Свободата днес и тук 17 Август 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Ченгетата“ разкатаха майката на „милиционерите"

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Румен Леонидов, http://pik.bg/

 
 
 

 

В огледалото на тези избори се огледахме като общество - опорочени, опростачени, безидейни, безскрупулни. Но кривото ни огледалото, този път не ни е криво: според народната мъдрост: „Магаре застанало, магаре излезнало!“ Но общата ни обществена снимка изобщо не е радостна – вместо след изборите да се видим в нещо ново, отново като Илия , пак в тия. Приетите преди четири години с адмирации от мнозинството досегашни управляващи минават в опозиция, а отречените с погнуса преди четири години пак ще ни дърпат юздите ни през следващите четири. Защо? Защото страната ни е политически хермафродит – с двата крака, формално, сме в Европа и в НАТО, а реално ръцете ни икономически са обвързани с Москва, защото енергетиката, сърцето на всяко стопанството, е изцяло зависима от руския петрол, газ и атомно гориво. Като членове на ЕС получаваме субсиди от Запада, които чрез държавните поръчки отиват в сметките на родните ни олигарси, които станаха такива благодарение на пъпната си връв с номеклатурата на БКП, ДС и КГБ.Омагьосан кръг? Не, кръг от мрачни магьосници...

 

 

Как да обобщим резултатите от тези избори? С една дума: „ченгетата“ разкатаха майката на „милиционерите“. И в уж новия парламент реформираните комунисти, заедно с реформираните агенти на ДС в ДПС, плюс реформираните атакисти, които вече са социал-националисти, ще са срещу реформираните мутри и бившите служители на реформираната народна милиция. Реформираните бивши срещу бившите реформиращи се! Питах се защо Борисов шишалкави за АЕЦ Белене, защо толкова дълго се колебае на кого от Големите да угоди, след като сме все още съмнителни съюзници на Запада. Оказа се, че той е подозирал, че ако не изпълни поетите си обещания към Кремъл, ще види червени звезди посред бял ден... И ги видя. При това веднага след като най-сетне се реши да каже, че България няма да строи нова АЕЦ. И понеже това се очакваше от Москва, тя бе готова с план „Б“, който бе задействан свекавично. Спомнете си заканата на Станишев, че гербаджиите ще бъдат „с други средства“ свалени от власт, че ще има предсрочни избори, споменете си моторизираните шествия срещу високите цени на бензина, които всяка неделя през миналото лято протестираха в големите градове, спомнете си пълния синхрон между БСП, Атака и ВМРО по време на главната репетиция, наречена референдум за новата АЕЦ...

 

 

Спомете си, че вождовете на БСП и ДПС от месеци говорят за договореното си в тайни доби правителство на Националното спасение, сякаш излизаме от национална катастрофа, сякаш се редим на опашки за хляб и мляко, и сякаш девалвацията на лева е 500 процента... Сега изтече информация, че момчетата на бившия архонт Слави Бинев са били в основата на уличните метежи, благодарение на които умрялата проруска партия на Сидеров възкръсна като птицата феникс от пепелта на своето падение. Преди това Атака беше нещо като пудела на Борисов, джафкаше с повод и без повод в негова защита, с нездрав блясък в погледа и изплезено, готово на всичко езиче. Явно стратезите отвън Черно море бяха избрали такава тактика, която да диша в тила на Борисов, случайно ако реши да зареже енергийните си обещания. Говори се, че тази атакистка вярност не е била безплатна, но кой знае, у нас слуховете никога не излизат като доказани истини. Както и това, говори се под сурдинка, че Борисов е отпразнувал в тесен кръг втория си милиард... Това не може да бъде никога доказано, защото у нас некачествената ни съдебна система е най-големият тумор във формално демократичното ни общество.

 

 

Безспорна е обаче другата абослоютна истина, че нито Костов, нито Симеон, нито Станишев, нито Бойко - никой престъпник не бе осъден и вкаран в затвора. Нито една яка мутра, нито един едър олигарх, нито бивш министър, митничар, нищо... Това е факт и той доказва, че бившата БКП и ДС са се разделили на отделни, състезаващи се помежду си отбори, които уж воюват, но целта е само една – да се докопат с помоща на народа и купените гласове до първото място във властта, което им дава възможност да се задавят от лапане на комисиони. За това не вярвам, че Цветанов ще влезе в затвора, обратно – пред съда няма да минат голословните свидетелствания на преките подслушвачи. Както не минаха и свидетелствата срещу Трактора. Както и няма никога да се докаже кой е поръчал онези бюлетини, защото доказателствата са косвени, а подозренията и логичните обяснения не вървят пред върховните инстации на съда. И те ги връщат обратно за доразследване. Тоест – смъртоносният уж удар на новия прокурор срещу ГЕБР щеше да бъде в десетката, ако акцията бе проведена напълно професионално. Без шум и крясъци, ако престъпниците на закона бяха заловени на място, ако изборите бяха отменени, а не емоционлано манипулирани, и проведени през есента.

 

 

Така би станало във всяка правова държава. А новият прокурор, когото наричат „човека на пловдивския бос Георги Гергов“, само препъна Борисов в устрема му към втори мандат, но не го извади завинаги от играта. Може би от благодарност, че Бойко и Цветан не започнаха мегадело срещу някой червен или турскосин министър, а срещу Трактора, двойния агент, топлата връзка между сини, червени и сиви кардинали... Преди изборите гледах по БНТ едно умно момиче от Видин, безработно, на 22 години, което на въпроса за кого ще гласува, рече: „Няма за кого. Трябва да избирам между лошото, по-лошото и най-лошото! На практика нямам избор. По-важното е, че не знам какво ще стане с мен, днес разчитам на моите родители, за сега имам баба и дядо, но утре пак ли на тях ще се надявам. Как ще стана майка, как ще си отглеждам детето, нито тук, нито на Запад има работа за мен... Имам образование, имам специалност, но нямам бъдеще...“ Покъртителна, не древногръцка, а днешно българска драма. По-грандиозна от драмата на Борисов, че му скроиха номер и му казаха: „Кьорав карти не играе!“ . И в политическия покер не му позволиха да подмени тестето с белязяните карти. Това е по-трагична драма и от тази на Станишев, че ГЕРБ го бие за седми път, че резултатът е вече 7:0, поне да беше 7:2, както Левски навремето разкова любимия ми ЦСКА. И след тези неспечелени избори се налага генералният секретар на европейските социалисти да търси помощ от автора на антисемитски книги Сидеров, чиито последователи изпращаха циганите на Сатурн, а лаенето му срещу обръчите на Доган премина в антитурски и антимюсюлмански вой на карпатски вълк. Което вършеше отлична работа на бившите агенти на ДС от ДПС. Сега всички се подредиха на софрата – полупрозападно ориентираният полуевреин е седнал редом до антисемит, доверен човек на Кремъл, явен враг на Запада, и тези двамката подкрепени собственоръчно от лукавите заместници на агент Сова. Срещу кого? Срещу агент Буда? Или срещу това, че въпреки огромното си нежалание той удари интересите на руското и българското енергийно лоби, че спря американските търсачки на шистов газ, но поръча ровенето за нефт и газ из акваторията ни на Черно море?

 

 

Трагична личност ли е Борисов? Едва ли. Но той не е политически труп, за разлика от НДСВ партията му е в парламента, при това с огромни държавни субсидии. Ако тези избори бъдат касирани, на есен той ще помете всички, защото тази коалиция е изцяло неприемлива за западните ни партньори, а и автентичните десни ще бъдат принудени с отвращение да гласуват този път за ГЕРБ. Така че Бойко да не го мислим. След две години може и президент да го изберем. А на момичето от Видин няма да му стане по-топло от това развитие на нещата, нито пък ще съчувства на политическото мижитурстване от страна на Сергей, който само и само да спаси обкръжението си пред опасността наречена Георги Първанов, е готов да стисне лявата десница на Сидеров. А какво стана с „автентичното“ дясно е ясно. Бесният му антикомунизъм вече не е достатъчен. При липсата на средна класа, при липсата на национално отговорен бизнес елит, при отсътстието на ярка и независима интелигенция, за какво дясно можем да хортуваме? Има дясно мислещи, но няма дясно действащи. Би трябвало малкият и средният бизнес да създават работни места, да се отнасят към наемните служители като част от фамилното си производство, а не като към крепостни селяни, които упражняват правото си да гласуват само за партиите на собствените си работодатели.

 

 

Докато в СДС спориха кой е престъпник и кой е двугърба камила, синята идея умря. Бог да я прости, но не и тези, които изсмукаха синьото до последна капка кръв. А дясното - до розова слюнка. Те погребаха младата ни Свобода - сега гробарите идват, за да я изровят. И за да я представят за своя икона, за да обезсмъртят Демокрацията в нейния мавзолей като своя мумия. А всъщност това ще бъде демократично реформираният Демон, припознат от реформирания атеизъм. Раз-кръстените ще броят греховете на покръстените. И дяволите ще пеят исо в хора на хакнатите хора. Светата инквизиция ще канонизира светците на комунизма: с лице, загледано към цивилната цивилизация и с гърбав гръб, втренчен в пищните паради на Червения площад. Честито на всички, които отпразнуваха с присъствието си собственото си погребение! На него няма да поднесе цветя девойчето от Видин. Нито нейните връстници, на които им завещахме една двуполова държавност от средноазитски тип.

 

 

Дано моето отвращение ме прави краен в обобщенията. Но крайно време е да се тури край на това безкрайно мъченичество за обикновените българи, чиито мъки, дори спрямо страданията на Исус Христос, са повече от кански – Спасителят все пак се спаси от кръста и възкръсна, докато нацията ми четвърт век продължава да стене разкръстена, обезверена, не вярваща вече никому, защото позволи да я доведат до пълно отчаяние и сега боледува от безбожие, безсмислие, бедност, безделие, безпомощност, безпросветност, бездарие, безбъдност и бесовщина. Моля се Богу, да не съм прав. И да умра преди нея.

 

 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional