Свободата днес и тук 26 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пеевски - главен прокурор

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Стоимен Войнов, http://www.dnevnik.bg

 

 
 

Да се изгавриш по такъв начин с конституцията и да обявиш, че това е по волята на независимата съдебна система е същото, като публично пред всички да насилиш жена и да обявиш, че е било по любов.  
 
Това направи Делян Пеевски и след това с предварително подготвено писмо изкрещя: "Дръжте Пеевски" (разбирай "контрабандистите и корумпираните"). Явно няма граници за наглостта, след като

символът на олигархията и политическата корупция

в България се самообяви за успял и почтен млад човек на 33.  

Обикновено успехът се свързва с благосъстояние. Пеевски трудно минава за заможен дори и по българските стандарти - с имоти на скромна стойност за олигарх, общо под 100 000 лева и автомобил на над 10 години. Разминаването с действителния му стандарт на живот е очевидно. Пеевски се движи с кортеж от 3 коли, екип от 10 души лична охрана, живее в скъпи и големи резиденции и често пътува луксозно в чужбина. Този, който искаше да контролира злоупотребите с данъци и акцизи като шеф на ДАНС, видимо не си плаща данъците дори и върху разходите за начина на живот, който публично демонстрира. 

Част от колегите на Пеевски в парламента го посочиха за успял поради огромен опит в бизнеса. А официално той никога не е имал собствен бизнес, нито участия във фирми. Неофициално или задкулисно заедно с Цветан Василев като представител на икономическите интереси на Ахмед Доган и ДПС контролира значителни активи, между които Корпоративна търговска банка, "Булгартабак", БТК, "Техномаркет" и множество други. Но е абсурдно откраднатото от обществото чрез механизмите на политическата корупция да се дава като пример за постижение в мениджмънта.

Може би "успехът" е в политиката

Лидерът на ДПС Местан многократно посочи като безспорен успех на Пеевски фактът, че за него са гласували хиляди избиратели и той е разширил влиянието на ДПС в Пазарджик и Стара Загора. Журналистическо разследване на "Капитал" показа, че гласовете за Пеевски са основно от ромски райони. Броят на гласувалите роми се свързва по-малко с програмата на ДПС и с харизмата на Делян Пеевски, а главно с парите, които са платени, за да бъдат купени гласовете им. Безспорен политически успех, няма никакво съмнение.

И още един детайл за хроникьорите. Позовавайки се в писмото си на "независимата съдебна система", "магистратът" Делян Пеевски би трябвало да знае, че Конституционният съд не е част от съдебната система. Явно и юридическото му образование е същото като останалите му "успехи" - заплатено с големи торби с пари.

Като се замислиш за случилото се през отминалата седмица, натрапчиво се набиват и други (не)зависимости:

Всички институции в България вече са напълно независими. 

Като се започне с Конституционния съд - независим от това какво пише в конституцията.

Съдебната система е независима от справедливостта.

Медиите на Делян Пеевски и Цветан Василев са независими от истината. 

Политиците са независими от волята на избирателите си. 

Регулаторите са независими от обществения интерес в секторите, за които отговарят.

Правителството е независимо от партиите, които едва го крепят.

Пълна независимост. Всичко зависи от началника на Пеевски, от Пеевски, бизнес партньорите му и от торби, пълни с пари.

Чудехме се дали изборът на Пеевски за шеф на ДАНС е дъното?

Не е. Още може. Да напуснем НАТО и Европейския съюз или да бъдем изгонени оттам.

А когато "магистратът" Пеевски натрупа нужния стаж, дори и без ден да е бил на работа, независимият Висш съдебен съвет сигурно ще го избере за...главен прокурор. 

Това вече ще бъде тотален успех за Делян Пеевски и ще се постигне най-пълна (не)зависимост в България.

За нормалните хора в България обаче остават още въпроси: 

"А ако не искат такъв успех?" 

"Ако не са съгласни, освен финансовите ресурси Пеевски да им открадне и идеята за почтеност и успех, отъждествявайки себе си с нея?"


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional