Свободата днес и тук 08 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Призив за Национален протест и Кръгла маса за нова Конституция

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
ПОЗИЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕ 22 СЕПТЕМВРИ

 Движение 22 септември потвърждава призива си от събота за общонационален протест на всички, които вече осми месец настояват за оставка на циничното правителство на тройната коалиция на Петата колона на Кремъл - БСП/ДПС/АТАКА. 

Ние подкрепяме справедливите искания на студентите, които вече четвърти месец, чрез различни форми заявяват волята на млада България за почтеност, справедливост и възмездие, и за край на измисления, дирижиран преход. 

Подкрепяме искането за незабавна оставка на правителството, разпускане на Народното събрание и насрочване на нови парламентарни избори, които да се проведат заедно с изборите за Европейски парламент.

Призоваваме студентите да проявят единство и да дадат пример за загърбване на противоречията и соловите акции. Призоваваме ги заедно да се противопоставим на полицейщината, демагогията и опитите за отклоняване на България от европейското й бъдеще.

Призоваваме искрения протест да бъде заявен не в затворените аудитории, а пред Народното събрание още в началото на тази парламентарна седмица. 

Нека там, пред всички, издигнем своя глас за истинска демокрация и докажем волята си за нетърпимост към престъпното олигархично управление!

Движение 22 септември се обръща към всички с призив за единство на протеста, за да не се повторят грешките и противопоставянията, които бяха лош отличителен белег на изминалите протестни месеци. 

Обръщаме се към Герб, Реформаторския блок, РЗС, Българска християнска коалиция, Обединени земеделци и други опозиционни сили, за които свикването на Велико народно събрание и приемане на нова Конституция са единствения път за поставяне на край на измисления преход, с предложение за стартиране на Кръгла маса.

Нека заедно със представители на студентите да изработим позиция за постигане на конституционно мнозинство срещу БСП. 

С Кръгла маса преди 24 години беше поставено началото на измамата, дирижирана от комунистическата партия. 

Нека с Кръгла маса поставим край на господстващата мимикрия на контролирания от комунистите икономически,медиен и политически живот обричащ ни на бедност и унижение.

Длъжни сме да извоюваме категорична победа над БСП и производните й, и дадем шанс за изграждането на просперираща и нормална България!   


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional