Свободата днес и тук 18 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Отворено Писмо от Канада до г-н Орешарски

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Мариян Христов

Г-н Орешарски,

Пише Ви един български гражданин, който от десетилетие живее, учи и работи в Канада.

Искам да споделя с Вас, че следя с огромно безпокойство събитията, които се случват в нашата Родина напоследък. Затова реших да се обърна директно към Вас, защото зная, че сте добър професионалист и достоен човек. Ако искате да останете в историята като такъв - моля подайте си оставката незабавно!

Сигурен съм, че след последните сблъсъци пред парламента и Вие осъзнавате, че тази агония, в която се намираме в момента не може и не бива да продължава и ден повече! Разбирам и оценявам Вашия апел да Ви се даде шанс да покажете какво можете в професионален аспект (не се съмнявам във Вашите професионални умения), но считам че това е невъзможно поради усещането в обществото за манипулиран вот. Забележете, че не е важно дали има доказателства за манипулацията на вота, а важното е как обществото го възприема. Ако дори и една малка част от обществото се съмнява в честността на изборния процес - тогава вота е манипулиран и би следвало да се обяви за невалиден.

Искам да направя едно уточнение. Когато казвам манипулация, нямам предвид подмяна на изборните резултати. Това, което имам предвид е манипулацията на общественото мнение, на което станахме свидетели. Черния ПиАр, незаконното подслушване в дома на бившия министър-председател, обвиненията базирани на анонимки и грубата намеса на прокуратурата в деня за размисъл дезориентираха избирателя до такава степен, че днес парламента не отразява реалните съотношения в обществото.

Считам, че протестиращите няма да отстъпят от искането за незабавна оставка, защото най-важното в случая е не толкова да бъде наказана партията (коалицията) излъчила Вас, колкото да се отправи послание към бъдещите управляващи, че в България вече има изградено гражданско общество, което не ще толерира никакви отклонения от моралните и етичните норми за напред. Поради това съм убеден, че нови избори - във възможно най-кратки срокове - са единствения демократичен инструмент за излизане от създалата се ситуация.

Така също Вашата незабавна оставка ще:

1. Предотврати проливането на повече българска кръв. Това, което се случи снощи пред парламента не бива повече никога да се повтаря!

2. Запази Вашето достойнство!

3. Покаже на обществото, че Вие не сте просто една марионетка в ръцете на нечестни и тъмни сили!

Благодаря Ви за вниманието и Бог да пази България!

Искрено Ваш:

Мариян Христов

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional