Свободата днес и тук 08 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Как да изгониш половин милион руснаци

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Флоров, http://kafene.net

 

 


Колкото и да искаш – не можеш! Първо, защото са много и второ, защото никой не иска да си мръдне пръста.


И така и така, те попадат в категорията на путинското изявление, че Русия ще защитава интересите си навсякъде по света, където има руско население. С други думи, недвусмислена заявка за агресия.


От българските власти не се чува никаква реакция за нещо, което е буквално свързано с оживяването на страната и оставането й в обединена Европа. В България днес няма сила, която да се противопостави на евентуален метеж, организиран от руска страна – чрез тайни военизирани групи, чрез подривна дипломатическа дейност или партийно предателство.


Начело на страната стои един доказан бъзльо с природно даден полицейски мантиалитет, който като на витрина показва на света самата същност на българската държава: профанизирана власт с неспособност да действа като демокрация.


Органите на сигурността би трябвало да следят за всяка проява на чужди граждани на българска територия, засягаща сигурността на държавата. Никой не знае дали тия органи имат някаква дейност срещу такава маса хора като руската.


Такова заплашително присъствие на руски граждани има и прецедент, когато в 1922 година на българска земя стъпва деветдесетхилядна руска белогвардейска армия след гражданската война в болшевишка Русия.


Тогава Стамболийски с изричната помощ на българския комунистически слугинаж успява да изгони първо генералите на Врангел, а след това и неговата армия от България в Сърбия. Дали е имало наистина план за преврат на тази армия срещу България и досега се спори.


Днес обаче никой не знае какъв е състава на сегашното руско стълпотворение по българското черноморско крайбрежие и на какво е спобна тази маса хора в момент на вътрешна криза или удобна международна обстановка.


Властите са страхуват от сянката си, камо ли от огромното руско присъствие. От години съществува безнаказана руска дипломатическа активност. Инстинкт за самосъхранение липсва, опозицията е слаба и инфантилна, а огромната политическа нелегалност на бившата Държавна Сигурност продължава да действа в унисон с успешно трансформираните комунистически структури.


Такива обстоятелства вещаят само едно – мрачно бъдеще за българската държава.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional