Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ ИЗБИРАТЕЛНИЯ КОДЕКС

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Паула Лайт

Имайки предвид 40% неграмотност на българския народ можем да направим следния извод:

Съдбата на всички нас се определя от тази група неграмотни хора, които са лесно манипулирани и подкупни. Образованите, интелигентни и умни българи виждат безсмислицата и не ходят да гласуват.   Болшинството хора не уважават и не спазват законите, защото те са създадени от депутати, избрани с гласа само на 25% до 35% гласоподаватели. От тук  и неуважение към институциите, тъй като те работят по тези закони. От своя страна, този избирателен закон дава на новозабогателите (знаем как) парвенюта и не до там умни и образовани вече 24 години да ни управляват.  

Българката не ражда, младите хора напускат страната, за да не се върнат повече никога в България. Жените и мъжете от средното поколение отидоха и отиват да слугуват в различни краища на света,  за да изхранват невръстните си деца и стари родители. Това доведе до опростачване на нацията. Все още има възможност за спасение, като променим Избирателния кодекс. Моето предложение е следното, макар да съзнавам, че няма кой да го подкрепи и внесе за обсъждане. Технически е лесно изпълнимо и то е:

БЮЛЕТИНАТА НА ХОРАТА С РАЗЛИЧНО ОБРАЗОВАНИЕ ДА ИМАТ И РАЗЛИЧНА СТЕПЕН НА ГЛАС.

                                   Необразован – 1 глас

                                   Основно образование – 2 гласа

                                   Средно образование – 3 гласа

                                   Висше образование – 4 гласа

                                   Докторанти, доценти и професори – 5 гласа

Това ще намали купуването на гласове (няма да има интерес от купуване) и ще направи изборите по-качествени. В Европа, където демокрацията е установена много отдавна, нещата стоят по съвсем различен начин.

Не ме обвинявайте в елитаризъм, защото е абсурдно да се изисква поне основно образование за свидетелство за управление на МПС, а за избор на управляващи, а от тук и за просперитета на нацията да няма никакви кретерии.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional