Свободата днес и тук 19 Април 2021  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Подставени лица сред протестиращите

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Георги Петров

Не какви да е лица, а най-активните "водачи" и организатори. Доста интервюта раздадоха из телевизии и вестници, но са пропуснати интересни въпроси. Например Ангел Николаев Славчев. представя сe като модерен младеж, баща на 2 дечица, работещ като мениджър в IT фирма, активен гражданин без потилически амбиции, искащ граждански контрол над управляващите и т. н. Казва "Аз не се занимавам с очакване на протести, а с организирането им".
Каква е истината? Младежът вече е доста навътре в политиката, при това от крайно лявата страна. Няколко минути в интернет, и излизат следните факти.

БСП

|---> Николай Малинов, член на Висшия Съвет на БСП, издател на партийния вестник Дума, председател на Национално движение „Русофили
|--->---> Младежки клуб към Национално движение "Русофили"
|--->--->---> Ангел Славчев: Координатор на младежкия клуб към “Русофили”, избран на 13 Декември 2012. Някои от най-интересните цели на русофилите съм копирал по-долу.

Ангел Славчев е бил кандидат за депутат от 23-ти софийски избирателен район през 2009г. от крайно лявата партия Българска Левица на бившия депутат от БСП Иван Георгиев Генов. Партията е участвала в изборите като част от "Българската лява коалиция". Както се вижда, в избирателният списък Иван Г. Генов е първи, Ангел Славчев е №21. Не е избран, после напуска партията. 

10 Януари 2011: Ангел Славчев беше (тогава го видях за първи път) сред организаторите на незаконен митинг пред паметника на съветската армия. Видео може да се види тук, той взема думата след първата минута. "Другарки и другари..." Имаше още близо 200 млади симпатизанти на БСП и БКП с мегафони, червени знамена със сърп и чук, съветски маршовe и "На всеки километър" през високоговорители. Незаконният им митинг беше срещу законно мълчаливо шествие - протест на граждани, искащи преместване на паметника в Музея на социалистическото изкуство. Симпатизантите на БСП крещяха по мегафоните обиди и заплахи през цялото време. Полицаите не се намесиха.

Коментар на Ангел Славчев във в-к Капитал за митинга:

Тези ЗА демонтажа бяха не повече от 150-200 човека, а ние от другата страна бяхме 75 – 90 човека. Това е нормално защото ние се организирахме за два дена, а не искахме да влизаме в конфликт с никой , прости си ви освиркахме. От страната на този инициативен комитет нямаше повече от 30 млади човека…

Коментар на Ангел Славчев във в-к Капитал на тема За или Против паметника на съветската армия:

През тези 45 години сме били с онези, които освободиха България от „османското присъствие“ и Европа от фашистка диктатура... Или ще кажете, че Съветската Армия не ни е освободила от фашисткия режим? Тук е пълно с лумпенизирани хорица! Капитализма е заразно ЗЛО и 20 години на преход ни убеждават в това.... Целият дебат е подхванат от лумпенизираните последователи на "демократичните" партии.

Всички тези коментари са в сайта на в-к Капитал, могат да се видят в пълен размер, тук са със съкращения. Там е регистриран като angel.slavchev

Относно русофилите: Вече стана ясно, че са организация под контрола на БСП. Отворих сайта им ,  имат публикувани документи с най-съществените цели които си поставят. Копирах само малка част от тях тук. Всеки да си прецени за какво работят всъщност:
Постигане на всестранен напредък на България, чрез развитието на българо-руските политически, икономически и културни отношения, чрез разгръщането и утвърждаването им като стратегически, с жизнено значение за българската нация.
Постигане и поддържане на високо ниво на обществено влияние на Национално движение Русофили за разгръщане и утвърждаване на отношенията с Русия като един от главните стратегически вектори на националната политика на България, със жизнено значение за просперитета на страната.
Защита, развитие и подкрепа на русофилските чувства и нагласи у българите, формиране и изява на позиции за утвърждаването и развитието на българо-руските отношения като незаобиколимо и жизнено важно условие за всестранен  просперитет на българската нация.
Утвърждаване и по-обхватно развитие на комплекса от дейности сред подрастващото поколение в учебните заведения, включващо разширяването изучаването на руски език в детските градини, основните и средни училища.
Взаимодействие с Българската Православна Църква с цел нарастване на ролята на Православието в съхраняването на българската национална идентичност и нейната устойчивост на ерозиращите я външни и вътрешни фактори. Свързване на русофилството със специфичната роля на Православието за духовното единение на българския и руския народи.
Oрганизиране на кампания за създаване на групи за изучаване на руски език в детските градини. Фонд „Русский мир” финансира издаването на учебно помагало, плакат, листовка и организиране на семинар с учители, който ще се проведе в края на м. май 2013г.
Провеждане в детските градини на празници и представления на руски език пред родителите, посветени на 3-и март, 8-ми март, Пролетта, Деня на детето, Празника на будителите, Коледа. За Празника на града може да се проведе общински преглед с обща програма от групите по руски език в отделните детски градини.
Организиране на Празник на руския език в края на учебната година. Децата показват наученото през годината пред родителите и получават Диплом за успешно преминало обучение по руски език.
Областните координатори да поддържат близки контакти с митрополитите и периодично да се информират за взаимодействие и участие в русофилски прояви, да обсъждат и се консултират по основни и текущи проблеми. Националният съвет в началото на 2013 г. да формира съвместно със Светия Синод насоки за сътрудничество с Православната църква.
Към средата на 2014 г. общинските организации на Движението да достигнат 190, а членският състав – 50 хил. До 2016 г. в почти всички общини да има учредени русофилски организации с клубове в по-големите квартали и селища с общо над 70 хил. членове.
Та така... Следващият път, като видите хората с микрофони върху микробуси, водещи протести, отделете 5 минути на Google.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional