Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Защо мълчите, г-н Главен прокурор?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

 

Открито писмо до главния прокурор на България г-н Сотир Цацаров
Копие: до медиите
 
Г-н Главен прокурор,
 
на 27 февруари изпратих до Вас открито писмо, с което настоявах да започнете наказателно преследване срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, министър-председател на България в периода 2005 – 2009 г. Ако сте пропуснали да го прочетете, можете и сега да го направите на следния адрес: http://www.svobodata.com/page.php?pid=11049&rid=20 .
 
В писмото бяха посочени конкретни прецеденти на корупция и злоупотреба с власт, извършени от това лице и неговото правителство, които струват милиарди на българските данъкоплатци.
 
Това писмо е подкрепено с подписите на 4397 български граждани – към момента, в който пиша тези редове – в което лесно можете да се уверите от сайта за петиции на адрес http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev. Приблизително толкова, колкото наброява един граждански протест пред Министерския съвет в дъждовен ден.
 
До този момент оглавяваната от Вас институция не е реагирала по никакъв начин на това писмо и приведените в него аргументи, които обхващат само част от корупционните практики на кабинета, оглавяван от Сергей Станишев. За сметка на това прокуратурата прояви завидна пъргавина, за да помогне на това лице да се върне на власт при проведените наскоро парламентарни избори – поради което сега ставаме свидетели на настоящото управленско и парламентарно безобразие.
 
Призовавам Ви да заявите ясно смятате ли да вземете отношение към действията на Сергей Станишев в качеството му на министър-председател и свързаните с неговото управление корупционни афери – като постоянната корупционна практика със заменките на земи по крайбрежието и планинските курорти, от които щетите за държавата се изчисляват на шест милиарда лева; прахосването на стотици милиони евро по проекта АЕЦ “Белене” без да е налице реален договор с крайна цена; фалита на Кремиковци; аферата свързана с договора на “Сименс” за българските паспорти с биометрични данни; аферата “Хохегер” и много други – или трябва да разглеждаме и Вас, както и поверената Ви институция като част от настоящата морално нечистоплътна власт.
 
Надявам се на бърз отговор.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional