Свободата днес и тук 21 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Подкрепете истината, достойнството и справедливостта

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Eдвин Сугарев

Скъпи приятели,

коментарният сайт Свободата постигна своеобразен рекорд – вчера бяха регирстирани  17 968 посещения. Това отговаря приблизително на тиража на един средноголям ежедневник.

Безспорно този интерес е свързан с разпространеното от мен Открито писмо до главния прокурор г-н Сотир Цацаров, в което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева.

В много от постингите в други медии, които препечатаха писмото или дадоха линк към него, редица негови читатели изразиха желание да подкрепят лично, с подписите си формулираното в него искане.

Това вече може да бъде осъществено – започната е петиция в подкрепа на това писмо – и който желае, може да я подкрепи на адрес http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev .

Същевременно сайтът ще разшири и задълбочи съдържанието на това писмо, като даде публичност и на други корупционни прецеденти, свързани с правителството на тройната коалиция – или пък с предишни или следващи правителства. Крайната цел на тези усилия е да се постигнат реално действащи механизми за граждански контрол, които да не позволяват на политическите търгаши да се измъкват безнаказано и да се опитват да спечелят отново доверието на избирателите.

Бихме искали да се надяваме, че гражданите на България, които днес демонстрират своя гняв, ще съумеят да институционализират именно тази воля за истинност и достойнство, която е и eдинствената основа за по-добър живот.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional