Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Доказателство № Последно е вече налично!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Георги Котев

Невероятно, но факт! Най-дълго и най-трудно издирваният документ вече е тук. Сигурно се досещате, че става дума за т.н. Техническо решение № 2903/11.12.2003 г. с приложения №№ 1-29 към него. В продължение на цели три години ядрената мафия го пазеше, като зеницата на окото си, защото именно този документ е последната свързваща брънка между фалшивият паспорт на АЕЦ „Козлодуй” (ТОБ – Техническа обосновка на безопасноста) и, като следствие от това, незаконосъобразното издадено разрешение от АЯР, за поетапен преход от старият вид ядрено гориво към новият вид – т.н. ТВСА. Както сигурно си спомняте на 20 април 2011 г. Върховният административен съд на РБ ни отказа достъп до него документ, с основен аргумент – несъгласието на доставчика на ядреното гориво, руската компания ТВЕЛ. ВАС може и да не дава, но истината е по-силна от българското „правораздаване”. Ето защо сега Вие ще имате възможност лично да се запознаете с толкова ценният за ЯМ документ и в продължение на няколко постинга да разберете истинските им мотиви да го крият от нас.

За начало ще отбележа, че моята цел, по хода на търсенето на него документ, никога не е била да получа всичките 29 (двадесет и девет) приложения. Нещо повече, даже не ми е било нужно да получа нито едно от тях. Целта на показването на това Техническо решение е да се види, че в него е посочен, като основание за исканото разрешение от АЯР, документ с невярно съдържание. Поради тази причина АЯР не е следвало да издава разрешение за поетапен преход към новият вид ядрено гориво, НО ГО Е СТОРИЛА. С което съзнателно е застанала на страната на престъпната група и е последвало дългогодишно съучастие, което продължава и в момента.

Въпросният документ с невярно съдържание е посочен в списъка от приложения под №7 и се нарича ТОБ РУ (Техническа обосновка на безопасноста на реакторната установка). Този ТОБ, от своя страна представлява т.н. Доказателство №1, публикувано от мен точно преди три години, което може да бъде видяно и прочетено от ТУК. Независимо от това най-вероятно скоро ще го пусна тук, като отделен постинг.

За моя изненада това Техническо решение дава много повече информация, отколкото съм очаквал (само позоваването на ТОБ РУ, в Приложение №7), и ще ни покаже допълнителни елементи от механизма на подготовката и извършването на уникалното престъпление. Поради наситеноста от информация, която носи то, няма да е възможно да бъде разгледано в само един постинг, а в няколко.

Като начало ще Ви обърна внимание на съдържанието в т. 1 „Основание за изменение на проекта”. Както ще се убедите по-долу, посочени са четири основания. Нека ги препишем.

  1. Подобряване на технико-икономическите показатели на горивния цикъл и намаляване количествата ОЯГ (отработило ядрено гориво) и високорадиоактивни отпадъци.
  2. Разработена и утвърдена от ОАО „ТВЕЛ” и АЕЦ „Козлодуй” „Програма ....”.
  3. Протокол №39 от ТС (технически съвет) ...
  4. Опит от експлоатацията на ТВСА на Калининска АЕЦ.

А сега да ги проанализираме, едно по едно.

  1. НЕ Е ВЯРНО! По никакъв начин въвеждането на новият вид ядрено гориво няма да намали количеството на ОЯГ! Причината за това е, че и със старият и с новият вид гориво, на реакторите 5 и 6 се реализира т.н. „смесен три-четири годишен горивен цикъл”. Това ще рече, че всяка една горивна касета престоява в реактора в продължение на три или четири горивни кампании (години), след което се вади за винаги. По надолу в Техническото решение се вижда, че авторът му е или неграмотен или съзнателно манипулиращ фактите, защото внушава, че старият вид гориво се е използвало за „три годишен цикъл”, а новото ще се използва за „четири годишен”. Познавайки отлично автора (Алексей Шикинов) смело мога да твърдя, че или е бил мъртво пиян или предварително е знаел за подготвящата се за реализация престъпна схема. Единственто вярно нещо от това основание е, че ще намалеят радиоактивните отпадъци (не знам до колко епитета „високо” им подхожда), защото в новото гориво няма да се използват т.н. „пръти с изгарящ поглътител”.
  2. И какво от това, че някой, някъде си бил разработил някаква си „Програма ...”. Откога разработването на програми започна да служи за основание за подмяна на ядрено гориво? Опитайте и Вие да разработите програма за смяна на ядреното гориво и да видим дали ще Ви я приемат.
  3. Не знаем съдържанието на протокола, следователно не можем да коментираме.
  4. НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА! Тук виждате най-първото и много важно основание този документ да бъде крит от нас през последните три години. Твърдението за наличен опит от експлоатация на новото гориво е откровенна лъжа и Вие ще имате възможност неколкократно да се убедите в това в следващите постинги. Това че в скобите са посочени приложения 11 и 16 нека не Ви заблуждава. Съдържанието на тези две приложения дублира съдържанието на приложение №7 (Доказателство №1). С това искам да Ви обърна внимание, че много от посочените в списъка приложения са излишно дублирани и „изработени” само „за тежест”.

На фона на тези откровенни лъжи не е посочено истинското основание за подмяната на горивото, а именно – системните дефекти в поведението на предишното. Изкривяване, разхерметизиране, нарушаване на ядрената безопасност, „цапане” на оборудването, облъчване на персонала, оскъпяване на производството. Нито дума за истинските причини. Нито едно истинско основание! В тази ръзка и тридесет и триста години няма да ни стигнат за да намерим документ с който са изобличени виновниците и наказани. Тази е и причината поради която никога не съм повдигал този въпрос тук.

А ето го и самото Техническо решение. С кликане върху всяка една от страниците му те ще се уголемяват и ще стават читабилни.


Уважаеми дами и господа! Сигурно се досещате, че без помощта на смели колеги от АЕЦ "Козлодуй" никога не бихме били щастливи "да се любуваме" на подобни произведения на престъпното изкуство. С тези няколко реда искам да благодаря на смелите и да поощтря колебаещите се да се осмелят да постъпят по същият начин и да разобличим, с общи усилия, самозабравилите се ядрени престъпници.
 
Блогът на Георги Котев - http://gikotev.blog.bg/

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional