Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Скоро България няма да е най-бедната и нещастна страна в Европа

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Антони Де ла Реа, http://kafene.net 

Фейсбук


Доживяхме!


Само ден, още само един къс зимен ден ни дели от мига, в който няма да сме най-бедни и най-нещастни в Европа!


Още утре, преди да е залязло слънцето вече ще има и някой по-беден народ, по-неуредена държава и по-тъпи избиратели от българските.


По този повод мисля да изневеря на любимото си "Шуменско", да мина привечер през Билата в подлеза на Университета, да си взема една бутилка узо (от скъпото, с чашка в кутията), да си харесам от студената витрина една богата салата от разни морски дарове, защо не и един омар (гледам че, са ги пуснали тези дни, вероятно за случаи като моя), да помоля за една кутийка (от големите) с хубави, черни маслини без костилките, може и още нещо гръцко за десерт, ако видя по рафтовете, после да се прибера в къщи, да си организирам "моята голяма гръцка вечер" и да гледам с удоволствие и тих възторг новините по bTV, да чакам Юксел да ми каже какви са резултатите от изборите в съседна Гърция и да вдигна наздравица за победителите!


Скоро, много скоро, още тази година всички гърци ще са милионери в драхми, гарантирано!


Както казват моите приятели либертарианците - "Никой не може да фалира една държава, толкова добре колкото собственото му правителство"

 

И след като ние, българите, успяхме да се опазим от тази напаст - комунистите, и успяхме по един безпрецедентен начин, при една "Ганди" революция - без изстрели, без убийства и насилие, само с една гореща юлска "нощ на барикадите", с една (засега) фалирала банка, с театрални постановки и улични манифестации, да свалим "нашето" правителство на Орешарски, те сега са на една ръка, на една бюлетина разстояние, да си сторят обратното на тях самите.


Е, никой не им е виновен, освен те самите.


В дебелите книги пише, че когато Господ искал да вземе на някого нещо, първо му вземал ума - този етап, май вече е минат в Гърция.


Сутринта, като се събудя, за да изтрезнея, ще си направя едно кафе - черно, тежко, силно и с много захар, както го обичам - "елинико глико". И ще ми мине, ще изтрезнея.


Но на гърците кога ще им мине пиянството - не знам, вероятно скоро (е, тогава ще имам повод да напиша нов постинг със заглавие: "В какво се превръщат мечтите").


Ясос, паликаре (така ли се пише на български, за един приятел питам, мерси?)!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional