Свободата днес и тук 20 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

България се превръща в Задунайская губерния

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

Според българския посланик в Москва Бойко Коцев 450 000 руски граждани били собственици на имоти в България.

Темпът на нарастване е изключителен. Само преди година бяха около 350 000. Този темп може да се конкурира само със скоростта, с която българската нация изчезва.

Можем само да гадаем за причините, поради които руснаците избират България – пред Ривиерата или прелестите на някой гръцки остров. Ето ви една от тях: те се чувстват като у дома си в българските курорти – било черноморските, било планинските – тъй като са ги населили вече толкова гъсто, че отвсякъде се носи руска реч – и няма никакъв проблем да лочиш водка и да замезваш с пелмени в приятна компания, докато слушаш частушки. Менютата в кръчмите са на руски, табелките в магазините – също.

Друга причина: в България е евтино. Евтино и просташко – тъкмо по вкуса на средния руски поданик.

Трета – и най-съществена причина: “Курица не птица, Болгария не заграница.”

Толкова много руснаци в една малка и западаща страна, която при това е член на ЕС – това вече е наситина уникално явление. И толкова бързо нарастващи. Впрочем и този устремен темп има своето обяснение: при предишното правителство имаше застой в търговията с недвижими собствености, което руските брокери обясняваха с антируската политика, водена според тях от ГЕРБ. Докато сега, при Орешарски и новата тройна коалиция – пей сърце – България е готова да приюти цяла руска ядрена централа на своя територия, та за още няколкостотин хиляди руснаци ли ще се поколебае...

Разбира се, тези стотици хиляди искат и някои специфични удобства. Едно от тях е повод за изказването на посланик Бойко Коцев. Ето ви го едно към едно: “Те се нуждаят от банков продукт, може да се мисли вече в България да работи филиал на руска банка.” Прав е – и дори нещо повече – може да се мисли вече за руски генерал-губернатор.

Изказването е направено след среща на посланика с председателя на Централната банка на Русия Елвира Набиулина. Прочее можем да очакваме, че скоро ще бъдат подкрепени пионерските усилия на “Внешторгбанк” – известна в Русия и под името “банката на Путин” – банската, която държи десет процента от капитала на прословутата КТБ на Цветан Василев, която купи “Булгартабак” и чийто фонд в България  се ръководи от бившия министър на финансиите от царското правителство Милен Велчев. Тъй де – редом с павилионите “Лавка” ще израстнат и банкови клонове – зер няма руснаците да помпат със своите авоари българската хазна я... Доколкото изобщо е останала такава – и докогато тя изобщо е българска.

Извън всичко друго правителството може да бъде доволно – случило е на посланик в Москва – и има кой да защити руските интереси в България. Между впрочем не случайно е назначен там: другарят Коцев има наистина впечатляваща биография. Син е на генерал Васил Коцев, който пък е най-дълголетния шеф на комунистическото външно разузнаване на България – поради което вероятно е имал пряко участие в ликвидирането на писателя Георги Марков в Лондон през 1978 г.

През 2011 г. “Биволъ” публикува един от секретните доклади на американския посланик Джон Байърли, датиран от от 24 септември 2007 г. Неговото мнение е свързано с назначението на Бойко Коцев като представител на България в ЕС – като според Байърли “е малко вероятно той да подобри реномето на България в ЕС”.

Самият  Коцев е описан като опитен дипломат, но и като уклончив бюрократ и кариерист, способен на византийски номера. Някои от тях са директно посочени – например чрез оплакванията на експерти от ЕС за от отказан достъп до информация от страна на МВР по времето, когато Коцев е зам.-министър, отговарящ за интеграцията в ЕС.

Посочва се също, че по време на първия си мандат на този пост в правителството на Симеон Сакскобургготски, той е отговарял за преговорите по раздел Съдебна система и вътрешни работи от Договора на България за присъединяване към ЕС – и тъкмо тези сфери са най-критикувани във всички доклади на ЕС.

За капак – според Байърли с бездействието си е провалил голям проект за сътрудничество между американските служби и МВР.

На този фон изглежда закономерна и логична друга една подробност от неговото битие, извадена наяве от бившия шеф на НСС ген. Атанас Атанасов и също фигурираща в доклада на Байърли: че Бойко Коцев е бил неофициален юридически съветник на покойния Стоил Славов, съосновател на СИК, взривен през 2004 г.

При такав произход и такава биография другарите от БСП могат да бъдат спокойни – дружбата с братушките “от векове за векове” процъфтява. След АЕЦ “Белене” и “Южен поток” руснаците са вече тук – не само духом, но и телом. При това с банките си барабар.

Едно от големите предателства на режима на Тодор Живков беше двукратно изразеното желание България да стане 16-та Съветска република. Бедния правешки хитрец! Не е знаел как да си изпича работата – която, видно е, не става с резолюции на ЦК на БКП. Става потайно и полека, с пълзящо анексиране на страната, с предоставяне на възловите икономически и стратегически позиции на руските “инвеститори”.

И с още нещо става – и Сергей Дмитриевич Станишев знае как. Става със създаване на нетърпимост у българските граждани; става, като ги отчаеш и омерзиш. С това ги натирваш да си търсят късмета другаде – те си отиват, а ти... ти оставаш.

Е, не всички си отиват, разбира се. Отиват си младите и способните да провиреят и на Запад, остават старите, неграмотните, подивелите от съзнателно насажданите страхове. Сиреч – остава твоят електорат.

Какво – демографска криза ли?! Няма такова нещо – има с кого да заместим липсващите българи.

И ей ги на – руснаците са налице. Руските бизнесмени, руските гангстери, руските бачкатори, руските банки. Българите могат спокойно да изчакат старините и леталния изход на нацията си – те ще се свиват и чезнат, но това няма да личи – поради руския прираст на населението.

БСП и компанията от нейни клонинги няма защо да възстановяват член първи от някогашната живкова Конституция – тъй като той тихомълком ще си бъде възстановен – БСП, ДПС и разните националистически палета – винаги на власт, а несъгласните – марш през Терминал 2. Докато един ден дойде време за генералното преместване и преименоване: сбогом на ЕС, добре дошли в Евразия – под дълго мечтаното и добре познато име Задунайская губерния.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional