боже, "громете ги"?!?Че те урудите от такова громене станаха непобедими!?!?!
Първо, имало било беззаконие, пък после се товори все пак за държавна политика!?!?!Това громене ли е???!
И просташки урудлив бкпстан ще се срине?!?!?От такова громене?!?
Автор: НАД-Референдум 1 Юли 2011 09:07:47
Алеле, Плашильото пък и гласоподаватели вижда из тинята на бкпстан?!?Добре, да громим и тях тогава?!?
Манастар, прекръсти се на Громистар??!Потърси и портрет на тов.Громико?!?За громи-кадем?!?
Автор: Маришка 1 Юли 2011 10:13:35
До днес си представяхме българското правителство така: то е оглавено от един съвсем очевидно неадекватен човек, който обаче се е оказал машина за печелене на гласове и поради това е необходим и търпян – въпреки грамадата от гафове, които успя да натрупа досега.Много силно,а статията като цяло,също!
Автор: Това наистина е свинщина! 1 Юли 2011 10:22:10
"...тази компания е превишила площта на зоната, залегнала в договора с държавата..."

'''''''''''''''''''''

Откъде накъде някаква си компания ще прави договор с някаква си държава за нещо, което изобщо не подлежи на никакво договориране! На никой с никого!

Площта на зоната!... Тинтири-минтири... Що за свинщина!

В законодателставата на най-цивилизованите страни в света е залегнал принципа: ЗЕМЯТА Е СОБСТВЕНОСТ НА БОГА. В Британската Общност този принцип ловко е преформулиран като: ЗЕМЯТА Е СОБСТВЕНОСТ НА КРАЛИЦАТА. (Но британската презумпция е, че властта на Кралицата е дадена от Бога: принципът е преформулиран, за да не се дразнят безбожниците-финансисти, които дърпат повечето от конците в световната марионетната мелодрама и все пак желаният ефект е постигнат - земята е недосегаема.)

А при нас се намесва "държавата", която просто не би трябвало да съществува, защото: да не би Господ-Бог да е дал влстта в ръцете на Бат' Бойко? Или на който и да беше той преди него...

А пък за "след него" - да не говорим...
Автор: Б. 1 Юли 2011 10:23:17
Както по много други важни въпроси, включително проекта Белене, г-н Сугарев прекрачва в бъдещите предположения, предвид всичко на което сме свикнали, доста едностранчиво. Предполагам това е критика и/или заклинание - дано не стане това от което се опасявам...Иначе, според мен сега реалният, а не светът в главите ни, е доста по-нюансиран... Особено предвид обяснението на Нона ( истината се оказа доста по-различна от раздухваното от "опозиционната" журналистика )

ПП. А това направи ме развълнува.

"неадекватен човек, който обаче се е оказал машина за печелене на гласове и поради това е необходим и търпян "

Оказва се че нормалните отблъскват избирателите, а неадекватните ги печелят. Супер! Както е лафа - ний сме малка страна, ама весела.
Автор: Б. 1 Юли 2011 10:32:40
Интересно защо обаче тази новина не се коментира.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=947826

Сигурно, както казах, трябва да заклеймяваме злото, за да не ни настигне...По тази логика обаче досега трябваше да сме се отървали отдавна от него.

Или просто светът ни ( опитът на живота в България )ни е направил болни. Например - хайде да не коментираме домакина - ама голямо удоволствие ми доставят статиите на Любослава Русева. като ги прочета ми става толкова мълно, че съм готов да се гръмна. И после като изляза на улицата се оказва, че не е чак толкова лошо - и се развеселявам в малката и весела страна.
Автор: Кардинал Ришельо 1 Юли 2011 10:42:47
Референдуме,пак бързаш "като нещо си пред майка си!"Ако беше се замислил пред дилемата гласоподаватели в Америка при марсаф до и над 75% за ново бреме по причини дължащи се на Европа без лидери,щеше да си схватлив и по-внимателен - например -и като манастър...но си преизпълнил нормата,дори когато предвидих стахановската ти реакция!
С известна байрактарка и позната чета сте невероятни титани на мисълта!Бог да пази и вас и България!Немой да се мориш повеке,да се не изсипеш!
Автор: manastar 1 Юли 2011 11:19:08
Г-н Референдум,

от все по истеричните Ви постове в тоя форум заключавам, че не намирате много съмишленици и съидейници, което лично мен ме радва и обнадеждава за бъдещето на България. Моята диагноза за Вас е рядък случай на полезната идиотщина.

Обяснявам. Напълно объркан от грозната комунистическа действителност преди и след 10-и, сам сте стигнал до великото умозаключение на Бай Ганьо, че "всички са маскари". Че даже и решение на проблема сте си измислил - референдум. И понеже такова нещо не се е състояло на национално равнище в последно време, му отдавате някакви магически възможности. Себе си едва ли не смятате за пророк на истината, всички останали, нежели Костовистите като мен, оплювате под път и над път, без да влагате грам мисъл и разум.

Нали мразите комунистите? Защо тогава оплювате и малкото автори в малкото им усилия срещу престъпленията им? Аз също не подкрепям г-н Сугарев за много от вижданията и постъпките му от миналото. Но, което е добро, трябва да се подкрепя. Вие газите и оплювате наред! Надявам се, осъзнавате, че точно такова поведение искат хората в МС. Неслучайно Цеко Минев подмина въпросите за протестите на екоорганизациите с аргумента, че били нелигитимни. Е, остава и да почнем да ги оплюваме в тоя момент заради предишни техни грешки, и тогава кой, питам ще спре това безумие? Няма да е парламента. И Конституционният съд няма да е. Ако пък има НАД-Референдум, надявам се осъзнавате, че мнозинството от народа, доведен до ръба на мизерията, би подкрепил решението на МС, защото единствено туризмът е останал малкото поминък на хората, от който да се хранят. Друг един баща на демокрацията, агент Гоце, призовава за референдум за Белене. Не се съмнявайте и там какъв би бил резултата.

Изводът лично за мен - референдумът може да е полезно средство на демокрацията в Швейцария, но там не са имали нещастието да обитават в ерата на комунизма. Да издигаш лозунги за референдуми по каквато и да е тема днес в България, е същото като да караш Дявола да ти прочете евангелието.

И както г-н Сугарев често пише, ерго - призивите за референдум са вредни за България. А пък тоя, който вярва в ползата им, при цялата си любов към България е един полезен идиот.

Относно мнението на г-н Б за "бъдещите едностранчиви съмнения" на г-н Сугарев. В многото "нюанси" на западния свят, г-н Б, хората издигат един важен принцип - принципа на предпазливостта. Такова нещо хората са въвели даже и в счетоводството си - активите оценяват консервативно, пасивите си преувеличават. И целта тук не е някаква печалбичка, целта предпазливост в дългосрочен план, че няма да има изненади. Вие критикувате г-н Сугарев, че бил черноглед днес за Белене. Ами, утре г-н Б, като го построят, тогава и да си черноглед, и да се разноглед, файда няма да има. Пак ще има да цъкаме с езика. Същото е и с природата ни - тук хотелче, там механичка, я едно ски селце и с един лифт да ги свърже - инвестиции, бе хора! Идете в който искате зимен курорт - газиш в кал до колене, природа се не вижда - само изпаднали източно германци газят кал между мерцедесите на "инвеститорите". И кое е решението? Още "инвестиции"!

Преди време Генка Шикерова изби рибата с "Каменните градини" по Бтв. Трябва ли да изчакаме и планините ни да станат на тоя хал, за да видим накъде водят тия безобразия? В случая беззаконие е неправилна дума - скоро всичко ще е законно. Но виж безобразие е много точна дума.

Господин Б, съветвам Ви за собствено добро да гледате изкъсо властта, особено, когато е в ръцете на комунисти. 60 години теория и практика на комунизма в България са с доказано деструктивно влияние.
Автор: Пламен Димитров 1 Юли 2011 11:32:10
"и това безобразие ли ще премълчим, пак ли ще се свиваме като плъхове в дупките си на жалката територия, която остана от нашата някогашна родина?"

Отговор: Да... Българинът си е роб по душа и роб ще си остане. Целенасоченото унищожаване на българското образование е с цел лесно управление на масите. Тези, които са интелигентни, не могат да търпят и бягат в чужбина. Тук остават само робите. Въпросът е - защо аз съм още тук; защо наказвам децата си да живеят като роби...?! Този въпрос ме мъчи от известно време... До кога ли...?
Автор: Николай Ив. Николов 1 Юли 2011 11:36:16
Един въпрос не се коментира никъде:
Кой е допуснал строителсвото да се осъществи?

По-големият абсурд (ако въобще абсурдът може да бъде степенуван) е че въобще е допуснато това строителство!
В страните, които свикнахме да наричаме нормални, такова нещо не е възможно да се случи, защото нарушението ще бъде установено веднага. Ако някой излее един кубик бетон в Алпите например, маса държавни служители ще бъдат пометени на секундата. Повече - някои от тях може и да влязат в затвора.

По-големият скандал, е че на никой и през ум не му минава да потърси виновните за случилото се. Нито на т.нар. национални медии, нито на изпълнителната власт, нито на съдебната.
Това е скандал, който смразява кръвта, защото показва, че отдавна и безвъзвратно е премината точката от пътя, след която няма връщане назад.
Автор: Teodora 1 Юли 2011 12:02:27
Узаконяване на беззаконието - не че не се е случвало и преди, но това бе патент на другарите, а сега и ГЕРБ показаха, че са един дол дренки с тях, само че се мислят за много хитри - ще променели закона в защита на някой си - олигарх, разбира се, - и дори няма и да го глобят, а иначе борели престъпността и корупцията, смях в залата. Навсякъде в цивилизования свят се грижат за опазването на природата си, докато в България явно се толерира безогледното заграбване и застрояване от алчни и безскруполни пишман инвеститори. Явно докато докрай не провалят тази държава няма да мирясат...
Автор: Sin 1 Юли 2011 12:09:15
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/06/30/1115725_durjavata_se_e_izpurzaliala_s_dogovora_za_ski_zona/


Свилен Нейков, министър на спорта: "И вълкът да е сит, и агнето цяло
Има сключен договор и са си превишили правата. Има три варианта: да се съборят незаконните съоръжения, да се затвори Банско като ски курорт, да се търси друг начин. Това Нона Караджова трябва да го предложи така, че вълкът да е сит и агнето цяло. Първите две възможности не се оправдават от обществото дори и предвид двата старта за световната купа, на която Банско ще бъде домакин следващата зима. Нека да вървим напред и да не гледаме назад. ".

Да сме вървяли напред !?!? ДА очакваме скоро да ни викнат с Виденовски рефрен "Стга с тая конфронтация !" !

Още нещо любопитно:
"Тъй като в последните години фирмата плаща по около 200 000 лв. годишно, това прави близо 50 000 лв. ( ПС: зоната се гарантира само с банкова гаранция в размер 25% от минималната годишна ). Тази гаранция трябва да се внася всяка година, но министерството все още проверява дали концесионерът действително го прави.".

Естествено, министерството последно ще научава фактите, то няма да знае дори къде е Банско, ако го попитате. Това министерство се намира и е на Кайманавите острови, в най-добрия случай. Това не може да е българско министерство.
Автор: panaiotov 1 Юли 2011 12:19:51
Тази струна-наранената природа обединява най-много хора.
Автор: Кардинал Ришельо 1 Юли 2011 12:32:40
Настрана от факта,че с дата 1 юли 2011 г.съм и ще бъда повече мълчалив по "безумните в т.ч. и винаги славни успехи - според "ОФ или друга разновидност" - измежду някои находчиви прозрения и анализи,народът дава по-добри оценки с каруцарски диалект,било за ски еко системи било за вонящо съдебно блато.
От умора хората са психясали и убийствено точни: "гербаджийски пърдите в едно гърне с комунягите
а гледате,въртите, сучете,да оттървете един убиец от кауша...
За 15-20 години какво ли не ми мина през главата отгоре до долу в една съдебна система.
Като гледам кой и кои се кумят за спец съд и апелативни прокуратури,
евентуално чак 2012 г. -всъщност- не само не ми се вярва,но повече не ми се,и коментира!
Автор: Golem Smeh 1 Юли 2011 12:37:27
Absurdistan e v Evropeiskia Suiuz, kakvo govori tova za stoinostta na tozi suiuz. Nashite banditcheta v shemi s Rusia da dounishtozhat kakvoto ostaviha komunistite e iasno. Ne e iasno drugo obache i pitaneto mi za tova e kum gospodata ot Evropeiskata komisia, shto za zhivotno e tova EU ako v negovite ramki mozhe da se tvori takuv bezpredel????
Автор: АД-то 1 Юли 2011 13:17:14
Щом като са заграбили 64.7 хектара, значи "утре" ще им се вдигнат акциите. Щом има акции, има и акционери. Акционерите могат да се проверят в регистрите. Вече съм повече от сигурен, че на въпросните "силоваци", които чрез "силата" си ще узаконят подобно деяние, вече са им предложени "новите акции" от АД-то, така че ТЕ да си свършат работата за която са избрани. Или казано по-простичко, влизат милионери, излизат милиардери...... Но би било по-правилно, ако тези "допълнително получили се" акции, станат притежание примерно на "Държавен пенсионен фонд", или примерно на "Образованието на децата" или нещо подобно. Мисля че не е трудно да се направи, ако журналистическата гилдия се обедини, провери и изясни "нещата"... Ако поискат!!
Автор: Талейран 1 Юли 2011 13:29:38
Към манастър:
-------------
От място и човек,когото повече и добре познавате,ме замолиха,да Ви уверя,че разсъжденията Ви са разумни и правилни и една куманка,би трялвало да се гордее с Вас...това вече не го схванах,
но Вие сте си бил знаел!!!Второто било,че и Времето по отношение на Времето за г-н Костов си знаело работата!!
Това пък хептен ми е все още мъгла!
Автор: Б. 1 Юли 2011 14:03:59
"господин Б, съветвам Ви за собствено добро да гледате изкъсо властта, особено, когато е в ръцете на комунисти. 60 години теория и практика на комунизма в България са с доказано деструктивно влияние. "

Гледам ги, гледам ги, г-н Манастър. Но още повече съм ги гледал и съм свикнал да виждам едно и също. И когато някой направи нещо различно, дори и малко...но различно, не започвам да го хуля, че не прави най-доброто, а си казвам - това е началото. Една сграда не се започва от покрива, а се изгражда тухла по тухла. И ако искаш сграда, а можеш да я изградиш само от дърво, не чакаш още 100 години, когато евентуално ще можеш да я направиш от желязо, бетон и стъкло.
Автор: Б. 1 Юли 2011 14:13:57
Всъщност казусът е абсолютно същия като при магистрала Люлин и като при Белене. Заварено положение, когато има две алтернативи - да теглиш шута генерално и да режеш до корен или да се измъкнеш с най-малко загуби.

В първия случай моментално и рубладжиите и самите рубли ще те гътнат от раз, другият, който е и разумният се превръщаш в "машина за печелене на тъпи избиратели".

Това обаче е ясно отколе...Започва обаче да ми става и ясно защо сега протестиращите - като се започне от Белене, та се свърши до всички други проблеми, се сетихме да протестираме малко по-масово...А ми, може би защото някой може и да ни чуе.

Ако ни чуе обаче моментално на много същи или други ще им стане пък ясно, че този който им е "угодил" е подлога и плужак, двуличник и изобщо льош.

Изобщо за добрия и съвършения е лесно и дори му е голям кеф да вижда льошото.
Автор: НАД-Референдум 1 Юли 2011 14:21:29
Громистар, нищо от това което си написал не е и няма да го бъде!?!?!
Вие всичките всупом си се гледате един друг, менкате си кривите модели, и а някой ви сецне, обявявате го да какъв ли не, но само да не е нещото Рационалното?!?!?Духовното, тази тънка сфера на битието българско, се задавя от такива безверници и поклонници на тикви и всякаква друга урод!?!?!Да, наистина ми е навик вече да съм почти срещу вдсички!?!Ама при толкова голяма навалица от нефелни уроди, какво да сторя!?!?!Ето, пак ще питам - КЪДЕ ДА РЕЗУЛТАТИТЕ на хвалените от вас личности и политиките им!?!?!
А Сугарев само пък за отношението му към аец никога не бих критикувал!?!Подкрепям го напълно, а ти не ми го вменявай това милиционерската, ку убичъш?!?Бил съм бил пак против нечий любимец!?!?!Тиквена поза е и това!?!

И като не мълчите, поне се научете да бойкотирате, да протестирате ефективно!?!?!Какво дрънкате само, а всъщност никой от вас не може нищо да организира качествено и не знаете що е НЕпотребление на залъгалките им!?!?!
Плашильо, ти пък що се напъваш?!?Сигурно ти е качествен памперса!?!
Автор: sir sven 1 Юли 2011 14:52:17
Към Манастър:

Много точно коментирате статията на г-н Сугарев, точно сте забелязал и диагнозата на г-н Референдум, който самият е един феномен, една огромна удивителна и въпросителна, изтекла изпод урУдливите му пръсти !!!?? !!?? :))) :))

А иначе -същността на нещата според мен се крие в това, че в момента /както и почти винаги досега/, сме били управлявани по волята, и ОТ волята на няколко нискочели, но хитри олигарха, заради които дори законите могат да бъдат прекроявани. Да се оставиш да бъдеш управляван от хора, които менят позициите си ежечасно, но не и огромния мерак да упражняват мерака си за власт е опасно. Обществото ни, благодарение на слугинската функция на повечето журналисти и медии, закърнява в улавянето на несправедливостта, и така подсилва извънредно много олигархичните кратуни. Иначе интелигентни хора, като посочените горе министри, започват да обслужват пряко интереси, приучавайки се на наглост директно от техния дебеловрат "патрон от народа". /Който им се чуди на акъла на тез кучета, ти ги риташ, те тъ целуват../

На пръв поглед това е просто баналния проблем свързан с корупция и клиентелизъм, само че, е много повече, защото самото понятие за справедливост и държавност ерозира.
Ние сме управлявани по волята и ОТ волята на Бойко Борисов, която е низпослана до нас.


А както казва Едмънд Бърк, робство е "да живееш управляван от воля, а не от закон"
Автор: Б. 1 Юли 2011 14:57:00
"Изобщо за добрия и съвършения е лесно и дори му е голям кеф да вижда льошото. "

А Референдума направо се обявява, че той е от ената страна, умен и добър, пък "вие"-то е от другата и разбира се е льошо, урУдливо и не му стига акъля.
Автор: Громете ги без милост! 1 Юли 2011 15:02:39
Разгромени са!

Разгромиха им се хотелите чак в Маями.
А из апартаментите във Виена, Париж, Лондон и Цюрих се понесе перушина...
Автор: Кардинал Ришельо 1 Юли 2011 15:11:47
Г-н Сугарев,разбрахме каквото можахме когато ни се каза за др.
Маришка,която се чеса където й е удобно,дори за прозвучалия за първи път прз 1971 г.July Morning,но и след като друг колега му натри носа,едно
референдумче не мирясва и ръси като улаво наоколо.
Разбирам Ви и разбирам,кого и защо го стяга чепика,а още и Дарвин е казал,че хората произлизат от животните,но тук пишат разумни хора и няма защо други вироглавци,да се доказват като "такива от първо поколение!".
Обръщам се учтиво към Вас и ако като стопанин на блога ми се наложи,ще запазя същото уважение и към Вас и таланта Ви както БЕ ВИНАГИ и при г-н И.Инджев,но Ви моля,да го отчетете заради собствен престиж и уважение на обществото.
Автор: НАД-Референдум 1 Юли 2011 16:29:16
Айдаа, Плашильо пак взе да блее за дс-ком-уруди, иво пинджевци и уруд-ие!?!
Громистар, олигарсите се наричат така, по този начин, само от комуняги!?!А ние Другите ги наричаме чистак комунисти, крали, убивали, изтезавали....за да заслужат доверието, дадено им във формата на мръсни пари!?!Олигарси друг път?!!Мръсни уруди лизали спинозния дърт задник на вещицата си кърмилница, стогодишната чума и извратената и щерка комсомолка!?!
Олигарси е също един вид лакмус, що за личност е изпозващия това свиненарицаемо!?!
Мърши с мърши, я се вижте, тук върлуват като автори, цяла навалица комунситически манипулатори!?!А сте тръгнали на мен да придиряте!?!И на Маришка, която ви насмете точно по въпроса за магданоса, ама точния, природномодифицирания, с точните думи за нещото и другото!?!?!
Плашильо, я мършо кажи, чий червен гъз близа, та така се омота у дръндословиците?!?Мазнико, да млъкваш с тикането на лекето инджев по всеки повод!?!Ще се пребоядисвате с него в другия живот!?!Тук и сега, вкупом сте комунистически партийни гадни мекерета, и каквото и да казвате, все ще си смърдите на червена мърша!?!?!
Хм, олигарси, олигарси, риийшли....как пък ви се иска да метнете някому смръднята?!?!?Ако не сте от самата мърша, гадове на гнусния компромис сте!?!?!И пъплите, и мрънкате, бълвате статии и умотворения, чак анализи, видиме ли?!?!?И сааамо и само да не посипете тиквите с говна, каквото и заслужавате, според и вътрешното съдържимо!?!?!
Щяли да им мълчат, или пък не?!?!?Каза ви се - НЕ ИМ ЖИВЕЙТЕ по тяхните правила, нито по законите им, защото за всеки Човек е ясно, че са античовешки, чудовищни, бандитски!?!?!Какво още искате????!
Пак, КАЗА ВИ СЕ - БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГРАДИ НАНОВО от Други Българи, БЕЗКОМПРОМИСНИ, неомазани като вас!!!?
Автор: Санитар-хигиенист 1 Юли 2011 17:11:29
Омаза се в лайната си,говедо и си затваряй мутратa,че вониш!
Автор: Спас 1 Юли 2011 17:30:41
Ха, каква изненада! "Нямало такава държава"!
Ами, няма разбира се. Както Николай Ив. Николов отбелязва: "В страните, които свикнахме да наричаме нормални, такова нещо не е възможно да се случи."
Не се случва. Но ако се случи, извършителят е "вън от бизнеса" за винаги, поне.
Тук обаче, на България е надяната МАТРИЦА (Гледали ли сте филмите "Матрицата"?).
Неколцина, които са вън от нея, както и някои други, които се досещат, че нещо е фалшиво, си пишат по някакви блогове.
Обаче,
МАТРИЦАТА трябва да се унищожи!
Автор: Б. 1 Юли 2011 17:41:46
Това факти ли са или нямане на държава?

http://www.bnews.bg/article-31008
Автор: Sin 1 Юли 2011 17:48:05
И Боко Тиквата официално се обяви за кражбата.

Няма Президент, няма Прокурор
Няма никой в опосканата държава. Мутрите - на верижката на КГБ.
Къде ли са сега БСП-активистите ? А Дачков ?
Автор: Б. 1 Юли 2011 17:50:13
Виж това много ми хареса. Жалко че тук имаме толкова много рубладжии и не можем да си кажем свободно истината като румънците:

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=181500&srcpos=12
Автор: Б. 1 Юли 2011 17:52:06
Спасе, Тиквата по същата логика легитимира и всички кражби по "Люлин". Само където онези се накрадоха, а Б-я получи 100 милиона и има магистрала.
Автор: Маришка 1 Юли 2011 18:07:01
Браво бе Реф,това е един от най-силните ти постове,ама нежните комунистически души се стъписаха и те обявиха за "злобен". А комунизма е нежност и справедсливост.

Но все още продължава умствената недостатъчност. Търсят се нови неща,пътища,хора,решителни и пр. Нищо няма, и нищо няма да има. Отново казвам,Реф,поне ти ме разбери-каквото е трябвало да се направи,то е направено. От комунистите и само от тях. Направиха си опозиция,доведоха царя,свалиха го,раздробиха СДС,сега имитират сближение на остатъците,смао и само навните българчета да не се насочат към тях-сганта. измислиха Тройна коаялиция,амо това си бяха самите комунисти,само под едно наивно-глупавато прикритие. НДСВ-къде го има такова животно-партия,наречена на името на монарх.Пълното име Семеон-Втори. И народа лапа. Сега са ГЕРБ,ами това с апак те,по-младите и по-борбените. После ще отпаднат,ще дойдат пак комунетата и така въртележката продължава. А единствения изход беше да се отстарани комунистическата сган от властта. Не,стана,няма и да стане.Само спокойствие и чаша студена вода.
Автор: уфф 1 Юли 2011 18:36:27
Не се отклонявайте от най-същественото - как Костов ви излъга надеждите. Добре, че го свалихте!
Автор: manastar 1 Юли 2011 18:51:03
Господин Б,

така нареченото "заварено положение" е също толкова дебела опашата лъжа, както и лъжата, че, ако не е Борисов, ни остават само Доган и Станишев. Хайде да разсъждаваме малко наглас.

Съгласен съм, лично Борисов не може да бъде винен за дела на Тройната коалиция. Той обаче затова е премиер на държавата - за да се справя с проблемите тук и сега, наследени от Станишев, от царя, от Виденов, от Луканов и Тато. Така, че най-напред няма правото да реве, че имал наследени проблеми - на него това му е работата. Ние тука можем да си ревем колкото си поискаме - той по конституция е длъжен да оправя проблемите, не да реве.

После, това, че е заварено положение, не означава, че престъплението трябва да бъде завършено! Конкретно. АЕЦ Белене - тройната коалиция, те така, те иначе, той Станишев и т.н...Добре де, ами няма ли накзателна отговорност в тая държава? Колко доклада излязоха, някои се оказаха, че са предавани лично на Борисов - разследване НЯМА. Продължаване на престъплението обаче ИМА. И Вие в това намирате някаква чутовна способност - от нищо да направиш нещо. На мен ми се струва страшно глупава логиката да се набуташ с 9 милиарда и да заробиш държавата си години наред, защото вече Станишев те е набутал с 1 милиард. Вие явно се възхищавате на тая логика. Е, поне не забравяйте, че останалите 9 милиарда ще ги плащате Вие, децата Ви и внуците Ви.

Магистрала Люлин. На 19 километра събрани 23 моста и 3 тунела. Наскоро бяха писали по тоя повод - да се чуди човек за Хималаите ли става въпрос или за възвишението Люлин. Вместо г-н Плевналиев да извади кирливите ризи на комунягите преди него, магистралата се достроява и по живо, по здраво й се реже лентичката. От Бтв седят най-отпред. Пак надявам се осъзнавате, че парите платени в пъти над договореното и над субсидията от ЕС, излизат от републиканския бюджет и директно Вашия джоб, от парите за образование на Вашите деца и Вашите внуци. Ама явно Ви харесва.

Случая Банско и Юлен. Хубаво безумие в да се бутат лифтове сега, когато гората вече е изсечена. Ами не може ли правителството, както Юлен завзема чужда територия, така и то да гласува одържавяване на построеното? Не може ли да гласува отнемане на концесията? Не може ли да им лепне една глоба в размер 3-4 пъти стойността на инвестицията? Тия мерки биха били доста респектиращи, а парите от тях успешно биха попълнили я текущия бюджет, я сребърния фонд.

Да, ама не. Нали знаете народната приказка - гарван гарвану око не вади!

Тия статии, дето ги пускате, са част от медийната шумотевица(вече и медиен шум е неподходящо, то е станало медийна матрица, в която живеем - със собствени герои, геойства и истини, различни от тия по улицата). Тая медйна шумотевица е способна на всичко да Ви убеждава. Ето Ви пример от преди месец. Гласува Европарламентът с голямо мнозинство приема на България и Румъния в Шенген. В България шум до небесата - Цецо Цветанов само, дето не се разплака като Соломон Паси преди време. Никой никъде не казва, че Европарламентът може да си гласува каквото си поиска - днес в Европа политиката се определя от Съвета. И хоп на другия ден - Съвета гласува, че България и Румъния не стават. Цецо Цветанов го няма никъде по телевизията, от Бтв обявяват новината с половин уста.

Та същата е работата с ежедневните лентички - много шум и суета около обектите, нищо за цената им, нищо за злоупотребите с изграждането им. Ако има нещо, той Станишев е виновен, ама няма да го разследваме, щото съдът ни е крив. А пък всички, дето са имали наглостта да задават въпроси, са кучета.

Надявам се един ден да си дадете равносметка какво губите, когато "Ви дават". Заменяте кон за магаре. И трябва да сте щастлив, защото в България така били нещата. А това, че и конят и магарето са си Ваши и че май някой Ви е ограбил, това са гнусни лъжи на неблагодарните български кучета!

Хайде сега всички дружно пред телевизора, че Жоро Първанов пак ще скача във Варна. Аз ще продължавам да се чудя за кого точно.
Автор: Шатобриан 1 Юли 2011 19:49:40
Последното на манастър е врло добро и велико!
Автор: светлосин 1 Юли 2011 20:54:34


> Автор: manastar 1 Юли 2011 18:51:03

> Той обаче затова е премиер на държавата - за да се справя
> с проблемите тук и сега, наследени от Станишев, от
> царя, от Виденов, от Луканов и Тато.

Уважаеми драги Г-н манастар,

Случайно ли сте пропуснали едно име в поредицата от престъпни премиери? Нещо да ви говори имената на авио-компания "Балкан", корабостраоителния комбинат във Варна ... ? Сугарев продължи списъка моля ти се. Не се стискай.

Мръсни копелета! Онези които започнаха ограбването на България в полза на най-големите бандити сега станаха най-големите "моралисти"!

А ти бе Сугарев, къде си беше глътнал езика когато България беше разграбена по времето на Костов? Защо мълча като д..е? Вдишваше дълбоко чистия въздух на Хималаите събирайки ченгесарските си способности да громиш всичко което мисли нормално в тази държава! за да дадеш властта на ДС-шефовете си от тристанната коалиция заедно с другите ченгета в СДС.
Автор: светлосин 1 Юли 2011 21:04:10

> Както се казва: това е положението. Няма такава държава -
> и ние си нямаме България. Единственото, което още можем да
> се запитаме, е следното: и това безобразие ли ще премълчим, пак ли
> ще се свиваме като плъхове в дупките си на жалката територия,
> която остана от нашата някогашна родина?

Така е Сугарев, отново показа че е долна марка манипулатор, плагиат и празна кратуна без единствена собствена мисъл в главата си. Не ми кради думите мръсно копеле! Думите ми бяха че великият демократ Костов остави след себе си "велика престъпна приватизация, тотално обедняване на хората и пълна липса на държавата във всичко". Ти драги ми СДС-арски плъх който се криеше по дупките из горите на Хималаите докоато Костов унищожаваше и последните крехки структури в полицията, адмисистрацията и съда, сега се превърна във "великият обвинител".

Ама мърши такива ...
Автор: ДА ПОМНИМ ТОВА! /за червени малумници!/ 1 Юли 2011 21:36:58
Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:

1. Месечна инфлация 300%.
2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.
6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение “ на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ТИМ, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП“ бизнесмени“.

2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:

1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.
6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.
10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.

Започна да има ред.

Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените „престъпления по време на управлението на ОДС“


Наздраве червени глухари! Ша ви спукам тъпанчетата!
Автор: ДО СЪВЕТСКО-СИН! Лекето червено! 1 Юли 2011 21:38:48
Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:

1. Месечна инфлация 300%.
2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.
6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение “ на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ТИМ, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП“ бизнесмени“.

2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:

1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.
6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.
10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.

Започна да има ред.

Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените „престъпления по време на управлението на ОДС“


Автор: блонди 1 Юли 2011 21:49:08
Да,Костов е велик!

Костов си е Костов: перфектен анализ, смелост, казва истината право в очите, показва дълбоко разбиране на българските проблеми! Дори, длъжни сме да признаем, че Костов с годините все повече помъдрява, както подобава за политик от висока класа...

Горда съм като избирател, че, гласувайки за него, отново не съм предаден, т.е. Костов достойно защищава моите интереси като български гражданин - и говори от мое име точно това, което и аз мисля; като, разбира се, го казва така, както аз бих желал да мога.

Иван Костов си остава, по мое мнение, най-добрият български политик, който имаме. Той е лидер от европейски мащаб - и с европейски маниери. Все някой трябва да го каже всичко това - и по тази причина се чувствам длъжна да го кажа и напиша аз.

Щото ми става гадно когато само с половин уста се признават качествата на най-видния десен политик на България Иван Костов, но и същевременно не пропускат сгоден случай да лиснат и кофа помия върху него...


Автор: ДО БЛОНДИ 1 Юли 2011 21:53:50
Благодаря ти Блонди, БЯХ ЩАСТЛИВ ДА ЦИТИРАМ НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ, макар и без разрешение. В другата тема го е направил друг! Благодаря ти!
Автор: блонди 1 Юли 2011 22:10:44
NO PROBLEM!

Колкото повече нормални хора го четат - толкова по-добре...че да знаят(ако са умни) за кого да гласуват...*)))
Автор: Талейран 1 Юли 2011 22:48:32
Към Блонди и моя коментар от 13.29 ч.и във връзка с неговия от 21.49
---------------------------------
Настрана от лични писма с дата от известната зле преживяна самота
на г-н Костов,имаше епизод с покана за чай от страна на негов
- тогава - доверен журналист.
Но ранното СДС,на което БКП дишаше
във врата,не оцени дадения
исторически шанс на СДС от народа и г-н Костов едва наскоро заговори за оползотворяване на консенсусната президентска институция.
Във времето което визирам демократите не се бяха ояли и БКП само след жалки опити "за мостове",на свй ред се одързости и всичко загрубя...
А старите кримки на Левицата също пропуснаха своя шанс и Петър Дертлиев,но по-малко,докато кандардисваше Лилов и Луканов,че може да "посочи и гарантира брод за преминавне през реката..." докато на се появи Каракачанов!!!
Тогава пак имаше УБО със стаж около Тато,но не бяха чак толкова лоясали и самонадеяни....
Сега е вече друго,а с навиците нарасна и апетитът...
Историческата роля на Б.Борисов е далеч не по-малко отговорна,но и Времето не си губи времето!
Автор: manastar 1 Юли 2011 23:44:51
Уважаема блонди,

напълно опровергавате всеобщото мнение за блондинките. Понеже с тезата си рискувате да бъдете разпъната на кръст в най-скоро време от уважаемите съфорумници, ще се присъединя към мнението Ви, поне заедно да понасяме несгодите на комунистическата действителност в милата ни родина.

Анонимен колега е събрал някои кратки постижения на правителството на Костов. Отричането им в 2001 ни доведе Царя. След него Станишев. После Бойко. През цялото време Гоце. Резултатът е видим - ако в 2001 българинът не е бил по-беден от 1997, то днес в 2011 не е по-богат от 2001.

След 10 години цирк българинът можеше поне да е малко по-мъдър. Уви, за 10 години церемониал майсторите овладяха до съвършенство медийното изкуство и днес властва всеобща заблуда за това кой кой е, откъде идва, с кого дружи, какви ги говори, а какви ги върши. Фактът, че днес в тоя форум има хора, които виждат в наглото престъпление на правителството в Банско едва ли не мъдро Соломоновско решение, само потвърждава в каква заблуда живеем.

Една сказка, която битува у българина благодарение на благодатната почва любезно осигурена му от БКП и всичките й изчадия, е темата за злия крадец Костов. Тук няма да се спирам на аферите Сапио, Орион, кръга Олимп, Балкан, Кремиковци и тем подобни. Отворете кой да е вестник и ще прекарате часове наред в увлекателно четиво. Малцина разпознават таланта на БКП и ДС в дисциплината сплетни и активни мероприятия. Повечето ги приемат като чиста монета също толкова убедени, както вярват и че на 10 Ноември си е отишъл комунизмът.

Но това не е страшното. Страшното е, че в последно време и малцината, които виждаха пипалата на комунизма, започват да отстъпват на здравия си разум и волю, неволю играят по свирката на така омразните им ДС и БКП. Както казах по-горе - полезни идиоти.

В тоя форум битува една такава идиотия - синтез между крайната комунистическа омраза към Костов и здравия разум. Идиотията гласи, че Костов не бил толкова гаден, злобен и крадлив, а по-скоро бил наивен, доверчив, а и по душа комунист, та затова сгрешил, че не се разправил с комунистите още в 1997-а и следователно можем с пълна сила да му присъдим вината за целия ни 10-годишен батал след неговото управление. Хитро, нали? И колко лесничко и простичко стоят нещата - да беше плеснал с ръце човекът, сега щяхме да сме ги минали американците, аме зер червен дявол - та затова и до днес сме на тоя хал.

Обръщам се към тия именно съфорумници, които упорито си вярват и не усещат, че за захапали червената въдица. В 2011 ние виждаме агентите на ДС по всички етажи на властта, нежели какво е било в 2001 или в 1997. Господин Иван Костов лично е участвал в едно правителство твърдо решено да смаже комунизма (ей, г-жо Маришке, имало праителство с анти-комунисти и в България!) и безславно потънало в небитието след Боянските ливади. Тая нерадостна съдба на правителството на Филип Димитров определи една тъжна политика, но единствената възможна тогава. Политика на компромис с престъпленията на комунизма в името на народа. Да, мъчен е животът, който днес водим, но там накъдето беше тръгнала държавата в 1996-7-ма, живот имаше само за богоизбраните комунисти. Не и за българския народ, който беше озверял от глад и страх. Иван Костов трябваше да прави компромиси с всяко едно нещо от министрите в кабинета си до половината си съпартийци в СДС. Иначе - сценарият Боянски ливади 2. За тия, дето са позабравили, спомнете си как се озова Гоце за пръв път на Дондуков - след компромат разбира се, размахан от ръцете на Богомил Бонев. За да постигне някаква що-годе възможна форма на оцеляване за народа си, някакви растящи, макар и ниски доходи, някаква реална възможност за Европейско бъдеще, Костов беше принуден да води тая политика.

В 2001 се оказа, че тая политика е грешка, защото "гущерите си откъснаха опашката" (цитат от един покоен меценат от обкръжението на Бойковия министър на културата, господин Б). Ако обаче Иван Костов е допуснал тая грешна политика, то не бива да забравяме, че деянията на ДС са престъпление. Много от тях нагло и безочливо документирани. Някои от тях още по-безочливо узаконени.

Днес всеки знае да плюе Костов за приватизирания Балкан, но никой не знае и не говори за хората, които източваха държавния Балкан и които с действията си направиха масовата приватизация неизбежна, а по-късно и доста порочна. Всеки знае, че Костов вечерял в ресторантите на Славчо Христов, но никой не коментира в чие легло спи днес наследничката на банката му.

Господа мислещи съфорумници, не предавайте здравия си разум, България има нужда от него. Не играйте по свирката на комунистите, те само на това се надяват!
Автор: НАД-Референдум 2 Юли 2011 00:58:37
Громистара изпъплил толкова много думи, а накрая си признал, че свирка вижда, комунистическа свирка?!?И акъл дава, да не играете по нея!?!?!
Ти му го говориш, че с тях не се живее, то и свирката им признава още да слуша?!?Е това е гнъсавото костовашко послание!!?Че сте щели да ги громите из парлама-ментите им!?!?!Е, няма как да стане и с вас!?!?!И на вас Ние Другите няма да ви живеем!!!
Толкова много години да минат, и де що имаше читав Българин, напусна поделената ви свиркаджийска кочина!?!?!А вие все така, акъл давате, по свирка да не се играело....пак добре, че я знаете коя е!?!?!
Обаче сега е цял урудлив оркестър, и вие също надувате в него, барабар с ционосвиркаджиите!?!?!Е, духайте си, ама не и на Нас!!!Че са ви заразни гръцмулите!?!
Автор: JD 2 Юли 2011 01:27:29
Костов ви разочаровал, ами добре. Свалихте го. Избрахте си политици по ваш образ и подобие. Защо тогава сте нещастни?
Автор: Еснаф 2 Юли 2011 03:07:41
Какво оставиха комунистите:
1. Месечна инфлация 0,0 % – годишна 0%.
2. Национална валута – 0.98 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 10 милиарда долара
4. Ниво на безработица под 0%.
5. Средна заплта 150 лв = 160 долара.
6. Средна пинсия 130 лв = 150 долара.
7. Шенгенската изилация и НЕсвободно пътуване из Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България- 8 милиарда долара.
10. Липса на мутрите от живота на народа и държавата. Тотална ТОТАЛИТАРНА държавност и обществената дисциплина.

Какво направи народа. Народа поиска свобода на личната инициатива и свободно предвижване по-света. В тази връзка, народа се "вдигна" и избра СДС с Филип Димитров, които обещаха да изпълнят исканията на народа.

Какво направи Филип Димитров- ПРЕОТСТЪПИ БЕЗ БОЙ ВЛАСТТА НА СОЦИАЛИСТИТЕ/така се нарекоха "младите" комунисти/.

Какво направиха социалистите- започна се бърза ликвидация на предприятията, с цел тяхното изкупуване на безценица. Изяждане спестяванията на народа чрез инфлация, и чрез подкрепата на чужди банки.

Какво направи народа.. Народа ОТНОВО ПОДКРЕПИ СДС, С ЦЕЛ ДА СЕ СПРЕ РАЗГРАБВАНЕТО МУ И ДА СЕ ИЗПЪЛНИ ОНОВА, КОЕТО НЕ УСПЯ ФИЛИП. ТОЗИ ПЪТ НАРОДА ЗАЛОЖИ НА ИВАН.

Какво направи Иван Костов:
Най 1-во. Изпъни списъка за приватизация/и ликвидация/, даден му от Виденов, и по този начин превърна социалистите в капиталисти. Разпродаде основните енергийни предприятия на Русия, като Държавата загуби тотално своята икономическа Държавност.
1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.
6. Средна пинсия 86 лв = 40 долара.
7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България- УВЕЛИЧЕН до 9,5 милиарда долара.
10. ОПИТ ЗА Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина, от което ЕСТЕСТВЕННО ИМАХА НУЖДА НОВИТЕ ГОСПОДАРИ НА БЪЛГАРИЯ.
11. Чрез хитър политически ход, ПРЕДАДЕ ВЛАСТТА НА ЦАРЯ.., КОЙТО БЕТОНИРА НОВИТЕ СОЦИАЛИСТИ С ТАКА ВЕЧЕ ЗАГРАБЕНОТО.


Какво остана на народа- НИЩО...
Автор: Димитър Колев 2 Юли 2011 03:11:49
За протокола още веднъж:

Моите приятели и самият аз няма да глсуваме никога за Костов или ДСБ, заради невижданата агресивна простащина на неговите привърженици.

Сами сте си виновни дебилни просяци!
Автор: Димитър Колев 2 Юли 2011 03:14:24
Горда съм като избирател, че, гласувайки за него, отново не съм предаден...

BLONDIE


Блонди е куче!

Самата не е предаден!
Автор: Маришка 2 Юли 2011 07:23:40
Блога упорито върви към пълна деградация,моще малко и ще се стигне нивото на Карди и Беки. Въпреки неомоверните усилия на Г-н Сугарев,нещата стават трагико-комични. И колкото и малкото участници,които пипат разумно и културно да държат ниво,общата измама съсипва всичко.
Автор: Кардинал Ришельо 2 Юли 2011 07:30:42
Г-н манастър,съгласен съм с Едвин
Сугарев,че няма такава,и въобще няма държава,каквато миналото и бъдещето на този народ в евраийска Югоизточна Европа,
заслужава като верен и стабилен стожер със стабилно на евроатлантическо-а и още по-прозрливо бъдещо шенгенско
пространство до средата на този век.
Ако съвкупната българска аналитична и др.тъжно наречена буржоазна мисъл след руския блян-експанзия и за топли морета,е била в съзвучие с капацитета на "голищарчетата роби",да се поучат и от Византия,Отоманската империя ,а и от някои съседи,както го е сторил Раковски,някогашните тайни революционни букурещки,одески,
цариградски,атински,белградски,австроунгарски и т.н. и т.н.,нямаше да се държат като прости и тшеславни фукари в стил "сирищници" или "горнобански битанки",а щяха да привлекат "тежките кемери и родолюбива чорбаджийска ръка",отчитаща всяко грошче в ползу роду!
Но не нали?
И българското племе щеше да разтърси рамене и да диша по-добре и да не бъде обезкървявано залудо като разумен съсед.
Сегашната зрялост и на БКП -акълът към 2011 г. - не е по-развита от тази на Митьо Дакала от търновските лозя,а ако катафалката му 1924 г. е носена и от Гешев и от Червенков отговор от Позитано и от Горна Бана,дори и след 4 септамври,няма да има от подобно равнище на този акъл.
Трябва да се мобилизира -ако е възможно въобще- ДРУГА МЕЧТА НА МУЛТИЕТНИЧЕСКА ДЪРЖАВА,и с обгорелите съчки около огнището, да се стъкми друг огън с ПОЛОВИНАТА ОТ СЕГАШНИЯ БЮДЖЕТ ЗА КОНСЕНСУСНА ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИНСТИТУЦИЯ И КАДЪРНИ ХОРА ПО ВАЛИДНИ ПРОГРАМИ ЗА ИСТИНСКА МАГНАУРА И БАЛКАНСКИ ХАРВАРД В ДЕЙСТВИЕ!
ЛОВЪТ И САЛТАНАТЛЪКЪТ ДО 3-4 ПЪТИ ГОДИШНО ЩЕ СА АКТИВИРА ОТ ТРЕТАТА ГОДИНА -НАЙ-МНОГО!- А НЕГОДНИТЕ ПРОСТО трудово ПРЕУСТРОЕНИ.
Всяка партия в т.ч. и АБВ да си отовюват законно самостоятелна или коалиционна изпълнителна власт.
ТОВА Е ВСИЧКО!
Автор: Kirov 2 Юли 2011 07:40:29
За успокоение на Димитър Колев и другите душевно разстроени и обидени от привържениците на Костов, още веднаж - БЛОНДИ !!!!!


"Костов си е Костов: перфектен анализ, смелост, казва истината право в очите, показва дълбоко разбиране на българските проблеми! Дори, длъжни сме да признаем, че Костов с годините все повече помъдрява, както подобава за политик от висока класа...

Горда съм като избирател, че, гласувайки за него, отново не съм предаден, т.е. Костов достойно защищава моите интереси като български гражданин - и говори от мое име точно това, което и аз мисля; като, разбира се, го казва така, както аз бих желал да мога.

Иван Костов си остава, по мое мнение, най-добрият български политик, който имаме. Той е лидер от европейски мащаб - и с европейски маниери. Все някой трябва да го каже всичко това - и по тази причина се чувствам длъжна да го кажа и напиша аз.

Щото ми става гадно когато само с половин уста се признават качествата на най-видния десен политик на България Иван Костов, но и същевременно не пропускат сгоден случай да лиснат и кофа помия върху него..."
Автор: Кардинал Ришельо 2 Юли 2011 08:16:03
Ако този титанът на мисълта,
Маришка,е съумял/а/да ме забележи в океан от вървящ нагоре блог,
това не може да се окачестви другояче,освен,че и на нея и на четата й са,свити сърмите.
Колкото и да е нахакана и не малко поврътлива като усурийска лисица,не е могла да схване,че мажейки избирателно едни за сметка на други,е подценила много добри автори и коментатори,а и самият стопанин,който наскоро ни зарадва с внушителни цифри за реколтата от усилия на Е.Сугарев.
Не след дълго ще стане възможвно,
да се развенчаят много грозни комунистически и техни монажни действия,считано от 1923 г. и
няма да се свиваме като плъхове в дупките си с жалките останки от
накогашната родина.
Такъв ми беше и призивът преди малко,а това че едно детство е било зле разбрано и изкривено,
навява само печални мисли,измежду които другата -най-прозорлива- е за вредата от женската зестра като з м и й с к и к о с т и.
Автор: Фър 2 Юли 2011 08:22:44
Тук по-зле от ДНЕС.БГ, бе :))) Там поне не се пънат да изглеждат умни!
Автор: Талейран 2 Юли 2011 09:03:15
Към Киров:
---------
Ако съм казал,че съм писал лично на Костов,когато не друг а Царят призна с израза,докъде е вдигната от него летвата по държавността т.е...от държавник и т.н. ....значи остава нещо много малко,за да стиковаме и ще го направи времето,след кото ТОЙ заговори неотдавна,за консенсусната фигура на президентската институция в представителната й част.....
Ако Вие си мислите,че това е било възможно при едно ранно СДС,дори с един Ф.Д.който бе измежду най-подготвените като съвременен Стоилов и опонент на Стамболов,значи ще ни бъде още по-трудно разбирателството....
Желев,Стоянов,дори държавник като Костов и политик като Филип,
просто се забавиха,и ако БКП се е възползвала....както й да не Ви се харесва!!!си е нейно право,а това на демократите юрнали се да я изместят-задължение,да се учат,а не с тях да линее една държава!!!
Световните примери малко ли са или мързелът пречи да четем и осмисляме?
Хайде холан,за БКП е ясно че е от 1919 г.,когато тесните турят "ножа" ни широките,но щяха ли тъкмо те да докарат Червената армия и върнат десетилетия Отечеството назад...
Другото,всичкото е умряла работа,защото колкото и да са шантави и да не разбират кое читавото...и леви и утопия или пост,пост,най-пост утопия винаги ще има!
Капито?
Автор: arhar 2 Юли 2011 09:25:04
Колкото Корнелия се кара с Бойко, толкова и Янето се кара с Гоце ...
Ако Янето наистина беше враг на Гоце, щеше да гласува ЗА импийчманта срещу него и така щеше да го прати в историята ... Ако Янето наистина беше враг на Гоце, щеше да говори за тракторите , сумистите и сие ...
Янето просто прави един пиар на Гоце и сега президентът на РъБъ ще го изкарат по - честен и трудолюбив български гражданин дори и от Масларова ...
Тези техни вицове са ми доста скучни и безинтересни и дори не ми е интересно да ги коментирам !
Автор: Кардинал Ришельо 2 Юли 2011 09:51:00
Архар:
------
С целия багаж се върви по мисълта на Едвин,има ли или няма държава?
Трябва опит и родолюбие с векове,
нито "гоцевско",нито с "яневско" или "корделки" на Корнелия!
Дали щяло да го разбере момчето от Горна Баня?
Аз какво повече да правя!
Казвам и спирам,нека си вади изненади и "магистрални" и др.козове,ако не е разбрал,че му се трасира път поне и след 2012 г.
Това бше!А сега да ги оставим да си проведат читлищните сбирки!
Автор: Kirov 2 Юли 2011 10:10:41
Към Кардинал Талейран Стоичков
"капито" - Кое?
"Световните примери малко ли са или мързелът пречи да четем и осмисляме?" - Кое да осмисляме? Дайте Световните примери!
Говорим за днес и за България, и че държавата я няма, и че я няма днес, и че отговорноста е длъжен да носи този, който управлява днес!! Другото са "много приказки на пазара", а нещо и durcheinander. Alles klar?
Автор: Д. К. 2 Юли 2011 11:23:19
Kirov 2 Юли 2011 07:40:29
За успокоение на Димитър Колев и другите душевно разстроени и обидени от привържениците на Костов, още веднаж - БЛОНДИ !!!!!


"Костов си е Костов...

,,,а Киров си е кир!
Автор: Kirov до Д.К. 2 Юли 2011 11:43:57
Бре, ами сега? Няма да мога да спя следобед!
Автор: Корбалаев 2 Юли 2011 12:13:46
До Автор: Еснаф 2 Юли 2011 03:07:41

-----------------
Какво направи Филип Димитров- ПРЕОТСТЪПИ БЕЗ БОЙ ВЛАСТТА НА СОЦИАЛИСТИТЕ
-----------------

Еснафе, какво трябваше да направи Филип Димитров? Да започне гражданска война? Вие това ли искахте? Щяхте да се чувствате прекрасно, ако бяхте удавили в кръв зараждащата се демокрация?

-----------------
Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина, от което ЕСТЕСТВЕННО ИМАХА НУЖДА НОВИТЕ ГОСПОДАРИ НА БЪЛГАРИЯ.
-----------------

Точно "господарите" (предполагам, имаш предвид комунистите) нямаха нужда от "възраждане" на държавността. Възраждането на държавността винаги е било в интерес на народа.

-----------------
Чрез хитър политически ход, ПРЕДАДЕ ВЛАСТТА НА ЦАРЯ
-----------------

Какъв ход, какви пет лева? Пропагандни измислици, в стил "Александър Лилов"!

Така, че скъпи ми Еснафчо, от твоето дрън-дрън остана само пропагандата!
Автор: Кардинал Ришельо 2 Юли 2011 12:35:51
Към Киров:
----------
Няма да се занимавам с Вашата осведоменост кой кой е!
Правил съм го и с трите имена,но без да давам примери кое не е било разбрано,точно в днешния брой на в-к "Труд"самият адаш по фамилно име дава пример 13-15 стр. за достойно гражданско отношение и бих му стиснал ръката,когато обяснява защо на определени етапи ставаме свидетели на Залез но "боговете" и защо други стават жалки и смешни...
Ако пожелаете,да "си ги мерим",не
разчитайте на жълтурковщина...
Аз казвам ясно след всякакъв опит,беди,неволи в т.ч. и пикаене на криво:
Дискусията е в коловоза на въпроса каква България НИ заслужава...
Да чуем и премиерът!
Малко е останало!
А ако победата над тшеславието при адаша се дължи на всевечни ценности с топката...монополът не е само негов и на други терени.
Премахвам думата капито,ако Ви е подразнила!
Автор: Талейран 2 Юли 2011 13:11:58
Към Киров:
----------
На фона на слуховете какво е отказал един талантлив Ст.Данаилов, за да не се занимава с щуротиите на БСП,с един Първанов "също да в изолация" и на път да кривне по коловоза на Желев и Стоянов,а М.Кунева да се тюхка от къде "я е огряло!",мой съвет е да не дразните римските богове....
Истинските примери още от Цезар са точно тези,както от време оно:
Без кумири и "ДО!",а не "СРЕЩУ"
срещу избраните от тях....
Както казва Ф.Д. в този момент не върви на значителни и обновителни процеси...
Стоичков като велик футболист на века го е казал човекът:
"Не е важно как стартираш,а как финишираш!"
Затова и кардиналът Ви е казал:да чуем и Б.Борисов!
Автор: Прекалено много идеализирате своя славен 2 Юли 2011 13:19:37
(или според анаграмата - свален) Ванчо Костов. Аз самият съм заварвал как Димитър Колев и Ванчо Костов се бият - като квартални хулигани. Едвам ги разтървах. Но съм на страната на Димитър Колев! За да се стигне до там, че Димитър Колев, който е един трезвомислящ и умерен в отношенията си с хората човек, да прибегне до юмручен бой с келеша Ванчо Чернилката, можем да си представим какви гадости му е бил наговорил оня. Впрочем - имам представа: самият аз съм чувствувал често неудържими сърбежи по дланите си да коригирам с тях Ванчовия външен вид, както и вътрешния му мир (Ванчовият вътрешен "мир" е всъщност "избиващо навън желание за война").
Автор: Димитър Колев 2 Юли 2011 13:26:29
Teodora 1 Юли 2011 12:02:27
Узаконяване на беззаконието - не че не се е случвало и преди, но това бе патент на другарите, а сега и ГЕРБ показаха...

Теодора е умен събеседник, но и тя допуска грешки.
Какви са ГЕРБ, ако не "другари"?

А иначе искам да кажа на всички които са се "запенили" в блога, ЧЕ ЗА ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА - ВИНАТА СИ Е ЛИЧНО ТЯХНА!

Те с нищо не са по-добри от мошениците, егоистите, простаците, превилите гръб и огрубели душевно хорица. Или поне това показват от себе си. Вижте коментарите!
Блато, в което крякат ококорени, озлобени, безпомощни, безидейни и страхливи жаби.

Живейте в тинята - за друго не ставате!
Автор: Тома Марков 2 Юли 2011 13:43:54
Шибани българи

Наистина ми е неприятно да го отбележа, но всеки, който смята себе си за обикновен, наистина е обикновен. Идиот. Тъпак. Кретен. И мързеливец. Обикновеният българин не иска да чете, а да пише. Обикновеният българин не иска да сади, а да бере. Обикновеният българин иска да е богат, но не като работи, а като спечели шестица от тотото. Обикновеният българин е обикновен българин. Той е без лице с малки чувства и големи мечти. Които винаги накрая се оказват само смътни предположения. Българинът, когато е обикновен, е комплекс с размерите на ТЕЦ "Марица изток". Ако глупостта можеше да лети, обикновеният българин щеше да е Боинг 747. Обикновеният българин никога не учи, обикновеният българин винаги знае. Той не използва тоалетна хартия. На него вестниците са му достатъчни. Обикновеният българин мрази Давид Черни, преди да е намразил себе си, че е обикновен българин. Обикновеният българин няма смелостта да поиска да е необикновен. Когато гласува, обикновеният българин го прави така, сякаш не гласува. Обикновеният българин е лековерен. За него не е важно какво му се говори. Защото е мързелив да го разбере. На него и Бъфало Бил да му изровят от някъде, ще му помогне да спечели изборите. И след това отново обикновеният българин ще направи това, което наистина може – кае се. Как сте, обикновени българи? Дерете ли парцали? Как сте? Аз също съм българин! Но само българин. Не желая да ви обичам много. Щастлив съм, че не съм задължен да го правя. Не желая да преча. На обикновеността.
Автор: селинджър 2 Юли 2011 13:48:58
"Колко дена го били,

ни дума, ни вопъл, ни срам,

само устата сгрешила,

сама промълвила - Иван

...

Не човек, а желязо,

просъскал агентът фашист,

тихо мъртвият казал,

НЕ, КОСТОВИСТ!"
Автор: Kirov до К.Р. 2 Юли 2011 14:16:40
"Дискусията е в коловоза на въпроса каква България НИ заслужава..."
Това е сериозен въпрос на който всеки трябва да си отговори сам, а е добре да си зададем и въпроса, в каква България искаме да живеем сега и в бъдеще. Ако сме искренни, ще ни бъде по-лесно да намерим отговорите. Бъдете здрав.

Автор: Кардинал Ришельо 2 Юли 2011 14:21:26
Към г-н Марков и "Селиндъжър"
----------------------------
Знам,че поне от вас,не е нищо лично към мен,какъвто е един друг случай,но не само не съм се запенил,но се опитвам и,да подскажа,че царе,папи,патриарси и т.н.,не са ми никакви кумири и това се уважаваше винаги от колеги в престижна професия!
Винаги има и съотечественици,
които се вживяват като пауни с пилешки мозъци....основният ми призив пронизан от централна нишка:Вяра,Отечество,обазователен и имушествен ценз като десетилетна и вековна ценност,за да не си обезкоренен като мужик тласкан от ветрове и бури досуш шамандура.
Свещени и всевечни завети!
До понеделник!Бъдете здрави!
Автор: до Корбалаев 2 Юли 2011 14:49:17
" I refused to be a fool, dancing on the string held by all those bigshots".

В най-сбит вид ТИ показах какво получи българският гражданин от 20-сет годишният "преход". С гордост, като "еснаф" и Българин Ти напомням, че няма друг народ в Източна Европа, който на ДВА ПЪТИ, повтарям ТИ- на ДВА ПЪТИ направи възможен избора на ДЕМОКРАЦИЯТА ЗА СЕБЕ СИ, БЕЗ ДА ПРОЛЕЕ "КАПКА КРЪВ". Но ИЗПИТВАМ голямо съжаление, и погнуса към МОШЕННИЦИТЕ-ПОЛИТИЦИ-ДЕМОКРАТИ, КОИТО ИЗЛЪГАХА И ОГРАБИХА НАРОДА СИ, които го поставиха да бъде последен в Европа.......
И недей забравя ЧЕ:
There are two ways to be fooled: One is to believe what isn't so; the other is to refuse to believe what is so......

To see what is in front of one's nose requires a constant struggle....

... I refuse to be a full...
Автор: sir sven 2 Юли 2011 15:23:41
Колко години го „били“ —
чрез „ Дума” и „Труд“ и „Стандарт“
но мисълта не сгрешила,
задала -„Демокрация-старт“!

 — Спирай твойте реформи? —
крещял комунист, тлъст катил
и очите притварял
и лъжел, но все бил дебил...
 
Побеснял и разгърден,
край него подпръцквал агент —
Костов върнал му твърдо:
— Партиецо, ти си гамен!
 
Те във слухове люти
изсипали злост като жар —
скърцал с зъби нечуто
и без да реве, издържал…
 
И в злоба безсилна
пак псували, диви и зли
страшни истории измисляли,
и давали сума пари…
 
Костов отказал да клекне-
смутени, насрани от страх,
те го псували тихо —
а той бил със класи над тях.
 
— Не човек, а желязо —
квичал олигарх-комунист.
Тихо Костов им казал:
-He! Dемократ реалист!
Автор: Корбалаев 2 Юли 2011 15:40:12
До Автор: до Корбалаев 2 Юли 2011 14:49:17

Нищо не си ми показал! Опита се да ме излъжеш! С подмятания и намеци!

И какво сега? Два пъти си избирал демокрацията, почуствал си се излъган и избираш какво? - завръщане в комунизма? Браво! Едва ли може да измислиш по-хитър пропаганден ход! Всъщност, комунистическата пропаганда вече 20 години го играе този театър! Да дискредитира демокрацията, да я представи като слободия, и "разочарования" от демокрацията народ да избере отново комунизма! Плитко и малоумно!
Автор: РУЖА 2 Юли 2011 15:44:11
УМОРИТЕЛНО Е ДА СЕ ИЗЧЕТЕ ВСИЧКО ТУК, ПРЕКАЛЕНО ПОМИЯ СЕ ЛЕЕ... ИМАМЕ ЛИ ДЪРЖАВА? ИВО БЕРОВ ОТДАВНА ДАДЕ ОТГОВОР- НИЕ СМЕ ЗАДРУГАРСКО ОБЩЕСТВО. УБЕДИТЕЛНИ И ТАЛАНТЛИВИ ПЕРА СА И ТОЙ, КАКТО И Г-Н СУГАРЕВ!НАШИЯТ ЕЖЕЧАСНО ПРОМЕНЯЩ СЕ ПРЕМИЕР ИСКА РЕФЕРЕНДУМ ОТ -ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! - ЖИТЕЛИТЕ НА БАНСКО ЗА КАШАТА С ТЕЗИ 65 ХК ЗАШИТЕНА ЗЕМЯ.ЛЕЛЕ БОЖЕ! АЗ МИСЛЕХ, ЧЕ И ЗА ЕФТАНАЗИЯТА МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ / И ТРЯБВА/ РЕФЕРЕНДУМ, АМА СЕ ОТКАЗВАМ. ЩОТО МИ ПИСНА ОТ ДЕЙСТВИЯ С ПРЕДИЗВЕСТЕН КРАЙ!НЕ МИ СЕ И КОМЕНТИРА, КАКТО ПИШЕ КАРДИНАЛ РИЩЕЛЬО.ХУБАВО Е, ВСЕ ПАК, ЧЕ ПИШАТ И НИКОЛАЙ НИКОЛОВ, СИН, АД И ДР..НА КОРБАЛАЕВ ИСКАМ ДА КАЖА САМО: ПРАВ БЕШЕ ЧЕСТНИЯ И ПОЧТЕН Ф.Д., АМА ДА БЕШЕ ПОРАЗИГРАВАЛ КОМУНИСТИТЕ, ПЪК ТОГАВА ДА СДАВА ВЛАСТТА..Я ТЕ КАК ГО ПРАВЯТ - ДНЕС ПРОТИВ НАТО, УТРЕ - ЗА НЕГО.
Автор: # 2 Юли 2011 16:33:04
"...Тая истина, която всички ние по един или друг начин, в по-малка или по-голяма степен отбягваме, не признаваме, разминаваме, крием, бием, тъпчем, иронизираме, подиграваме, обезчестяваме, продаваме, предаваме, убиваме, зариваме, погребваме.
Защото основният конфликт на нашето време, основният конфликт на всички времена е бил конфлик...тът за признаването на истината..."
Автор: блонди 2 Юли 2011 16:43:23
Костов е изтърпял върху себе си /финансов министър на Филип Димитров и после премиер/ безумните атаки на:
1.Комунисти /БКП БСП/.
2.ДС
3.ДПС
4.Медиите на горните три.
5.Мафията от горните 4.
5 Съдебната система по образец на Вишински.
6.Мафиотски синдикати.
7.Мутрите, създадени от Луканов.
8 Внедрени ченгета и сребролюбци в СДС.
9.Ненормално силно лоби на Русия и на самата Русия /пусна самолетите на НАТО и не пусна руските самолети за Косово/.
10. Натиска на САЩ да приема косовски бежанци.
11. Хиляда проверки на прокоратурата срещу него и семейство му.
12.Внушенията от Гоце, че е мафиот, че е най-богатия, че е Сатана /гласуваш за Бойко, избираш Костов - плакат и клип на БСП/. Но Гоце успя да зомбира електората и това се видя.

Автор: Kirov 2 Юли 2011 17:06:17
Поздравявам Блонди, sir sven, manastar, Корбалаев, sin и другите почитатели на истинската десница с тази хубава песен на...
http://www.youtube.com/watch?v=c8E06mFGVu4
Автор: Неделев 2 Юли 2011 17:21:34
Kirov 2 Юли 2011 17:06:17
Поздравявам Блонди, sir sven, manastar, Корбалаев, sin и другите почитатели на истинската десница...

Сър Свен се осра подпръцвайки нещо, което не му се удава.
След сравнително добро начало манастър падна в калта на костовизма и си остана там. Добре му е, явно.
Блонди не може да пише, не си знае пола, а и правописът й е трагичен.

От Корбалаев не може да се иска повече - прави му чест, че изстисква максимума от себе си, но тубата е празна, без да е оставила диря...
Колоритната Маришка и интелигентният Витгенщайн не пишат пред стадото скрибуцащи пера на неизвестно откъде пръкналите се ружи, кировци и сие.

Каква десница сте вие, бе, гавроши неграмотни?
Автор: Kirov 2 Юли 2011 17:26:11
Правилно си разбрал "неделев", ти не си от поздравените.
Автор: до Неделев 2 Юли 2011 17:31:38
Вместо да погребем "трупа на комунизма", допуснахме той да вампиряса

Комунистите, които създадоха трудовите лагерите, които национализираха частната собственост, вкарваха учители, свещеници, писатели, банкери, бизнесмени, издатели на издания и по-различно мислещи от масата хора по затворите. Тези, които ни заблуждаваха със светло бъдеще и които мълчаха за експлозията в Чернобил и накараха народа на България да излезе на манифестация за 1-ви май, въпреки нахлулата радиация от заразените райони на Украйна; които се криеха по резиденциите си и изнесоха парите на България по банките из Австрия и Швейцария и които не само че не бяха наказани, но оцеляха. Оцеляха през всичките трусове на историята, не изчезнаха като динозаврите, а се приспособиха първи към промените, от които излязоха първи бизнесмени, първи частници, първи милионери, първи издатели на “свободни” издания в България. Първи както винаги във всичко.

Автор: Маришка 2 Юли 2011 18:10:34
Каква десница сте вие, бе, гавроши неграмотни? -Неделев


Г-н Неделев,точно това беше играта на комунистическата сган,да пренасочат антикомунизма към "дясното пространство". Което е имагинерно,зестойностно и напълно липсващо в странатра. И много хора се имат за "нови хора"-десни. Те се определят за десни,с дясна идея и десни политици и десни вестници.... Смях,пълен смях. И "новите хора" се радват,че са по-различни от добрепознатите антикомунси. Всеки се ласкае от "новото". А какво се оказа,нашите нови гавроши,обули старите си галоши...
Автор: тъмен брюнет 2 Юли 2011 18:14:51
От "червенокос" лесно се става "блонди"..... Но "веждите", цветът на "веждите" остава.....
Автор: manastar 2 Юли 2011 18:28:01
Г-жо Маришке,

бихте ли ми отговорила на следния въпрос?

На кого в цялото пространство ( в целия му спектър - отляво, отдясно, отпред, отзад , отгоре и отдолу)симпатизирате Вие лично? Понеже отричате Костовистите, отричате и комунистите (за което сърдечно Ви приветствам)(аз под комунисти разбирам - БСП, ДПС, НДСВ, РЗС, АТАКА, ВМРО, ГЕРБ и половината СДС)

Та на така поставения въпрос ще ми е интересно да чуя Вашия отговор.

ПП: Отговор от сорта на "нови лица" ще считам за подкрепа към комунистите. Ако има един лесен извод, който можем да си извадим от последните 10 години, то тоя е най-лесния - новите лица, надпартйни, безпартийни, експертни, неформални лидери, бизнесмени, хора от народа, здрави ръце и още и още са все добрите стари комунисти.

Тръпна в очакване.
Автор: sir sven 2 Юли 2011 19:32:47
Поздравявам Блонди, kirov, manastar, Корбалаев, sin и всички други почитатели на истинската десница.

Към Недоделев:

Недоделев, аз съм част от естествената десница, демек обикновен човек с политическо и гражданско чувство, не съм партиен член и не съм назначаван за "десница" от суетен нискочел мутрафон, който не разграничава Меркел от шмиргел.

А ти Недоделев?
Автор: Корбалаев 2 Юли 2011 19:46:25
До Автор: Прекалено много идеализирате своя славен 2 Юли 2011 13:19:37

----------------------
Каква десница сте вие, бе, гавроши неграмотни?
----------------------
Не забелязах и ти да си особено грамотен!

Но както и да е. Ще ти кажа, че и ти и всички като тебе не ставате! Идвате тук, в този сайт, и заливате всичко с помия! Няма мисъл, няма идея, няма аргументи, няма факти! Ако все пак от време на време се споменава някой факт, то той е обрасъл с лъжи и измислици! Аз и моите съмишленици оспорихме ВСИЧКИ измишльотини на анти-Костов пропагандата. Не остана нищо за опровергаване. И въпреки това все още се намират малоумници, като тебе, чули-недочули, които да повтарят стари лъжи и да измислят нови.

Ето, и сега! Много сме го били идеализирали Костов!? Твърдение, което може да е вярно, но може и да не е. Защото какво значи "много"? Как да измерим обективно идеализацията? И може ли към тази дума да вържем прилагателното "много"? Бих казал така: глупости на търкалета! Няма идеализация! Оценката ни за Костов е точна и еднозначна.

Но защо го правим? Защо полагаме усилия да опровергаваме лъжите на комунистическата пропаганда? Всеки от нас може да си гледа живота и да не се интересува от това, какво се говори за Костов. Все пак този човек не ми е никакъв - нито познат, нито роднина, нито приятел. За какво се пеня да опровергавам простотии?

Мога да отговоря за себе си. Аз защо го правя.

Първо, обаче, искам да кажа, следното: Костов е единствения политик у нас, чиято политика и идеи намират явни, осъзнати и убедени привърженици. няма друг такъв политик! Никой не е застанал зад "идеите" на Станишев, на Борисов, на Сакскобурготски, на Доган, на Първанов. Нещо повече. Никой не може да каже какви идеи и какво политика са водили те. Нещо повече. Няма човек в тази държава, който да не е убеден, че всички те, без Костов, просто са крали и/или слугували на Москва и КГБ. Дори противниците на Костов са убедени, че политици като Станишев, Борисов, Сакскобурготски, Доган, Първанов са крадци и/или слуги на Москва. Няма НИТО ЕДИН участник в този или други форуми, който да защити политиката или идеите на някой от тях. Противниците на Костов са само противници на Костов, но не и нечии апологети. Те са отрицатели. Те са само против. Не са "ЗА". И никой от тях не казва "ЗА" какво е.

Единствения участник във форума, който защитава някой политик, различен от Костов, е Б. Иска ми се да го уважавам за това, но не мога. Защото тук няма здрав разум, а само емоция. Човека харесва визията му и толкова. Готов е да му прости всичко, точно както мъж прощава на жена, в която е влюбен. Затова и не влизам в спор с него. Как да му кажеш, че човека, в когото е влюбен, не струва?

От тук нататък, всеки, който не каже "ЗА" какво е, ще го смятам за нищожество. Ще опровергавам лъжите му, разбира се, но ще му напомням, че не е обявил собствените си политически и идейни предпочитания - ляв ли е, десен ли е, мъж, жена или хермафродит!
Автор: до Корбалаев 2 Юли 2011 20:24:03
"...Костов е единствения политик у нас, чиято политика и идеи намират явни, осъзнати и убедени привърженици.."
Г-н Корбалаев,
Можете ли да посочите конкретно, "политиката и идеите на Костов"? ... Само Ви моля, да не ме "изпращате да чета" програмата на ДС-Б??
Автор: Блонди - Да помним това! 2 Юли 2011 21:32:42
ДА ПОМНИМ ТОВА! 1 Юли 2011 21:33:27
Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:

1. Месечна инфлация 300%.
2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.
6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение “ на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ТИМ, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП“ бизнесмени“.

2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:

1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.
6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.
10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.

Започна да има ред.

Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените „престъпления по време на управлението на ОДС“

Автор: Блонди 2 Юли 2011 21:35:18

Костов е изтърпял върху себе си безумните атаки на:
1.Комунисти /БКП БСП/.
2.ДС
3.ДПС
4.Медиите на горните три.
5.Мафията от горните 4.
5 Съдебната система по образец на Вишински.
6.Мафиотски синдикати.
7.Мутрите, създадени от Луканов.
8 Внедрени ченгета и сребролюбци в СДС.
9.Ненормално силно лоби на Русия и на самата Русия /пусна самолетите на НАТО и не пусна руските самолети за Косово/.
10. Натиска на САЩ да приема косовски бежанци.
11. Хиляда проверки на прокоратурата срещу него и семейство му.
12.Внушенията от Гоце, че е мафиот, че е най-богатия, че е Сатана /гласуваш за Бойко, избираш Костов - плакат и клип на БСП/. Но Гоце успя да зомбира електората и това се видя.


Автор: Bumble Bee 2 Юли 2011 22:07:52
Автор: panaiotov 1 Юли 2011 12:19:51
Тази струна-наранената природа обединява най-много хора.

Kanim vi da se prisuedinite kum nas, Gospodin Panaiotov. Tova e sveshtennata bitka, koiato vodim.

Uvajaemi Avtori i Chitateli v Saita na Svobodata:

Kanim vi da se prisuedinite kum Ekip Becky S.

Nie sme za:
1) Opazvane i na bulgarskata priroda i zdraveto na horata
2) Chestnost i chistota v choveshkite otnoshenia
3) Kompetentnost i otgovornost v politicheskite reshenia
3) Politika na traini
demokratichni promeni.

za MIR

Borbata vodim s vsichki koito mileiat za rod i rodina, s mirni sredstva, v imeto na Bulgarskia narod i negovoto Spasenie.
Nashite ideini ubejdenia sa che spasenieto e vuzmojno na osnova na demokratichni printsipi v upravlenieto na obshtestvoto,
obediniavane individualnite usilia na vseki bulgarin koito ne krade, ne luje, ne ubiva i ne rushi, koito spazva desette boji zapovedi ili koito dulboko se e razkaial za svoite predishni pregreshenia i zavinagi gi e otrekul i preodolial.

Becky S i ekip viarvame che Spasenieto shte doide chrez vuzstanoviavane na Hristovata viara i vuzrajdane na Bulgarskia Duh, v Imeto na Otsa i Sina i Svetia Duh.

Avtor Becky S e nashiat lider i tia shte napravi skoro vajno suobshtenie.

Vseki koito jelae da se prisuedini moje da ni pishe na
rainakniaginia@rocketmail.com

S uvajenie,

Bumble Bee
Ekip na Becky S.

Plateno ot
Suvet na Bulgarskite Demokrati
Copyright: Suvet na Bulgarskite demokrati, 2011. Vsichki prava zapazeni. All rights reserved.
Автор: Маришка 2 Юли 2011 22:44:23
Автор: manastar 2 Юли 2011 18:28:01
Г-жо Маришке,

бихте ли ми отговорила на следния въпрос?

На кого в цялото пространство ( в целия му спектър - отляво, отдясно, отпред, отзад , отгоре и отдолу)симпатизирате Вие лично? Понеже отричате Костовистите, отричате и комунистите (за което сърдечно Ви приветствам)(аз под комунисти разбирам - БСП, ДПС, НДСВ, РЗС, АТАКА, ВМРО, ГЕРБ и половината СДС)

Та на така поставения въпрос ще ми е интересно да чуя Вашия отговор.


Драги Кин,има два варианта-или да не сте чел внимателно моите убеждения и тези,или нарочно ме провокирате да се доизясня.Ениуей,ето моите схващания в по-синтезиран вид.

1. Всичко ,каквото е правено след Десети е "плод" на комунистическата партия и нейния авангард-ДС. Ама ,разберете ме-абсолютно всичко!!!,без никакви изключения.(тезата е на Янко Янков,засега неопровержима). Ако не е така,отговорете ми самия Вие, на контравъпроса-кое в България е правено без знанието,позволението,участието и парите на комунистическата партия-създаването на СДС,създаването на Подкрепа,създаването на ДПС и БЗНС.А в областта на финансиите ,приватизацията и пр. не е нужно въобще да се говори,особено пък за банките. Има ли поне един милионер-антикомунист.
2.Говорите за някакъв "целия спектър" и посочвате ирационални "политически" течения-отгоре,отдясно,отляво и т.н. Такива неща аз не признавам за естествени и налични,ПО ПРИНЦИП. Този спектър е измислен от комунистическата сган,само и само да се разбие антикомунизма и хората да се пребоядисат като самите комунисти,които официално се определят на "социлаисти",но това е валидно само за наивниците. Вътрешно,те много по-добре чувстват,че са си комунисти. Дори моята комшийка-комунистката,като я наричам социалистка,се смущава,гледа ме подозрително и се чуди дали се подигравам с нея ,или следвам модата. Когато казвам,"вие комунистите",тя се успокоява и знае,че изразявам "правилно" същността й.Накратко,не мога да импровизирам по категории,които не съществуват. Комунистите просто искат антикомунистите да са разбити и подлъгани,да се чувстват по новому,по-различно,по-съвременно. И както виждате драги Кин и всичките Ваши събратя,дори автор като Иво Беров говори за "десни политици и десни вестници". Но НИКОЙ досега в комунистическа България не е казал какво е "дясна и лява идея". Никой не прави никаква селекция и детекция на десни и леви.Просто защото такава няма.
3. Думата "костовисти" ,също беше измислена от сганта и много успешно бе приета(като попивателна на мастило) от много подръжници на СДС и антикомунисти. За тях и тази дума има стойност на "новитет". Това е по стар болшевишки маниер-Линисти,Сталинист,Брежневисти,Живковисти. А има ли Червенковисти,Юговисти,Лукановисти,Димитровисти,Михайловисти,Станишевсти,Виденовисти,Първановисти??? Ами няма ,защо ли?-за да се ударят антикомунистите,а наивниците от тях да се чувстват вече "костовисти", От друга страна Костов е разобличен пред всички-избират го само пълни наивници и неграмотници,без да се замислят,че той е УНИЩОЖИТЕЛ на антикомунизма в България. Двете Надежди,Петър Стоянов, Филип Димитров и др. са от същото котило. Цялка плеяда от "антикомунисти",държали в свои ръце всички тайни на комунистическите бандити, НЕ ИЗВАДИХА нито един документ,разкриващ престъпелнията на комунистите-НИТО ЕДИН !!!. Нямало закон,майко мила,акомунистичте по кой закон убиваха и мърсуваха половин век. Така че ,аз не отричам "Костовистите",защото такива не съществуват като политическа категория. Тези,които се самоопределят за такива са жертви на комунистическата пропаганда.
4. Новите образувания като ГЕРБ , АТАКА и др.,просто не са политически партии и политически категории. Те просто нямат политическа доктрина. А поведението на ГЕРБ е в интерес на комунистическата сган,в това няма никакво съмнение.

Извод- в България има само една -единствена организирана сила-богата,всеобхватна,хитра,информирана,с ясни цели ,които ги преследва много стриктно-това е партията на българските комунисти. Това е фактора,който управлява България и подържа някакво подобие на демокрация и плурализъм. Манталитета и позициита на тази партия по много въпроси е чисто комунистическа. Различните организации,които г-н Сугарев,сиреч....няма да казвам кой посочи, категорично доказват комунизациата им. Особено на лидерите. Втори извод- не бива да се очаква никаква промяна в страната,докато комунистическата сган държи властта и всички процеси в страната. Просто не мисля ,че е възможна каквато и да е промяна. За да не се губят излишни надежди и емоции,най-добре е да се признае мощта на комунистите и да не им се противоречи.Винаги те излизат победители,абсолютно винаги. Нали видяхте случая с паметника на съветския окупатор. Подиграха се с американците,"сините" се подлъгаха,сметнаха,че това е гоялма акция срещу комунистите,а то се оказа съвсем друго. И тази готовност и самоотверженост на посочените организации доказа че е налице строга конспирация и консолидация. На този етап,просто не е възможно комунистите да се побутнат встрани от властта,камоли напълно. Няма сили,няма хора ,няма пари,няма доктрина. Няма и няма,няма и да има.

А що се касае за "новите хора",въпроса Ви е напълно неуместен към мен. Точно аз бах първата,която разобличи тази постановка. Е,къде са все пак тези "нови хора"? Беки,Меки,моля моля.
Автор: manastar 2 Юли 2011 23:12:47
Е добре де, г-жо Маришке, признали сме ги всички комунистите, хубаво!

Питам Ви простичкия въпрос - Вие за кого ще гласувате?

Дайте ми едно име и три причини.

Колежката блонди Ви даде едно име и много причини. Разбрахме, че ги отричате. Разбрахме и че в Костов не виждате друго освен комунист. Ваше право е да виждате и разбирате света, както ви дойде.

Но Ви моля - едно име и три причини.

Ако с цялото си тръшкане се опитвате да ми кажете, че е безсмислено да се гласува за който и да е, ще Ви кажа следното - поредната полезна идиотщина. Полезна пак за комунистите. Та нали това е голямата им цел - вечна власт над хора, които не питат, не разсъждават, не гласуват, а само си кротуват. Едно време средство им е бил пладнешкия терор и забраната на партиите. Днес средство им е отвърждаване на мнението, че смисъл няма. Резултатът и от двете средства е един и същ - народът НЕ УЧАСТВА РЕАЛНО в политическия живот.

Освен, ако не ни удостоите с поне едно име, на мен не ми остава друго освен да смятам, че Вие подкрепяте седенето вкъщи в изборния ден. Е, Гоце и компания баш това чакат!
Автор: Корбалаев 2 Юли 2011 23:14:45
До Автор: до Корбалаев 2 Юли 2011 20:24:03

Казах, че няма да водя дискусия с човек, който не заяви "ЗА" какво е. В поста ви все още няма измислици, които да се налага да опровергавам. А политиката и идеите на Костов с подробности са наистина в програма на ДСБ. Иначе въпроса ви е много общ.
Автор: Корбалаев 2 Юли 2011 23:18:30
До Автор: manastar 2 Юли 2011 23:12:47

Същите въпроси и аз съм ги задавал на Маришка. Резултата беше като този, който получихте вие. Този екип има удивителната способност да те облива с потоци думи, без да казва нищо. познавам хора, които бяха завършили едно време АОНСУ. Умееха същия занаят до съвършенство.
Автор: Becky S. 2 Юли 2011 23:39:53

Skupi Sunarodnitsi,

Bulgarki i Bulgari ot Bulgaria i ot vsiako kutche na shirokia sviat,
Skupi detsa na Maika Bulgaria,

Polagaiki rukata si vurhu Bibliata-sveshtenata kniga na Slovoto Bojie, az, tuk izvestna kato Avtor Becky S. v Saita na Svobodata.com deklariram pod kletva che tova koeto shte prochetete e Istinata i samo Istinata. V Imeto na Hrista az izpoviadvam pred Vas slednoto:

Tazi sutri kum 11 chasa i 15 minuti
(po vreme na Zapadnoto Kraibrejie na Suedinenite Amerikanski Shtati) az izliazoh na moiata lubima terasa
i poglednah kum nebesnia prostor...

Tochno kum 11 chasa i 20 minuti
CHETIRI Beli guluba se poiaviha i zakrujiha visoko pred pogleda mi.

Razbrah che Godpod Bog e chul goreshtite mi maichni molitva i che moeto semeistvo e nai setne nezavisimo i svobodno sled dulgi godini na izpitania i trudna borba.

Surtseto mi se izpulni s oshte poveche liubov , i nai- dulboka blagodarnost kum Spravedlivia Bog
i kum vsichki koito nameriha v surtseto choveshtina i dobrina da ni pomognat v trudnia i neizpitan predi put na nasheto OSVOBOJDENIE.

Chetiri beli guluba krujaha visoko pred pogleda mi v tants koito ne moje da bude opisan, no moje da bude vidian ot vsiako surtse koeto e jaduvalo Svobodata taka kakto
az i moeto semeistvo ia jaduvahme.

Gospodi, pomislih az , a kakvo shte stane s moia Bulgarskia narod?
Shte budat li Bulgarite Svobodni?
Surtseto mi beshe izpulneno s nai- sukrovena nadejda i kopnej, nadejdata i kopneja na vsichki Vas
Izpulneno s Viarata na zaginalite za nashata - bulgarskata Svoboda.

V sledvashtiat mig kato po chudo kum chetirite krujashti Beli Guluba priletia PETI BIAL GULUB i zapochna da kruji zaedno s tiah.

Radostta na tezi gulubi i radostta na surtsetro mi stanaha neobiatni.
Blagodarnostta mi e vseobhvatna- kum vseki koito Obicha Svobodata.
Kum Gospod Bog, Sina Bojii Hristos i kum Svetia Duh...

Izprateniat ot Vas Bial Gulub pristigna! Blagodarenie na DETSATA!
Na tehnite chisti Surtsa i Rutse!

Da bude i prebude Voliata Bojia za Maikata Rodina Bulgaria!

Poklon pred Sveshtenoto ZNAME ZA
SVOBODNA, MIRNA, CHISTA I SVIATA REPUBLIKA!

Poklon pred Sveshtenata Bulgarska Zemia s nai chudna, bogata PRIRODA!

Poklon kum izstradalia Bulgarski Narod, koito do 33 dni OTNOVO SHTE VUZKRUSNE ZA NOVIAT SI JIVOT!

V IMETO NA OTSA I SINA I SVETIA DUH
SUS SLUNCHEVA ENERGIA I
BEZUSLOVNA LIUBOV
Vasha,zavinagi
Becky S.
+++
++
+

2ri iuli, 2011, Planeta Zemia.
Sluncheva Sistema, Suzdatel: BOG
Автор: Ekip na Becky S. 3 Юли 2011 00:32:34
FOR THE RECORD:
2:30 P.M., 2ri iuli, 2011 po vreme na Zapadnoto kraibrejie na Sasht.

Suobshtenie:
Do 24 chasa Ekiput na Becky S. shte predostavi na Saita na Svobodata. com Slovoto na Becky S. ot posting: Автор: Becky S. 2 Юли 2011 23:39:53

ZA EDNOKRATNA PURVA PUBLIKATSIA SAMO ZA SAITA NA SVOBODATA.COM
v prevod na Angliiski Ezik , a do tri dni Sushtoto Slovo na Becky S
v prevod na Ruski ezik. I dvata prevoda shte budat suglasuvani i odobreni ot Avtor Becky S..

Becky S. i Ekip Becky S. izkazvat LICHNA DULBOKA BLAGODARNOST na
STOPANINA na Saita SVOBODATA.COM -
Publitsist-Poslannik Edvin Sugarev!

Da bude Jiv, Zdrav i vinagi Borben!

S priznatelnost kum vsichki Avtori:
Ekip na Becky S.
(++++++++++++)
Podpisano s kruvta na
Isus Hristos, Spasiteliat
na Bulgaria, Sasht i Rusia.+.

Автор: Ekip na Becky S./ Team of Becky S. 3 Юли 2011 00:58:15
FOR THE RECORD:
2:35 P.M., West Coast time, the Second of July, 2011, USA

Announcement:

In the next 24 hours the Team of Becky S. will provide to the site
FREEDOM.COM (AKA SVOBODATA.COM)
the Speech of Becky S. posted above in the Bulgarian language
with latin letters as:
Автор: Becky S. 2 Юли 2011 23:39:53

FOR THE PURPOSE OF A FIRST TIME
SINGULAR PUBLICATION ONLY FOR THE SITE SVOBODATA.COM, FREE OF CHARGE*
TRANSLATED IN THE ENGLISH LANGUAGE.

WITHIN THREE DAYS, THE SAME SPEECH
OF BECKY S. WILL BE POSTED TRANSLATED IN THE RUSSIAN LANGUAGE.
BOTH TRANSLATIONS WILL BE COORDINATED WITH AND APPROVED BY THE AUTHOR BECKY S..

Becky S. and Team of Becky S. express their deepest GRATITUDE to the HOST of SVOBODATA.COM -
Ambassador-Publisist Edvin Sugarev!

May he be blessed with LIFE, HEALTH and may he stay ALERT!

With gratititute to all Authors:

Team of Becky S.
(++++++++++++)
Signed with the Blood of
Jesus Christ, the Savior
of the American, the Bulgarian and the Russian people.+.

* NOTICE: All rights are expressly reserved. For inquiries or offers interested parties may write to: rainakniaginia@rocketmail.com
Автор: Uchen- Ekip na Becky S. 3 Юли 2011 01:38:02
Do Presidentite i Premierite
na Shasht, Bulgaria i Rusia:

To President Barack Obama and
Vice President Joe Biden
Do Presidenta Georgi Purvanov
Do Premiera Boiko Borisov
To President Dmitry Medvediev
To Prime Ministur Vladimir Putin

Dragi Lideri na Veliki Narodi, Dear Leaders of Great Nations, Dorogie Lideri velikih narodov,

Eto i moeto nauchno zakluchenie:
Here is my scientific consclusion:
Vot i moio nauchnoe zakliuchenie:

1. na Bulgarski:
Vseki dve paralelni linii se presichat v Bezkrainostta +

2. in English:
Every two Parallel lines cross each other in the Infinite +

3. Po russkii:
Kajduie dve paralelnie linii
peresekaiutsia v Bezkonechnosti+

1. V rezultat se poluchava MIR.
2. This results in PEACE.
3. V rezultate poluchaetsia MIR.

S uvajenie:
Respectfully,
S uvajeniem,

Uchen,
Ekip na Becky S.

Scientist,
Team of Becky S.

Uchienii,
Kommanda Becky S.

4:40 P.M., 22ri iuli, 2011
Los Angeles, CA, The United States
Автор: Маришка 3 Юли 2011 06:04:08

"Ако с цялото си тръшкане се опитвате да ми кажете, че е безсмислено да се гласува за който и да е, ще Ви кажа следното - поредната полезна идиотщина. Полезна пак за комунистите. Та нали това е голямата им цел - вечна власт над хора, които не питат, не разсъждават, не гласуват, а само си кротуват. Едно време средство им е бил пладнешкия терор и забраната на партиите. Днес средство им е отвърждаване на мнението, че смисъл няма. Резултатът и от двете средства е един и същ - народът НЕ УЧАСТВА РЕАЛНО в политическия живот.

Освен, ако не ни удостоите с поне едно име, на мен не ми остава друго освен да смятам, че Вие подкрепяте седенето вкъщи в изборния ден. Е, Гоце и компания баш това чакат!"-Kin

Думите Ви-въпроси са определено адекватни на ситуацията в момента. Мисля,че са многозначителни и би трябвало да бъдат задени към всеки човек в България. Не на комунистите,при тях всичко е точно.
За колямо съжаление,моите убеждения не позваоляват да се насоча към нито една личност. Аз и моите съкооператори биха гласували само за човек,който открито,ясно и категорично се обявява против комунистическата партия и комунистическата държава. Липсата на такава личност не позволява на моя милост да гласува за когото и да е. Комунистическата държава е енпокътната,медиите са в ръцете на комунистите,всички отрасли на икономиката,парите и банките,пропагандта,пресата,,институциите,образованието и всичко. Аз и съпруга ми няма да галсуваме в никакъв случай,ако не се появи достоен и честен кандидат-антикомунист. Който иска ,нека да гласува за когото и да е-за Трактори,за комабйни,за гоцета,за моцета,за азиси,слалвита,нещки,пешки,татяно,мембрани,кашкавалници,рубладжии,мутри,путри,кой каквото иска не ка да прави. Докато съм жива,ще гласувам само за антикомунисти,ако няма такива,няма да гласувам. Нищо друг не мога да кажа. Десетки и стотици хиляди честни българи-антикомунсти напуснаха този свят огорчени,аз съм готова на същото. Дори след като започна падането на болшвизма в Съюза,един голям ЧОВЕК даде гладна стачка,но не се съгласи с комунистическата мерзост-Анатолий Марченко. Българчетата нямаме такива,няма и да имаме.И затова се топим и затова тъпеем и затова се тресем от безизходица. Нали виждаш до каъде е стигнала Беки,прочетете внимателно думите й и си помислете,че нейната диагноиза чака всички,ако не се опълчим срешу тоталната деградиция,наложена от комунистическата сган. Това с амоите скромни и до болка познати разбирания. С голямо нетърпение очкавам комунистическата мърша да каже нещо....нали нямате нищо против.Няма хора,няма имена,поне според мен,оставам въпроса Ви висящ. Ако Вие,Сугарев,Реф,или Дичев кажете-аз ненавиждам комунистическата сган,ще се боря по мирен,законен и морален път срешу нея,гласовте на кооперацията веднга ще са Ваши.
Автор: Маришка 3 Юли 2011 06:58:32
И все пак не обръщайт е внимание на това което казвам. От време на време ми се върти главата и не съм с всичкия си, но продължавам да пиша, вярна на дълга си и да давами акъл на наивниците, които все още ме вземат сериозно.
Автор: Кардинал Ришельо 3 Юли 2011 08:45:08
Към Маришка:
-----------
Просто ни трогнахте с излиянието на 3 юли около 7.00ч.,да не Ви обръщаме внимание.
Случва се.Той и самовлюбениат канал редпочита да вярва,че реката няма друго предназначение,
освен, да му доставя вода!
В гози свят,няма нито един паралел,който да не е сигурен,че би могъл да стане екватор,ако му дадат право за това.
Ако не следите за себе си,можете да се изгубите от погледа си.
Обогатихте обществото и то вече се дели след едни злокобни години на две неравни части:тези които познаваме и тези което не ни познават.Вече е драма да опознаеш
най-добрия си другар а и истинска трагедия -онова което крием от себе си.
Добавете понякога:"Сбогом господа,завиждам ви ,че оставате без мен,но уви аз съм лишен/а/ от тази възможност!"
Автор: Маришка 3 Юли 2011 08:58:54
"Автор: Маришка 3 Юли 2011 06:58:32
И все пак не обръщайт е внимание на това което казвам. От време на време ми се върти главата и не съм с всичкия си, но продължавам да пиша, вярна на дълга си и да давами акъл на наивниците, които все още ме вземат сериозно. "-комунистическата мършаКуче и комунист са почти едно и също нещо,само че кучето е честно,може да е зло,но честно,тарикатлъци при него няма. Докато комунист не може да не е зло същество. Кучето не може да се преструва и лъже,докато комуниста това е го владее. С една дума,кучето е много по-достойно творение на природата,докато с комуниста,тя си е избърсала задника,ето нали виждате мръшляка-педал как реагира. Инстинктивно прилича на кучето на Павлов.
Автор: прочел всичко 3 Юли 2011 09:11:44
Ами Маришке, гласувай тогава за Георги Жеков, тъкмо ще станете двама. Помниш ли го тоя откачалник (върл антикомунист)дето го бяха пуснали по СКАТ да отврати всички от демократите. Лика прилика ще сте.
Автор: manastar 3 Юли 2011 10:24:31
Г-жо Маришке,

разбирам дълбокото Ви разочарование от днешната, вчерашната и очертаващата се утрешна действителност. Страх ме е обаче, че докато дочакате своя анти-комунист, баш комунистите ще прдължават в пълна сила. Вие навярно вече сте прегърнала и Мойсеевият възглед, че само след като си отиде и последният жив от онова време, ни чака нещо добро. Ама онова време всъщност е и това време - днешното време. Трябва ли аз и моето поколение - хора на по 25, да се примирим със съдбата на комунистически роби? Когато един ден вашият анти-комунист дойде, аз също ще гласувам за него. Но днес - 03.07.2011 - 22 години по-късно, вашият антикомунист го няма.

Аз отказвам да всигна ръце като Вас. Аз отказвам проповядвам някакви "нови" държавни форми с болшевишкия фанатизъм на г-н Реф. Аз отказвам и да адвокатствам на Иван Костов - подобно на г-н Корбалаев, и на мен Костов нито ми е баща, нито ми е майка.

Но аз искам да действам. Да действам, както европейците - демократично, законно, с разум. Разумът ми казва, че днес, както и вчера човекът, който заслужава вота ми, се казва Иван Костов. С всичките му кусури - отворил, затворил досиетата, позволил това и онова на комунетата. Сърдете му се колкото искате. Докато се сърдите комунистите доволно ще потриват ръце - и не без Ваша заслуга.

Вдигането на ръце от проблема не е решение на проблема. Съветвам Ви да хванете синята бюлетина наесен - само така може да сте сигурна, че червената бюлетина ще тежи по-малко. Пък кога ще дойде Вашият анти-комунист (и дали днес изобщо е възможно да дойде някой такъв в страна заспиваща със Слави и надпартийни кандидатури като тази на госпожа Пръмова), божа работа! Пак ще Ви припомня Каравелов - Свободата не ще екзарх (молитви, надежди и чакане) - иска Караджата(действие!)

ПП. Г-жо Маришке, виждам, че упорито ме бъркате с колегата Кин. От скоро време ми се струва даже, че ме смятате и за самия г-н Сугарев. Поработете още малко с екипа си, тъй като и двете са далеч от истината. Ако пък manastar не Ви се нрави, може и на Тодор да се обръщате към мен - това поне отговаря на истината. Поздрави!
Автор: А ПОМНИМ ТОВА! 3 Юли 2011 16:33:35
Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:

1. Месечна инфлация 300%.
2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.
6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение “ на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ТИМ, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП“ бизнесмени“.

2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:

1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.
6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.
10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.

Започна да има ред.

Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените „престъпления по време на управлението на ОДС“

Автор: А ПОМНИМ ТОВА! 3 Юли 2011 16:34:41
Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:

1. Месечна инфлация 300%.
2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.
6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение “ на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ТИМ, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП“ бизнесмени“.

2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:

1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.
6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.
10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.

Започна да има ред.

Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените „престъпления по време на управлението на ОДС“

Автор: Маришка 3 Юли 2011 18:48:56
Добре Г-н Манастър,не сте Кин,а кой сте,нали не искате да кажете,че ползвате само един ник.
Всяка кауза има начало( и край),моята кауза на обикновен живеещ в комунистическа България човек е да се доведе докрай ":историята с комунистическата сган". Никой не ги пита за нищо,никой не им задава "първия",най-резонния въпрос,посочен от мен. Добре,ето и следвващия,още по-прост:"Къде са българските комунисти". Имаше по Конституция една единствена партия,БКП-организатор,вдъхновител и ръководител на българския народ.Това се повтаряше до захлас,къде е този организатор,вдъхновител и ръководител на народа. Или не е имало такъв момент(значи комунистите са лъгали ,че са такива),или някой друг "фактор" върши тази дейност. Или се е случило "най-трагичното"--българския народ е останал без "организатор,вдъхновител и ръководител". Това са кардинални въпроси,без тях не може да се върви напред. Не може един убиец и крадец да си смени името,да каже,че вече не е убиец и крадец и да започне да се занимава с благотворителна дейност.
Не може нашия народец да не знае къде се намират комунистите,не може да не знае тяхната съдба,не може да не се знае тяхната дейност,не може да не се знае КАКВО СТРОЯТ. А те,че строят нещо,това е повече от сигурно. Чул ли сте някога някой комунист да каже "приключих със строителствата,колкото можах построих,да строят тези,които не харесаха моя строеж". Не,нищо подобно. Ами ако се окаже,че сегашния строеж на комунистите е таен,и се оказва ,че най-малкото е таен,какво правим после. Пускат се разни идиотизми като сини,червени,десни,леви,центристи,и о, комунистите ги няма и няма.Няма ги и антикомунистите. Ето,и Вие самия не сте дали никаква дефиниция на "синята идея". Дайте я,и ако съвпада с моите антикомунистически убеждения,гласа е за "сините". Но да гласувам за някакви си "сини политици,издадетели на сини вестници",няма никакъв шанс. Или и както е прикрит комунизма на комунистите,прикрит е и антикомунизма на антикомунистите. Или вече ги няма-няма комунисти-няма антикомунисти. Къде отиде борбата на СДС срешу комунизма. Отворете който и да е брой на Демокрация и Анти и ще видите за какво се пишеше тогава. Или борбата срешу комунистите е приключила,да, ама никой не я е оповестявал. Не може една такава сериозна дейност да не е обявявана. Тя е затихнала,за нея вече не се говори нищо.Комунистите тихичко се отказаха от строежа на комунизма,без да дават обяснения,"антикомунистите" в България също са се отказали по този начин-никакви обяснения,никакви резултати. Резултатите от деветата петилетка не беше отчетена от БКП,не беше отчетена и дейнсостта на СДС срещу БКП/БСП. Е,има ли аналогия,или няма,или съвпаденията са случайни.За мен съвсем не са.


Намеквате за Георги Жеков. Да, бих гласувала за него с пълна убеденост. Той има неправилни и неадекватни методи на дейност,но е истински антикомунист,честен и неподкупен. И съвсем не е отвратил никакви "демокарти" в кочината. У нас всеки казва,че е демократ,дори някои се поредставят като такива "аз съм демократ",а той горкия не знае къде е.
Не,съвсем не,никаква бюлетина няма да хвана,защото изборите пак ще се направляват от комунистите и пак те ще са победители,или тяхна подлога. Нали не се надявате някой антикомунист да спечели. Гласувам,само ако някой кандидат се обяви за законен и мирен преследвач на комунистическата сган,за никого друг. Ние изживяхме такива разочарования от предатслството на Костов,че няма шанс да гласуваме за него,дори ид а каже,че ако спечели,веднага ще отвори архивите за Вапцаров. Мислех отначало,че той се е разсеялв борбата срешу комунистите,оказа се,че той вобще ня е започвал. И мнозинството от неговите избиратели заеха същата позиция,аз не съм виновна,Вие също,виновен е този,в чието ръце беше цялата власт и нищо не направи. Драги Манастра,я попитайте Костов ,или някой костовист,какви бяха мотивите му,че не разсекрети досието на Вапцаров и другите комунистически терористи,съдени през 1942. Или министър-председателя на България,антикомунист до посиняване не е занел,че има такива архиви. Или е сметнал,че не са важни,ами защо не ни пита,дявол да го вземе. как може такъв антикомунист-антисъветчик-антируснак ,поне да попита руските власти дали имат желание д ани върнат архивите.Или и те не са важни. Това са моите убеждения,не отстъпвам и крачка от тях. По-добре разочрована,отколкото унизена и излъгана. Добре е,че публикувате списъка от резултатите в дейнсотта на СДС,но аз съм публикувала и резултатите от бездействитео ан Костов.Точно те,моите "резултати" бяха причина,избирателите да отстранят Костов от властта. Вие никога не пишете за тях,интересна позиция,коя съм аз и още трийсетина човека от кооперацията,кои са милионите. Казаха НЕ на измамата и я поставиха на мястоо си. Хайде сега,аз и Вие да агитираме същите тези милиони отново да гласуват за Костов... Но ченс,дарги Мнастър,никакъв шанс,ама съвсем ниаккъв. Антикомунизма загуби,благодарение на Костов и другите подлоги и НИКОГА комунистите няма д абъдат разобличени и победени. И Вие ли не знаете,че побеждава по-силния . И друго,знаете ли,откъде идват парите за съществуване на СДС?-от членския внос на членовете на СДС/ДСБ,но ченс,аген,драги Ман,както казва Карди. парите за СДС течат от комунистите. Просто антикомунистите нямат нищо,те са аут,те са отстранени и опозорени,убити морално и не могат да се преродят. защо ли,амо обърнете се към вашия кумирКостов,той би имал повечко информация.
Автор: НАД-Референдум 3 Юли 2011 19:51:52
Маришке, добре му го каза!?!
И аз бих гласувал само за Г.Жеков, но само ако обещае, че ще направи нужното и забрани на членували в бкп да гласуват!?!?!В Референдуми да могат да участват само по някои селски въпроси по местоживеене!?!
Автор: до другарката маришка 3 Юли 2011 20:46:53
Искам да ТИ кажа,че ЗЛОБАТА убива човек...
Разсъженията са ТИ на умствено увреден индивид...
Автор: ех 3 Юли 2011 21:00:41
Не е престъпление да си членувал в БКП. Не е престъпление и да си членувал в NSDAP и затова след ВСВ никой не е бил преследван замо заради членство. Опасни са фанатиците комунисти, фанатиците националсоциалисти, фанатиците ислямисти и всякакъв друг вид фанатици. Маришка, вие сте фанатик.
Автор: manastar 3 Юли 2011 21:18:30
Г-жо Маришке,

в цялата Ви теза има едно гигантско противоречие.

Обяснявам. Вие, и много други казвате, че разправията с комунизма е един единствен акт, който Костов е имал сили да извърши сам и от раз да се разправи с комунизма веднъж завинаги. При това без никакви рискове. Просто да беше плеснал и хоп - край, мир и любов, комунизмът отива на съд, свободата тържествува! При това Костов би срещнал подкрепата на милионите анти-комунисти в България.

Уви не го направил. И злото оцеляло, а милионите анти-комунисти се стопили. Следователно в него следва да търсим вината за жалката си държава, мизерния си живот и почти изчезналия анти-комунизъм.

Я ми кажете, как тая Ваша теза се връзва на следните факти:
- "сдаването" на властта в България, а и в много други комунистически държави не става под напора на анти-комунистите, а е умело дирижирано мероприятие на комунистите.
- огромната подкрепа за комунистите на първите "свободни" избори. При все ония сини митинги в София, които и аз смътно си спомням, в провинцията Вашите прехвалени анти-комунисти съвсем не са толкова, колкото ни се иска да са били.
- абсолютното обсебване на СДС от ДС - включая самото му създаване.
- преломните ливади на Желев.
- системното подкопаване на демокрацията въобще като алтернатива на комунизма чрез умело скалъпени активни мероприятия като подпалването на партийния дом, което и до днес се приписва на "озверялата" синя тълпа отвън.
- кръвните връзки на БКП с "наши" момчета - главорези и престъпници като СИК, ВИС, 777.
- пълен контрол на БКП над огромния държавен сектор. Включая схеми за източване чрез частни фирми на входа и изхода на държавните предприятия.
- пълен контрол на ДС над банковата система.
- пълен контрол на БКП над армията.
- пълен контрол на ДС над тайните служби, някои от които и до днес съществуват в абсолютно непокътнато от 89-та състояние - като НСС и НСО, които са нищо друго освен бившите УБО и ПГУ.
- народ, чието икономическо състояние диктува преди всичко да се намери начин за прехрана. Тука и анти-комунизмът отстъпва на глада.

Г-жо Маришке, Вие забравяте тия обективни факти. Забравяте ги и ми казвате, че Иван Костов е имал силата с един замах да отсече главата на комунизма седящ зад всички тия престъпления срещу България!

Ако напълно отричате постигнатото от Костовото правителство, то поне не забравяйте какво е постигнатото от комунистическото управление до 1997-ма.

Днес ми се кълнете, че в България нямало анти-комунисти. Как тогава е възможно преди 15 години да е имало анти-комунисти, че и повече при това? И като са били толкова силни, защо са го оставили Иван Костов да ги излъже? Впрочем пак опираме до въпроса - в кого виждате анти-комунист днес? Защо свещеният Ви анти-комунизъм не отвърна на Костовия комунизъм с нещо по-справедливо и по-умно, а гласува за царя през 2001?

Пак казвам - не ми е майка, не ми е баща. Че правилният начин е бил да се изкорени комунизма най-напред - ДА! Но едно е теорията, друго е практиката. И комунизма на теория е много хубав, на практика е друга работа. Същото се отнася и до антикомунизма. Такива са били времената, толкова е могло да се направи. Как може днес масово да се вярва на Борисов, че целият батал е заради Станишев, а никой дума да не дава да се изговори за батала, в който управляваше Костов? На него много повече подхождат ежедневните оправдания, които слушаме от Борисов. Разбира се, няма да ги чуете от големия политик Костов.

Призивът Ви да не гласуваме докато не ни се яви от небето чист анти-комунист ми напомня за селянина, дето много дълго учил магарето си да не яде и накрая то взело, че умряло. Надявам се съзнавате, че нито бабите, нито циганите, нито масово заблуденият от медиите българин чака вкъщи да дойде Вашият анти-комунист. Всичките тия хора ще отидат наесен да си изберат комунисти.

За утре не знам, но вчера и днес, единственият, който не играе с комунистите и Русия, е Иван Костов. Вие изберете кое е по-важно - да чакате своя ангел анти-комунист или да проявите разум.

ПП. Кой е тоя човек Кин и кои са другите ми никове - that's still a mystery for me!
Автор: НАД-Референдум 3 Юли 2011 22:56:57
Ето, точно заради такова чумно мислене НЕ трябва да се гласува!?!
Щом заразата е така обхванала и млади хора, които си въобразяват, че нещо нормално може да се случи в бкпстан при вечните парлама-ментарни циркаджилъци между ужлеви, уждесни и някакъв си център!?!?!Това точно е разгромяващото за България като шанс за държавност!?!?!
Докато не разберете, че с чумата никаква политика не е възможно да се случва, че никакви политици не ще могат нищо да направят, дотогава и ще агонизирате!?!?!
Толкова сте ошмулени, че да повтаряте изтърканите си мантри за гнусотията гласуване в една истинска кочина, каквато е бкпстанската простотия!?!?!Така и не разбирате що за илюзия ви въртят на лента?!?
И примитивни фанатици сте всички вие, набиващи непрекъснато, че избори могат да оправят нещо, след като бкп-дс НЕ само не получи заслужено наказание за престъпленията си, НО и управлява изцяло живота ви....заедно с батюшките уруди от съветската сган!?!?!
Вие, дебили фанатици, като нищо ще прецакате и Европа, заедно с големите червени пиявици!?!?!Само за мръсотии ставате!?!
Всички наричащи се, и наричани от вас зомбитата политици, вкупом сте една вредна за Човечеството паплач!?!?!А в бкпстан е самата ваша тиня!!?

Само се вижте, как една Маришка ви бръкна в гнилите мозъци?!?Сега и фанатичка била, защото потърсила едната Истина и Справедливост!?!?!
И тук е СВОБОДАТА.КОМ....ком, ком като какво, като червена мърша ли?!?!?
Автор: Маришка 4 Юли 2011 09:55:03
манастар,Вие жонглирете с моите коментари. Изброявате доста неща,с които аз съм напълно съгласна,от първото до последното тире. Вие,един обикнвоен човек,Мнастра п о ник изписвате неопровержими истини,които ги знаят всики антикомунисти,а Вашия кумир КЙостов не ги знае. Я отворете един брой на Демокрация или една реч на Костов,където се рпави преглед на комунйистите и ДС,койото Вие правите. Вие,занете,Костов не зане.Е,къде е противоречието в мен ,или във Вас. Ако той знаеше това,което и Вие,нищо нему пречеше да гокаже на нса,негвите избиратели и ние ще кажем-ей Г-н костов,щом като Вие изказвате тези неща,които съвпадат с нашите виждания,даваме Ви още един мандат,знаем,че борбата с комунистите е тежка,но имате нашата подкрепа. А то,какво излезе,един обикновен човек е по -информиран от нашия кидер-антикомунист. Или по кой от изброените от Вас параграфи ,Костов езапочнал да работи. По никой,защото той не е направил тази равносметка,която Вие. Аз подозирам,че е бил по-информиран от Вас,но просто НЕ Е ИСКАЛ ДА ПРИТЕСНЯВА комуноидите. Точно поради тази негова "скромност",той беше дисквалифициран завинаги. за тери пък казвам,Манастър знае,Костов ен знае.Майко мила,възможно ли е това,дарги Ман.
Автор: манАстар е абсолютно прав открай докрай 4 Юли 2011 14:22:57
(точно затова и Маришка го нарича Кин, защото Кин е една несъществуваща личност: фикция, приета сред част от форумците за човек, който подобно на старите византийци произнася десет лъжи, за да формулира с тяхна помощ една непоколебима истина - според принципа за "обратната тяга")

Що се касае до Иван Костов, то самият Кин (ако съществуваше), щеше да зададе въпрос към манАстар: "А ти, манАстаре, познаваш ли Костов лично? Познавал ли си го от преди да влезе в Голямата Политика? Очевидно не си го познавал!"

Е, добре!

Костов наистина е един изключително ловък човек и като такъв действително е роден за политик. Но той е абсолютно реакционен комунист - от тези, които са способни на най-много бели. Единственото нещо у него, което съвпада с възгледите на останалата антикомунистическа България, е неговата русофобия. Защо е станал русофоб не знам. Питал съм го, но той тогава се обърна на другата страна и се направи, че разговаря с друг от събесениците си, които в този момент се бяхме събрали и се джафкахме - така, както се джафкаме по форумите, но тогава беше "на живо".

...Самият факт, че Ванчо тогава се обърна на другата страна и не ми отговори, свидетелствува твърде недвусмислено за качествата му на политик: истинският политик съобразява мигновено за какво трябва да си отваря устата и за какво не.

Ако някой мене беше попитал за евентуалната ми неприязън към руснаците (МОЯТА, на Кин!) и на какво се дължи тя, аз бих дал ясен и точен отговор, но това е защото много не ми пука за самите руснаци - често те са ме дразнили с говеждата си упоритост и с високомерието си без покритие, но само толкоз. Някакви особени причини за омраза към тях, обаче, нямам; както нямам причини за омраза към който и да е народ по света.

Ванчо Костов, обаче, вероятно има някакви сериозни причини за омраза и това напълно оцветява поведението му. Някакви дълбоко лични причини... Да речем, някоя бяла, русокоса и синеока рускиня, по която той навярно нявга е чезнел, а пък тя му казала: "Ой ты, маленький негритёнок! Ты должен знать своё место там - в Центрально-Африканских лесах, среди остальных обезьян!"...

В този смисъл той ми напомня на Маделин Олбрайт, която водеше войната срещу Югославия с онази неизтощима злост, която е обяснима само у измамената и изоставена "девица", чиято чест е била поругана от безотговорния по природа югославски студент-ухажьор на нейната младост.

Автор: Маришка 4 Юли 2011 18:11:03
Драги Ман,понеже имате изключително голямо желание да се галсува за Костов,ние с мъжа ми размислихме и се обръщаме за помощ към Вас. Понеже се вижда,че знаете доста неща,особено за комунистите и ДС,решихме да гласуваме за Костов,но при единственото условие,да ни отговорите на следните въпроси.

1.Защо комунистите не построиха комуниузма.
2. Къде са в момента българските комунисти.
3. какви са тези сини и десни и какво отношение имат към комунизма,ако го имат въобще.
4. Какво е това "синя идея" и има ли отношение тази "идея" към комунистическия режим и комунистите
5. Докъде стигна бората срешу комунистите,все пак нали имаше начало на тази борба,поне от СДС.

Ето и един върховен цинизъм,който не съм допускала,че може да го изрече човек като Вас. Докато не се откажете от тази мисъл,да не гажа глупост,не влизайте в контакт с мен,просто няма смисъл:"И комунизма на теория е много хубав, на практика е друга работа."

Теорията на комунизма е пълен идиотизъм,отворете която и да е книга на комунистите и ще се убедите.

Аз призовавам само истинските антикомунисти да не галсуват,защото всичко е игра на комунистите. Но тези,ккоито не са антикомунисти,да правят каквото знаят,резултатите ще са пак вайкане и разочарование.


Ако отговорите Ви съвпаднат с нашите убеждения,гласовете ни ще са за Костов,обещаваме.

Казвате ,че съм казвала,че Костов с един замах могъл да отсече главата на комунизма. Нищо подобно,от него избирателите искаха САМО да разсекрети архивите на сганта и да започне борба за връщане на откраднатите пари.

Друго,казвате ,че съм се клала,че днес в България няма анти-комунисти. Нищо подобно,има,но не са сила,нито организация,нито фактор. Това беше една от целите на сганта.
Автор: Маришка 4 Юли 2011 18:18:32
Към коментатора от 14.22,който е стар и добър познат на публиката.
Приписването на някаква "русофобия" на Костов е напълно погрешно. Такава не съществува по принцип в сегашния политически живот и двиустранните отношения между България и Русия. При това,повечето хора считат,че руснаците са лоши по презимция и поставят един 140 милионен народ под общ знаменател. Това е чист болшевизъм. Костов никога не е водил антуруска политика,защото имаше само конюнкурни заяждания към нбякои руски действия. Ако той е имал нещо против политиката на Русия,бимогъл само да ги пита:"Г-да руснаци,ще ни връщате ли нашите архиви,или не" .Той не задава неудобни въпроси на никого. Бил роден за политик. И това е глупсот,нали драги Ман,не знам какво мисли Сугарев по този въпрос,не участва този човек в дискусиите,не желае,а толкова хора му вярват,нали така Ман,Кин,Корб,Дичев,Стоян и др. добронамерени колеги.
Автор: sir sven 4 Юли 2011 20:22:47
Леко напомняне мимоходом за хората подозиращи че термина "олигарх" е заемка от комунистическия лексикон:
- Господа, припомнете си Аристотел, който провижда три нормални политически форми на управление:

1.монархия 2.аристокрация 3.полития

и съответно техните три извращения:

1.тирания 2.олигархия 3.демокрация

Автор: manastar 4 Юли 2011 23:19:01
Драга Г-жо Маришке,

всяка синя бюлетина наесен е лъч надежда. Две са нещо, за което ще се напъна да Ви отговоря.

1. За мен комунизмът е двояко понятие. Така, както и комунистите са два вида хора. Едните, които знаят и си служат с измамата, за да се задържат всячески на власт. И другите, които нищо не знаят и живеят в заблуда. Комунизмът на вторите не се е състоял по две причини. Той е най-напред крайно чужд на широката маса хора по ред причини известни на всички ни в тоя форум. И второ осъществяването му би лишило просветените (знаещите, висшите партийци) комунисти от комунизма, който са успели да изградят за тесния си кръг себеподобни. Впрочем тоя комунизъм живее и до днес.

- Първият вид комунисти се намират в партийните редици на БСП, ДПС, ГЕРБ, АТАКА, РЗС, ВМРО и СДС. Някои са "безпратийни". Вторият вид комунисти съставлява избирателската маса на БСП, ГЕРБ и АТАКА, които живеят в заблудата, че някой в тия партии ще ги "оправи".

- Сини и десни за мен са партиите, които тласкат България в единствената спасителна за нея посока - Европа. Ако има нещо, което е оставило поминък на българина след безогледното комунистическо разграбване, това са експортът ни на свободния европейски пазар и инвестициите предимно от европейския пазар. И двете са възможни изключително благодарение на едно синьо правителство, независимо, че според Вас то не е имало анти - комунистическа политика.

- Не знам да има синя идея в смисъла, който влагате Вие в нея. Основната разлика между симпатизантите на сини и червени - едните вярват, че им трябва някой да ги оправи (по възможност със здрава ръка), другите знаят, че в тоя сят никой няма да ги оправи, ако сами не се оправят себе си. Не мисля и че демокрацията се нуждае някаква идеология - тя предполага личната свобода на човека и правото му да избира. Включая идеите си и правото никой да не му натрапва идеите си. Това може да звучи прекалено мекушаво за хардлайнерите анти-комунисти, но си мисля, че то до голяма степен определя правилното поведение на всеки демократ. Каква ще е тая демокрация, ако господин Костов като един Маркс и Енгелс тръгне да налага своя собствена идеология? Колкото и възвишена да е целта й, идеологията си остава един по-скоро комунистически похват.

-С риск да използвам един стар комунистически похват - да се позова на международното положение, ще кажа, че целият свят, не просто хората около Костов са притихнали в борбата с комунизма. Къде е Гласът на Америка? Къде е радио Свободна Европа? Защо Европа допуска ежедневните комунистически безобразия в България, без даже да ги осъди на думи? И при все туй, трябва ли да се откажем от Европейското си бъдеще? Най-после с какво по-хубаво ще го заменим?

Призивът ми не е да гласуваме за Костов - политикът, който не пребори комунизма. Призивът ми е да гласуваме за политика Костов, който единствен днес, както и вчера може да ни поведе по спасителния икономически път към Европа.

А кое в крайна сметка е по-важното - икономиката и материалното или идеите идеалите на Вашия антикомунизъм, предлагам Ви един цитат от Петър Мутафчиев. Писан е по повод Османското робство и съдбата на народа ни, но намирам аналогията за подходяща.

"Откак съществува философия, съществува и основен за нея въпрос - духът или материята имат примат? Когато пък думата е за общество, въпросът гласи: идеите или икономиката определят неговото развитие? Подобно на всички принципни дилеми, и тази е била и ще си остане без общоприет отговор. Но поне е ясно: отсъствува ли една от двете величини, развитие на обществото няма"
Автор: Маришка 5 Юли 2011 00:23:04
Ман,на първия въпрос отговорихте правилно,да това са двете групи комунисти-бийци,лъжци и изманици и такива ,които ги подкрепят. Но,повтарям,акцентирам,говорим и двамата за комунистите!!!

"- Сини и десни за мен са партиите, които тласкат България в единствената спасителна за нея посока - Европа."
Кои са тези партии,какъв е броят им и кава е политическата им доктринба. И ,разбира се ,какво им е Десното" и "синьото".

"- Не знам да има синя идея в смисъла, който влагате Вие в нея."

Нищо подобно,аз не влагам никакъв смисъл в тази "идея",защото не мисля,че въобще има такава. То,ако има,и Вие и аз щяхме да я знаем. Ето,нека някой да я дефинира в какъвто и смисъл пожелае,само и само да е "синя идея".

"Основната разлика между симпатизантите на сини и червени..."

Няма нито основна,нито неосновна разлика между сини и червени,след като никой не знае кои и какви са "сините" и кои и кави са "червените" И никой не казва какво е пък "червена идея".

на другите ми въпроси не отговаряте,така че ,засега препоръата Ви към синята бюлетина е в режим стенд бай. Когато се изясните напълно,ще продължим дискусията. Така ли е Г-н Кин,о пак сбърках,Корб,пак грешка,Ман,пък и Еди и всички около него.

Автор: рибния буквар 5 Юли 2011 03:44:59
Вие,занете,Костов не зане.

Евала, страшни сте!
Не знам само дали занете що сме на тва дередже?
Автор: Маришка 5 Юли 2011 05:16:14
Впрочем,драги Ман и всички костовисти,десняци,синисти,бембенисти и пр.,след тежко обсъждане,нашиян екип реши да галсува за т.нар. "сини",които никой не знае защо са сини(дори и самите те) и никой не зане каква е тяхната "синя идея".Но при едно условие,ако "сините" обещаят,че ще разсекретят архивите по делото Вапцаров и другите трористи-комунисти през 1942г. И второто условие ,ако обещаят,че ще замразят отношенията с Русия,ако не ни върне нашите архиви,откраднатаи от болшевиките. И ако не ги върне,че ще се сезират европейските институции. И ако това не стане,ще се прекратят дипломатическите отношения. Русия няма абсолютно никакви причини да се държи така мръснишки е един малък и слаб народец. При това,руските интереси съвсем не съвпадат със съветските от онова време. Бихме гласували и за "червените" ,ако обещаят същото.И за "кафявите" и за "оранжавите". нали не е важен цвета на котката ,важното е да лови мишки.
Автор: sir sven 5 Юли 2011 11:27:23
Към Манастър

завиждам ти за енергията, с която се опитваш да убедиш някои от съфорумниците и Маришка в наглед очевидни неща. Това е трудна кауза, дано да не е "пердута".:)

Ще те почерпя една бира, ако успееш да убедиш Маришка, че съществува нещо друго в живота и политиката освен комунизъм. Мисля, че тя изповядва нещо като първично богомилство по отношение на комунизма, където Целият свят, хората, предметите, държавата, битието са дело на Комунизма/Дявола/, и само безплътната светлина е Анти-Комунизъм/Господ/. Но светлината е неподвластна на хората, демек, никой освен Господ не може да бъде анти-комунист...:)


Маришке, ако ти се опиташ да проумееш това, което Манастър казва, аз ще те почерпя две бири. Добре, хайде, два чая..
Има нещо доста мрачно и забавно във възприятието ти за света и комунизма, малко прилича на студентското есе на изпита по "научен комунизъм" навремето в университетите, което завършвало така:
-"И комунизмът ще продължи гордо да марширува по земята, докато не умре и последния човек!!"
На това ме наведе твоята мисъл:

"Просто не мисля ,че е възможна каквато и да е промяна. За да не се губят излишни надежди и емоции,най-добре е да се признае мощта на комунистите и да не им се противоречи.Винаги те излизат победители,абсолютно винаги."

Недей така, дори и да излизат победители, трябва да воюваме с тях! Дори да са вездесъщи като смъртта, ние не спираме да живеем и да дишаме, нали? :)
Автор: Аз знам как ще се справим с комунизама. 5 Юли 2011 11:43:20
Хайде всеки, който е анти-комунист, фане и наебе неколко комунистки! Те ще забременеят и ще родят дечица, които ще са полу-комунистчета, полу-антикомунистчета. Ще се разводни комунистическия ген (по един приятен начин: сред комунистките има и добри парчета!).

По-нататък процесът на генетича интервенция на антикомунизама в утробата на комунизама ще придобие лавинообразен характер, което ще гарантира победата на антикомунизама над комунизама - до последна капка кръв!...

Автор: ~ 5 Юли 2011 16:04:53
Ей, горния! Това е опасен експеримент. Я си представи, че гените наистина се разводнят взаимно, но остане да доминира комунистическия ген. Тогава лавинобразният процес, за който мечтаеш, ще ликвидира антикомунизма и ще се възцари глобален комунизъм. Още повече, че според някои древни вярвания жената е тази която налага ДОМИНИРАЩИЯ ГЕН (справка - Талмуда!). Мъжът е само огнивото: чат-чат, яви се искра, запали се пра'анта, но грейката се дава от струпаните "женски съчки", които се разпалват в буен и опасен огинь...

"Немој ќерко, немој мила
мамина гугутка..."
Автор: Маришка 5 Юли 2011 17:26:00
"...съществува нещо друго в живота и политиката освен комунизъм. Мисля, че тя изповядва нещо като първично богомилство по отношение на комунизма, където Целият свят, хората, предметите, държавата, битието са дело на Комунизма/Дявола/, и само безплътната светлина е Анти-Комунизъм/Господ/. Но светлината е неподвластна на хората, демек, никой освен Господ не може да бъде анти-комунист...:)"-Едвин


Драги колега,Вие добре ли разбирате какво сте написал,добре,много добре сте го написал,аз обаче ще си позволя да прибегна до творчеството само на двама изтъкнати автори-Георги Марков и Александър Солженицин. Нали си спомянте тези две имена. Дълбоко съм убедена в правотата на тяхното творчество и хумаността им. В момента чета "Раков корпус" на Солженицин. На руски,при това. Моята душа е под влиянието на тях двамата,те за мен са герои в разбулването на комунистическия идиотизъм и бандитизъм,а нащия Георги Марков пък разглоби на съставни части болшевишко-съветския колониализъм срещу България и българския народ. Засега не съм открила нищо неввярно в творчеството на тези писатели,има и много други,особено руснаци. След като те,в своето обемно творчество не говорят за примирение със злото,наречено от мен комунистическа сган,аз,както последователка на техните идеи оставам вярна на тяхната кауза и идеите в в книгите ,разказите,есета им. Не мисля,че се сбъднала каузата на Марков,затова подържам и се възхищавам от всеки,който я подкрепя и следа в живота. Но вие,замъглените и целенасочено зомбираните ,имате право да не обръщате вникание на тези писатели,а се занимавайте с гоцета и трактори,сини и зелени,десни и лиеви,сентарални и центристи и какви ли не глисти. Тази армада от комунистически бръщолевения и дисекции на народа са довели до неговото жалко съществуване. Човешката еволюция налага едно зло да бъде премахнатао,за да се отвори пътя на доброто. Българина избра комунистическата сган да му е пътеводител в съдбата,не премахна комунистическите изедници и сега се водят спорове за Костов и костовистите.Борбата срещшу комунистическата мърсотия претърпя фиаско,надеждите на Георги Марков не се сбъднаха,страната отново лети напред,начело с комунистите,е,това мен не ме радва. Моите убеждения може да се синтезират в една мислъ:"Докато не се отстрани комунистическата разбойническа банда ,нищо добро не чака нормалния българин". Който не е съгласен с това,има пълното право да не обръща внимание на тези думи а всеки ден като Николай Флоров да повтяря-Гоце,Гоце,Гоце и пак Гоце. Е,с този подход нищо не може да се направи.
Автор: НАД-Референдум 5 Юли 2011 18:02:07
БРАВО Маришке!!!Това е!!!
Автор: hih 5 Юли 2011 19:03:02
Няма колективна вина, госпожо. Назовете поименно виновниците и срещу всяко име конкретно обвинение. После подайте обвиненията в съда. Успех!
Автор: до Маришка 5 Юли 2011 21:22:34
Маришке, комунисти няма, те се пребоядисаха отдавна и се пръснаха по всички партии(без една, която пишман антикомунисти като тебе денонощно мачкат).Щом си почнала да четеш руски автори прочети и "Златото на партията" от Игор Бунич. Там струва ми се е дадена най точната и кратка квалификация на ком.партия - ГАНГСТЕРСКИ СИНДИКАТ.
Автор: Маришка, вредно е за тебе да четеш руски автори, 6 Юли 2011 03:12:01
пък дори това да е Солженицин. Хеле пък и на руски... Мислех си, че руския старателно си отбягвала да учиш, зер като знаеш един език и четеш на него, самите интонации на езика те правят "размекната" по отношение на идеологията, която изповядват говорещите въпросния език. В случая с руснаците - езикът им ти нахлузва на главата не нещо друго, а КАМУНИЗАМ.

...Защото не бива да се заблуждаваш, че комунизмът е Маркс, Ленин или червените байряци със "сърп и чук" по тях.

Истинският комунизъм е преди всичко КИРИЛИЦАТА. Всички ние в този форум (с малки изключения) сме мръсни комуняги, защото си пишем с КОМУНИСТИЧЕСКАТА АЗБУКА. В Америка така наричат Кирилицата и се стряскат, когато зърнат текст, написан с тая прокълната символика. Съветват ни да преминем на латиница - като истински цивилизовани хора. При това много се впечатляват от буквата Я - недоумяват защо трябва латинското R да се обръща огледално. Някакъв дивашки ОМЕН (поличба) трябва да е това.

Друго нещо, което ни прави истински комунисти е, че езикът ни (на нас - българите) е славянски и много наподобява на руския. В Америка направо изпадат в паника пред тази констатация.

А и християнството ни - и то комунистическо: ПРАВОСЛАВИЕТО е сатанинско изкълчване на ЮДЕО-католицизма (а и на ЮДЕО-протестантизма).

И в крайна сметка - за всичко е виновна Русия, защото тя е унищожила през средните векове една "Велика" цивилизация, за да съгради прокълнатите си Православни храмове върху руините на този политически шедьовър - Прикаспийския Каганат. На Русия никога не бива да й се прощава тази бруталност... Както и на България, която е всъщност Малката Русия на Балканите.

Както виждаме - накъдето се обърнеш: все камунизам!

Автор: Маришка 6 Юли 2011 09:36:03
Автор: до Маришка 5 Юли 2011 21:22:34
Маришке, комунисти няма, те се пребоядисаха отдавна и се пръснаха по всички партии(без една, която пишман антикомунисти като тебе денонощно мачкат).Щом си почнала да четеш руски автори прочети и "Златото на партията" от Игор Бунич. Там струва ми се е дадена най точната и кратка квалификация на ком.партия - ГАНГСТЕРСКИ СИНДИКАТ. -Edwin


Драги колега,одавна съм започнала да чета на руски,първата книга беше "Майсторът и Маргарита".А Игор Бунич ми е един от любимите автори,но за съжаление почина преди няколко години. Имам почти всичките му книги.
А за пребоядисването сте прав,точно аз се боря против внушението,че комунистите са се боядисали успешно. Щом като Вие сте ги отселектирал във всички партии без една(коя ли е тая,некомунистическа партия,много съм любопитна),значи боядисването нее било качествено и не са могли да се скрият,поне според Вас. Аз мисля същото. Но хайде да отговорим на следващшщия въпрос ,селд локализирането на комунистическата сган. Ето го и логичния въпрос:"С какво се занимават българските комунисти,които се опитаха да се пребоядисат". Недопустимо е да не се занимават с нищо,. Ако някой каже,че българската комунистическа сган не развива никаква дейнсот е пълен неграмотник.Хайде сега,имате думата. Ако продължите в същия дух ,има шанс да галсувам за "сините',без да знам какво им е синьото и каква е "синята им идея". И никой не иска да я дефинира,абе навсякъде ченгета,ето аз фашистката баба питам,ама никой не казва,коя е тази синя идея,хайде бе другари и господа,кажете я,защо се спотайвате,толкова ли е секретна тази синя идея. Май никой не я знае. Навремето в гиманзията имаше нещо като шега,момчетата казваха :"Аз съм спал с Мара,ама тя не знае,таман да я целуна и тя не дойде". Така и наивниците и привържениците на "синята идея" ,повтарят я всеки ден до обезумяване,но не я казват на никого.Утре ще гласуват за тази идея,а тя не идва,ами как да дойде,като никой не зане коя е и къде е.Кажи сега драги Реф,съгласен ли си с мен,или греша. Понеже ти винаги си бил искрен с мен,ако я знаеш тази идея,може ли да ми я кажеш само на мен,обещавам да не я обнародвам.
Автор: "Аз съм спал с Мара, ама тя не знае; таман да я целуна и тя не дойде." 6 Юли 2011 11:09:54
Истинският виц е така: "Кака Маришка е добро момиче, ала таман да й го вкарам, тя взе че не дойде! (И си остана добро момиче...)"

"Спането", како Маришке, само с едно цаливане не се получава! Вкарване си требе, ама нали сме свенливи, правиме се че - седнали в двата края на канапето - "слушаме музика" от гармафоня...
Автор: sir sven 6 Юли 2011 13:11:20
Към "Маришка, вредно е за тебе да четеш руски автори,"

Напротив, Маришке, чети руски автори, чети на руски и на английски /аз правя така/, защото за съжаление, на български не винаги се публикуват важни неща. Радвам се, че си разбрала поне,че няма примирение със злото/комунизма/...

Към автор "Маришка, вредно е за тебе да четеш руски автори"

-Много "умели", мазни и подли забележки правите, браво, не знам как да ви нарека- господин, таваришч или сударь. Затова ще ви наричам "анонимен Путинец"..Време беше да се появите, даже се чудех защо толкова се бавите..:)
Вашата изцепка е много добър пример, как по Путински, можем да омешаме истина и лъжа, за да може накрая да изплува имперската велико-руско-съветско-путинска идея, че, видите ли:

- Кириловата азбука и наследство, Православието, Руско-Съветската империя, КОМУНИЗМА и славянството са запазена марка на Русия. "Ние", българите, видяни по този начин, СМЕ едно с Русия, и така го виждат даже тъпите американци, които "с основание" се страхуват от славянския ни език и "Я"-то ни:

"Истинският комунизъм е преди всичко КИРИЛИЦАТА. Всички ние в този форум (с малки изключения) сме мръсни комуняги, защото си пишем с КОМУНИСТИЧЕСКАТА АЗБУКА. В Америка така наричат Кирилицата и се стряскат, когато зърнат текст, написан с тая прокълната символика. Съветват ни да преминем на латиница - като истински цивилизовани хора. При това много се впечатляват от буквата Я - недоумяват защо трябва латинското R да се обръща огледално. Някакъв дивашки ОМЕН (поличба) трябва да е това."

Според кремълското джудже-богатир, всичко православно, славянско и комунистическо е ЕДНО и принадлежи на Русия. /Като казахме хубавата "руска" дума "богатир",трябва да не споменаваме истинската стара българска дума "багатур", защото това би изнервило Анонимния Съветски Сударь./

И още нещо - никой никога не е наричал България "Малката Русия на Балканите". Според Сударя това трябва да е комплимент?! Обаче България винаги е наричана "Прусия на Балканите", и тя наистина ще бъде такава, колкото по-скоро пререже пипалата на руската пета колона, осъзната или неосъзната част от която сте и вие.

"Уважаеми" Анонимен Сударь, пускайте по-често от вашата имперска отрова, така по-бързо ще си изградим имунитет срещу нея!

Автор: НАД-Референдум 6 Юли 2011 15:11:36
Маришке, аз също питам от самото начало, що е това синя идея, когато правехме първите протести още!?!Задавах всички важни въпроси, подобно на теб!?!Изгониха ме от синьо комсомолско събрание като екстремист, някакво гадно копеле с разните му въпроси и настоявания!?!?!Тогава исках финансова ревизия на комсомола, след което веднага да се настоява за същата при бкп!?!?!А в СУ в същото това време червените лайнарчета перяха мангизите на по-големите уруди, чрез чудото "студентски кооперации"!?!?!
Да, настоявал съм и за съвсем твърди конфликти с тези червеи, които сега са бизнес елита на кочината!?!?!И какво от това???!Защо ме подгониха т.нар. ми сини другари за този ми "екстремизъм"?!?!?
Рядко ги срещам днес тези сини пичлемета, но винаги бягат от мен!?!?!Има някои от тях, които наистина вероятно бих набил и сега, без никакви угризения!?!Гадни продажни копелета са тези и ме е гнус от тях!?!Хубавото е, че не гледам и телевизия, да не ми е още по-гадно!?!?!Мърша, червеи....ПФУ!!!

Обаче днес са нагли, още по-нагли отвсякога!?!Научиха се как да олигавят и малкото останали почтенни Българи!?!?!Нямат задръстване на лакомията и просташката низост!?!?!
Автор: до Маришка 6 Юли 2011 16:56:33
Бях се зарекъл да не отговарям на хора като тебе, но тоя път ще го наруша. Защото задаваш хубав въпрос - какво е синята идея. Ти вероятно я знаеш, но ще се опитам да обясня как я виждам аз. Синята идея е нормалността. Т.е да направим държавата си такава, в каквато бягат децата ни. Те не бягат в Русия, Китай или Сев.Корея, те бягат знаеш къде. Защото няма по голяма трагедия от това старците да умират, а да няма кой да ги погребе.Какво е нормална държава ще попиташ.Ето два примера от Кипър, където имам познати да работят. Жената работи в едно малко магазинче. Получават по пощата писмо от тяхното ХЕИ, че се въвежда ново изискване към такива обекти с подробно описание.Две години вече не са минали да проверят дали е изпълнено.Такова нещо тук не може да се случи - идват и глобяват, защото целта на нашите не е да се получи нормалност, а да ти вземат парите и да попълнят хазната и техния на контролиращите джоб. Втори пример - има там закон ако год. ти доход е под 11000 евро, на всяко тримесечие получаваш 300 евро помощ. Подава си моята позната молба и след 10 дни получава със пощенски запис въпросните 300евро. А тук ако трябва да получиш някаква помощ от държавата знаеш ли през колко чиновника трябва да минеш и колко нерви да изхабиш. Ето така аз разбирам синята идея и нормалната държава. Сигурно съм много наивен и глупав, но такъв съм си.Мисля че сините 97/2001 се опитаха да го направят, но бързо ги отрязаха. И едва ли ще им дадат втори шанс.
Автор: ДА ПОМНИМ ТОВА! 6 Юли 2011 17:00:16
ДА ПОМНИМ ТОВА! 1 Юли 2011 21:33:27
Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:

1. Месечна инфлация 300%.
2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.
6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение “ на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ТИМ, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП“ бизнесмени“.

2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:

1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.
6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.
10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.

Започна да има ред.

Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените „престъпления по време на управлението на ОДС“


Автор: ДА ПОМНИМ ТОВА! 6 Юли 2011 17:02:22
ДА ПОМНИМ ТОВА! 1 Юли 2011 21:33:27
Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:

1. Месечна инфлация 300%.
2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.
6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение “ на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ТИМ, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП“ бизнесмени“.

2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:

1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.
6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.
10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.

Започна да има ред.

Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените „престъпления по време на управлението на ОДС“


Автор: НАД-Референдум 6 Юли 2011 17:23:39
Ти му го говориш, и ти Маришке, а то си рупао ли рупа?!?
Сега пък била нормалността синя идея??!

Това е формула бе синкьовци - докато има и един чумав, членувал в бкп, овързан с дс-кгб съветската паплач, и олигавен във власт и влияние, никаква нормалност няма да видите?!?!?
А точно вие, идейните синкьовци, прекратихте протестите някога?!?И сега го правите?!?Впрочем вие и никога не сте направили БЕЗКОМПРОМИСЕН ПРОТЕСТ - НЕЖИВЕЕНЕ ПО ТЯХНОМУ!?!?!
УРУДИ ВМЕЬСТЕ СТАНАХТЕ, играейки си на политика!?!?!Фесове, царвули, мангали, тюбетейки, будьоновки, арабели, циончифутия....само с чисти маймуни още политика не сте правили....и, е на - вижте как осмърдяхте още повече на мърша кочинката!?!?!Не се трае....синкьовци били, идейчици новинкие, моралчики, толерантчици....ПФУ, дано ви омете природен катаклизъм цялата ви пембено-червена парт-шайка....ГНЪССС!!!!!!!!!
Автор: Маришка 6 Юли 2011 17:53:48
Сега пък била нормалността синя идея??!

Реф,напълно правдиво представяш хронологията на събитията при анти-антикомунистическия преход.


От днес ,ако някой ме пита коя е бе Маре тази "синя идея"веднага ще отговоря ,ами "нормалността". И всичко ще е наред. Добре,това го уточнихме,вървим напред. А какво е това "дясно пространство",то свързано ли е със "синята идея" и с "нормалността"?Моля,имате думата.
И трето,има ли антикомунизъм у нас,или не.
Автор: Тирбушона до Маришка 6 Юли 2011 18:01:55
Маришке, свинке красива, защо не отслабнеш малко, че да те сватосаме. Отец Нафърфорий се запиля нейде по църковни дела и отложи този належащ проблем. Мира не ми дават тревогите, като те гледам как висиш като пуйка оклюмана, денонощно,само срещу паница леща от "Позитано"! Ама Маришке кой идиот ще излъжем че да та вземе с тая куха глава? И в суратя не те знаме как си, а има и съмнения да не си траверс?! Отговори ма, куха лейко красива!
Автор: Тирбушона до Маришка 6 Юли 2011 18:03:11
Маришке, свинке красива, защо не отслабнеш малко, че да те сватосаме. Отец Нафърфорий се запиля нейде по църковни дела и отложи този належащ проблем. Мира не ми дават тревогите, като те гледам как висиш като пуйка оклюмана, денонощно,само срещу паница леща от "Позитано"! Ама Маришке кой идиот ще излъжем че да та вземе с тая куха глава? И в суратя не те знаме как си, а има и съмнения да не си траверс?! Отговори ма, куха лейко красива!
Автор: ДА НАПОМНИМ ! 6 Юли 2011 18:05:30
ДА ПОМНИМ ТОВА! 1 Юли 2011 21:33:27
Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:

1. Месечна инфлация 300%.
2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.
6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение “ на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ТИМ, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП“ бизнесмени“.

2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:

1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.
6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.
10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.

Започна да има ред.

Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените „престъпления по време на управлението на ОДС“!

РЕДНАЗНАЧЕНО ЗА УМНИ ХОРА, НО И ЗА СРИЧАЩИ, МАЛОУМНИ СПАМЕРИ КАТО МАРИШКА!


Автор: Маришка 7 Юли 2011 08:17:07
"Започна да има ред."


Точно този "ред", доведе до сгмолясването на Костов и запращането му в небитието. Това беше реда на сганта.
Автор: НАД-Референдум 7 Юли 2011 10:57:08
Ред, прасетата имат предвид, когато плюскат подредено, както трябва!?!С дзурлите в копанята, а не направо сядайки с гъз в нея, мъчейки се наплюскат и оттам!?!?!
Автор: Маришка 8 Юли 2011 05:23:02
Автор: НАД-Референдум 7 Юли 2011 10:57:08
Ред, прасетата имат предвид, когато плюскат подредено, както трябва!?!С дзурлите в копанята, а не направо сядайки с гъз в нея, мъчейки се наплюскат и оттам!?!?-Реф

Моя умря да се смее и каза,че този афоризъм на уважавания от нас Рфе е най-млакото за в-к "Стършел'
Автор: Emma 12 Юли 2011 07:19:43
I was looking eevyrwrhee and this popped up like nothing!
 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional