Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Картаген трябва да бъде разрушен

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

Тройната коалиция БСП – ДПС – Атака вече е факт. Не е за чудене. Преди време същата троица придоби популярност под названието “Коалиция “Белене”. Пропадането на нейния тогавашен проект – този със знаменития референдум – е същинската причина за настоящия римейк.

БСП и ДПС бяха ясни от самото начало. Дотолкова, че Лютви Местан започна да говори за тях като за общо политическо тяло – обяснявайки как ГЕРБ е загубил изборите, а те са ги спечелили със 120 места в парламента.

Неясна беше Атака – поне за непосветените. За тези, дето не помнят хождениията Сидерови в деспотията на Путин – и метаните по негов адрес, признасяни от Светлана Шаренкова по разни русофилски сборища. Очакваше се, че Атака ще разиграе и този път “уйдурмата” с квоума – но дори и социалистите предполагаха, че като за пред хората ще се явят неколцина атакисти, ще се регистрират и после ще гласуват против правителството, гарантирайки по този начин безпроблемното му избиране.

Не се очакваше самият лидер – фюрерът Сидеров – да полегне на килимчето пред ДПС. Случи се обаче. Вместо “кошмар” се оказа най-обикновен слуга – на ДПС, БСП и скритите зад тях олигарси.

Случилото се не е поправимо по парламентарен път. Поради мухлясалите и колаборационистки мозъци, които сътвориха българската Конституция, едно правителство може да бъде избрано само с половината от присъстващите в залата депутати – но може да бъде свалено само със 121 гласа мнозинство – каквото ГЕРБ и Атака нямат – дори ако приемем невероятното: че Волен Сидеров най-внезапно бъде нападнат от родолюбиви помисли.

Едва ли някой може да очаква, че Сергей Станишев и Лютви Местан сами ще затворят кранчето на благинията, която потече към тях от държавната софра. Такива подвизи са немислими за ченгета и съветски възпитаници. Иска се съвест, а последните нямат такава.

Затова улицата остава единствения възможен коректив. Ако изобщо нещо може да се поправи в тази загубена и поругана страна. И този път тези, които се събират вече на Орлов мост, за да изкрещят на още неизбрания премиер: “Върви си, Олигарски!”, трябва да знаят, че няма да бъдат галени с перце. Ще има пукнати глави и арестувани в изобилие – комунягите (защото и новата тройна коалиция си е тяхна) имат обилен опит в това отношение.

Нека припомня, както е припомнял Марк Порций Катон Стари в римския сенат: “Картаген трябва да бъде разрушен”. Да, трябва. Този национал-социалистическо-етнически Картаген, този срамен политически инцест.

Само че с тази фраза се лягаше и ставаше и по един друг адрес – по адрес на ГЕРБ. Правеха го достойни, умни и нормални хора, които изобщо не забелязаха как покрай разрушаването на Картаген помогнаха на новите Калигуловци и Нероновци.

Е – Кратаген беше разрушен. Доволни ли сте сега?


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional