Свободата днес и тук 02 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Симеон обяснява преимуществата в политиката да си цар по рождение

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

"Политикът получава едно възпитание, кралят друго. Научил съм го още от дете и съм се убедил, че ролята ми е да обединявам народа като мирен посредник”. Това заявява в интервю за холандския вестник "NRC Handelsblad" бившият премиер в кабинета на НДСВ, коалиционен партньор в кабинета “Станишев” и бивш цар на България Симеон Сакскобургготски.

На молбата да конкретизира ролята на обединителя, Симеон я сравнява с работата на професионалист в дадена област.

“Не мислите ли, че една личност, възпитавана от момента, в който е проходила, да служи и да изпълнява определени функции, има по-добър шанс да го върши добре от някой, който изведнъж се е озовал там като парашутист ( казвам го с уважение). Смятам това за призвание. И то тежко призвание. Като професионалист в определена област можеш да избегнеш грешките и неправилните стъпки, произтичащи от липсата на опит. Никой не се ражда всезнаещ. Когато си се научил да вършиш нещо по определен начин, да се държиш по определен начин и въз основа на определени принципи, това ти създава и някакво равновесие. Можеш да гледаш по-обективно. Политикът получава едно възпитание, кралят – друго. Научил съм го още от дете и съм се убедил, че ролята ми е да обединявам народа. Като мирен посредник”, заявява царят в обяснение на личните си качества на обединител.

Той обстойно разказва и за улесненията в международното общуване, които му осигурявало роднинството с европейските монархии.

“Приятелско сдружение на държави или републики не съществува. Но роднинското, да. Повечето от нас, европейските монарси, сме кръвни роднини. Приятно е да си част от тази кралска общност. Това улеснява контакта. Така понякога заобикаляш протокола, бюрократичните пречки. Познавате се от времето, когато сте расли и затова не се налага да чакаш за "аудиенция”. Когато съм на сбирка на членове на кралски семейства, всичко е съвсем лесно. Да чуеш различни неща, да дадеш съвети, да обмениш опит. Когато си със същия произход, се чувстваш свободно да обсъждаш всичко с останалите.”, казва Симеон Сакскобургготски.

От: http://www.mediapool.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional