Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Настъпи безвремие

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгений Дайнов, http://www.desnite.eu/

Доста време зарязахме този сайт, за което се извиняваме. Случиха ни се разни неща, които погълнаха вниманието и силите ни, а и някак времето беше спряло. Особено – по изборите. Такива не бяхме виждали от Луканово време насам. Както казва Пардю: „Да назначиш Цв Цв за шеф на предизборната кампания е все едно Обама да назначи шефовете на ЦРУ и ФБР за началници на предизборния си щаб”. Ще рече – нещо нечувано, азиатско и мръсно.

Е, как тогава ЦИК ще си признае, че е имало двамина депутати от ГЕРБ, мъкнещи чували с бюлетини? „Случаят е изчерпан”, пелтечи шефката на ЦИК, очевидно поредната семейна приятелка на Цв Цв. И тя се оказа съдийка. Представяте ли си утре да тя да ви съди? Нали първо ще пита Цв Цв, каква присъда да ви постави?

Междувременно „сините” загинаха окончателно. Заслужиха си го, няма какво да се лъжем; и работиха усърдно за своя провал. В последните месеци предпочитаха да вярват на розови сънища („Касим Дал ще ни даде гласовете на Делиормана”), вместо да живеят в реалността, в която живеем ние с вас. Проблемът обаче не е в това – а в това, че ГЕРБ пое наследството на СДС далеч, преди кохортата Бойкова да са се превърнали в разпознаваема дясна партия. Дали ще се превърнат в такава е вече съмнително – как да стане, след като направиха избори по модела „Луканов”? И след като покрай другото промушиха новината, че Големият шлем на Гоце все пак ще го бъде – и газовата гръба, и нефтената тръба (която уж нямаше да стане) и руската атомна бомба в Белене.

Така или инак, с появата на двуполюсен модел – БСП и ГЕРБ – в който и двете партии не са истински партии, в БГ-то настъпи безвремие. Този път няма как да чакаме импулс за действие отвън, защото в ЕС-то също е безвремие. Всички гледат, как еврото се разпада като къщичка от карти – и никой нищо не може да направи. Все едно са хипнотизирани от наближаващ ги смерч.

Докато бяхме позарязали сайта се случиха и други неща. Цензурата във водещите вестници съвсем заля всичко. „Не пипай ББ и Цв Цв” е лозунгът на деня. И моя статия след статия потъваше в чекмеджетата на „Труд” и „24 часа”.

Не, че това ще ви оправи настроението, но си позволяваме да публикуваме въпросните недопуснати до газетните колоси статии. Поне да се види, кое е забранено.

„Дясно” вече няма. Остава „desnite.eu”. Не е достатъчно, но като няма друго, с това ще се занимаваме.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional