Свободата днес и тук 25 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Гатанката на Борисов

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Бойко Борисов е намерил кандидатпрезидента на своите мечти- съобщи ни загадъчно днес самият той с усмивка на грижовен баща, който осведомява щерка си да не се тревожи, защото се е спазарил за нейния жених. Тя не знае кой е той, но и няма нужда- нали на него му харесва избраникът!

С чувство на благодарност за бащинската загриженост се завивам под юргана и като не смея да подпитвам, се опитвам да отгатна кой ли ще е да е този най-подходящият. Не съм гадач, но в гатанката има жокер и това е образът на самия Симеон Сакскобургготски, похвален от Борисов като най-подходящ за президентския пост, което ставало ясно и от факта, че високопоставени чужденци винаги го питали за бившия цар.

Задачата не е лесна. Трябва да си съставя представата за Борисовия идеал по спомени за негови кумири.

Списание „Мах“, август 2008 г.: „Кой е най-впечатляващият световен лидер в историята, според Вас?
Бойко Борисов: … Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин са номер едно. Или Мао – за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации се изискват качества.“

Трябва да се признае, че комбинацията между Хитлер, Сталин и Мао е много точна като ориентир – тримата действително си приличат, а с Путин премиерът Борисов си е на „ти“ ( наричали се взаимно „брат“, твърди в. „Труд“). Оформя се еднозначен колективен фоторобот. Към него отлично се вписва и Живков, когото Борисов не само охраняваше, но и лично много уважаваше – до степен да стои мирно в генералска униформа на възстановения му паметник в родния му Правец на рождения му 7 септември ( 2001 г.) сред политическите му роднини Георги Първанов и Младен Червеняков. Случайно или не, между тези харесвани от Борисов вождове има още нещо общо: Путин, Хитлер, Сталин, Мао и Живков са нисички. Край тях Борисов е направо исполин!

Ясната картинка обаче се обърква и от други герои от публичните откровения на Борисов- сред тях има още двама нисички на ръст, Никола Саркози и Силвио Берлускони. Идилията щеше да е пълна поне по този показател , ако не я нарушаваше Меркел- канцлер на Германия, но и жена, която Борисов често споменава ( как тя го разбира и без самият той да знае немски , например). Това смущаващо различие оставя вероятността Борисов да е харесал за президент и представителка на този пол, който той покровителствено обича да хвали като много подходящ за харесване от самия него заради качества, които говорят за изпълнителност ( важното е да им бъде наредено от когото и каквото трябва- после стриктно изпълняват). Примери- колкото щете.

Кой обаче в нашата скромна Родина може да бъде на висотата на споменатите нисички чужденци, че да заслужи да бъде намерен и заведен от Борисов на държавния ни връх? Предавам се. Не мога да се досетя. Оставам си с мечтаенето и нетърпеливо очаквам да му дойде времето.

I have a dream!

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional