Свободата днес и тук 21 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Будител в Страсбург

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Милен Радев, http://de-zorata.de/blog

Нарушавам правилото си в този блог да няма чисто политически речи и изказвания.

Нарушавам го, мисля,  с основание. Налага го важността на момента, съдбоносните дни за бъдещето на България, в които всички усещаме, че живеем. Колкото и далеко или близо до събитията да се намираме…

На днешния първи ден от есенната сесия на Европейския парламент в Страсбург, в общия дебат на пленарната зала думата взе депутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

Преди един час той призова със следните думи европейските социалдемократи да поемат своята отговорност за разрешаване на политическата и обществена криза, в която другарите им от БСП вкараха за шест месеца България:


Уважаеми колеги,

Искам да се обърна към председателя на Европейския парламент г-н Шулц и към г-н Свобода.

Сигурен съм, че като истински европейски социалдемократи те разбират в каква тежка ситуация са попаднали с избора на техния председател Сергей Станишев, който произлиза от нереформираната бивша Българска комунистическа партия.

Сегашното българско правителство дойде на власт след тежки манипулации в предизборния период и се крепи от съмнителни олигархични кръгове и откровени антиевропейски сили.

Скандалното „етнобизнес-национал-социалистическо“ правителство на България, което обслужва геополитическите интереси на Москва, е срам за европейската социалдемокрация.

Колкото по-бързо се освободите от тази тежест, уважаеми европейски социалдемократи, толкова по-добре и за вашата европейска предизборна кампания и репутация.

Нека дам само два примера.

- първият: министър-председателя обяви, че ще уволнява държавни служители ако протестират срещу правителството и
– вторият: в  България почти тройно е увеличен бюджета за подслушвания, а необоснованите промени в сектора за сигурност сринаха доверието на Народното събрание до 11%.

Надявам се на решителната реакция на европейските социалдемократи за намиране на един демократичен изход от създадената политическа криза в България.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional