Свободата днес и тук 20 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Размисли след първия тур

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Елена Тодорова

Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са първи на първи тур. Вероятно и те, и щабът им знаят какво да направят през следващите дни. Ако им остане време, да си поговорят с Йорданка Фандъкова и екипа й. Ползата е гарантирана.
Втори са Стефан Данаилов и Ивайло Калфин– подреждането не е случайно.

Развръзката предстои.

Калфин демонстрира оптимизъм, самочувствие и надменност. Продължава да иронизира Плевнелиев, да предрича провал на ГЕРБ, да говори за демократичност през призмата на БСП и да плаши с диктатура, ако не той, а друг влезе на „Дондуков” 2. Може би не знае какво друго да прави. А може нормалното поведение да му е чуждо. Възможно е и да се е надценил. Или пък така са го посъветвали. Ще видим дали тази тактика е печеливша. Шансове има. И да не се съветват с Георги Кадиев...

 

Трети са Меглена Кунева и Любомир Христов. Достойно представяне и достойно поведение в изборната нощ. Мнозина подканят Кунева да осребри третото място чрез създаване на центристка партия. Политици виждат в този акт възможност тя да може да се пазари в бъдеще и да играе ролята на балансьор. Със сигурност Симеон Сакскобургготски ще има решаваща дума в решението на Кунева. На НДСВ със сигурност му се иска някой да го извади от камерата на политическата морга – защо Кунева да не е този патолог. Всъщност тайната мисъл на всички съветници е, да я употребят за свои цели.

 

Волен Сидеров получава подкрепа от 3,69 %. Колкото – толкова. Сидеров не е доволен, но трябва да свиква с реалностите. Има от какво да е доволен, защото бие и Синята коалиция, и РЗС.

 

След него се нарежда кандидатът на Национален фронт за спасение на България Стефан Солаков с 2,68%. Неочаквано за мнозина. Антитурското говорене все още е актуално в някои среди.

 

Кандидатът на РЗС Атанас Семов е в тежък нокдаун с 1,88%. Скъпа и креслива кампания с мижав резултат. На Яне Янев и Семов не им остава нищо друга освен да пищят, че изборите са опорочени, фалшифицирани и пр. Няма кой да им се върже.

 

Синята коалиция с нейния кандидат Румен Христов се добраха до 1,77%. Срам и позор е единственият коментар, каквото и да се опитват да обясняват. Както се казва, за умрял или хубаво или нищо. Нищо...

 

Истински успех за „скакауецът“ Светльо Витков - 1,30%. Кандидатира се на майтап, подкрепиха го на майтап. Да не се заблуждава за „светльо” политическо бъдеще. Неговата територия са нотите, шоуто и иронията. Поезията също.

 

Красимир Каракачанов и ВМРО додрапаха до 0,95% - пълен крах. Нуждаят се от здравословен анализ и задължителна промяна в поведението и посланията. Харамийските масали вече и в кръчмата няма кой да ги слуша.

 

Алексей Петров с 0,89%. Коментарът е излишен. За толкова пари, напъни, заплахи и простотии за забрана на партиите и забрана на банковите лихви и това е много. Очевидно всички са разбрали, че мястото му не е в политиката, а в съдебната зала. Време е някой да му го каже. Ако има смелост... Най-добре от прокуратурата.

 

Това е реалното положение след 23.10.2011. Избирателите са много по-умни и прагматични, отколкото смятат политолози и социолози. Политическите сметки също вече минават все по-трудно. Манипулациите се увеличават, но манипулираните намаляват. Голямата лъжа на тези избори беше, че управляващите мачкат, заплашват и репресират избирателите. Това просто е оправдание за резултатите.

Вторият тур ще подреди и останалата част от пъзела. Кандидати и избиращи трябва да запомнят едно: подценяването води до прецакване.

От: http://www.frognews.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional