Свободата днес и тук 04 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Преброяването в Македония

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Биволъ

В Република Македония започна преброяване на населението. Известна е десетилетната дискриминация срещу всички, които не се страхуват да изявят открито своята родова българска принадлежност и самосъзнание. Формите и методите на тази политика, започната преди 100 г., заедно с окупацията на Македония и издигната в ранг на идеология от комунистите, продължава с още по-диктаторски средства сега. Доказателствата, свидетелите и жертвите са многобройни. Съдбите на Мирослав Ризински, Спаска Митрова, Драги Каров, Здравко Здравески, Драган Попов, Миле Йовановски и т.н. са жестока реалност.

Българското правителство, подвластно на инерцията от миналото и духа на Коминтерна, нехае и е безразлично спрямо недопустимото потъпкване на основни европейски и световни норми за човешките права на нашите сънародници зад граница. Въпреки това тежко наследство, до момента близо 100 000 граждани на Македония са заявили индивидуално своята българска принадлежност, чрез декларации за издаване на българско гражданство, като процесът продължава. Графа "българин" обаче в македонските преброителни бланки липсва. Според конституцията, там живеят сърби, цигани, албанци, турци, власи, гърци и македонци, но никакви българи. Сега е моментът, българите в Македония да изявят своя дух, своето достойнство и своята честност пред самите себе си, пред дедите си и пред България, когато са подписвали декларациите си за произход и паспорти.

В противен случай, трябва да запитаме Правителството си: Кому давате българско гражданство, господа? И ако действително давате гражданство на българи по произход, както сте задължени по закон, защо не се интересувате от извършваната спрямо граждани на Република България и Европейския съюз агресивна дискриминация в Македония? А ако признаете, че няма репресирани български граждани там, както твърдят сатрапите на Груевски, тогава се пита, къде и как могат да се изпарят 100 000 българи по паспорти в македонското преброяване?

Тези въпроси са предназначени открито към Министър-Председателя на България - Бойко Борисов, както и към Министъра на външните работи - Николай Младенов, тъй като те публично изявиха, че безусловно подкрепят бъдещо членство на Македония в НАТО и ЕС. Независимо от явните нарушения на права, независимо от циничната кражба и фалшификация на история, наследени от юго-комунистическата епоха.

От: http://www.bivol.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional