Свободата днес и тук 12 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Украйна, каква зла съдба в една люлка люля ни?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Любомир Канов

Много се възхищавам от великите боксови шампиони братята Виталий и Владимир Кличко, защото знам срещу какви физически мутанти се налага да се бият. И те, с цялата си изключителна интелигентност, с черепите си повече пригодени да служат за вместилище на развит мозък, отколкото за дебелостенни кутии създадени да получават и нанасят удари, с джентълменското си поведение на истински спортисти, ярко контрастиращо със зверското настървение на маризчиите от гетото като Тайсън и други подобни, с докторските си степени и с доблестта си, заслужиха овациите и възхищението на всички – и особено на германския народ, който трудно може да се счита славянофилски.

Германци са воювали, убивали и загивали в Украйна със стотици хиляди, и то неведнъж, германци са убивали в Бабий Яр, немски танкове са стъпквали зрелите житни ниви на Украйна при операцията Барбароса по заповед на безумния фюрер и са палели селата, Германия е понесла изстъпленията на Червената Армия, но тя, както и цяла Европа е платила цената и е разбрала, че не анексирането и инвазията на съседите носи благоденствие на хората, а зачитането на човека и неговата абсолютна стойност и достойнство. Не държавата с нейните имперски блянове за величие, обикновено представлявана от мегаломанни джуджета или психопати, а  индивидът с неговите таланти, с неговите прости човешки нужди от  спокоен дом, от сигурност за бъдещето и за децата му и от справедлива обществена уредба е истински важното.

Автомобили БМВ, а не мотори за Луфтвафе, чисти и уредени градове, а не балистични ракети, дислоцирани в калната пустош на необитаеми територии. Това европейско разбиране олицетворяват в очите на мнозина братята Кличко, по рождение украинци, по свой избор германски спортисти, но по дух граждани на света, уникални герои в един спорт, където шансът на европеецът  да бъде световен шампион е по-малък, отколкото да надбяга  Юсейн Болт на 100 метра гладко бягане.

Гордея се с тях, защото се чувствам близък с украинците, намирам близост с този народ и го виждам в бита на нашите вече изчезващи села из Северна България, в обичаите им, в техния напевен говор и в трагичната им съдба на разкулачени и смазани от ботуша на Сталин страдалци, жертви на едно от най-престъпните злодеяния на комунизма: Украинския Голодомор. Ние сме братя по съдба и тяхното въстание на Майдана беше и моето несъстояло се въстание на нашия мегдан, където нашите водачи ни призоваха да се разотиваме, а резултатът от това е нашият нескончаем Преходомор.

Да, наистина на Майдана срещу милиционерите, беркутците и престъпните мутри-титушки беше се изправил истински богатир, който можеше да бъде покосен от снайпер, но нямаше да преклони глава пред Янукович и да се разотиде. Да, наистина богатир и по дух и по сила, със стиснати юмруци, а не малорасляк, борещ комунизма с аргументи от Маркс. Да, наистина доктор, PhD  е Кличко и неговата докторска дисертация не е по диамат, нито по съветски униформи, както и боксьорската му титла на абсолютен световен шампион не е спазарена с Дон Кинг или други подобни шмекери от боксовото задкулисие.

Дай Боже, на България такива шампиони, но ние знаем, че между Хан Кубрат и Кубрат Пулев има разлика и че Любо Чука няма да застане на барикадата, а ще застане по-скоро зад Петното или зад навъсеното маломерно лидерче на Атака. Такава обаче е реалността. И тя е такава най-вече в Русия, защото оттам идват всичките безумни имперски инструкции, подривни действия, петоколонни партии и енергийно- финансови заговори. Срещу народите на Украйна и България стоят орките, снайперистите, окупаторите без опознавателни знаци, сталинистите, влюбените в ленинските монументи, онези, които Бареков нарича "хората без зъби", а д-р  Николай Михайлов "с лош зъбен статус".

На този цивилизационен боксов ринг неокомунистическа и имперска Русия се въплътява от акромегалният  боксьор Валуев, в чието подножие се перчи самбистчето Путин, въоръжено с ядрени ракети и стъпило върху тръбите с руски газ. Валуев срещу Кличко. Ринг свободен! Но всеки, който разбира от бокс, знае, че Валуев няма никакъв шанс. Дори да отхапят колективно Крим, дори да се опитат да предизвикат миньорски безредици в Донецк, не след дълго ще им се наложи или да избиват или да изселват татарите отново в Магадан и да се чудят на кого да продават газ, когато американците, поляците и всички други започнат да добиват и продават шистов газ.

Много скоро Путя и неговите метастатични деривати по периферията на съветската империя на злото, които по правилата на руското словообразуване би трябвало да се наричат "маленкие Путята" ще трябва да мислят за собственото си спасение. Да си помислят Волен и Барекадата, както и всички други подобни разработки, защото освен днеска има и утрешен ден или  както казват онези руснаци, чийто глас сега е заглушен от грохота на бронетранспортьорите:
"Не хлебом единым жив человек".


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional