Свободата днес и тук 25 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Безумни инсинуации на Бареков

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Александър Спасов

Измина повече от седмица, откакто наблюдаваме изключително интензивна кампания на изнасяне пред публиката на информация за извършени фрапантни нарушения и престъпления от президент Плевнелиев. В основата на всичко това стои една личност, която реши да напусне журналистиката и да се посвети на политиката. Дори и за слабо информирания читател вече е ясно, че в основата на тази разюздана атака стои ексшефът на ТВ7 Николай Бареков.

Всичко започна с гръмката декларация, че Плевнелиев прал пари. Обвинението беше категорично, без никакви уговорки. На публиката беше показан един договор в който свързаната с Плевнелиев фирма „Линднер ирис” АД и „СИМЕК” ООД с който първата поема задължението да построи административна сграда на другата страна. Прилага се и факсимиле на договора. Най-обикновен договор, но от него Бареков прави поразителни обобщения. Първо с апломб обявява, че договорът е сключен с клауза за 9 % норма на печалбата. Горкият, той не знае какво е това норма на печалбата. Нищо чудно при неговата икономическа инфантилност. Да, в договора има клауза за едни 9 %, но те не са печалба, а възнаграждение, което изпълнителя получава срещу задължението да съхранява и управлява влагането в обекта на материалите и съоръженията, доставени от възложителя, и именно върху тяхната стойност се начисляват въпросните 9 %. Да виждате някъде печалба, или норма на печалбата? Бареков обаче вижда.

В по-нататъшните си обвинения Бареков изпада в истерия. Плевнелиев бил получил в началото на изпълнението на договора и в края сумите 20 хил. и 50 хил. в първия случай бона, а във втория лева, представляващи комисионна, която не му се полага. Удивително! В цял свят комисионна получават посредниците, а Плевнелиев е страна по договора, а не посредник. Комисионните се плащат от изпълнителя срещу услугата на посредника, изразяваща се в уреждането на сключването на договора. В нашия случай наблюдаваме куриоз – това ще да е първия възложител на този свят, който плаща тази комисионна. И представете си, сумите са получени с разходни касови ордери – какво престъпление! В светът, който обитава Бареков касите не издават такива ордери. Като прибавим и това, че Плевнелиев се е подписал на тези ордери, престъплението става очевадно. Защото "Ако аз отида и се разпиша - какво е това? Рушветчийство!" Ето ви Барековата легална дефиниция за рушветчийство – това е получаване на пари от касата, като подписвате разходен касов ордер.

А сега, черешката на тортата. След като прави забележителното си пояснение за това, що е рушвет, изпадналия в бяс Бареков продължава със заключението,  че според  чл.304„б” извършеното от президента се квалифицира като търговия с влияние, а според чл. 253 това е пране на пари". Оставям настрани това, че обвинителят не счита за необходимо да ни поясни от къде са тези членове. Очевидно нашето юридическо чудо има предвид Наказателния кодекс. Но една справка сочи, че чл. 304”б” е в сила от края на 2002 г. А що се отнася до чл. 253, ще трябва да разочароваме Бареков. Той въобще не третира прането на пари. Тази материя е разработена в чл. 253”а” и 253”б”. Те пък са в сила от 2004 г. Какво се оказва? Договорът за който става дума е от 2000 г. и приключва през 2001 г. Според нашия титан на правото, Плевнелиев трябва да носи отговорност по текстове на Наказателния кодекс, които не са били в сила към периода, през който се твърди, че са извършени престъпления. Всеки юрист като прочете  тези обвинения ще изпадне в потрес.

Нататък ситуацията става все по-шизофренна. Президентът е престъпник, защото е ползвал един и същи нотариус с Иво Прокопиев. Хора внимавайте, когато отидете при нотариус, защото е възможно Прокопиев да е ползвал и неговите услуги. Ако това е така, бягайте, иначе сте за панделата. Но както казват хората – луд умора няма. Президентът е престъпник, защото бившата и настоящата му съпруга имат собствен бизнес. А тази изобличаваща снимка, в която до Плевнелиев е неговата пресаташе, е сигурно доказателство за нисък морал. Не го е срам да се снима с любовницата си! А, и още нещо. Този формен престъпник взел, че платил имот в Халкидики с пари в брой. Това, че от гръцка страна представят документални доказателства, че това е станало с банков превод е без значение. От значение е какво казва по въпроса Бареков.

Хора, този човек иска да стане управляващ. Вие представяте ли си какво ще стане, ако мечтата му се сбъдне. Той началник! Тогава ще бъде много лесно – гледай краля слънце, слушкай и папкай. От висотата на своето достойнство той ще въздаде всекиму заслуженото. Виновните ще бъдат наказани, послушните възнаградени. Момчетата да се готвят за казармата, богатите да запретват ръкави, защото трябва да докажат произхода на всяка стотинка. Всичко това можем да си причиним само ние. За това да внимаваме.

Както всяка глупост, Барековщината е заразна. Трябва да го гоним. Отвсякъде. За сега той действа по разбирането на Алековия Бай Ганьо, който решавайки да издава вестник казва -  „Тури си едно перде на очите (па и няма нужда), па псувай наляво и надясно. Ами как!” А сега медиите не се изчерпват само с  един вестник. И като чета как тиражират Барековите бълнувания ме обвзема страх. Бог да пази България!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional