Свободата днес и тук 22 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

“НУ, АЕЦ, ПОГОДИ!” (някои впечатления, емоции и мисли на един от хилядите протестиращи срещу мафията в България)

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Ангел Ангелов

Личное и строго секретное!!!

Дмитриевич, Местанич и Сидеренко, молодцы мои! Надо пить больше водки сейчас и бороться до последней капли крови (не ваша, конечно, о, не, дураки, а кровь мятежного вассала - это скотское племя болгарское). А не пить еще одну стакану холодную воду, как это уже сделали с отставкой богатыря Певченко. Пожертвовали самое борческое лицо из нашего банка КТБ Цветя Василиевича. Войтите в час своего класнаго! Незабавно!!! Ругаю вас за страха перед лицом врага и отправляю вам резкое предупреждение не делать таких ошибок больше! Дмитриевич, какие эти оправдания, какие помилования ты хочеш, ты в мой парламент, а не в Александр Невский”, комсомолец? Местанич, какой aгент ты был, какая красота, но будь осторожны, сейчас я не хочу испортиться мои вещи! С другой прославленой конспиратор болгарского КГБ Доганич надо улучшитье свою форму, так, что я вам даю свой черный пояс! Сидеренко, я помню чудное мгновенье, когда передо мной явился ты. Поэтому и полюбил тебя, козел беловласы, моя кукушка, мой гений чистой грозоты. Но иногда переиграеш ту роль, которую я подарил тебе, говорящяя тыква такая. И ты, точно ты не целуй постоянно водка “Столичная”, а и с психотропными препаратами осторожно! Знаеш, когда становишся неудобным, я всегда могу найти шут, гораздо лучшего качества, чем ты. Проси извинения от меня, сумасшедшея зверина! Так... набыл ваши чембери, как говорят у вас, скотины. Поэтому, вы должны стать как железо, добитое на Урале - ясно?! Я даю вам деньги, много деньги, идиоты нежные, и почему?... Скажите: по-че-му?!... Потому что я не жду, не жду, не ждууу в парламенте болшевики, сделаны из розового пластелина! Можно ли вы запомните это, а?! Затянуте свои пояса и заработавайте свои зарплаты! Постройте мне, в конечном счете, этого АЭЦ-а! И так далее, и так далее... вы очень хорошо знаете, что я вас учил!

Ваш отец и государь,

Владимир Владимирович Путин

(Извинявам се за несъвършения си руски! :)

*

“Който плаща, той си поръчва и музиката”. И явно Корпоративна търговска банка - банката на държавата, избрана още от “Тройната коалиция” по настояване на Доган (в която има огромни арабски капитали и която работи в съдружие с Руската външнотърговска банка), си поръча оркестъра “Орешарски”. И ето как пред нас лъсна една дебелашка мутра , която тъй гнусно ни оплеска целите с мас и лой, че дори ракиджиите зарязаха напръстниците си с втечнен огън, фейсбукарите - кибиченето във виртуала, телеманиаците - предъвкващите официално новинари, и с оголени като саби зъби изкочиха на улицата, за да я направят на саздърма. “Аз паднах, друг ще ме смени и толкоз. Какво тук значи някаква си мутра?!”, сигурно си е помислил дембелакът Пеевски. О, не, не сте познали, комуняги! Дълго се оказа сбогуването ни с вас, обаче няма да е вечно. Все повече от нас не вярват на радио “Говорит Москва”, а децата ни - независимо дали го вдявате или не, охоу... те направо ще ви делийтнат.

*

Сиянието на Путиновската Кремълска звезда над България означава дълга полярна нощ, която ни изглежда ту като изгрев на поредното източно слънце-божество, ту като злокобно червенеещ негов залез. И като плутоният от руските атомни централи, ни обрича почти на вечен полуразпад.

Българският Питър Пан никога няма да порасне под полата на Матушката, а само ще продължава да линее, да се смалява и изгубва.

Докато не се взре в срамотите й и не ги разголи - и отвратен, да се отрече от тая зла Мащеха.

*

С всеки протестен вик срещу мафията сякаш въздухът в София и в България става все по-чист и все по-леко се диша. На “кой не скача е червен” днес един велосипедист от шествието даже подскачаше с колелото си, а някакво ретроградно бабишкерче от противниковия тим ни замери от терасата си с чехъл. Ууууу!!! Макар резултатът засега да е отчайващ и да е в тяхна полза, постепенно трябва да го обърнем и тук, на свой терен, да ги бием с настроение. Като за начало един сватбарски шут, който да разкара Орешарският сбирщайн и Франкенщайн от играта, ще ни дойде съвсем тамън. А в продълженията слагаме на дузпата Избирателния им закон и им скъсваме мрежата (с която те са ни уловили живи и правят гласовете ни да преливат от пусто в празно - което тях винаги, ама винаги ги устройва) мажоритарно. :)

*

Райна Княгиня щеше бая зор да види, ако трябваше да подсигури байраците за съвременните мирни въстаници. А чувствам как Бойковият асфалт им благодари, че не трополят отгоре му на коне. Пък Местан прави метани, лъжливото овчарче Станишко послягва до него и по стар правешки обичай чака “бурята да отмине”. Ураганът “Волният Сидер” само се прави на неустрашим, обаче почакайте мъничко: скоро Емо Чолаков ще ни съобщи към кой Диарбекир е отпрашило и това родно бедствие. :)

 

*

 

Не, това страшно ме изкефи и не мога да не го споделя! Тая вечер след протеста една млада майка - явно, закъсняла за него заради работата си, се засече с двете си деца и веднага ги попита: “А вие, мили мои, бяхте ли днес с дядо си да викате “Долу БСП!”?” “Ммм, колко възпитателно!” – възкликнах в себе си аз. Какво се чуди и мае още, Световната здравна организация вече трябва да запише в регистъра си нова болест: “пристрастяване към софийски уличен протест”. Психолози са доказали, че след двадесетия ден повтарянето на едно и също нещо се оформя като траен навик. Да му мислят комунягите! Седалищните части на червените мафиоти в момента са най-атрактивното предложение за пържене на яйца. И ще бъде глупост от наша страна да не се възползваме от него. :)

*

Курсът на девалвиралият руски станиш за кой ли път удари дъното. Да не би някой да се изненадва, че той пак се разменя срещу един пробит доган и един фалшив сидер, на който Кремълската печатница е щампирала свастиката на психо-национализма за воден воден знак?! Розичка на месечинка, а между тях светулки блещукат в бяло, зелено и червено... Ах! А то се вглеждаш само малко по-внимателно и виждаш как червено-кафявата чума отново дебне в тъмното цял един народ, за да доубие това, което е останало от него. Но народът вече започва да се гневи, ваши гнусни мутроолигарски величества. И ви показва какво мисли за вас директно в гьонсуратите. Съвсем цивилизовано, при това, а не като при вашите революции - отбележете си го в тефтерите и върху съвестите си (а тях въобще има ли ги?!), където сте трили с гумички колко домове сте затрили, и колко майки и бащи, и колко синове и дъщери сте почернили!...

*

 

Усещам се аз как се вглеждам в хората от протеста, както и в тези, които са се отдали на грижите си за хляба и сметките. Или на безгрижието, апатията, незаинтересуваността извън техното себично митарстване. Някъде там - в невероятно отдалечените си човешки вселени, неподвластни изобщо на земната гравитация. Вглеждам се и сякаш все повече ме завладява експресивността на впечатлението. Лицата и очите на хората, които са се опълчили срещу националното ни зло, ми изглеждат толкова красиви! Каузата им така ги е одухотворила! И те вярват, че могат да променят нещо. Защо тогава да не го направят... защо?! Заедно, наистина изглеждат толкова прекрасни, толкова силни! Давай, България! Моята горчилка от тебе започва да се превръща във възхищение от твоите деца, които не като нас бутафорно, а наистина ще погребат комунизма. И на опелото му само с тъга ще си спомнят за нашите половинчати усилия, както и за примиренчеството и отстъпничеството на нашите полубащи...

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional