Свободата днес и тук 26 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

От частното към общото. Една молитва.

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Милен Радев

Навечерието на Нова година е време на равносметка и благодарност към Твореца.

Ето че днес предобед, хем спонтанно, хем в някакъв смисъл по вече утвърдила се традиция, след освежителен сън и на бодра глава (но на гладен все още стомах!) се появиха тези неканонични редовце:


Господи, Ти си във всяко пясъчно зърно, в Теб е всичко, което съществува, Ти създаваш и рушиш светове и вселени.

Отче наш, Ти който си навсякъде, Ти, чиито синове и дъщери сме всички ние под земното небе, да бъде Твоята воля.

Господи, благодаря Ти, че се събуждам все още с ума си, че мога да стана от това легло, да стъпя на краката си и да ходя по делата си.

Господи, благодаря Ти, че мога да отворя прозореца, мога да помириша света навън и мога да чуя граченето на пилците от насрещното дърво.

Особено Ти благодаря Господи за това, че очите ми още стигат за да видя миловидния образ на жена ми и да разчета и възприема всичко което ме интересува на екрана и по книгите.

Господи, благодаря Ти, че и през тази година близките ми бяха живи и здрави и нямаха повод за лични драми и скърби (а някои от тях даже напротив).

Благодаря Ти, Господи, че никой от най-близките ми не търпя глад, тежка нужда или силен студ.

Господи, благодаря Ти и за това, че колкото и да са нелеки времената, и колкото и мрачно да изглежда времето пред нас, през изминалата година не ни принуждаваха да маршируваме под червени или зелени знамена, да скандираме в хор, нито да се крием под чалми и фереджета, но сами избирахме дали да се бръснем или не, какви прически, шапки и дрешки да носим.

Благосклони, Господи и изслушай и молбите ми.

Помогни, Господи, българският измъчен народ да заживее по-достойно, да се отърват хората от поголовна мизерия, от унизително безправие и произвол на властта.

Спаси Отечеството ни от надвисналата над него страшна опасност. Не позволявай на развалени и алчни управници да обрекат бъдещето на българските деца и младежи на ангария в Московското царство на злото.

Помогни на добрите, честни и работливи хора в България да скъсат веднъж завинаги със съветското и комунистическо минало, да намерят сили и се отърват от духовните и материални окови на десетилетна зависимост, да отхвърлят и отрекат мръсотията, с която червената машина за лъжи пълни всекидневно главите им.

Сподоби, Господи, всички български водачи и граждани, които желаят катурването на днешната власт на измамата и некадърността, да се вразумят, да оставят взаимните нападки и клевети и да се споразумеят за общо действие, та да се роди една нова и друга България, различна от тази, която ни гнети вече 24 години.

Господи, да бъде волята Ти, да стане тъй, както Твоят промисъл намира за нужно.

Амин!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional