Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пл. Устинов: Трактора беше посредник между организираната престъпност и държавата

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Фрогнюз

Властта на Ал. Петров се изразявала в събирането на компомати. "Октопода" и "Наглите" са били в тясна връзка, констатираха жертвите им. С парите от откупи сега се плащали скъпи адвокати, добавиха те и потвърдиха, че и досега ги заплашват и тормозят.

С парите, платени от нас, сега се наемат адвокати, които бранят тези, които отвлякоха сина ми, заяви по ТВ 7 една от жертвите на "Октопода" и на "Наглите" Катрин Маркова. Тя обясни, че не става дума за евтини адвокати.

На мен ми бяха предложени 10 000 лв, за да не свидетелствам и всеки месец да получавам някаква заплата, разказа друга жертва и роднина на Ал. Петров - Пламен Устинов. Групата на "Октопода" има връзка с групата на "Наглите" чрез Антон Петров-Хамстера, установи той. Устинов бил заплашван, накарали го пред адвокат да даде фалшиви показания. В неделя вечерта семейството на Устинов било нападнато. Свидетел потвърди, че нападателят Ангел, братовчед на Ал. Петров, заплашвал с брадва, че ще очисти всички от семейството. Тъстът на Устинов на свой ред заяви, че чул с ушите си закани, че Петров бил възложил нападението срещу заплащане. Пред ТВ 7 самият Ангел пък съобщи, че не познавал Петров, въпреки че са братовчеди. Впоследствие в репортаж на ТВ 7 се видя, че има и още заплашвани.

По първобитен начин изглежда, че се решават нещата в нашето село, а нападението над тъста ми  вероятно беше начин аз да сляза и да бъда пребит седмица преди делото, каза Устинов. Той разказа, че самият Ал. Петров му възлагал мокри поръчки, докато работел за него. Петров разговарял дълго с него и първо предложил да бъде отвлечен близък до Гриша Ганчев, но впоследствие се отказал от тази идея и поискал Ганчев направо да бъде "очистен". Устинов предупредил Ганчев, а известно време след това бил отвлечен и Ангел Бончев. Търсех и него да го предупредя, но не успях, каза Устинов.

Катрин Маркова разказа, че мъжът й не бил име, преди медиите да го направят такова. Набедили я за СИК-аджийка. "Наглите" решили, че след като починал мъжа й, можели да й отнемат всичко и за целта отвлекли сина й. Дори не знаели, че всъщност имуществото й е запорирано. Със сигурност за мен има вариант МВР да е закриляло извършителите, размиха всичко нарочно във времето и ако не беше сменено правителството, нямаше да стигнем дотук, каза Маркова. Според нея шапката над "Наглите" се появила малко по-късно, в началото те повече грешали.

Устинов също каза, че изглежда така, защото ставало дума за високо технологично ниво и високо покровителство. Поръчките, давани от "мозъка" на Октопода, били 3 отвличания - тези на бизнесмена Киров, на А. Бончев и на сина на Гунински. Властта на Ал. Петров се заключава само и изключително с това, че той борави с много компромати, събирани по времето на Филчев и после, когато отива в ДАНС. Страха на политиците и бизнесмените от тези компромати го прави силен. От встъпването на Филчев като главен прокурор двамата били неразделни, срещали се често в ресторант "Златния телец". Ал. Петров беше посредник между организираната престъпност и държавата, звеното между власт и пари. Петров вкара Р. Петков в капана със срещата на басейна "Спартак", продължи Устинов. Възможно е създаването на ДАНС да е целяло дискредитирането на Петков. Не е изключено Петров да е държал самия С. Станишев с някакви компромати, добави Устинов. За да си таен агент под прикритие, означава да не се различаваш от останалите хора, а Петров приличаше по-скоро на мафиотски бос, каза още той.

Това, което чувам, ми се струва като във филм, но явно в тази държава всичко е възможно, каза К. Маркова. Тук ни мачкат със страх, цял живот сме така, продължи тя. Затворите са пълни с идиоти, откраднали по една кокошка и един кон, а тези, които ни отвлякоха децата, ще лежат колкото тях, каза тя.

Frognews.bg напомня, че преди време беше учредено Гражданско движение за защита на жертвите на организираната престъпност „Св. Георги”, които настояват за ясни правила и тестове в закона, които гарантират защитата на жертвите.

      
От: http://www.frognews.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional