Свободата днес и тук 29 Май 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Срам за преподавателите от СУ!

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Eдвин Сугарев

Едно писмо на проф. Владимир Градев, което много ясно показва не само в каква държава живеем, но и защо сме я докарали дотам:

 

Уважаеми колеги,

както вчера ви писах, днес във връзка с патронажа и публичната защита на конференцията за Л. Живкова (за тези от вас, които не познават мероприятието ви изпращам програмата, такава каквато я дава, разбира се, в-к "Дума" http://www.duma.bg/node/41240) поставих въпроса за оставката на Ректора на СУ. Бих искал да ви информирам за резултатите от гласуването - от 160 преподаватели: философи, социолози, психолози, политолози (включително и публизна администрация), културолози, европеисти: 18 "за" оставката, на останалите очевидно им е, ех, ако не чак по сърце, то явно по кариерен опортюнизъм и камериерски интерес, с този ректор Софийския университет да се превърне в Правешки хотел.

Това е нашата славна наука, уважаеми колеги

Най-сърдечно:

Владимир Градев, професор във философския факултет на СУ

 

Това прочее е същият онзи Софийски университет, чиито студенти освиркаха Фердинанд на 3-ти януари 1907 г.

Това е същият университет, който стачкуваше през 1991 г. – и докато продажните бащи на Конституцията гласуваха обществения договор за фалшива и фасадна демокрация, над неговата фасада висеше огромен надпис: “Нова конституция – депутатска проституция”.

Това е алма матер на онези вдъхновени и изобретателни момчета и момичета, които изнесоха на гърба си протестите през зимата на 1996-97 година – и които бяха бити в нощта на 10 срещу 11 януари 1997 г. – като подпечатаха падането на правителството, докарало България до финансова катастрофа, със собствената си кръв.

Днес в този университет са правят конференции в памет на Людмила Живкова – с неприкритата цел да бъде реабилитиран един режим, определен от целия цивилизован свят – а и от българското Народно събрание, за престъпен. Правят се – с покровителството и с прякото участие на неговия ректор.

И когато българските интелектуалци, които преподават в този университет, трябва да дадат гласа си за съдбата на този именно ректор, те страхливо се посвиват и си пасуват. Със същия успех биха си пасували, ако някой се опитваше да реабилитира не Людмила Живкова, а примерно Гьобелс или Берия.

Осемнадесет от тях са гласували за предложението на проф. Градев – за оставка на ректора проф. Илчев. Добре, че все пак ги има. Ами останалите 142-ма? Тяхното посвиване и снишаване е знаково. Все пак това не е любимият на Гоце Пернишки университет, а Софийският – най-старият и уж най-престижният в България.

Не знам какво си мислите за тях. Но аз, който съм завършил този университет, се срамувам. Тегаво е да живееш в страна, в която университетските преподаватели са такива мижитурки.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional