Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Хей!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, http://slaveyabaldeva.wordpress.com/

 

 

Вижте тази снимка. Вгледайте се внимателно в нея. В усмихнатите млади лица със закичени зелени клонки в косите, в момчето с воден автомат, прегърнало приятелката си.

Губите, другари. Младостта, т.е. – бъдещето се изправя днес срещу вас. Без злоба, без желание за мъст. Това бъдеще просто не ви иска повече. Разберете го най-после. Всъщност, вече сте го разбрали, но не искате да го приемете. Не си представяте, че няма да ни облъчвате с тежките си и високоотговорни слова, че няма да задавате дневния ред на живота ни. Вашият дневен ред не съвпада с нашия. Изключени сте.

Някак между другото покрай всички свинщини, които направихте, към едномилиардния заем, пробутвате отново трупа на АЕЦ „Белене”. Сигурно здраво са ви стиснали вратовете, щом бързате да пробутате всички приоритети в пакет. Имате да изпълнявате каквото сте обещали. Иначе ще ви търсят сметка. Вече показахте на чия сметка държите повече – на тези, които ви поръчват, или на гражданите, които не ви искат – на собствения си народ. Вие сте безродници, другари и другарки. Вашият „патриотизъм” е пропит от коминтерновска закваска. Доказахте, че за нея „бронебойни патрони няма открити”.

Махайте се. Не ви искаме. Не вярваме на преструвките ви, нито на овчите кожи, които при нужда намятате. Защото под тях се крият вълчите ви хищни зъби. Не беше приятна гледка другарят Янаки Стоилов в „Панорама”. Такава той може да е само на Бузлуджа. Зомбирайте си се там, говорете си каквото искате. Но няма да ни завлечете обратно в миналото. Отказваме категорично.

Вслушайте се в барабаните от протеста и нашия възглас:

„Трам-та-рам-там-там-хей!”

Имам предложение към хореографията на протеста. Нека я допълним. Нека да запеем тяхната песен”:

„Хей, поле широко,зелено, зелено, хей”

След това да продължим с: „трам-та-рам-там-там-хей”.

 

Вързва се. Обединяваме контраста, но изтъкваме непоносимостта си към тях.

Да опитаме от утре.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional