Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ДРУЖНО ДА СКЪРБИМ НАВРЕД!

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Сухиванов

  Цецка Цачева пак се изцепи урбулешката, съвсем по стила на Гербаджи баши, че целокупният български народ скърбял безутешно за „кончината” на дедо Максим...  И природата и тя май не е безучастна, ето времето се застуди, денят става все по къс, а до Варна и земетресение ни разлюля... Все поличби, които не са на добро! Не са!

Впрочем пак лъсва отявлено какви нискоинтелигентни екземпляри са яхнали държавата. Истината, че на никого не му пука, че Максим, бивш Марин Минков от еди къде си, хвърлил топа... Ежедневно умират хора, някои наистина ценни като човешко качество. Какъв беше тарторът на православните ни... е друг въпрос. Преодолял бил разкола!? Виждаме как – синодът Му се оказа пълен с агенти на ДС, а дали негово светейшество  е бил подлога на ДС? Е, това няма никога да го узнаем, но е ясно, че не може целият синод да са агенти и доносници, а пък той да е  чист като детска сълза. Второ – биха ли търпяли ония ортодоксални комуняги от БКП човек от типа на папата-поляк?!

 И какво оставя след себе си този патриарх? Велики мисли, велики дела? Една напълно разкапана църква, капсулирана и търгашески втренчена в имотите си, с тлеещи гей скандали, а вероятно и педофилия в семинарията.... Едни омърсени и сребролюбиви, благоутробни архийереи  - кой от кого по користен.

            Какво ще стане с църквата оттук нататък? Ами живота ще я изхвърли в канавката, защото средновековния фосил не може да има друга съдба. Ген.Б.Б. ще продължи да ктиторства с държавна пара, но това няма да промени нравствения климат у нас, просто църквата ще продължи верноподанически да подкрепя властимеющите и да им кади тамян за късмет и здраве.

Кой ще бъде патриарх ли? Ами май все тая. Ясно е кого повечето българи не искат за патриарх – на първо място сутният Николайчо Ролекса, крупен прозводител на сладникав кич и насилнически закани. На второ място агентите в раса. И то май не останаха достойни. Ловкият тарикат Гавраил, останал без досие, той може би ще бъде забуленият в бяло, ако въобще моралните съображения значат нещо за синадалните старци Но който и да е – това нищо не променя, българите отдавна се научиха да живеят без бог, камо ли без църква като нашенската.

            Най-усърдни в отразяването на всенародната скръб и масова печал се оказа официозващата БНТ, не спряха да ни заливат със сополиви изказвания на „миряни”, със съобщения за тъгуващи монаси, разстроени архонти, псвосяли от мъка попчета и потънали в скръб храмове и всякакви там църковни постройки, посредници с отвъдното. Максим пък го чакал мраморен паметник! Вечността му е в кърпа вързана с такъв обелиск! А може би нейде в барелефа на вечният паметник на червената армия трябва да се издялка и неговият образ? Налице е министър-скулптор, нещо да измисли все пак.

            Не сме чули мнението на мюфтийството по въпроса още, както и на Атака, най-вече на Слави Бинев. Впрочем това е идея – защо  Слави Бинев да не оглави църквата, отива му, след като имаме такъв премиер, крайно време е и църквата да се поосвежи с мускули, препасани с черен колан. Зер ако върнат вяроучението  школото, поповете трябва да могат да бият  и налагат не само с шибучици и килийни тояги.

            Ами като съзерцаваме от ъгъла всичките тия маскаради и маймунджилъци – воистина ни обхаваща безизходна тъга и меланхолия, сплин дори, както казват декадентите...

Моя страна, моя Българийъ...

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional