Свободата днес и тук 21 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Костов поискал над 1 млн. лв. от Нейнски за участие в изборите

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
frognews.bg

Иван Костов, лидерът на ДСБснимка:Булфото
Иван Костов поискал от Надежда Нейнски и Мартин Димитров над 1 млн. лв., за да може "Синьо Единство" да участва заедно с ДСБ в коалиция на изборите на 12 май. 

Това съобщи пред в. "Преса" Ваньо Шарков, който е участвал в преговорите между "Синьо единство" и ДСБ. Самата Нейнски не съобщи сумата, която й е поискал Командира за участие в изборите, а само, че е трябвало парите да бъдат внесени веднага.

Разминахме се по отношение на визията и начина, по който трябва да се формира единната десница, каза за разрива си с Иван Костов Надежда Нейнски. 

На първо време и двамата искахме едно и също и затова тръгнахме заедно. Смятахме, че двата политически субекта ДСБ и "Синьо единство" след изборите трябва да се слеят в една формация. В процеса на преговорите се разбра, че ДСБ си го представя по друг начин - един политически субект (ДСБ), към който всички гравитират и се вливат в него, обясни Нейнски.

Тя смята, че с годините проектът на Костов ДСБ не е успял да покаже своята жизненост и не е могъл да събере представителност в страната. 

В един момент преговорите стигнаха до точка, в която се видя, че няма доверие между двете страни. Казаха ни в очите: "Ние ви нямаме доверие и затова трябва да ни внесете парична гаранция", обяснява Нейнски. Костов поискал гаранцията да бъде внесена веднага. Евродепутатката обаче отказва да посочи точната сума. 

Разочарована съм много. И от себе си. От това, че повярвах, че може да се случи нещо. Но аз няма да спра, ще продължа да работя за единната десница, категорична е Надежда Нейнски. И допълва: Не е лесно да изградиш отново мостове там, където е имало пожар.

Запитан дали Костов е поискал повече от 1 милион лева гаранция за изборите,  Ваньо Шарков, който е участвал в преговорите между "Сниьо единство" и ДСБ, заявява, че наистина в този размер е определено съучастието за кампанията, което Костов посочил.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional