Свободата днес и тук 11 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Производител на яхти от БСП в Царево получи имот като "нуждаещ се"

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Красен Николов, Степан Хиндлиян


Живко Жеков
Общинският съветник от БСП в Царево и член на борда на компанията за производство на яхти "Пасат България" Живко Жеков е получил като нуждаещ се отстъпено право на строеж от кмета Петко Арнаудов (БСП). Това е станало в началото на април тази година, показа проверка на Mediapool.

Договорът е на стойност от 3039.44 лева за построяване на къща с разгърната застроена площ от 188 кв.м. Общата площ на парцела е 313 кв.м като за общинарят е половината.

Пред Mediapool Жеков заяви, че няма притеснения от сключения договор. Той обясни, че досега е живеел на 64 кв.м. с жена си и двете си деца в къщата на майка си. На вторият етаж в същата къща живеела сестра му. Новият му имот ще бъде също в Царево в близост до пътя към къмпинг Арапя, където той ще обитава единия етаж, а другият ще бъде за друго семейство.

Проверка на Mediapool установи, че Живко Жеков е представител и член на борда на компанията "Пасат България" АД, намираща се в промишлената зона на Царево.

От сайта на дружеството става ясно, че "Пасат" произвежда яхти, военни катери, лодки, пречиствателни станции, контейнери за разделно събиране на отпадъци, пързалки и други изделия от стъклопласмаса. Дружеството информира, че до края на 2008 година са произведени и продадени над 20 катамарана (двукорпусен плавателен съд, бел.ред) на яхтсмени от Европа и САЩ. Сайтът не дава информация за продадените моторни лодки, катери и канута.

Освен в управлението на "Пасат България", Живко Жеков участва и в управлението на Сдружение "Футболен клуб Странджанец".

Общинарят декларира още, че не е милионер и не смята да започва строеж още тази година. "Подал съм си данъчната декларация. Не ме е срам да застана пред гражданите на Царево", каза пред Mediapool Жеков.

БСП се радва на удобно мнозинство в местния общински съвет, където разполага с 8 от общо 13 съветници, което дава възможност на кмета Арнаудов да управлява с уверена ръка. Политическото мнозинство стои твърдо зад Арнаудов, който от 2003 г. досега успя да впише името си в редица оспорвани или направо скандални сделки със земи и имоти в ущърб на обществения интерес.

В момента отново е актуален казусът с незаконния строеж на комплекса "Златна Перла" край Варвара, заради който Странджа едва не загуби статута си на резерват; сделката за плаж "Корал", както и "обезпечаването" с имоти на магистрати, местни величия и техни роднини, признати за "нуждаещи се".

За трите години от последния мандат на Арнаудов, кметът еднолично е раздал над 200 отстъпени права за строеж в общината, която включва Царево, Ахтопол, Лозенец, Синеморец и Резово. Това правомощие му е делегирано от общинския съвет в Царево.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional