Свободата днес и тук 20 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ДА СЕ ГОТВИ...КОЙ?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Коста Радев

  

Янукович падна!

Да вярваме ли на ушите си?

Поредният комунистически сатрап, който изглеждаше вечен и несменяем като самият батюшка Путин!

  Чуваш ли, българино?

  Защото и ти си съпреживявал, и ти си страдал, и ти си плакал със украинците! И ти помниш същите вълнения – на два пъти при това! И ти на два пъти преживя щастието да извикаш „Никога вече комунизъм!” – за да бъдеш пак излъган, подведен, измамен, приспан в отвратителната му хватка. Където и досега се гърчиш. И понеже помниш, несъмнено сега тръпнеш и се молиш за украинците – дано не се подлъжат, да се смирят, да се укротят, да се върнат доволни по къщите и да оставят подплашената гад да изпълзи, да се окопити  и набързо пак да окупира властта. Молиш се да не се появи някой предател, някой жельоподобен комуноид, който да обяснява как демокрацията изисква да си нежен с крадците и убийците и да плямпа как се гордее, че не се е проляла капка кръв, докато тъпче с кривите си крака прегазеното тяло на родината ни. Дано украинският ген да се окаже по-устойчив на мутации от българския и народът да смачка още на площада всеки предател, всяка внедрена твар в своя организъм! Дано има силите да не се предава, да не омеква; да не прощава, преди да е изрязал разсейките в тялото си! Дано Украйна успее там, където ние не успяхме!

    Преди време писах с горчивина, че Русия и Корея ще се изчистят по-бързо от комунизма, отколкото България. Ето, започна се! Делото на Украйна показа пътя! Няма да им е лесно. Русия е не само на границата им, тя е вътре в Украйна. Но нека видим дали самите украински руснаци са толкова слепи и глупави? Нима няма да изберат предоставения им на тепсия европейски път – което най-общо значи цивилизация и свобода? Да, ще ги плашат. Ще ги тормозят. Русия никога не е знаела да прави друго. След Голодомора несъмнено ще врътнат кранчето, предвиждайки Холодомор. Но народ, вкусил веднъж свободата, ще изтърпи. Може да е години. Да чакаш еволюцията на Русия е въпрос на векове. Там ще протекат други, чисто руски процеси, с които най-добре е да нямаме нищо общо. Но украинците заслужиха уважението и симпатията на цивилизования свят, Това значи – и бъдещата помощ. Извоювана с чест и достойнство.

  Завиждаш ли им, българино?

  Завиждаш ли, Българио?

  Тогава покажи на света, че съществуваш!  


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional