Свободата днес и тук 24 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Новговор от Боровец

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Теодора Димова, портал Култура

В Боровец се проведе семинар на Партядрото, което контролира Партпериферията и управлява държавата. Очевидно целта на семинара беше Партядрото и Партпериферията по-ефективно да управляват безмълвните маси, „пролите”, като ги направят още по-безмълвни и съгласни. На семинара на жреците на властта взеха участие и четирите министерства – на мира, на истината, на любовта и на благата. На семинара с пълно единодушие беше постигнато пълно съгласие. Не беше допуснато и най-малко отклонение от правилната линия. Затова сме сигурни, че Министерството на истината още по-добре ще си служи с лъжата, а Министерството на благата още по-добре ще управлява бедността.

След семинара на перфектен новговор ни бяха съобщени взетите решения и те бяха пуснати по пневматичната тръба. Полицията на мисълта ще следи още по-осторожно да не бъдат допускани отклонения от взетите решения. Главното решение е освобождаването от страха. В името на освобождаването от страха, който е царял досега, всеки гражданин ще бъде грижливо контролиран, ще „се проучват неговите приятели и развлечения, отношението към жена му и децата му, изражението на лицето му, когато е сам; думите, които промърмори в съня си, дори характерните му жестове. Със сигурност ще бъде забелязано не само някое провинение, но всяка чудатост, колкото и дребна да е тя, всяка промяна на навиците, всеки нервен тик, който би могъл да бъде признак за душевна борба”.

На старговор това се нарича съвсем откровено „контрол въху действителността”. На новговор се нарича „двумисъл”, въпреки, че „двумисъл” включва още много други неща. Двумисъл означава способността да се придържаш едновременно към две противоположни убеждения и да ги приемаш и двете”.

Всички асоциации с Оруел, са случайни, въпреки, че се появяват в съзнанието неумолимо.

На семинара „Държавност, икономика, справедливост” в Боровец през миналата седмица Лютви Местан надмина самия себе си по наглост и цинизъм. Той заяви, че „този кабинет е успял да освободи българското общество от усещането за полицейщина и никой вече не говори за рекет върху бизнеса и върху политическия опонент. Това е власт с абсолютно различен манталитет от този на авторитарните типове, които ни управляваха през последните четири години”. Ние, „пролите”, трябва да разгадаваме как с полицейщина българското общество ще бъде освобождавано от усещането за полицейщина.

В обществото нямало вече страх! А в центъра на столицата са струпани стотици полицаи, които стоят около парламента и по ъглите на централните кръстовища.

Народното събрание е оградено с железни конструкции от нов тип, по-здрави непревзимаеми.

Полицаи влизат в домовете на ранобудните студенти, за да сплашват семействата им.

Полицейското насилие на 12 ноември е документирано в кадри, които всеки познава и вижда, но законодателната, изпълнителната и съдебната власти отричат.

За да влязат в Младежкия театър, артистите трябва да показват пропуск.

За да стигнат до Журналистическия факултет, студентите и преподавателите също трябва да показват личните си карти.

В четвъртък ще бъде гласуван нов закон за МВР, според който човек може да бъде застрелян на улицата и това да се счита за законно.

Избирателите на Лютви Местан получиха едно бутафорно, грозно, обидно, отблъскващо, продажно, трафаретно извинение за възродителния процес, Местан започна да целува лидера на БСП пред погледа на унилите привърженици, стоварени организирано на Орлов мост, извозени от всички краища на България за сметка на партиите, които ги извозват. Това извинение по-скоро приличаше на продължение на възродителния процес, в който агент „Павел”, тогава Владимир Зидаров, е бил участник. На Орлов мост не се прегърнаха „възродител” и „възроден”, а се прегърнаха двама възродители. Прегърнаха се в името на един нов възродителен процес, с който са се заели.

Едно от основните обещания, които дадоха след семинара, беше „да не се провеждат никога повече избори, както го правеха Бойко Борисов и Цветан Цветанов”. Което означава, че изборите вече ще се провеждат по костинбродски – в деня за размисъл по правилната телевизия ще ни казват как правилно да мислим и как правилно да гласуваме.

Проглушават ушите ни с обидите и хулите по протестиращите студенти, които наричат хунвейбини. Сега предстои да ни проглушат ушите с „вдигането на пенсиите” с 4.50.

Според Местан политическите опоненти са подценили както политическата стабилност и устойчивост на БСП и ДПС, така и характера на министър-председателя. Това определено е вярно. Тези партии, които контролират всичко в държавата през последните 24 години, се оказаха удивително устойчиви. Дружбата между тях наистина може да се окаже за векове. Познавахме характера на министър-председателя от онези думи за разтурянето на седянката, но сега той бележи значително развитие. „Седянката” се оказа невинна шега в сравнение с това, което чуваме и наблюдаваме днес.

На семинара в Боровец новговорът се утвърди като стандарт на Партядрото. Затова тези, които управляват чрез задкулисие, твърдят, че протестите срещу тях се ръководят от задкулисие. Тези, които не получиха мнозинство, чрез задкулисие сглобиха мнозинство, възвърнаха си контрола над държавата и налагат своя интерес като обвиняват в това протестиращите. Преди хората се притеснявали да говорят дори по телефона, а днес могат да викат с цяло гърло пред парламента и да бъдат сигурни, че няма да бъдат чути.

След постигнатите успехи Местан и Станишев могат да замълчат самодоволно, защото пуснаха на политическия терен Стоичков, който е по-атрактивен от тях и него никой не може да го спре.

Когато Стоичков говори, Оруел да замълчи.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional