Свободата днес и тук 25 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Открито писмо до Председателя на НС

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Светослав Диамандиев

ДО  ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА  

              НС НА Р.БЪЛГАРИЯ

 

Високоуважаема г-жо Цачева,

     Обръщам се към Вас, като Председател на НАРОДНОТО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО, която структура би следвало да е най-близко до тежненията и стремленията на нацията, но обръщението ми е адресирано още и

 

     ДО  Главите на останалите власти в нашата многострадална държава,

 до Председателите на Висшия СС и Висшите съдилища,

 до Председателите на районните и окръжни съдилища,

 до Председателите на   частните структури от системата на

    правораздаването като нотариуси, съдебни изпълнители и др.

 до Главния прокурор на Р.България,

 до областните и районни прокурори,

 до Министрите в кабинета,

 до водачите на партиите,

 до ръководителите на гражданските сдружения за защита на гражданските права на българите,

 до издателите, главните редактори и факторите в средствата за масово осведомяване,

 до българите с ГРАЖДАНСКО СЪЗНАНИЕ.

Имаше един партиен водач, който много искаше неговите послушници да не се самозабравят и да знаят, че са в парламента по неговата воля. И им раздаде „Приказката за стълбата”. Тя трябваше да им напомня, че тяхната роля в собственото им издигане не е определяща и не бива да забравят плебейското си начало.

Историческите хроники са ни оставили нещо много по-ценно от стихотворението на Смирненски. Това е признанието на пленници-авари пред великия кан Крум за причините да се загуби Аварския каганат заедно с целия му народ, записано в гръцкия лексикон Суидас. Това историческо съобщение трябва да се знае от БЪЛГАРИЯ.

На въпроса на кана „От какво мислите, че загина вашият предводител и целия ви народ?”, те отговорили така:

„понеже взаимните клевети се умножаваха и погубваха по-храбрите и по-умните. И после, понеже насилниците и крадците станаха съучастници на съдиите. И също поради пиянството, понеже имаше много вино и всички станаха пияници. Освен това от подкупничеството и търговията, защото всички станаха търговци и се лъжеха помежду си. И това докара нашата гибел...”

 

     Високоуважаема г-жо Цачева, вероятно виждате в описаното състояние на потъващата Аварска държава много общо с характеристиката на държавата България в наши дни. Не би ли било редно да се направи един, не политически, а съдебно-правен анализ на КОНКРЕТНАТА РОЛЯ на отделните държавни дейци, които с деяния или може би още повече с БЕЗДЕЙСТВИЕ(най-вече съзнателно), доведоха държавата ни до състоянието на ПОСЛЕДНА В ЕВРОПА?!

 

     Високоуважаема г-жо Цачева, ако един трезвен ум съпостави положението на Българската държава и българския народ с това 1. на държавите и народите на бившите т.н. социалистически страни и 2. на останалите европейски страни, ще установи, че:

     -във всички трагични показатели като смъртност, заболеваемост и ниското качество на медицинското обслужване, неграмотност, ниска производителност на производството ни, катастрофи по пътищата, по мащабни кражби, по недостатъците при осъществяване на наказателното съдопроизводство и т.н. и т.н. НИЕ СМЕ НА ПЪРВИТЕ МЕСТА,

     -по показателите, с които народите се гордеят, сме на ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА.

     ТОЗИ ИЗВОД ПОКАЗВА, ЧЕ ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЧНОСТИ С ИЗВЕСТНИ ИМЕНА СА ДОВЕЛИ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА БЪЛГАРСКИ ДО ИСТИНСКА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА. Това се открои особено в резултатите от анализите и спешните мерки, които се вземат в министерствата за спасяването на държавата в последните месеци. Нима тези проблемни не са виждани  преди?

     Вината следва да бъде изречена и виновните наказани, и чрез това да се направи нашето общество съпричастно към осъждането на антинационалната политика на бившите управляващи!

     С настоящият АПЕЛ към българската нация бих искал да предизвикам националната духовна енергия за радикално изчистване на народопсихологията ни с Крумови мерки. Дано не е много късно!

 

Светослав Диамандиев

Общественик и автор на книги с

изследване на далечното

българско историческо

минало

Ст. Загора

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional