Свободата днес и тук 18 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Прокуратурата поощрява ( на чужд гръб) агресията в обгрижваната от нея българска джунгла

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

Както можеше да се очаква ( защото бях предупреден от познавачи на системата, че в България трябва да бъдеш убит, за да „получиш възмездие” от прокуратурата по подобен казус), прокуратурата отказа да образува досъдебно производство срещу лицата, чиито заплахи с убийство в блога ми ivo.bg станаха предмет на предаване на БТВ, а след това и на проверка на МВР.

 

По инициатива ( а може би нареждане?) на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков бях поканен след телевизионното предаване да заведа официално сигнал срещу серията от заплахи да бъда обесен ( или „почерпен” с радиоактивен чай), изсипани в коментарната част на блога ми на 15 февруари тази година. За чест на криминалистите агресорите, поне онези с български адрес в София, Бургас и в едно плевенско село, са били установени.

 

По процедура прокуратурата ги е викала във връзка с данните на МВР и заведената преписка. Прокурорът от Софийската районна прокуратура Ч. Железчев обаче е преценил, че те също били упражнили правото си на свободно слово (заплашвайки ме със смърт ) по същия начин, по който аз като журналист изразявам своето мнение ( без да заплашвам нито със смърт, нито с каквото и да било когото и да било).

 

Ето на това му се казва „равнопоставеност”! В резултат на това агресорите могат да продължат да се опитват да ми запушват устата.

 

Давам си сметка, че оповестявайки този резултат ( макар да имам право да обжалвам и не съм казал последната си дума), всъщност отправям покана солидарно с прокуратурата към заплашващите да се чувстват в правото си да продължават заплашват със смърт един журналист. Пък ако се изплаши, изплаши…

 

Благодаря на прокуратурата, че се грижи за баланса на живота в джунглата, в която агресията се поощрява като част от естествения подбор. Питам се обаче, дали ако някой анонимен, а след това установен от МВР човек(оподобен) , отправи заплахи със смърт срещу прокурор ( включително децата му да бъдат изнасилени и убити пред очите му, като се случва на мен), дали същият ще е толкова либерален в преценката си, че нищо опасно не следва от това?

 

Ако в тази типична за раздаването на „справедливост” история в днешна България ( в която моя милост не се откроява с нищо съществено от далеч по-фрапиращи случаи) има нещичко утешително, то е във факта, че направих каквото можах по законен ред, за да покажа, че не позволявам да бъда третиран като тревопасно от хищниците.

 

Разчитащите да ме изплашат се изплашиха! От момента, в който разбраха за проверката на МВР, заплахите срещу живота ми рязко намаляха. Сега анонимните страхливци могат отново да надигнат глава, но ги „пробвах” и доказах: страхливци са анонимните агресори, които напразно се опитват да ме откажат от позицията ми.

 

Колкото до конкретните извършители, фактът, че са разконспирирани, показва, че не са недосегаеми. Поне на тях ще им държи топло, че не е изключено да се окажат някой ден на топло.

 

Ето още нещо по темата за заплахите ( с дата 9 май тази година) , включително към децата ми, което според прокуратурата явно е в реда на нещата ( понеже не става дума за тях лично и децата им):

тцтцтцт лоши Руснаци…

Фашистите с пръст не им закачаха жените.

малко им е на германците трябваше и пленените германци да бъдат изнасилвани от руснаците…

хитлер опостоши и изпепели половин Русия ..погледни статисктиката колко рускини има изнасилени и гаврени.

но според болния ти мозък Инджев то сигурно и хайдутите са лоши хора и са изнасилвали туркини по турските сала ..а турците са цвете не с апипнали никой с пръст 500 г

жалк акартинка си ..дано някой изнасили и убие всичките ти деца пред тебе че да видиш тогава как е

Posted by pak sym az | май 9, 2015, 14:55 | edit

 

Е, питам аз прокуратурата: трябва ли наистина това да се случи пред очите ви, г-да прокурори, за да признаете неговата незаконност?


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional