Свободата днес и тук 13 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Розовата прокуратура

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

Тази многострадална институция отново е намерила работа на родните ДАНС-аджии и следователи – да открият кой е боядисал в розово малоумния монумент в центъра на българската столица, възславящ окупацията на страната ни и налагането на близо половин век кървава диктатура.

Добра задача, няма що! И бърза реакция – от страна на тези охлювни създания, които вече пета година не дръзват да си размърдат задниците за далаверата с АЕЦ “Белене”, заменките, аферата “Хохегер” или която и да било от корупционните сделки, стрували милиарди на българските данъкоплатци.

Нека припомним – паметникът беше боядисан в розово навръх годишнината от окупацията на Чехословакия през 1968 г., в която за наш срам взеха участие и български войски. Тертипът за този акт между впрочем също бе чешки патент – по-точно на небезизвестния в България Давид Чорни, който на няколко пъти боядиса точно в розово аналогичния паметник в Прага – представляващ руски танк на постамент – може би от тези танкове, които смазваха свободата по пражките улици.

Под порозовения сегмент от българския изтукан беше написано (на чешки) “България се извинява”. Нещо, което официалните български институции така и не направиха.

Този символичен акт и това извинение според българската прокуратура е престъпление. По-точно – хулиганство – за което може да бъде носена наказателна отговорност до пет години затвор.

Щом посегателството върху монумента на тъй наречената “червена армия”, окупирала България, е хулиганство, то от това следва, че и извършения с помощта на нейните щикове преврат в българския живот е праведно и достойно за уважение дело. Нека напомня: над 30 000 избити без съд и присъда, над 2000 смъртни присъди от тъй наречения “народен съд”, десетки концлагери, терористичен режим, показващ пълното си пренебрежение към демократичните ценности и човешките права и свободи, опита да бъдем превърнати в 16-та съветска република, възродителния процес...

И щом извинението на българите към варварските действия на комунистическото правителство от 1968 г., демонстрирано чрез този акт, е престъпление и подлежи на санкция, то тогава и окупацията на Чехословакия е рутинна международна операция, която си е напълно в реда на нещата. Така е поне според розовата прокуратура, достойна за същото символично изразено презрение, на което е изложени и паметника, който защитава.

Не е така обаче според българските граждани – поне според тези от тях, които са наистина такива. Същите направиха един бутафорен танк, боядисаха го в розово и го закараха пред чешкото посолство, където застинаха в едноминутно мълчание в памет на жертвите по време на окупацията, в която участваше и България. След това скандираха “извинявайте”. А след това пък отидоха пред паметника на червените окупатори и скандираха други неща.

Чудно как не са ги арестували за особено отявлено хулиганство – и не са ге натикали за по пет години в панделата. Чудно и как никой още не се е сетил да предложи да бъдат възстановени паметниците на генералисимус Сталин (който командва червената армия при окупацията на България) и на генералния секретар на КПСС Леонид Брежнев (който пък дава нареждането за окупация на Чехословакия). Това би било напълно в духа на времето – видяхме вече как един белокос другар носеше портрета на Сталин при организираната от БСП&Co подкрепа на кабинета Орешарски. Така ще се увеличат местата, на които розовата прокуратура ще бъде принудена да се бори с хулиганството на българските граждани – и съответно ще нарастне нейния КПД ще нарастне.

Розовата прокуратура ли казах? Не, грешка на езика. Червена е. И все по-червена става.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional