Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Бойко Борисов бил продължител на делото на княз Борис I

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Премиерът Бойко Борисов беше сравнен в събота с княз Борис I Михаил – Кръстителят на българския народ, от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, след като министър-председателят изнесе лекция за бъдещето на България в село Падина.

По време на словото си Борисов отдели специално внимание на изграждането на православни храмове, като отбеляза, че всяка седмица в страната се откриват нови или реставрирани църкви и манастири, тъй като в условията на икономическа и нравствена криза религията играе много важна роля в живота на хората.

"Аз съм свидетел как след всяко откриване на нова църква лицата на хората се променят и те започват да гледат по-оптимистично в бъдещето", поясни тезата си премиерът.

Варненският митрополит не му остана длъжен и заяви, че правителството на ГЕРБ е единственото в страната през последните 20 години, което обръща сериозно внимание на религията и на строежи и възстановяването на храмове на територията на цялата страна. Не пропусна да изрази и увереност, че властта ще продължи да покровителства църковните дела, тъй като управляващите се явявали продължители на делото на княз Борис I.

В лецията си Борисов очаквано бе отделил място и на инфраструктурните проекти на правителството, тъй като липсата им била най-големият проблем на България. Затова и кабинетът му се стараел да изгражда пречиствателни станции и канализация, "защото това ще ни причисли към развитите европейски държави".

По думите му, ако се подобри пътната инфраструктура в България, с нея ще се подобри всичко останало и най-вече ще се увеличат работните места и в страната ще се влеят нови свежи инвестиции.

Противно на изразеното от него неотдавна мнение, че завършващите у нас студенти трябва по някакъв начин да се обвързват със задължението да не заминават в чужбина, тъй като държавата е инвестирала в обучението им, в събота премиерът великодушно отбеляза, че те могат да търсят реализация навсякъде, където има нужда от тях.

Борисов все пак си позволи да насочи младото поколение в правилната посока, като му препоръча да се реализира в политиката и така да помага в изграждането на по-светлото бъдеще на страната. По думите му нищо по-добро от политическите партии не е измислила демокрацията до този момент и заради това обществото трябва да се съобразява с тях.

"Тези държави, в които има добри политици, вървят напред, а при останалите е обратното", заключи премиерът.

За да мотивира по-добре последователите си Борисов посочи за пример младежката организация на ГЕРБ като отбеляза, че много министри в настоящото правителство са започнали политическата си кариера по време на кръгли маси и срещи с неправителствени организации.

По време на посещението си край Варна премиерът официално откри завода за твърди битови отпадъци в село Езерово. Преди церемонията Борисов връчи и документите за българско гражданство на Васко Ристески от Битоля, който преди дни лично спаси живота на няколко души от автобуса, който се преобърна на магистрала "Тракия".

От: http://www.mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional