Свободата днес и тук 16 Май 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Тревожно послание до всички социалисти и представителите им от Партията на Европейските Социалисти

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Гражданска инициатива „КРЪСТЬО ПАСТУХОВ“

Провеждането на 22 юни 2013 на Съвета на П.Е.С в София беше събитие което мнозина в България очакваха с надежда. Уви, напразно.

Тежката криза на политичиско доверие, породена от погазването на гражданското ни достйнство, и която близо месец залива улиците на България ни задължава, и като европейски граждани, да привeлчем вниманието ви върху неприемливите ходове на Българската партия наричаща себе си Социалистическа.

Без да се спираме върху икономическата разруха и моралния упадаък, ширещи се в страната ни, за което не може да не знаете, трябва да наблегнем върху факт който,ако не бъде взет под внимание,ще урони престижа и самата ПЕС.

Съставянето с мандата на Българската социалистическа партия (БСП), на настоящото т.н „експертно правителство“ е станало възможно само благодарение на дълго кроен алианс на БСП със фашизоидната, ксенофобска и открито антисемитска партията „Атака“ (чийто лидер дори оглавява сега парламентарната комисия по „етика и борба с корупцята„!)

В цяла цивилизована Европа подобен уродлив съюз би породил не само всеобщо възмущение, но и драстични политически санкции от стана на всяка демократична партия.

Този абсурд стана действителност защото,за съжаление БСП не е реформирана, а преоблечена в европейски образ Българска комунистическа партия, оплетена в мрежите на новата олигархия, институционализираната корупцията и организираната престъпност, създадени от кръговете около бившите репресивни служби и остатъчната номенклатура.

Досега нито за миг ръководителите на БСП не са осъдили тоталитарното минало на тази комунистистицеската партия, а дори продължават гордо да се пишат за наследници на режим, който впрочем не е пощадил ни социалисти ни социалдемократи. Първите объркани действия на излъченото от БСП правителство сами по себе си свидетелстват, че тези задкулисни кръгове смятат вече открито да върнат страната ни в неевропейска реставрационна посока.

Но най обидното за ПЕС и за всеки социалист е обсоятелството, че лидера на тази, на име Социалистическа партия, се оказва и Председател на Европейската социалистическа партия.

Ако, както предполагаме, той е бил поставен на чело на ПЕС с доброто намерение да помогне за преобразуването на БСП в модерна европейста социалистическа партия, то се наклага да признаете, че този избор се оказа катастрофално недоразумение и, че неотложно трябва да направите необходимата преоценка, като приложите най драстични санкции спрямо инициаторите отговорни за този откровенно скандален социал-фашистки съюз.


Всяко пасивно поведение спрямо този казус накърнява нтересите и честта на лявата идея, ПЕС, и Еропейския съюз.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional