Свободата днес и тук 12 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Колко взе левицата за "личната" визита в Сирия

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Златко Желев, http://www.dnes.bg

 

Сирийски опозиционер: 15 души на лични разноски, абсурд!
 
 
 

Страхил Ангелов на една от срещите си в Сирия. Кадър: YouTube

Сирийският режим плаща на подобни делегации, като българската, предвождана от Страхил Ангелов, а преди това и на руска, за да получи подкрепа за действията си, обяви пред Нова тв Мохамад Ал Бармауи, представител на сирийската опозиция у нас.

По думите му няма как 15-членна делегация от България да се озове в Дамаск на лични разноски, защото полетите са три – София-Истанбул, Истанбул-Бейрут и Бейрут-Дамаск, а и през цялото време родните ни политици били разхождани с коли.

"Попитайте делегатите от левицата колко пари са взели. Със сигурност са взели голяма сума пари... Със сигурност това не е "гражданско" посещение, защото гражданин не може да стигне до Асад", настоя Бармауи.

Той разкри, че левият депутат Страхил Ангелов е провел четири срещи в Дамаск - с премиера, с министъра на социалната политика и министъра на финансите и с представител на сирийското Народно събрание.

"Подигравка е да кажеш, че това е било лично посещение, когато се срещаш с министри. Трябва да си наясно какво искаш да кажеш и как да го направиш", възмути се Мохамад Ал Бармауи.

Той преведе за какво точно разговаря Ангелов по време на срещите си, а именно "властите се надяват той да информира българския парламент, а и целия Европейски съюз, със случващото в Сирия и борбата на Асад с тероризма, извън медийното отразяване на ситуацията там".

Според Бармауи Ангелов е осъдил и намесата на Саудитска Арабия в сирийския конфликт.

"От моето семейство вече са избити 17 човека, вчера загубих братовчед на 5 годинки", обяви той и отново настоя на тезата си, че това посещение не е било лично.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional