Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Марк Нопфлър отмени концертите си в Русия по политически причини

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.dnevnik.bg

 
Основателят на групата Dire Straits - британският музикант Марк Нопфлър, съобщи на сайта си, че отменя концертите си в Русия след два месеца. 

Причината е натискът на руските власти срещу правозащитни организации.

"Имайки предвид натиска на руските власти над правозащитни организации, включително Amnesty International и Human Rights Watch, реших да отменя планираните за юни концерти в Москва и Санкт-Петербург. Винаги съм обичал да свиря и пея в Русия и много съм привързан към страната и хората й. Надявам се, че сегашната обстановка скоро ще се промени", се казва в текста.

Концертите на Нопфлър трябваше да се състоят на 7 и 8 юни. 

Руските медии припомнят, че през миналия месец в много градове на Русия започнаха масови прокурорски проверки на неправителствени организации. Според Главната прокуратура графикът е бил определен през декември. В него са Human Rights Watch и Amnesty International, обществото "Мемориал", асоциацията "Агора" и Московската Хелзинкска група.

Според организациите това натиск и опит за сплашване - нещо, което президентът Владимир Путин отхвърля и обяснява, че проверките са "рутинни".

Нопфлър е сред известните западни представители на шоу бизнеса, които критикуваха миналата година присъдата срещу три момичета от групата Pussy Riot.
 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional