Свободата днес и тук 24 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Владимир Путин си създава нов имидж - представя се като опора на средната класа в Русия, твърдят руски експерти

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТАМосква, 18 януари /БТА/
    Връщането на Владимир Путин на президентския пост в Русия е "най-вероятното развитие на събитията (. . .), и то още в първия  тур", прогнозира руският политолог Дмитрий Орлов, цитиран в
"Росийская газета". Основания за този извод дава според него статията на премиера Путин, кандидат в изборите за държавен глава през март, поместена в понеделник от в. "Известия".
    Изброените от Путин успехи на днешното ръководство показват, че премиерът има "системен поглед върху ситуацията в страната и  се стреми да довърши постройката, чийто строеж започна в края на 90-те, за да направи системата наистина органична", обяснява Орлов.
    Изданието помества и други мнения на експерти от състояла се вчера кръгла маса за предизборния материал, представен от Путин като покана за широк диалог за бъдещето на страната. "Нищо не бе казано например за борбата с престъпността и наркоманията. Ако този разговор не започне, вторият тур е неизбежен", твърди Александър Ципко. 
    "Фактически сега преминаваме към президентско-парламентарна форма на управление" и обществото вече е различно - "интерактивна Русия, в която всички имат желание да участват в живота на страната. И премиерът не може да не го разбира", смята Юрий Шувалов от ръководството на управляващата партия "Единна Русия", говорил на форума.
    Статията в "Известия" е "признак, че се формира нов имидж на Путин като мек модернизатор и опора на средната класа в Русия", коментират политолози, цитирани в "Московский комсомолец".
    "Единна Русия" е готова да последва Путин, лидера на партията. Членовете й са убедени, че постиженията на Русия през управлението на екипа начело с Путин са и тяхна заслуга, добавя
вестникът, като се позовава на Сергей Железняк от партийното ръководство.
    "Независимая газета" нарича статията на Путин основно политическо събитие на седмицата, което според експерти приближава Русия към гражданското общество.
    Путин "си поставя грандиозна задача - да приложи демокрацията по такъв начин, че страната да не се разпадне", отбелязва Олга Крищановская, руски политолог.
    Според експерти, споделяйки с хората в Русия ясната си визия и разбиране на текущата ситуация, Владимир Путин ще може да спечели мнозина на своя страна. А това на свой ред ще заздрави
основите на стабилността в руската държава, добавя "Независимая газета".
    Информационният ефект от митингите на опозицията в Русия не сработи срещу Владимир Путин - центърът ВЦИОМ твърди, че рейтингът му нараства вече три седмици поред, пише "РБК дейли".
    Според Валерий Фьодоров, шеф на социолозите от ВЦИОМ, подкрепата за Путин в Русия е нараснала за три седмици от 42 на 48 процента и за изборите може при известни условия да достигне 60 на сто, посочва изданието.
    Вестникът обаче припомня тенденцията анкетираните съзнателно да лъжат, за да изглеждат "социално положителни". ВЦИОМ предсказваше за управляващите 53 на сто от гласовете на
парламентарните избори през декември, а фактически "Единна Русия" получи само 49 процента. Резултатът от президентските избори може да открои още по-големи грешки на социолозите, предупреждава  "РБК дейли", като се позовава на Фьодоров.
    "Руската социология не е достатъчно честна", коментира аналитикът Александър Дугин, цитиран в материала. ВЦИОМ е "структура, контролирана от президентската администрация, и изявленията на нейни представители имат твърдо пропаганден характер", заявява той.
    Експертът Дмитрий Орлов просто посъветва кандидата да победи честно, пише "Московский комсомолец" и го цитира: "Та нали честните избори са единственото условие, поставено от опозицията, за да легитимира Путин като президент".
 

(БТА)


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional