Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Борисов може да подкрепи управление на БСП "в името на стабилността"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://kafene.net

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в събота, че е готов да подкрепя едно евентуално бъдещо управление на БСП в ”името на стабилността на страна”, съобщи Медиапул.

Преди ден той опроверга информация на Ройтерс, че е готов да прави широка коалиция със социалистите. В събота пред Дарик обаче той на практика потвърди твърдението на агенцията.

”Аз не изключвам БСП, защото казах, ако БСП ни победи, защото на 5-ти е възможно да бъдем победени от БСП, аз ще подкрепя във взимането на решения и в името на стабилността”, каза Борисов.

Той обясни, че е тласнат към БСП, защото с ”България без цензура” няма как да се направи коалиция, а Реформаторският блок се държат така сякаш не желаят дясноцентристка коалиция.

”Те (Реформаторите) говорят ежедневно само и единствено срещу ГЕРБ и затова аз съм тревожен. След 5-ти (октомври) е много възможно да не се направи правителство и това да ни повлече в много тежка и след това неизлечима криза години наред”, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че няма организация на партията му в страната, която би подкрепила коалиция с ДПС. От тезите на Борисов за БСП не става ясно как партията му би реагирала на новите коалиционни желания на лидера.

”Ако политическите партии продължим да се държим така – всяка, отричайки всеки, аз не виждам как ще седнем и ще говорим”, каза Борисов.

Още по време на управлението на кабинета ”Орешарски” лидерът на ГЕРБ стана известен с фразата за ”протегната ръка” към БСП и ДПС в името на националните приоритети.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional