Свободата днес и тук 27 Октомври 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Краят на това правителство е видим и скорошен

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Юрий Йорданов, http://offnews.bg

 

Юрий Йорданов Снимка: NOрешарски


Независимо от привичното и сиво ежедневие на спорадични протести и “дълбото удоволетворение” на властта от “успешните” си първи седем месеца на победа над протестиращите. Въпреки усещането за края на надеждите ни, реалността победи чуествата! Няма как в една страна член на ЕС (била тя и най-бедната) да няма ефекти от публичната проява на гражданско общество по този забележителен за света начин.

Битката за “нищото”. наречено “морал” не е свършила. Тя просто сега започва. Но Българите осъзнаха силата си и вулканът България тътне. Глухите софийски управници го чуваха, но запушили ушите си с долари и рубли, не поискаха да видят реалността. Илюзията, че България не е София, територията ни е сама в “свободата” си да е “троянски кон” свършва.

От първия ден на членството ни в ЕС България не от Кула до Кулата и от Малко Търново до Калотина. България не е просто член на Европейския съюз само да взема пари от “богатите”. Има си и задължения, за които правителството не поиска да си спомни. Сляпо вярвайки на окураженията от Москва.

Днес, “приказката Орешарски” свърши!

Ловецът извади Червената шапчица от корема на Вълка!

Камбаната Украйна удари и мощните й звуци ще отекват дълго. По света, в Европа и у нас! Ставащото в тази страна е един урок за Европа, но е още по-голям като значимост за местните ни “копия” на Янукович.

От видяното от нас в кадрите от площада Евромайдан – освен с мащаба си и добрата си и бърза организация, украинците не се различават от нас и нашите повече от 170 дни съпротива на същите по генезиса си и целите си управляващи. Ние, българите, просто имахме по един невидим начин гърба на Европа. Лоша или добра – именно тази Европа и членството ни е ЕС ни помогнаха да не бъдем бити и “разчистени” по бруталния “патент” на силите на реда в Киев.

Вчерашната новина за развитието на проекта “Южен поток”, изразеното в официално становище на ЕК за несъвместимост на проекта поставя правителството на Орешарски “задачи”, които са нерешими.

Краят на това правителство е виден и скорошен.

Независимо от очакваните “логични” и хладнокръвни усилия на пропагандата, международната изолация на България, спирането на Европейските средства по програмата “околна среда” и други знаци за спиране на други пари по програми, перспективата на България да “добута” с този кабинет до Нова Година са минимални.

Приказката свърши!

Започва инвентаризацията на склада от натрупани десетки “химически оръжия”, забранени от разума. Започва нова среща на Българите с реалността, за която никой не говореше. А всички “рационални” знаем.

В корема на Вълка е страшно и ние, българите, тепърва ще го разбираме по единствения възможен начин. През мъчителна среща с реалността.

Като след всяко пиянство – идва абстиненцията и болката от трезвостта.

Отворете прозорците!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional