Свободата днес и тук 25 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Гласуваш за Орешарски, получаваш Черепа

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

Сергей Дмитриевич пак изтепа рибата. Този път с номинацията си на Пламен Орешарски като бъдещ премиер, ако БСП спечели изборите.

Вероятно и самата негова декларация, че няма да бъде такъв в случай на евентуална победа, е хвърлила в тъча червените избиратели. Най-малкото защото истинската битка не са изборите, а управлението след това. И в този смисъл той прилича на генерал, който казва на своята армия, че преди решителното сражение ще избяга.

Сега обаче ги изправя пред друга, още по-непонятна и необяснима ситуация. И причината е, че бившия финансов министър изобщо не е член на БСП. Което за червените е сериозен знак, че не бива да му се доверяват особено отговорни постове. Виж – обслужващи, сиреч да осигурява бюджетни излишъци, които да бъдат потребявани в полза на другарите и тяхната олигархия – това може. Това беше и основната му функция по време на тройната коалиция.

Но министър-председател?! Къде отиде партийността, с която са закърмени червените бабички – най-надеждния електорат на БСП? Почти ги виждам как – вече понаучили, че и църквата е от “нашите”,  се кръстят и викат: “Божкее...”

Орешарски беше не само обявен, но и прехвален. Сергей Станишев го обсипа с такива похвали, че ако финансистът имаше свян, щеше да се изчерви и да потъне вдън земята. Но такива хора свян нямат.

Нямат, защото да си бил заместник-председател на СДС и след това да станеш министър в правителството на Сергей Станишев не е нещо, с което човек може да се гордее. Политическата поврътливост не е достойнство, а безгръбначие. Това означава, че нямаш нито идеи, нито идеали – и си готов да служиш на всеки господар.

Но това, разбира се, няма никакво значение за Сергей Дмитриевич. Неговата партия винаги е била готова да използва наемници от всякакъв вид. Е, до изчерпване на техния ресурс, след което са били хвърляни на лъвовете. Българската история го доказва.

“Той е най-силната кандидатура, която отговаря на нуждите на страната в момента.” – заявява лидерът на БСП. “В периода на нашето управление той показа изключително силни управленски качества, визия, реформаторство, отговорност... Пламен Орешарски е преди всичко рационален и отговорен политик и държавник, той показа и лоялност към БСП в период, в който ни беше най-трудно.”

Машалах. Само дето Станишев е забравил една малка подробност от пейзажа. Пламен Орешарски не само че беше зам.председател на СДС, но беше и изгонен оттам. Той беше номиниран от синята партия като кандидат за столичен кмет, когато журналисти го засякоха да излиза от офиса на “Нове холдинг” след среща с Васил Божков – Черепа,  заедно с небезизвестния Антоан Николов. Стана ясно, че е търсил финансиране от тази групировка. Това даде повод на Надежда Михайлова (която също не е света вода ненапита, но това е друг въпрос) да го отстрани буквално в последния момент преди започването на предизборната кампания – със следните думи:

“Вчера научих за среща проведена от кандидата за кмет на София Пламен Орешарски и председателя на Общинския съвет Антоан Николов в офиса на “Нове Холдинг”. За мен останаха неясни мотивите за тази среща. Както не веднъж съм казвала СДС ще предложи програмата си за управление на София на дребния, средния и едрия бизнес публично и при ясни правила без да използват посредници в този дебат.

Намирам, че среща проведена в такъв формат и по този начин носи друго послание. Когато се кандидатирах за председател на СДС, аз обещах, че няма да излъжа хората, които застанаха зад мен и ще предложа промяна.

Живеем във време, когато в обществото витаят съмнения за безпринципни договорки между политиците и бизнеса.”

Прочее, нека избирателите си правят сметката – не само червените, но и всички останали. Ако искат бъдещият премиер-министър да е доверено лице на Васил Божков – Черепа, нека гласуват за БСП.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional