Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Протест му е майката - и бащата

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.webcafe.bg

        И к'во праим сега, дами и господа, другари и другарки, унижени и оскърбени от цените на тока?

След като поскачахме, научихме, че:

- Всяка една власт е включила по един свой обръч от фирми в цените на тока.

- Цените на тока в най-бедната държава от ЕС не са най-ниските в ЕС.

- От цените на тока богатеят бизнесмени като Христо Ковачки, собственици на фотоволтаици и вятърни паркове - някои от които са и депутати в парламента, американските собственици в Марица-Изток, електроразпределителните дружества; а изплащаме още и грешните милиони, дадени на консултанти и руски фирми за АЕЦ "Белене"

- От цените на тока обеднява почти цял един народ.

- Електроразпределителните дружества, които ни продават тока, не са проверявани от 10 години. Някой е забравил, че трябва да има ежегодни одити. Обаче какво стана с оная проверка през 2010 г., когато Бойко Борисов пак прати на прокурор проверката на ЕРП-ата, дето откри как са надували разходите си с консултантски договори за 5000-6000 лева на ден, а се твърди, че има и такива за 2500 евро на час. (Подобни трикове използва и концесионерът на "Софийска вода".) Изцедиха едни дивиденти на държавата и може би така се откупиха.

- Държавният регулатор - Държавната комисия за енергийно и водно регулиране - играе през цялото време за отбора на монополите. За същия отбор играе и друг голям държавен регулатор - Комисията за защита на конкуренцията, която може би трябва да се прекръсти на Комисия за защита на монополите, и Комисията за защита на потребителите, която най-добре да се закрие.

- Договорите за приватизация на ЕРП, извършена по времето на кабинета на НДСВ-ДПС, не можело да се разсекретят.

Цялото това знание ни направи още по-бесни. Но от това, дами и господа, другари и другарки, унижени и оскърбени, цените на тока няма да намалеят.

- Ще ни лъжат, че прокуратурата проверява ДКЕВР и АП, за да се разтегли проблемът във времето. Всички знаем как приключват такива проверки - или прокуратурата не ги приключва, или ги прекратява. Какво стана с проверките от 2010-а...

- Ще ни кажат, че няма как да се отнемат лицензите на ЕРП. А как тогава Албания изрита ЧЕЗ?

- После всичко пак ще си тръгне, както си е вървяло. А парите от нашите сметки за ток ще продължат да се трупат по сметките на фирмите - и партиите.

Затова да не се отказваме да протестираме. Бездруго в България пряката демокрация не работи, защото ни е отказана в законова форма. Нали с нашите пари ги направихме богати. Само чрез протести можем да ги принудим да се страхуват от нас, защото иначе няма как да погледнат към дъното.

Намаление на тока няма да се случи, не се заблуждавайте, но да спрат да ни лъжат за това за какво всъщност плащаме. И като приключим с изясняване на обстоятелствата около сметката за тока, да посегнем към фактурите за парното - софийска топлофикация е по-голям гьол и от АЕЦ "Белене". А после - да поискаме и опростяване на данъчната декларация.

Протест му е майката - и бащата. Децата са си наши.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional