Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Операция "Фалшификатори"

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
ЕВГЕНИЙ МИХАЙЛОВ, в. 24 часа

Мая Манолова е тази, която изплю камъчето за дълго подготвяния заговор под кодовото име "Фалшификатори". Той е планиран от стратезите на и зад БСП като дългосрочна подготовка за обявяване на изборните резултати за фалшифицирани и непризнаване на изборна победа на ГЕРБ. Планът е актуализиран по спешност, след като правителството на Бойко Борисов изненада всички с оставката си след началото на февруарските протести.

Приказливата Манолова призна пред Би Ти Ви, че интересът на БСП към печатницата в Костинброд датира от 18 април. Датата не е случайна. Точно от средата на април БСП започна чрез ежедневни пресконференции и медийно облъчване да лансира тезата,че изборите на 12 май ще бъдат ФАЛШИФИЦИРАНИ.

Ръководни представители на БСП и лично Сергей Станишев всекидневно отправяха заклинания, че ГЕРБ може да спечели предсрочните избори единствено и само чрез ФАЛШИФИКАЦИИ.

Станишев и други червени функционери настояваха за отстраняването на проф. Михаил Константинов от държавната фирма "Информационно обслужване" поради съмнения, че щял да ФАЛШИФИЦИРА изборите.

Лютви Местан започна охотно да приглася на това твърдение, но го обогати с призива за съставяне на програмно правителство на националното съгласие независимо от изборните резултати. Иван Костов също поиска оставката на проф. Константинов и се обиди, че са му отнели първенството на идеята за програмно правителство. Но и Костов заговори за ФАЛШИФИКАЦИИ...

И трите партии - БСП, ДПС и ДСБ убедено твърдяха, че ГЕРБ може да спечели изборите само чрез ФАЛШИФИКАЦИИ!

Думата ФАЛШИФИКАЦИЯ стана парола на партньорите Активно се включи и хорът на политсоциолозите - Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Андрей Райчев. И те ежедневно внушаваха,че ГЕРБ не трябва, а и не може да спечели изборите. Започнаха да лансират прогнози с изравнени резултати между БСП и ГЕРБ. Нахвърлиха се с невиждана ярост и обвинения във ФАЛШИФИЦИРАНЕ на социологически данни срещу Мира Радева, която показа проучване на МБМД със значителна преднина за ГЕРБ (по същото време и други агенции бяха получили същите резултати, но не посмяха да ги оповестят).
"Кънчовците" също знаеха, че това са реалните данни, и затова, без да крият политическите си пристрастия, яростно обясняваха, че ГЕРБ готвят ФАЛШИФИКАЦИИ.
ФАЛШИФИКАЦИЯ беше ключовата дума, която всекидневно се повтаряше в продължение на месец. Толкова често, че всички да свикнат с мисълта, че това е неизбежно.

Тогава, залисани в споровете за подслушването, дори не се разбра, че единственият
подслушван е самият Борисов. Но всичко, което се случваше в неспиращите черни пиар акции, обслужваше основната операция "ФАЛШИФИКАТОРИ".

И при записите от подслушването на Борисов, и другите подхвърлени СРС компромати основният спор бе истински ли са, или ФАЛШИФИЦИРАНИ. През този месец обществеността беше накарана не само да свикне, че изтичането на информация е нещо нормално за българските спецслужби и правоохранителни органи, но и да приеме ФАЛШИФИКАЦИИТЕ като част от всекидневието.

За да се засили загрижеността за честността на изборите и пресичане на възможностите за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на изборните резултати, БСП покани австрийска фирма за паралелно преброяване. Разходите за хонорара от 140 000 евро си поделиха БСП, ДПС, АТАКА, ДСБ, ДБГ. Същите партии, които набедиха за ФАЛШИФИКАТОР проф. Константинов.

Седмица преди изборите всички дъщерни агенции на мултимилионерите голфъри Кънчо и Андрей започнаха да публикуват ден подир ден проучвания и прогнози за изравнен резултат между ГЕРБ и БСП. "Най-изравнени" бяха в петък, 10 май – ден преди деня за размисъл. Изследванията на другите агенции, публикувани на 9 и 10 май, бяха обявени в петък от "Кънчовците" за ФАЛШИВИ. Сега разбираме,че в петък - 10 май, Манолова е внесла сигнал до прокуратурата, че в печатницата в Костинброд се намират бюлетини, с които ГЕРБ се готви да ФАЛШИФИЦИРА изборите.

Пчеличката Мая е написала това внушение в сигнала си, който по-скоро прилича на донос. Там изрично е посочено, че собственикът на печатницата е активист на ГЕРБ и следователно ГЕРБ ще използват допълнително отпечатани бюлетини за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на вота в неделя. Прокуратурата незабавно се задейства по сигнала и заедно с ДАНС още в петък правят оглед на печатницата. Операцията се пази в пълна тайна даже и от ГДБОП.

Тв7 още в петък е определена за медиен партньор на операция "ФАЛШИФИКАТОРИ", а директорът Бареков – за главен изпълнител.

В събота, 11 май - деня за размисъл, екипите и репортерите на Тв 7 координирано започнаха да предават съобщения и новини от различни точки в София, Костинброд и други градове на страната. Започна се с новината, че в 5,30 часа сутринта е "поставен взрив върху колата на кандидат - депутат на БСП от Петрич. Продължи с въоръжения грабеж в дома на председателя на ДСБ в Драгалевци (съобщението за опита за въоръжен грабеж се появява за първи път на партийната страница на Иван Костов в социалната мрежа "Фейсбук" в 8,30 часа).

Екипът на Тв 7 успява единствен да вземе интервю от изплашения партиен водач. Инцидентът е представен от развълнуваната репортерка като "опит за атентат" срещу Костов и сравнен с "атентата" срещу Ахмед Доган, който също беше разигран пред тв камери.

Зрителите научиха, че и двамата политици "станали жертва на атентати, защото и двамата били противници на Борисов", според тв коментар.

Към обяд гръмна скандалът с бюлетините от печатницата в Костинброд, подготвени за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на изборите. И тук екшънът се разви с пълната си сила. Бареков тържествено обяви, че телевизията му ще разкрие страхотна афера за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на изборните резултати. На екрана потекоха надписи: "ГЕРБ подготвят ФАЛШИФИЦИРАНЕ на предсрочните избори".

По-нататък денят с Тв 7 заприлича на студиото на румънската телевизия от
декември 1989 г. Пред очите ни се разигра финалната част от операцията, в която драматично се включиха Станишев, Местан, Костов. Заговори се за държавен преврат, насилствено завземане на властта, отлагане на изборите, непризнаване на готвените ФАЛШИФИЦИРАНИ резултати. Волен Сидеров беше сдържан в реакцията си и поиска свикване на Съвета по национална сигурност при президента. Новинарските емисии на всички медии бяха залети от прецитиране на страховитите разкрития на Бареков за готвената от ГЕРБ гигантска ФАЛШИФИКАЦИЯ!

Но някъде тук актьорите преиграха с ФАЛШИВИЯ патос и изложиха на риск дълго подготвяния предварителен замисъл. Четири месеца БКП/БСП/ДС подготвяха почвата за непризнаване на изборите или за намаляване на изборния резултат на ГЕРБ и съставяне на така мечтаното правителство на "националното съгласие". ДПС, ДСБ, ДБГ и др. усърдно им помагаха. Накрая заговорниците си намериха и медиен изпълнител, разчитайки на късата памет на възрастните или на незнанието на младите в България. Това, което направи Тв 7, бе повторение на румънската телевизионна "революция" (преврат) от декември 1989 г. И

тогава зад кадър стояха същите сценаристи и същите спецслужби.

Цялата телевизионна "румънска революция" беше телевизионен театър, организиран от КГБ и Секуритате (румънската ДС). Но тогава захласнато гледахме, а разбрахме истината за ФАЛШИФИКАЦИЯТА едва месеци по-късно! Но беше късно... Сценаристите бяха успели... Те (същите български и чужди спецслужби) използваха 11 май – деня за размисъл, и организираха този римейк.

Прокуратурата подпомогна насажданите твърдения за ФАЛШИФИКАЦИЯ с двусмисленото прессъобщение, даващо възможности за свободни интерпретации и спекулации от страна на БСП и другите заговорници. Много хора се подлъгаха и повярваха,че ГЕРБ наистина готви ФАЛШИФИЦИРАНЕ на изборите! Но не чак толкова много, колкото се надяваха авторите на операция "ФАЛШИФИКАТОРИ". Може би защото в неделя беше празникът на свети Тома Неверни....

Неделята беше ден за отрезвяване.
До последния момент "Кънчовците" поддържаха илюзията, че процентите на БСП И ГЕРБ са изравнени, оставяйки мръснишкото съмнение, че ако ГЕРБ спечелят, това ще е в резултат на ФАЛШИФИЦИРАНИ резултати от "онези" бюлетини.
Но наистина преиграха... Манолова се изпусна в старанието си да се самоизтъква и издаде замисъла, а и авторите на операция "ФАЛШИФИКАТОРИ". Прокуратурата разигра спектакъл и с ФАЛШИВА изненада запита чрез сащисаните медии: "Странно е защо една партия се е почувствала засегната и се била припознала в този скандал"... Срамно беше да се гледа гъненето и шикалкавенето на тези, които са призвани да се борят с тежката организирана престъпност.

И пред очите на цялата публика стана ясно защо мафията се чувства толкова уютно в България! А и авторите на операция "ФАЛШИФИКАТОРИ"!

Разиграната постановка "ФАЛШИФИКАТОРИТЕ" преобърна цялата предизборна ситуация. Част от избирателите промениха нагласите си, други се отказаха да гласуват.

Световните медии гръмнаха с новини за ФАЛШИФИЦИРАНИ избори в България! Окаля се името на България! И до момента повечето хора си мислят, че ФАЛШИВАТА новина е била истина...


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional